|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak zagrają z determinacją i wolą walki (a tylko tak można coś w tej lidze osiągnąć) to z pokonaniem ciepłych chłopców z Poznania nie powinno być problemu. Amica to zespół środka tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
4 tys złotych kary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
jak to prowokacja to marna, jak nie to chyba zwariowałeś.
Ostatnio edytowane przez Krav : 05.03.2012 o godz. 21:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
ja to rozumiem... tylko że dla mnie powinna to być normalnie kara w postaci zawieszenia , a nie jakieś śmieszne 4 tys
Ostatnio edytowane przez Luu... : 05.03.2012 o godz. 21:49.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
W Serie A Mexes z Milanu dostał dyskwalifikację na trzy mecze za uderzenie zawodnika Juventusu, czego w czasie meczu nie zauważył sędzia. Świeży przykład tego, że za wykroczenia karane czerwoną kartką można dyskwalifikować komisyjnie, po meczu (a nie tylko karą finansową). Zapytam o przepisy: czy za pokazanie fucka kibicom nie ma czerwonej kartki i określonej w regulaminie pauzy? Bo tak wnioskuję z uzasadnienia, że nie można określić czy Rudnev kazał się pier**lić kibicom czy liniowemu... Na marginesie dodam, że imo czerwień powinna być nawet gdyby wyciągnął środkowy palec do zawodnika własnej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro karę pieniężną dostał wcześniej Traore to trudno żeby w przypadku Rudnevsa postąpiono inaczej.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Z resztą co za różnica czy z Rudnevsem czy bez? W piątek 2-0 dla Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe. Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd? No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
) przez prostą zasadę - wiadomo, że popełnił przestępstwo, ale nie ma możliwości stwierdzenia kto był "ofiarą", a wtedy przysługuje minimalny wymiar kary. Zastanawia mnie tylko dlaczego 4 tys. złotych? Nie powinno to być jakieś 100 stawek dziennych, czyli w przypadku Rudniewa jakieś 200 tys.? ![]() .
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Naprawdę chce Ci się marnować czas ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
wie może ktoś ile biletów zostało sprzedanych jak do tej pory ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.03.2012 o godz. 19:18.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Trzeba grac szybko i do przodu
dosc zabawy,dosc piekna ,ma bys w koncu strzelanie bramek ,bo ilosc goli jaka dotychczas strzelislismy to wstyd Probierz napewno cudow nie wymysli,ale z dobra defensywa i uwaznym kryciem jedynego zagrozenia ze strony Amiki czyli Rudnewa mysle ze jestesmy w stanie z nimi wygrac U siebie w koncu musimy zaczac punktowac ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Przyjeżdzamy po 3 punkty
Wisła 0 Lech 3 liczę na przełamanie Artjoma i dwie brameczki . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Lech na to forum wchodzi też?jak Legie można przeboleć to może pyre wyibac?
i btw zebyście sie nie zesrali |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
po co te prowokacje Poznaniaki? Zawsze w Krakowie dostawaliście straszny oklep, nie licząc dwóch-trzech sezonów z Lewandowskim ![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
1000 lecha i 600 cracovii. pozwolicie zeby na naszym stadionie bylo slyszalne "Wisla to stara k.." ? mam nadzieje ze nie , dlatego WSZYSCY NA STADION !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeżeli Probierzowi nie uda się na szybko poprawić naszej gry, w stosunku do tego co zaprezentowaliśmy z Lechią, to w ciemnych barwach to widzę.
I drugie podstawowe pytanie jest takie, na ile słabsza forma poznańskich w ostatnich meczach to rzeczywisty obraz ich możliwości a na ile było to zwalnianie trenera. Do tego dochodzi ewentualna nieobecność Genkowa. Jak zagramy "na dzidę" to kto bedzie walczył o te górne piłki ? Probierz ma podobno jakiś plan. Zaczynam się bać. Mecz niezwykle istotny zarówno w kontekście tabeli a także jako psychologiczna podbudowa przed dwumeczem o PP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje,że na G będzie głośno,a nie tak jak ostatnio,że na górze sektora śpiewaliśmy w 10 osób.Tam potrzeba wg mnie kogoś do koordynacji,ale liczę że jutro motywacji starczy wszystkim i przekrzyczymy parchate pyry.Zajebiście ważny mecz pod każdym względem,jestem dobrej myśli mimo kontuzji i wierze ze Probierz naszym graczom zaszczepi walkę cały mecz i gryzienie trawy bez względu na wynik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Spierdalaj wronczaninie (
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
chyba pomyliłeś strony pyrusie ; ) ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|