|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale po co nam te puchary? Czy rzeczywiście na LE da się zarobić? Ile na niej zarobiliśmy w tym roku?
Żenująco mało. Główna kasa to jednak przyszła (przyjdzie) z decydującej fazy LM. Liga Europejska to nawet dla naszego klubu zbędny balast - kasa żadna, prestiż mały... Zresztą, o takich wynikach jak w tym roku marzyć nie ma co, rozstawieni na pewno nie będziemy, czyli nasze puchary to będzie jeden mecz, w ryj od jakiegoś mocniejszego klubu, bądź jakiegoś Karabachu, bo nie wiem od której fazy to się zaczyna, zwycięzca PP to chyba od 3. Większość się oburzy, mam to szczerze w dupie, proszę tylko wyobraźcie sobie jak będzie wyglądać nasz zespół w przyszłym sezonie, to wtedy może coś zrozumiecie. Ja tam wolę nie mieć pucharów i oczyścić trochę kadrę, niż spinać się na tą LE, z której nic praktycznie nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() Zapomniałeś o rankingu klubowym, przychodach z transmisji, stadionie pełnym kibiców (nie mam na myśli przychodów z tego tytułu, chodzi o fantastyczną atmosferę) i wypromowaniu własnych zawodników? Albo tylko udajesz, że nie widzisz korzyści z grania w europejskich pucharach, albo coś jest z Tobą nie tak Najważniejszy oczywiście jest ranking klubowy, chyba nie chcesz, żeby to co zostało wypracowane w tym sezonie poszło się j...ć? Przejście przez eliminacje i jakaś wygrana + remis w fazie grupowej, to już około 5 pkt do rankingu. Razem byśmy ich mieli 20 i wielkie szasne na rozstawienie w każdej rundzie eliminacyjnej w kolejnych latach... No chyba, że wolisz ekscytować się szczęśliwymi zwycięstwami nad potęgami typu Bełchatów czy ŁKS Łódź przy trybunach zapełnionych w 20% |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Lepiej dwa lata się ekscytować takimi bojami i w tym czasie spokojnie budować młodą drużynę na wiele lat niż zaliczyć blamaż z Karabachem lub inną Levadią. A tak mogą właśnie wyglądać puchary w następnym sezonie. Zarobek dla klubu żaden, promocja chyba anty. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyraźnie napisałem, że PRZEJŚCIE PRZEZ ELIMINACJE + WYGRANA I REMIS W GRUPIE to jakieś 5 pkt rankingowych. Czytanie ze zrozumieniem...
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
0.3 pkt - 6 wygranych w eliminacjach 2 pkt - wygrana w fazie grupowej 1 pkt - remis w fazie grupowej Czyli minimum 3.3 pkt + to co ugrają za nas inni. Nie zarzucaj mi tego, że nie czytam ze zrozumieniem bo mam wrażenie, że nie zauważyłeś, iż 2 pkt pocieszenia liczą się wtedy i tylko wtedy kiedy drużyna nie zdobędzie 2 pkt rankingowych w fazie grupowej. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Równie dobrze może odejść tylko trzech (Biton, Diaz, Nunez - wypożyczenia). Co do reszty nie możemy mieć pewności.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sobolewski - nie wiadomo, czy Radek będzie czuł się na siłach Jirsak - obawiam (tak nie przesłyszał się nikt), że nie przedłużą z nim kontraktu Pareiko - jak tak dalej będzie to się nie będzie w to bawił Lamey - rezerwowy z wysokim kontraktem, na pewno z nim nie przedłużą Czekaj - możemy się nie dogadać finansowo, albo on może chcieć grać. Wspominając historię naszych wychowanków nie ciężko o "nieprzedłużenie umowy" Biton - na pewno go nie wykupimy, w sumie i dobrze. Gorzej, że może trafić do Legii, Lecha bądź Polonii Nunez - całe szczęście, że klauzula wykupu to milion euro Diaz - tutaj trochę szkoda, że go nie wykupimy Melikson - transfer Do tego dodaj ciężką sytuację finansową, która będzie efektem braku gry w pucharach. Kto dojdzie? Na pewno Chrapek, Nalepa, Skołorzyński, Kowalski i być może Burliga (10% szans, że go Ruch nie wykupi). Tak na marginesie dawniejszy sposób wyliczania był moim zdaniem lepszy. Chociaż teraz, aby być rozstawionym w ostatniej rundzie el. LM należałoby co roku grać w grupie LE wygrywając dwa mecze i jeden remisując. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kolejny kluczowy mecz dla nas w tym sezonie a tutaj cisza..
Plusem i nadzieją jest mecz Ruchu w Warszawie(sobota), miejmy nadzieję, że nie pojadą z nami na pełnej p.. bo może być krucho, a biorąc pod uwagę fakt, że na wyjazdach osiągamy lepsze wyniki niż na R22 to przed rewanżem musimy wypracować dobą zaliczkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobra, jazda...Ty czegoś nie rozumiesz. Ja z góry zakładam, że od razu dostaniemy w cymbał. Więc żadnych punktów nie będzie, sorry. Kapitalną promocją będzie dostanie w ryj od zespołu pokroju Karabachu.
Wy chyba naprawdę nie rozumiecie niczego. Realne pieniądze, prestiż itd może nam przynieść tylko LM + MP. Pytał więc jeszcze raz, po co puchary skoro nie mamy warunków, żeby w nich grać? I generalnie nie zrozumcie mnie tak, że nie chcę pucharów. Chcę. Ale nie patrzcie na to tak, że awansują do pucharów w tym sezonie i uratują sezon i będzie jakiś zysk. Nie, sezon jest już stracony, kasa poszła się jebać, punkty też, wygranie pucharu tego nie zmieni. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z takim podejściem jak Twoje, to żadna drużyna z naszej ligi nie powinna grać w pucharach, bo wiadomo, że dostanie w cymbał. Zespoły które są w tabeli nad nami, wcale nie są od nas lepsze. Składy wszystkich drużyn niewiele się zmieniły w porównaniu z poprzednim sezonem, w którym przypomnę Ci, zostaliśmy Mistrzem. Problem nie leży w słabych zawodnikach, tylko w głowach piłkarzy i ciągłych zmianach trenerów. Mam nadzieję, że do inauguracji nowego sezonu obecni gracze i ewentualnie nowe nabytki złapią wspólny język z Probierzem i coś z tego będzie. |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|