pysio napisał(a):

Pobudka kolego. A teraz prosimy o zapoznanie się z oryginałami zeznań (a nie z GW-papką) i znalezienie fragmentów, gdzie eksperci Macierewicza się skompromitowali. Na początek może Binienda?
http://www.npw.gov.pl/files/0/49098/swiadek3.pdf
Panowie AS, Szpen i Pysio, czekam który pierwszy w tych zeznaniach znajdzie następujące stwierdzenia z porannej GW:
Cytat:
|
"Sklejałem modele samolotów". "Widziałem wybuch w szopie". "Latając samolotami, oglądam skrzydła"
|
Cytat:
|
Profesor poprosił też prokuratorów o parametry skrzydła tupolewa. To ciekawe, bo bez tych danych nie da się stworzyć symulacji zachowania się skrzydła w zderzeniu z przeszkodą. - To jakaś kpina! - mówi "Gazecie" pełnomocnik kilku rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej. - Prof. Binienda, prosząc o dane, przyznał się, że jego symulacja jest nic niewarta!
|
Cytat:
|
Posłużę się terminologią ginekologiczną: widać na nim rozstępy
|
Cytat:
|
Zapytany o doświadczenie w dziedzinie materiałów wybuchowych wyznał śledczym, że był świadkiem eksplozji w szopie.
|
Mogę wam tylko współczuć podatności na propagandę chłopaki.....
Ciekawe fragmenty z zeznań Biniendy na temat jego metodologi, polecam oryginały zamiast wersji GW:

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"