The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 18:38
Ale po co nam te puchary? Czy rzeczywiście na LE da się zarobić? Ile na niej zarobiliśmy w tym roku?
Żenująco mało. Główna kasa to jednak przyszła (przyjdzie) z decydującej fazy LM.
Liga Europejska to nawet dla naszego klubu zbędny balast - kasa żadna, prestiż mały...

Zresztą, o takich wynikach jak w tym roku marzyć nie ma co, rozstawieni na pewno nie będziemy, czyli nasze puchary to będzie jeden mecz, w ryj od jakiegoś mocniejszego klubu, bądź jakiegoś Karabachu, bo nie wiem od której fazy to się zaczyna, zwycięzca PP to chyba od 3.

Większość się oburzy, mam to szczerze w dupie, proszę tylko wyobraźcie sobie jak będzie wyglądać nasz zespół w przyszłym sezonie, to wtedy może coś zrozumiecie. Ja tam wolę nie mieć pucharów i oczyścić trochę kadrę, niż spinać się na tą LE, z której nic praktycznie nie ma.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.03.2012, 19:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Ale po co nam te puchary? Czy rzeczywiście na LE da się zarobić? Ile na niej zarobiliśmy w tym roku?
Żenująco mało. Główna kasa to jednak przyszła (przyjdzie) z decydującej fazy LM.
Liga Europejska to nawet dla naszego klubu zbędny balast - kasa żadna, prestiż mały...

Zresztą, o takich wynikach jak w tym roku marzyć nie ma co, rozstawieni na pewno nie będziemy, czyli nasze puchary to będzie jeden mecz, w ryj od jakiegoś mocniejszego klubu, bądź jakiegoś Karabachu, bo nie wiem od której fazy to się zaczyna, zwycięzca PP to chyba od 3.

Większość się oburzy, mam to szczerze w dupie, proszę tylko wyobraźcie sobie jak będzie wyglądać nasz zespół w przyszłym sezonie, to wtedy może coś zrozumiecie. Ja tam wolę nie mieć pucharów i oczyścić trochę kadrę, niż spinać się na tą LE, z której nic praktycznie nie ma.
Po co nam puchary?

Zapomniałeś o rankingu klubowym, przychodach z transmisji, stadionie pełnym kibiców (nie mam na myśli przychodów z tego tytułu, chodzi o fantastyczną atmosferę) i wypromowaniu własnych zawodników? Albo tylko udajesz, że nie widzisz korzyści z grania w europejskich pucharach, albo coś jest z Tobą nie tak

Najważniejszy oczywiście jest ranking klubowy, chyba nie chcesz, żeby to co zostało wypracowane w tym sezonie poszło się j...ć? Przejście przez eliminacje i jakaś wygrana + remis w fazie grupowej, to już około 5 pkt do rankingu. Razem byśmy ich mieli 20 i wielkie szasne na rozstawienie w każdej rundzie eliminacyjnej w kolejnych latach...

No chyba, że wolisz ekscytować się szczęśliwymi zwycięstwami nad potęgami typu Bełchatów czy ŁKS Łódź przy trybunach zapełnionych w 20% Człowieku, puchary działają na wyobraźnię każdego kibica w tym kraju, gdzie tak ciężko o jakiekolwiek sukcesy w piłce nożnej.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.03.2012, 19:47
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś o rankingu klubowym, przychodach z transmisji, stadionie pełnym kibiców (nie mam na myśli przychodów z tego tytułu, chodzi o fantastyczną atmosferę) i wypromowaniu własnych zawodników? Albo tylko udajesz, że nie widzisz korzyści z grania w europejskich pucharach, albo coś jest z Tobą nie tak
Z taką grą jak aktualnie to tylko wstydu byśmy sobie w nich narobili. Kasy żadnej.

Najważniejszy oczywiście jest ranking klubowy, chyba nie chcesz, żeby to co zostało wypracowane w tym sezonie poszło się j...ć? Przejście przez eliminacje i jakaś wygrana + remis w fazie grupowej, to już około 5 pkt do rankingu. Razem byśmy ich mieli 20 i wielkie szasne na rozstawienie w każdej rundzie eliminacyjnej w kolejnych latach...
3 punkty jeżeli masz na myśli LE.

No chyba, że wolisz ekscytować się szczęśliwymi zwycięstwami nad potęgami typu Bełchatów czy ŁKS Łódź przy trybunach zapełnionych w 20% Człowieku, puchary działają na wyobraźnię każdego kibica w tym kraju, gdzie tak ciężko o jakiekolwiek sukcesy w piłce nożnej.
Lepiej dwa lata się ekscytować takimi bojami i w tym czasie spokojnie budować młodą drużynę na wiele lat niż zaliczyć blamaż z Karabachem lub inną Levadią. A tak mogą właśnie wyglądać puchary w następnym sezonie. Zarobek dla klubu żaden, promocja chyba anty.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 27.03.2012, 22:14
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą jak aktualnie to tylko wstydu byśmy sobie w nich narobili. Kasy żadnej.
Do tych pucharów mamy jeszcze kilka meczów w lidze i w PP pod batutą Probierza, a później cały okres przygotowawczy.

