|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Piotr Brozek mial nietypowo podpisany kontrakt do pazdziernika. Roku 2011.
I napewno nie kosztowal 800 k euro. Turcy moze i sa glupi, ale nie az tak. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Do niedowiarków: Oto link do najbardziej profesjonalnego portalu piłkarskiego w Polsce: http://www.90minut.pl/news.php?id=473631 Cytat: "Dobrze, że do Wisły wrócił pan Adam Nawałka, który ściągnął tu mnie i brata. Gdyby nie on, to kwestia mojego nowego kontraktu pewnie wlokłaby się jeszcze z półtora roku - nie kryje Piotr, który związał się z Wisłą do końca 2011 roku. " |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Generalnie nie twierdzę, że gość będzie w przypadku ewentualnego transferu zbawieniem. Wiadomo - inny styl gry itd. Skoro czytamy w dzisiejszym wywiadzie na oficjanej, że Iliev, który niejedno już w życiu widział nie ogarnia polskiej TME to tymbardziej ryzyko zwiększa się w przypadku graczy spoza naszego kontynentu. Mimo to akurat argument o różnicy w wysokościach n.p.m może być koronnym tylko na tym forum ![]() ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Koniec tej nieistotnej dyskusji. Szacun za te lata dla Brozkow w Wisle, oby licznik sie zatrzymal na tym co jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
A wymienianie tu Diaza to trochę kpina. Jeśli już chcesz coś zapisać Stanowi na minus, to lepiej Branco. Zresztą i tak jakikolwiek minus Valckxa przysłania wielki izraelski plus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie, trochę nie na miejscu jest wytykanie Stanowi jakichkolwiek błędów, zważając na fakt, że miał wiele więcej udanych transferów, niż tych, które zakończyły się klapą. Zresztą Lamey i Diaz to nasi jedyni obrońcy, którzy zdobyli jakiekolwiek bramki w tej rundzie, co w jakimś stopniu zamazuje ich winy ;d
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Niech sobie 90 minut cytuje kogo chce (paradoksalnie to co napisze (w)yborcza dot. piłkarzy często się zgadza). Jesteś prmitywny bo 95% osób stąd jeżeli chce zobaczyć dane o jakimś piłkarzu to od razu patrzy na Transfermarkt więc sobie daruj. Istotna, czy nieistotna dyskusja o Brożku, ale widocznie dla ciebie niewygodna - bo myślisz, że "pozjadałeś wszystkie rozumy" a tak naprawdę guzik wiesz. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
edit:Wróć do pokebola i przestań się awanturować na forum.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Kupowanie go za 1 mln € to gruba przesada, takiego grajka można mieć za darmo - albo przedłużyć wypożyczenie o rok, albo poszukać nowego. To zawodnik klasy Siwakowa, którego też mieliśmy za czapkę gruszek. Natomiast jeśli chodzi o "teatrzykowanie" - to trzeba we współczesnej piłce umieć. Jest zasadnicza różnica, między meczem z Tottenhamem parę lat temu w grupie (Dudka teatralnie pada, sędzia puszcza grę, tracimy bramkę), a obecną grą z Fulhamem. Trochę cwaniactwa w naszej drużynie jest potrzebne, bo zawsze graliśmy fair i wychodziliśmy na bandę frajerów. Dlatego uważam, że Nunez zachował się świetnie - szczególnie, że faul i tak był na czerwoną kartkę. On po prostu pomógł sędziemu podjąć właściwą decyzję. W 99 przypadkach na 100 w odwrotnej sytuacji każdy nasz rywal zachowałby się identycznie. Irytuje mnie to cierpiętnictwo i darcie szat, zamiast cieszenie się z jednego z największych sukcesów Wisły w ostatnich latach. A piętnowanie zachowania zawodnika, który walnie się do tego sukcesu przyczynił, to zwykłe świństwo. I nie zmienia to faktu, że walisz okrągłe słówka. Cytując klasyka: nie nazywajmy szamba perfumerią. PS. Chcesz gry fair, przeżuć się na cr...icketa ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Uwielbiam was czytać... na prawdę
czepialstwo nie zna granic. Żeby udowodnić wasze dziwne tezy, potraficie takie głupie argumenty wysuwać, że można z krzesła spaść. ![]() Już teorie jakoby Cupiał miałby ze swojego konta finansować zakup piłkarza, albo temat Nuneza, którego według kogoś trzeba się pozbyć, bo przyaktorzył z korzyścią dla nas jest wisienką na torcie ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ciekawe zestawienie w dzisiejszej PN, nasz 2 skład droższy od 1
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pardon, masz rację.
Dzimi: dla nas 1 mln € to kwota astronomiczna, a potrzeby kadrowe olbrzymie. Akurat za Nuneza można stargować znacznie niższą cenę (bo jego były klub go nie chce), albo wypożyczyć na kolejny rok. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() Proponuje pod ten temat podpiąć ankietę co do "złotej myśli tygodnia". Dzisiejsi kandydaci: 1) Nunez do d.py bo teatrzykuje zamiast pokazywać umiejętności i grać dobrą piłkę 2) W temacie Bitona - wyłożyć przez Cupiała 1.6mln przy jego majątku ponad 1mld to jak splunąć i zadeptać. 3) jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało Panowie Modowie nie dajcie się prosić... Będzie weselej, a może paru napinaczy się powstrzyma... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nunez.
1)Faul z Fulham był na czerwoną kartkę, bo był atak na piłkarza (Nuneza) bez piłki. I sama intencja jest juz na czerwień i to zamyka temat. Kwestionowanie zaś decyzji sędziego przez kogoś kto przedstawia się za kibica Wisły jest jedynie dowodem że dziwaków na tym forum nie brakuje. 2)Nunez jest piłkarzem który grał na pozycji Sobolewskiego, obok Wilka. Wystarczy porównać wspomniany przegląd pola Radka i Czarka do Nuneza i ... temat też jest zamknięty i to z wyraźnym wskazaniem na Argentyńczyka. 3) Teza że to symulant jest tak bzdurna że polemika z nią to zwyczajnie szkoda czasu. Zaś prezentowanie jej na forum kibiców Wisły pokazuje coś o czym już tu wspominałem, ot dziwaków nie brakuje niestety również wśród kibiców Wisły. Wreszcie na koniec pozwolę sobie zaprezentować własny pogląd na temat Nuneza. I tak po pierwsze jest jeszcze za wcześnie aby go definitywnie oceniać (za pół roku będziemy mądrzejsi), a po drugie chciałbym aby zaczął grać na LO bo tam jest moim zdaniem jego naturalne miejsce. Na dziś dla mnie to piłkarz solidny ale potrzebujemy tu kogoś na miarę Szymkowiaka (czyli lepszego def. pomocnika niż Nunez czy Jirsak), a Nunez nim nie jest, tyle że na tej LO może byłby rozwiązaniem idealnym, jeśli wiosną dostanie szanse sami się być może o tym przekonamy. PS. A co do wygrywania przez Wisłę, to dla mnie może wygrywać jak chce, dzięki pogodzie, przypadkowi, sędziowskim błędom (rzecz jasna wyjątkiem jest korupcja ale ta akurat Wisły z czasów Cupiała nie dotyczy), szczęściu i w jakikolwiek inny sposób, zwłaszcza że niektórym niby kibicom każde zwycięstwo Wisły będzie kwestionowane jako niby niezasłużone. Niech więc Wisła wygrywa, na pohybel naszym wiecznym płaczkom. A co do urody gry też jej pragnę, ale nie za cenę porażek. Wisła zwycięska i ładnie grająca i tak zresztą na tym forum budziła by mniejsze zainteresowanie niż ta przegrywająca, ot specyfika netu... przyciągającego wiecznie narzekających życiowych nieudaczników, ...taka specyfika netu. Byłoby miło więc aby Wisła zaczęła wygrywać grając ładniejsza piłkę i choćby dla przyjemności rozstania się z netowymi płaczkami.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.01.2012 o godz. 23:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Dzięki jego pomocy udało się zajść w LE tak daleko (tak, akcja ze Skonto i bramka z Litexem), w Pucharze Polski uniknęliśmy blamażu, jakim była by porażka z Limanovią (dwie bramki Michaela), czy też ważne trafienie z ŁKS... no ale gdzieżbyś takie szczegóły pamiętał, cytując znaną piosenkę: 'jesteś piekącym jadem trollów, na internetowym forum!' ![]() Jaliens totalne nieporozumienie, ale wg mnie tego nie dało się przewidzieć - chłop radził sobie przed przyjściem w Alkmaar dobrze, grał coraz mniej, ale nie grał wcale tak mało. Staszek wziął go na pewniaka... A Diaz jak za darmo to nie wiem w czym Ci przeszkadza. Bramka z Ruchem, solidna postawa na stoperze na końcu rundy. Ja wiem, że wolałbyś swoich Christowów i Betów (whatever), ale muszę Cię zmartwić, tacy piłkarze, którzy są kompletnymi ogórami do Wisły za Stana nie przychodzą, bo nawet Boukhari odegrał kapitalną rolę w Wiśle i dołożył się do sukcesu jakim było MP AD 2011. Pozytywnych transferów nie chce mi się komentować nawet, choć żadnego z nich nie wymieniłeś, a praca Staszka w stosunku cena / jakość wg mnie WZOROWA. A Wy dalej żyjcie w swoim utopijnym świecie FMa, nie kojarzcie faktów i nie wyciągajcie wniosków to obudzicie się z ręką w nocniku, jak przegramy z jaką Levatywą czy Karabachem. edit: Kłócenie się o kwotę za Piotrka to dziecinada kolegów wyżej, przecież nie jest nigdzie powiedziane ile który kosztował, bo poszli w pakiecie i wszystkie źródła możecie sobie w dupę wsadzić. O!
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 04.01.2012 o godz. 00:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||||||
|
JrQ-
Cytat:
Jestes jak Ci indianie ktorzy na widok nic nie wartych "paciorkow" darowanych im przez europejskich kolonizatorow dostawali orgazmu. Wiec ja nie dostaje. Bo wiem ze takich Lameyow to mozna znalesc za duzo nizsza pensje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powtarzam; idac tym tokiem rozumowanie to i Jozwiakowe "lato 2010" mozna usprawiedliwic. Cytat:
Dla twojej informacji; tak, uwazam ze zatrudnienie Stana to byl dobry ruch i licze ze przedluza z nim kontrakt. Niezmienia to faktu ze, choc bilans jest zdecydowanie na plus, to troche tych transferowych "wpadek" bylo. Ty tymczasem w swoim poprzednim poscie slodko pierdziales ze ufasz w pelni Stanowi (cos w stylu "Robert I trust you *) i ze on napewno zlomu nie sprowadzi. Pierdzielenie pitolenie. Raz, ze nikt (biorac pod uwage nasze finanse) nie moze tego zagwarantowac, dwa, ze Stanowi ten zlom juz sie niestety trafil.* Do Maskanta nic nie mam, poprostu mnie takie... nastolatkowe wpisy bawily niezmiernie. Od poczatku. Szanujmy sie. |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Temat wraca do formy |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jest temat Forumowe "Łapu Capu" czyli co na TWSD piszczy ;-) i tam rózne kwiatki można umieszczać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kolejny raz z rzędu muszę napisać, że ja Was totalnie nie rozumiem. Zamiast dyskutować o polityce transferowej i szczególnie o tym, co przed nami, to staracie się jeden drugiego zniszczyć i upokorzyć. Gdzie tu sens i logika? Jako kibice Białej Gwiazdy powinniśmy w pierwszej kolejności stawiać na wzajemny szacunek.
Transfery, które już miały miejsce wyszły, jak wyszły. Wierzę - i każdemu z Was to radzę - że każdy z nich został przeprowadzony ze ściśle określonych celów, mając na uwadze realne możliwości finansowe klubu. Musi do Was dotrzeć, że Wisła Kraków jest klubem biednym i najczęściej może brać jedynie grajków z kartą na ręku. Są wyjątki, ale sporadyczne. Odnośnie samej polityki transferowej: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...efensywe_.html Tu pełna zgoda dla Iwana. Zobaczymy w momencie otwarcia okna, czy władze klubowe myślą podobnie. Mam nadzieję, bo wydaje mi się, że to sprawa kluczowa dla sukcesu. Podobnie ciekawi mnie sytuacja transferów wychodzących, gorąco trzymam kciuki aby udało się na przestrzeni najbliższych sześciu miesięcy sprzedać kilku zawodników, ew. rozwiązać niektóre umowy. Tyle. Więcej spokoju panowie, nerwy na własnym forum nie są nikomu potrzebne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Przy ocenie zawodnika decydować powinny aspekty sportowe, przydatność dla zespołu itp Czy dzięki nim ten zawodnik sie nadaje? Hmm ciężko powiedziec, wiecej przy nim znaków zapytania niż jasnych odpowiedzi. Wolał bym skupić się na rynku graczy bliższym rodzimemu, niż penetrować nieznane nam rejony, niczym Amerigo Vespucci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Już można głosować jak się pomysł ankiety nei sprawdzi, poprzestaniemy na tej jednej
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.01.2012 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.01.2012 o godz. 12:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |