|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No nareszcie zwycięstwo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czy to już nasza optymalna forma, czy ewentualne można cos jeszcze wycisnąć z tej drużyny ?
Ważne trzy punkty, ale z utrzymaniem to bym sie jeszcze wstrzymał. Z psychologicznego punktu widzenia zwycięstwo również cenne. Czarek Wilk trafił w bramkę Bunozie coś dziś dodali do jedzenia ? Przez pół godziny wykonał dwa zagrania : dośrodkowanie i strzał. Oba poprawne ale bez szału. Poza tym niewidoczny. Może się rozkręci. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nawet całkiem nieźle się to oglądało.
Mam nadzieję, że nie jest to przypadek przy pracy a prognostyk na lepsze jutro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cieszy zwycięstwo, a i kilka sytuacji udało się stworzyć. Naprawdę ważne punkty w kontekście walki o utrzymanie.
O wyższe cele jeśli w ogóle możemy o tym myśleć, to tylko PP. Chrapek 1 gol w ekstraklasie, nie było najgorzej z naszą grą z przodu ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie bylo najgorzej.
Chrapek bardzo slabo, chyba ekstraklasa to za wysokie progi. Bunoza - no comment. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Manhunt to , że bramkę strzelił to nie znaczy że dobrze grał.Bardzo dużo nieprzemyślanych decyzji.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oczywiscie ze Chrapek zagral slabo. Nawet ten jego strzal chyba nie lecial w swiatlo bramki i dobrze ze byl rykoszet. Generalnie kazdy kontakt jego z pilka to strata. Zdecydowanie gracz nie na ekstraklase.
Ogolnie slabo jak zawsze, Polonia tragiczna poza tym szybkobiegaczem. Utrzymanie jest i to sie liczy. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie najważniejsze było to, że walczyli. Grali raz lepiej raz gorzej, ale pare fajnych zagrań było, ale przede wszystkim plus za ambicje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Obejrzałem skrót.
Obie nasze bramki po fajnych podaniach i ładnym rozprowadzeniu akcji. Stracona to typowy "Bunoza show". Co on ma z tym nie trafianiem w piłkę we własnym polu karnym? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Polonia wyglądała jakby się bała Wiisły
Pareiko - 7 - Najlepszy mecz w tym roku może nawet w całej rundzie Jovanović - 3 - najsłabszy ... to co wyrabiał w obronie to nawet trudno jakoś tłumaczyć, "na plus" gra w ofensywie Głowacki - 4 - jakiś taki niewidoczny Chavez - 7 - gra w kratkę dzisiaj bezsprzecznie najlepszy obrońca - parę razy uratował ... Bunoza - 3 - Cały mecz byłby OK ale każdy widział wielbłąda przy bramce na 0-1 - mam nadzieję że go to nie rozmontuje lecz nauczy Sobolewski - 6 - Kilka dobrych akcji w defensywie i jak zwykle trzymał środek Wilk – 7 - Dużo odbiorów jak zwykle walka .. no i bramka Burliga - 5- kilka fatalnych zachowań i odpuszczanie krycia ale i tak uważam że Kulawik nie popełnił błedu wystawiając go do gry Chrapek - 5 - podobnie jak Burliga , kilka fatalnych zagrań ale uważam że Chrapek jest bezcennym pomocnikiem z uwagi na 1 umiejętność rzadką w lidze i Wiśle : przyjęcie piłki Iliev – 6 - robił różnice po prawej stronie; przez pierwsze 20 minut wykańczał dobre akcje fatalnie .... ale jak się już udało ..Czarek mógł wkopać. Kondycja do 75 minuty Małecki - 7 - Dzięki za serducho włożone w grę a i forma chyba rośnie Sarki - 5 nie zachwycił ... zwłaszcza zaraz po wejściu ... potem lepiej Sikorski - trudno oceniać za 7 minut ale wg mnie pomógł drużynie ... powinien wcześniej wejść za Burego który oddychał już rękawami Kulawik - odsunął dymisję ... choć po " kwiatku" Bunozy pewnie już myślał o odprawie ... Spodobało mi się to że nie nastawiał Wisły na defensywę; Wisła konsekwentnie grała do przodu.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 09.03.2013 o godz. 21:16.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dla mnie Jovanović przynajmniej RAZ uratował nam dupę
gdyby nie jego wślizg na lewej stronie byłoby 2-0 dla Polonii.... wiec nie wiem czy zagrał na "3" ...W sumie to śmiesze jest to, że patrząc na tabelę to mniej więcej jesteśmy tak samo daleko od mistrzostwa jak od spadku .... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
3 pkt potrzebne jak tlen. Gdy jeszcze uda się wygrać z Pogonią spadek nam nie straszny
Co do meczu, kopanina na cuda, ale mimo wszystko widzę w niej jakąś wolę walki.... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kolejny raz w 2013 roku brawo za walkę dla Wiślaków,mecz piłkarsko nie najlepszy choć i tak lepiej niż wcześniej,ważne 3 pkt zdobyte na wyjeździe.
Teraz wszystkie siły na Jage i obyśmy awansowali do najlepszej 4 Pucharu Polski Za tydzień bardzo ważny mecz na Reymonta z Pogonią,która w poprzednim sezonie wygrała z nami 2-0 po dwóch absolutnie nieprzepisowo zdobytych golach. Jak wygramy to da nam trochę ligowego oddechu potrzebnego do wojny w Pucharze. PS: Pareiko dzisiaj znakomicie bronił, Michał Chrapek: brawo, po ostatnim katastrofalnym meczu podniósł się i pokazał charakter,teraz będzie mu trochę łatwiej oby to wykorzystał Maor robi niezłą robotę w Ligue 1,dziś po zdobyciu jego debiutanckiego gola kibice zaśpiewali mu piosenkę z użyciem jego imienia,oraz skandowali jego nazwisko edit/jego koledzy jednak już w takiej formie nie są i klub maora znowu nie wygrywa meczu,w którym miał ,,pewne'' punkty
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 09.03.2013 o godz. 22:00.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dziwne jest oczekiwanie czegos od Sarkiego w jego pierwszym wystepie. Po pierwsze nie trenował, po drugie bardzo długo nie grał a po trzecie na poczatku nie chcieli do Niego podawac, widocznie jeszcze go dobrze nie znają. Na poczatku niewidoczny, potem doszedł do jednej sytuacji - poczekajcie na ocene przynajmniej troche.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziś było coś w naszej grze. Małe coś ale jakiś promyczek nadziei jest. I jedno czego w naszej grze nie mogę sobie przypomnieć. Zdominowalismy przeciwnik na przestrzeni ok 15 minut. Naprawdę kreowalismy grę, wysoki odbiór, od nie pamiętam kiedy przyjemnie się to oglądało. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W pewnym sensie można powiedzieć, że kolejny mecz na "0" z tyłu. Szkoda tego babola Bunozy, bo naprawdę solidnie wygląda nasza formacja obronna, pomimo kilku drobnych błędów.
Cieszy, że był to mecz przełamań. Trafił po raz 1. w sezonie Wilk, no i po raz 1. w lidze - Chrapek. Cieszy, że w końcu zagrał Sarki, chociaż niczym się nie wsławił to widzę w nim jakiś potencjał Ogólnie, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale fakt że wygraliśmy na Konwiktorskiej pomimo utraty gola jako pierwsi, jest powodem do optymizmu. Żal tych spotkań z Bełchatowem i Bielskiem, zwłaszcza z Bielskiem gdzie mieliśmy jakieś swoje szanse, bo biorąc pod uwagę chujowatość tej ligi można by próbować gonić czołówkę. W każdym razie, 6.miejsce jest na wyciągnięcie ręki, i powinno być celem jeżeli chodzi o tabelę po ostatnim meczu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
W końcu ! Do jakich czasów dożyliśmy,że media nazywają nasze zwycięstwo w Warszawie sensacją. Kiedyś nie doceniało się tak 3 punktów. Teraz smakują podwójnie zwłaszcza,że zagraliśmy naprawdę niezły mecz jak na obecną sytuację.Pomyśleć,że gdybyśmy dowieźli 3 punkty w Kielcach a sędzia w meczu z Podbeskidziem podyktowałby nam karnego miejsce w tabeli byłoby wysokie z realnymi szansami na...puchary.To parodia tej ligi.Teraz oklepać Jagę w pucharze , potem Pogoń u nas i możemy odetchnąć.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chwilę później prawie karnego sprokurował
, podobnie zresztą jak drugi nasz gwiazdor, wielebny Osman - tu fart że małolatowi z Grodziska zabrakło cwaniactwa.Ogólnie obustronna kopanina ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jest dobra prognoza i mam nadzieje wzmocnione morale przed bardzo ważnym wtorkowym meczem.
Były momenty. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.03.2013 o godz. 22:43.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Walczyli i z GKS-em i jak z Podbeskidziem. 3 pkt sa, utrzymanie raczej pewne( jak to ....a brzmi) Co wiecej powiedziec? chyba nic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Chrapek po strzeleniu bramki chyba za bardzo się podpalił i po tym to co robił wołało o pomstę do nieba. Ale cieszy fakt, że w końcu strzelił gola, może następne mecze będą lepsze w jego wykonaniu.
Zastanawia mnie co się dzieje z Urygą czy Stolarskim, obaj jak zagrali to ładnie to wyglądało jednak gdzieś zniknęli ... @kpn Co więcej ? Hmm w tej lidze teraz nawet jest szansa o puchary bez PP ...
Ostatnio edytowane przez cfa : 10.03.2013 o godz. 00:11.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mr_kwolf po meczu z Podbeskidziem, post z 4 marca... Nie pozostaje mi nic jak tylko zacytować samego siebie również z 4 marca w odpowiedzi na powyższe bzdury:
W tym tygodniu można napisać, że Kulawik sabotuje grę bo wystawia Bunozę... No bo grajek nie trafił prosto w piłkę... Ech ci znaFcy....
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.03.2013 o godz. 00:49.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bunozie od dziś należy się po każdym treningu godzinny seans video z nagraniem jego dzisiejszego babola...
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Taki Cleber się nie pierdzielił i był swego czasu najlepszym stoperem ligi obok Głowackiego.
![]() Bunozę - gdyby tylko nie odwalał regularnie takich akcji - pewnie dawno byśmy sprzedali, ale w żadnej poważnej lidze nie wezmą obrońcy któremu odłącza mózg w co trzecim meczu. No chyba, że pójdzie jakiś wał menedżerski...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.03.2013 o godz. 02:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dalej uważam, że Bunoza to wyróżniający się nasz obrońca, który ma jeden problem (który ładnie opisał wolfy). Co jakiś czas wyłącza mu sie móżg. Ponadto jakby popatrzeć co robił Przybecki do momentu jak on znajdowal się na boisku, a co robił później z Burligą na boku obrony to ten występ Bunozy nie był zły (oczywiścię wyłączając z oceny sytuację przy bramce na 1-0). PS. Swoją drogą nie moja wina, że nie załapałeś wtedy ironii w moim poście, który należało brać z przymrużeniem oka. Jeżeli ty wtedy uważałeś, że ja faktycznie myśle, że pojawienie się Sikorskiego zaowocowało naszą lepszą grą w ofensywie...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 10.03.2013 o godz. 02:30.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodałbym, że nie był zły technicznie i motorycznie, tylko zagubiony. Nie wiedział za bardzo co robić i jak się połączyć do gry zespołu. Nie jest to Melikson który brał ciężar gry na siebie i jedną akcją potrafił stworzyć duże zagrożenie oraz przesądzić o losach meczu, ale nie jest to też Sikorski. A więcej, zobaczymy. Teraz dla niego jest najważniejsze zgranie z zespołem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
@mr_kwolf
Moim zdaniem masz rację z Bunozą. Kiedy Bośniak opuścił boisko, Przybecki miał znacznie więcej możliwości, by nam zagrozić. Burliga nie zagrał źle - raz bardzo ładnie wyprzedził (to tyle, ile mogę sobie przypomnieć) - ale Bunoza był tam pewniejszy. Tak ogólnie - cieszą trzy punkty oraz zaangażowanie naszych piłkarzy. To było coś, na co przyjemnie się patrzyło (pod tym kątem, rzecz jasna). P.S. Z Sarkiego, jeśli będzie otrzymywał więcej podań, mogą być ludzie. Jakkolwiek by to nie brzmiało, jest to miła odskocznia po takim Frederiksenie. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak do meritum: ostatnio Bunoza grał dobrze ... i chyba tak uwierzył w siebie, że zaczął kombinować zamiast wywalić piłkę ... Nie pomógł mu też Pereiko; mam wrażenie że Bunoza po pierwszym babolu mimo wszystko czekał na wyjście bramkarza. Ja oczywiście zgadzam się że wczoraj Bunoza zagrał padakę ale takie podsumowywanie że to fatalny obrońca jak pisze Tchecris to przesada ... Przypomnijcie sobie ile bramek zawalił Głowa jak był podstawowym obrońcą Wisły .. nie jedną.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 10.03.2013 o godz. 08:22.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|