3 punkty jeżeli masz na myśli LE.
Wyraźnie napisałem, że PRZEJŚCIE PRZEZ ELIMINACJE + WYGRANA I REMIS W GRUPIE to jakieś 5 pkt rankingowych. Czytanie ze zrozumieniem...

Lepiej dwa lata się ekscytować takimi bojami i w tym czasie spokojnie budować młodą drużynę na wiele lat niż zaliczyć blamaż z Karabachem lub inną Levadią. A tak mogą właśnie wyglądać puchary w następnym sezonie. Zarobek dla klubu żaden, promocja chyba anty.
Spójrz na to, kto jest właścicielem Wisły i na jego podejście do tego budowania drużyny. Dopóki szefem jest Cupiał, nie licz na spokojne budowanie drużyny przez dwa lata. Jeśli właściciel by się zmienił, to prawdopodobnie popierałbym Twoją tezę. W tym momencie nie ma na to szans z mojej strony
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 22:36
Do tych pucharów mamy jeszcze kilka meczów w lidze i w PP pod batutą Probierza, a później cały okres przygotowawczy.
I 9 zawodników, którzy odejdą...

Wyraźnie napisałem, że PRZEJŚCIE PRZEZ ELIMINACJE + WYGRANA I REMIS W GRUPIE to jakieś 5 pkt rankingowych. Czytanie ze zrozumieniem...
Jakieś 5 pkt? Symulacja:
0.3 pkt - 6 wygranych w eliminacjach
2 pkt - wygrana w fazie grupowej
1 pkt - remis w fazie grupowej

Czyli minimum 3.3 pkt + to co ugrają za nas inni. Nie zarzucaj mi tego, że nie czytam ze zrozumieniem bo mam wrażenie, że nie zauważyłeś, iż 2 pkt pocieszenia liczą się wtedy i tylko wtedy kiedy drużyna nie zdobędzie 2 pkt rankingowych w fazie grupowej.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 27.03.2012, 22:55
I 9 zawodników, którzy odejdą...
Równie dobrze może odejść tylko trzech (Biton, Diaz, Nunez - wypożyczenia). Co do reszty nie możemy mieć pewności.

Jakieś 5 pkt? Symulacja:
0.3 pkt - 6 wygranych w eliminacjach
2 pkt - wygrana w fazie grupowej
1 pkt - remis w fazie grupowej

Czyli minimum 3.3 pkt + to co ugrają za nas inni. Nie zarzucaj mi tego, że nie czytam ze zrozumieniem bo mam wrażenie, że nie zauważyłeś, iż 2 pkt pocieszenia liczą się wtedy i tylko wtedy kiedy drużyna nie zdobędzie 2 pkt rankingowych w fazie grupowej.
Masz rację. Zmylił mnie ranking Legii za ten sezon (8.300), bo zapomniałem, że udało im się jeszcze zremisować ze Sportingiem Lizbona. W ich ranking wliczałem tylko 3 zwycięstwa grupowe (6 pkt).
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 23:05
Równie dobrze może odejść tylko trzech (Biton, Diaz, Nunez - wypożyczenia). Co do reszty nie możemy mieć pewności.
Paljić - mam nadzieję, że nie przedłuży kontraktu.
Sobolewski - nie wiadomo, czy Radek będzie czuł się na siłach
Jirsak - obawiam (tak nie przesłyszał się nikt), że nie przedłużą z nim kontraktu
Pareiko - jak tak dalej będzie to się nie będzie w to bawił
Lamey - rezerwowy z wysokim kontraktem, na pewno z nim nie przedłużą
Czekaj - możemy się nie dogadać finansowo, albo on może chcieć grać. Wspominając historię naszych wychowanków nie ciężko o "nieprzedłużenie umowy"
Biton - na pewno go nie wykupimy, w sumie i dobrze. Gorzej, że może trafić do Legii, Lecha bądź Polonii
Nunez - całe szczęście, że klauzula wykupu to milion euro
Diaz - tutaj trochę szkoda, że go nie wykupimy
Melikson - transfer

Do tego dodaj ciężką sytuację finansową, która będzie efektem braku gry w pucharach.

Kto dojdzie? Na pewno Chrapek, Nalepa, Skołorzyński, Kowalski i być może Burliga (10% szans, że go Ruch nie wykupi).

Masz rację. Zmylił mnie ranking Legii za ten sezon (8.300), bo zapomniałem, że udało im się jeszcze zremisować ze Sportingiem Lizbona. W ich ranking wliczałem tylko 3 zwycięstwa grupowe (6 pkt).
Tak na marginesie dawniejszy sposób wyliczania był moim zdaniem lepszy. Chociaż teraz, aby być rozstawionym w ostatniej rundzie el. LM należałoby co roku grać w grupie LE wygrywając dwa mecze i jeden remisując.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.04.2012, 10:59
Kolejny kluczowy mecz dla nas w tym sezonie a tutaj cisza..

Plusem i nadzieją jest mecz Ruchu w Warszawie(sobota), miejmy nadzieję, że nie pojadą z nami na pełnej p.. bo może być krucho, a biorąc pod uwagę fakt, że na wyjazdach osiągamy lepsze wyniki niż na R22 to przed rewanżem musimy wypracować dobą zaliczkę
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.03.2012, 22:19
Po co nam puchary?

odezwał się ekspert dobra, jazda...

Ty czegoś nie rozumiesz. Ja z góry zakładam, że od razu dostaniemy w cymbał. Więc żadnych punktów nie będzie, sorry. Kapitalną promocją będzie dostanie w ryj od zespołu pokroju Karabachu.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
JrQ-, ja bym poszedl dalej... po co nam ekstraklasa? Przesunmy Wisle do A-klasy, zalozmy korki i grajmy. Oplacalne to bedzie, wszak tym razem Cupial napewno nie straci 100 milionow przez 10 lat

P.S
Nie wpadles na to ze to... puchary robia "nowych" kibicow. Heroiczne boje z Podbeskidziem, nie zainteresuja nikogo nowego do przyjscia na stadion. Albo inaczej, zainteresuja niewielu nowych. Puchary z klasowymi druzynami moga zainteresowac ilus "Januszy". A potem czesci tych Januszy moze sie spodobac ta zabawa, i zaczna chodzic na mecze. Ja sie zainteresowalem futbolem( i Wisla) tak na dobre, ogladajac dwumecz z Schalke i MS 2002. Zadne "hity" z Wodzislawami... Na Wisle w lidze zaczelem chodzic dopiero od sezonu 03/04...

O sponsorach nawet nie wspominam... Grasz w pucharach, znaczy sie jestes bardziej atrakcyjny jako produkt.

A odpadniecie w poczatkowych rundach? Hmm, jesli dla nas 100-200-300-XXX tys. zl. to problem, to chyba czas zapalic swieczke za nas...
Kolejny wizjoner. Ale jak mozesz z góry zakładać, z takim składem jaki będziemy mieć, a będzie on jeszcze słabszy od tego, cokolwiek w pucharach ugramy?

Wy chyba naprawdę nie rozumiecie niczego. Realne pieniądze, prestiż itd może nam przynieść tylko LM + MP.
Pytał więc jeszcze raz, po co puchary skoro nie mamy warunków, żeby w nich grać?

I generalnie nie zrozumcie mnie tak, że nie chcę pucharów. Chcę. Ale nie patrzcie na to tak, że awansują do pucharów w tym sezonie i uratują sezon i będzie jakiś zysk. Nie, sezon jest już stracony, kasa poszła się jebać, punkty też, wygranie pucharu tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 27.03.2012, 22:33
odezwał się ekspert dobra, jazda...

Ty czegoś nie rozumiesz. Ja z góry zakładam, że od razu dostaniemy w cymbał. Więc żadnych punktów nie będzie, sorry. Kapitalną promocją będzie dostanie w ryj od zespołu pokroju Karabachu.
A czy gdy zdobyliśmy Mistrzostwo Polski po żenującej grze i tylko dlatego, iż inne drużyny głupio gubiły punkty, zakładałeś, że wyjdziemy z grupy LE i zagramy w pucharach na wiosnę?

Kolejny wizjoner. Ale jak mozesz z góry zakładać, z takim składem jaki będziemy mieć, a będzie on jeszcze słabszy od tego, cokolwiek w pucharach ugramy?
A skąd wiesz, że skład jaki będziemy mieć w nowym sezonie będzie jeszcze gorszy od tego, który jest teraz? Bednarz Ci powiedział, że nie będzie robił transferów, czy może zdradził Ci ile pieniędzy jest w klubowej kasie?

Z takim podejściem jak Twoje, to żadna drużyna z naszej ligi nie powinna grać w pucharach, bo wiadomo, że dostanie w cymbał. Zespoły które są w tabeli nad nami, wcale nie są od nas lepsze. Składy wszystkich drużyn niewiele się zmieniły w porównaniu z poprzednim sezonem, w którym przypomnę Ci, zostaliśmy Mistrzem. Problem nie leży w słabych zawodnikach, tylko w głowach piłkarzy i ciągłych zmianach trenerów. Mam nadzieję, że do inauguracji nowego sezonu obecni gracze i ewentualnie nowe nabytki złapią wspólny język z Probierzem i coś z tego będzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów