The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2016, 19:40
A Citko to nie ma siana tak bardziej na Clepardię ? W jakiej dupie byśmy nie byli tu jednak chyba potrzeba chłopców/dziewczynki z grubszym portfelem. Ja rozumiem, że niby za plecami Mlekovita ale nie chce mi się wierzyć, że duży producent akurat jego wysyła do negocjacji.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 19.07.2016 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2016, 20:05
Nie, SKWK chcialo kontynuowac akcje 2zl od biletu na Akademie, wplata DOBROWOLNA, ale to dzialanie na szkode klubu, no bo nasi juniorzy za friko odchodza do Legii, naszej najwiekszej kosy, po co im ulepszac produkt!?

Akcje patriotyczne, krwiodawstwo, szlachetne paczki - chvj tam z tym. Szkodzą.

Aaa, rozumiem!

Wiecej hajsu zgarniaja na pamiatkach kibicowskich niz klub!

Tu go boli?

No powinien bolec bardziej asortyment, nawet jak juz cos jest to logo SA, nie TS czy zwykla Biala Gwiazda.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.07.2016, 20:17
Wszystkim tym którym znudził się "marazm" Cupiała naplułbym na twarz bo na nic lepszego nie zasługują... Wole marazm i nadzieję na lepsze jutro, niz ryzyko zrownania z ziemia klubu. Cupiał jest ewenementem, zawsze go broniłem przed takimi markusami i innymi kotami, które oczekiwały złotych gór podobnie jak sporo ludzi tutaj sie wypowiadajacych.

Oby to wszystko było plotką.

BC 1906%
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.07.2016 o godz. 20:46.

Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 19.07.2016, 21:42
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim tym którym znudził się "marazm" Cupiała naplułbym na twarz bo na nic lepszego nie zasługują... Wole marazm i nadzieję na lepsze jutro, niz ryzyko zrownania z ziemia klubu. Cupiał jest ewenementem, zawsze go broniłem przed takimi markusami i innymi kotami, które oczekiwały złotych gór podobnie jak sporo ludzi tutaj sie wypowiadajacych.

Oby to wszystko było plotką.

BC 1906%
Mam nadzieję, że to tylko przenośnia, a nie bezpośrednie odniesienie do mnie.
Dla mnie B.Cupiał jest w pierwszej piątce ludzi Wisły w historii i chciałbym, żeby Wisły nie sprzedawał obecnie z szacunku do Niego (chciałbym, żeby spełnił swoje marzenie o LM i potem mógł, jeśli by chciał sprzedać Wisłę jako człowiek spełniony w tej dziedzinie).
Jak zaczynałem przygodę z Wisła w 1993 roku, to w życiu się nie spodziewałem, że będziemy przez tyle lat dominować w Kraju,a i w Europie było co nieco o Nas słychać.
Gdyby nie BC to życie kibica Wisły nie byłoby takie owocne w sukcesy.
Za te wszystkie lata, nieważne co kto o Nim myśli, ale mając odrobinę honoru w sobie, jedyne co wypada powiedzieć to DZIĘKUJEMY!!!
Ostatnio edytowane przez KotWButach : 19.07.2016 o godz. 21:45.
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 10:32
KotWButach napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to tylko przenośnia, a nie bezpośrednie odniesienie do mnie.
Dla mnie B.Cupiał jest w pierwszej piątce ludzi Wisły w historii i chciałbym, żeby Wisły nie sprzedawał obecnie z szacunku do Niego (chciałbym, żeby spełnił swoje marzenie o LM i potem mógł, jeśli by chciał sprzedać Wisłę jako człowiek spełniony w tej dziedzinie).
Jak zaczynałem przygodę z Wisła w 1993 roku, to w życiu się nie spodziewałem, że będziemy przez tyle lat dominować w Kraju,a i w Europie było co nieco o Nas słychać.
Gdyby nie BC to życie kibica Wisły nie byłoby takie owocne w sukcesy.
Za te wszystkie lata, nieważne co kto o Nim myśli, ale mając odrobinę honoru w sobie, jedyne co wypada powiedzieć to DZIĘKUJEMY!!!
Nie, chodziło mi o użytkowników, którzy od lat plują na Wisłe i krytykowali każde działanie Cupiała a sami nie potrafiliby zarządzać spożywczym, chodizło mi o takich jegomoście jak: "markus" oraz "kot".

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2016, 10:54
Nie, chodziło mi o użytkowników, którzy od lat plują na Wisłe i krytykowali każde działanie Cupiała a sami nie potrafiliby zarządzać spożywczym, chodizło mi o takich jegomoście jak: "markus" oraz "kot".
Coś niesamowitego... Objawił się nowy twórca s.f. , który nie dość że kłamie ("plucie na Wisłę", "krytyka każdego działania Cupiała"), to jeszcze wyobraża sobie, że coś wie na temat wykształcenia i osiągnięć zawodowych ludzi, których kompletnie nie zna. I jak tu nie lubić tego forum?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 11:18
Markus napisał(a):Wyświetl post
Coś niesamowitego... Objawił się nowy twórca s.f. , który nie dość że kłamie ("plucie na Wisłę", "krytyka każdego działania Cupiała"), to jeszcze wyobraża sobie, że coś wie na temat wykształcenia i osiągnięć zawodowych ludzi, których kompletnie nie zna. I jak tu nie lubić tego forum?
Przypomnij sobie lata moderatorskie kiedy nie dawałeś sobie rady z obnażaniem Twojej niewiedzy i kasowałeś posty :] mam je do dzisiaj skopiowane i Twoje wywody też Oczywiście ja stałem po stronie atakującego, wtedy miałem trochę więcej chęci na przepychanki i edukowanie.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.07.2016, 11:21
Zarówno @Markus jak i @Kot to faktycznie osoby, które krytykowały wiele posunięć Cupiała, ale nie było w tym żadnego plucia na Wisłę, ani krytyki dla samej krytyki.
Były za to rzeczowe analizy, wskazywanie popełnianych błędów, ostrzeganie przed zagrożeniami związanymi z otaczaniem się przez niewłaściwych ludzi i z porywczością Cupiała.
Większość analiz @Markusa i @Kota się potwierdziło. Spełniły się też ich przestrogi co do losu, jaki może spotkać Wisłę.
Oczywiście, po latach, pamiętamy tylko, że ktoś krytykował i wskazywał błędy i wydaje się nam, że ten ktoś był wrogiem. A może warto pomyśleć, że ten ktoś tylko martwił się widząc ewidentne błędy podczas gdy inni z zaślepieniem wołali: 1906% poparcia?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2016, 11:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zarówno @Markus jak i @Kot to faktycznie osoby, które krytykowały wiele posunięć Cupiała, ale nie było w tym żadnego plucia na Wisłę, ani krytyki dla samej krytyki.
Były za to rzeczowe analizy, wskazywanie popełnianych błędów, ostrzeganie przed zagrożeniami związanymi z otaczaniem się przez niewłaściwych ludzi i z porywczością Cupiała.
Większość analiz @Markusa i @Kota się potwierdziło. Spełniły się też ich przestrogi co do losu, jaki może spotkać Wisłę.
Oczywiście, po latach, pamiętamy tylko, że ktoś krytykował i wskazywał błędy i wydaje się nam, że ten ktoś był wrogiem. A może warto pomyśleć, że ten ktoś tylko martwił się widząc ewidentne błędy podczas gdy inni z zaślepieniem wołali: 1906% poparcia?
oczywiscie masz racje, ale ten komu wydaje sie ze wie wszystko, nigdy tej racji nie pojmie
Dla jednego teksty w/w to będzie krytykanctwo, dla innych rady ku przestrodze...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 11:36
heh pluli jadem od lat jakby byli wielkimi fachowcami od zarządzania klubem... Nie trzeba było posiadać ich "mądrości", aby wiedzieć, że bez bazy (która powstała o 10 lat za późno" bez długofalowej polityki transferowej, stabilizacji itd kiedyś zabawa się skończy... Przecież to jest oczywiste, że Cupiał nie będzie żył wiecznie i nawet jakby do końca swych dni dalej uprawiał podobną politykę to kiedyś koniec nadejść musiał... Ci ludzie niegodni podania ręki już lata temu pisali o rychłym końcu, na ich nieszczęście Wisła zdobyła jeszcze tytuł w 2010 roku i stale mieszała w lidze..

Snuć ogólniki typu: błędem jest pozbycie się/sprzedaż zawodnika X nie mając na jego miejsce godnego następcy nie jest tajną wiedzą tylko oczywistą oczywistością, oni tylko takich argumentów używali - OCZYWISTYCH - dodać do tego poprawną pisownię plus umiejętność budowania zdań dawało wynik taki, że wielu nieogarniętych życiowo ludzi łykało te pospolite brednie... ehhhh "szkoda strzępić r.." na nich.

Łatwo gospodarować cudzą kasą... Chłopcy nie odkryli ameryki, że wszystko było na "już" a w ten sposób drugie ManU się nie zbuduje, niemniej jednak chylę czoła przed BC.

"rady ku przestrodze..." HAHA oj dziękujemy wam za takie rady, rady ogólnikowe, rady i wizje niczym mądrości Kononowicza. Cóż Wisła osiągnęłaby bez ich rad?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.07.2016 o godz. 11:43.

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.07.2016, 11:56
Też tak to wspominam. Plucie bywało z innych stron, ale to już po 2008 czy 09. Wcześniej było kilku użytkowników (Ty, Markus, Kot), którzy jak już pisali to rzeczowo i ciekawie.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.07.2016, 20:19
Kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Ja uwazam ze.szkodzi.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2016, 20:20
Ale możesz użyć jakiś argumentów?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.07.2016, 20:32
Przecież to widać od wielu lat, ze cos sie skończyło. Nie bedzie tak jak było, stoimy w miejscu. Cupiał nie ma juz ani pasji, ani tych samych pieniędzy. Naprawdę nie ma juz sensu wracać do dyskusji która toczy sie od n ostatnich lat. Cos sie kończy cos sie zaczyna. Jak w życiu. I oby to właśnie nie była plotka, bo Wisła z Cupiałem to 8 miejsce i 8 tys ludzi na trybunach. Przeciętność.

Nie wiem czy to bedzie Chińczyk, Arab, Citko czy TS. Chciałbym po prostu jednego, ze nowy właściciel da nadzieje na cokolwiek. Na jakiś rozwój klubu. Jesli nie przez duże pieniądze to np. jakimś pomysł na akademie, jakiś pomysł na marketing, na nowoczesne zarządzanie, struktury, ludzi z pasja nawet nie koniecznie musi sypać milionami. Po prostu cos sie ruszy, bedzie nadzieja ze cos ten klub moze zdziałać. Bo z Cupiałem bedzie właśnie tak jak jest - zero perspektyw, ale wciąż za mocni żeby upaść. Takie dryfowanie bez celu.

Serio, przecież to widać gołym okiem ze Cupiał sie wypalił. Tu nie ma innego wyjścia.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.07.2016, 23:56
nesta napisał(a):Wyświetl post
...
Nie wiem czy to bedzie Chińczyk, Arab, Citko czy TS. Chciałbym po prostu jednego, ze nowy właściciel da nadzieje na cokolwiek. ...
Jeśli TS to jest Towarzystwo Sportowe to łączenie tego z nadzieją jest mocno ryzykowne.

Gordian napisał(a):Wyświetl post
...
Pisanie np, że TS będzie grabarzem sekcji piłkarskiej to jakaś kpina. ... Inna sprawa, że TSu nie stać ani na zakup ani na utrzymanie sekcji na wysokim poziomie. ...
Te dwa zdania są ze sobą sprzeczne. Jeśli TS nie ma pieniędzy (ani pomysłu) na prowadzenie drużyny piłkarskiej na poziomie to będą jej grabarzami!
Powód: łączenie postów
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.07.2016 o godz. 00:02.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.07.2016, 20:32
A może nie gadać o skwk w tym temacie?
Ddf
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 19.07.2016, 20:39
Ci ktorzy uwazaja ze Cupial szkodzi Wisle powinni sobie przypomniec tych co szkodzili naprawde swoim druzyna.
A nie, przypominac mozna sobie o tym co sie kiedys wiedzialo. Wiec dla tych co nie maja wiedzy co znaczy slowo szkodzic :
http://weszlo.com/2015/07/01/pamietn...-polska-pilka/
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 19.07.2016, 21:01
Życie jest brutalne. Coś się zaczyna i coś się kończy. Zrozumcie, że Cupiał się wypalił. Czy z nim czy bez niego istnieje bardzo duże ryzyko że wylądujemy w IV lidze. Proponuję niektórym dzieciakom po prostu wydorośleć. I proszę o ostrożne szacowanie ile B.C. zainwestował w klub, bo tak naprawdę nie wiecie i nie jesteście w stanie policzyć ile zyskał. Jest na minusie? Pewnie i tak... ale nikt nie wie jak duży jest ten minus. Mistrzostwa Polski - bezcenne. Za to należy się podziękowanie i miejsce zasłużone bezdyskusyjne. Za zarządzanie perspektywiczne i chimeryczność - ocena negatywna. Czasem trzeba odbić się od dna żeby wrócić mocniejszym. Zawsze istnieje duże prawdopodobieństwo że nowy właściciel wykończy klub. A jaki mamy na to wpływ...?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.07.2016, 21:01
@bodyn
No ale to albo chcemy równać w dół albo w gore. Cupiał taki nie jest, ale czy to oznacza ze Wisła nie moze mieć kogos lepszego? Moze. A ze jest ryzyko? No to jak juz pisałem albo 8 miejsce i przeciętność albo ryzykujemy. Zreszta myśle ze Cupiał je zminimalizuje i sprzeda klub rozsądnym ludziom.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 20.07.2016, 07:16
nesta napisał(a):Wyświetl post
@bodyn
No ale to albo chcemy równać w dół albo w gore. Cupiał taki nie jest, ale czy to oznacza ze Wisła nie moze mieć kogos lepszego? Moze. A ze jest ryzyko? No to jak juz pisałem albo 8 miejsce i przeciętność albo ryzykujemy. Zreszta myśle ze Cupiał je zminimalizuje i sprzeda klub rozsądnym ludziom.
Juz ryzykowalismy podczas meczow z APOELem. Ryzykowalismy wzielismy dlugi a potem po fakcie : a moze nie trzeba bylo.
Nie mowie, ze zmaina wlasciciela jest zla w ogole. Po prostu aby BC dal komus kto ma kase. Bogata firma co moze zainwestowac. Na pewno czyms takim nie jest TS ktory sam nie ma pieniedzy.
Bogata firma fajnie by bylo. Tylko oczywiscie Wisla SSA jest wlasnoscia BC i moze zrobic co chce.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2016, 21:06
Od 4 lat nie liczymy się w Ekstraklasie, tylko zajmujemy coraz to niższe lokaty. Jesteśmy wdzięczni Cupiałowi za to co zrobił, nigdy tego nie zapomnimy, ale czas na zmiany. Ten czas właśnie nadszedł teraz. Cupiał napewno nie odda Wisły komuś kto po 2 sezonach się wycofa. Miejmy nadzieję na lepsze jutro z nowym właścicielem.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.07.2016, 21:08
Myślę że lepiej dla nas i dla BC aby był zapamiętany z dominacji na krajowym podwórku niż spuszczeniu klubu do niższej ligi.
Co ma być to będzie, ja osobiście nie jestem fanem stagnacji więc niech się dzieje, pewna formuła się wyczerpała widać to od dawna, idziemy dalej, nie pierwszy i nie ostatni właściciel w historii naszej kochanej Wisełki.
Jazda jazda !!!
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.07.2016, 21:09
Zacznijmy od tego , że Cupiał nie decyduje się na sprzedaż klubu po przeczytaniu naszego narzekania, niektórych nawet coś więcej niż narzekania, tylko ma swoje powody - jakie? do końca nigdy nie będzie wiadomo. Trzeba uszanować, podziękować za tyle lat i czekać na rozwój sytuacji.

Zgodzę się i z jedną stroną barykady i drugą. Mimo wszystko ja uważam, że to już czas. Wisła nigdy nie upadnie.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 19.07.2016, 21:14
Nesta rozsądnie pisze.

Wizytówką dzisiejszej Wisły jest postać Thoma Jirsaka i Jeana Paulisty od lat wiszących w strefie kibica.

Wisla Cupiała skończyła się jakieś 5 lat temu.

19 lat, 8 Mistrzostw Polski, wiele niezapomnianych spotkań w europejskich pucharach.

I tylko szkoda, że nie spełniło się jego największe marzenie, (i zarazem największe przekleństwo) - Liga Mistrzów (tu i teraz!).
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.07.2016, 21:14
"Umorzenie" długu wewnętrznego to fakt. Wystarczy zajrzeć do KRS. Na 90% jest to związane ze sprzedażą klubu.
Reszta newsów to wróżenie z fusów....
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 19.07.2016, 21:41
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
"Umorzenie" długu wewnętrznego to fakt. Wystarczy zajrzeć do KRS. Na 90% jest to związane ze sprzedażą klubu.
Reszta newsów to wróżenie z fusów....
O widzisz - nie śledzę wszystkiego to mi umknęło. A to rzeczywiście świadczy, że idziemy pod młotek.
http://www.krs-online.com.pl/msig-4983-126789.html czyli zamiana na akcję, potem może TF sprzedać akcje poniżej wartości (zapisując u siebie stratę). Nie wiem czy to całe zadłużenie Wisły wobec TF ? Bo tu wygląda że te mityczne 100 milionów to "tylko" 62 bańki
Być może wszystkie rozmowy toczyły się już dawno i pewne ustalenia już dawno zapadły. Zmiany są sprzed kilku miesięcy (marzec 2016) więc widać już wtedy był wdrażany jakiś plan...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2016, 21:36
Pamiętajcie, gdyby nie Cupiał połowa forum w tym ja nie widziała by co to jest Wisła i nie grała by pewnie dzisiaj w ekstraklapie tylko pewnie V liga....Chwała mu za to co zrobił i jakich piłkarzy sprowadzał,ale kiedyś trzeba podziękować i oddać ster w inne ręce
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.07.2016, 21:46
^^ Tylko w KRS nie widać czy całość zadłużenia w ten sposób zamieniono na akcje czy tylko część. Zresztą od kilku lat była mowa, że to jest spłacane. Transfery Chrapka itp, ponoć część szła na spłatę długu właścicielskiego.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.07.2016, 21:47
@up - Jest (był) tu taki inny kot

@szorstki - jeszcze istnieje pytanie, kiedy Wisła/TF zgłosiła to do KRS, bo wcześniej różnie z tym bywało....
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.07.2016, 22:05
Nie wiem co o tym myśleć, ja sądzę, że nawet jak pojawi się nowy właściciel, który przejmie 100% udziałów albo taki, który będzie miał po prostu większość udziałów np 51%-60% to BC wraz z Telefoniką nadal mogą chcieć sponsorować Wisłę i wtedy logo na koszulce się nie zmieni a jakaś tam kasa będzie wpływała dla klubu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów