The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 19:45
Krotko zwiezle i na temat...Trzeba zebrac sie w 100-200 osob wybrac sie na jakis trening i nie dosc ze przypomniec o derbach to do tego pojechac po gwiazdach po calosci za to co robia ostatnio na boisku a moze lepiej za to czego nie robia....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2011, 19:46
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Niezbyt mocny skład
Pareiko - reprezentant Estonii
Chavez - reprezentant Hondurasu
Kirm - reprezentant Słowenii
Biton - wicelider klasyfikacji strzelców obecnego sezonu
Iliev - król strzeców poprzedniego sezonu ekstraklasy Serbii
Garguła - były reprezentant Polski
Wilk - następca Sobolewskiego

Taki skład, jaki był dzisiaj, to powinien roznieśc Podbeskidzie 5-0.
może i Pareiko, Chavez, Iliev, Wilk i Biton coś potrafią, ale to zaledwie piątka
Kirm był dziś beznadziejny, Garguła też
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.10.2011, 19:46
TO co zrobiła nasza drużyna Gwiazdeczek dzisiaj szkoda więcej komentować ale to co dzisiaj na trybynach zrobiło z nami Podbeskidzie jest jeszcze wiekszą kompromitacją od gry naszych piłkarzy i od razu uprzedzę głupie dopiski a ty co dałeś z siebie ja nie dałem bo obecnie jestem za granicą i cieżko pracuję w porównaniu do naszych piłkarzy.
Rozumiem że piłkarze mogą przejść obok meczu bo to już przeżyłem już nie raz w swoich kibicowskim życiu ale my kibice nie powinniśmy sie wystawiać na pośmiewisko Podbeskidzie zdominowało nas dopingie podobnie jak jej piłkarze naszych pamiętam wieksze porażki niż ta ale kibice i doping zawsze był super wymienie kilka przykładów pamietne 0-4 z Groclinem potem nawet sam Skorża mówił że był po wrażenbiem jak kibice dopingowali mimo takiej klęski, 2-5 z Bełchatowem i jeszcze kilka innych ...

Pytam gdzie są teraz tacy kibice jak wtedy pamietam tamte czas wcale nie odległe i młyn to był młyn a nie to co teraz i jeszcze jedno koniec głaskania piłkarzyków pajacyków i spiewanie im że sie nic nie stało bo to jest już śmieszne zobaczymy co pokażą za tydzień bo przegrać zawsze można ale walka do upadłego musi być zawsze !!!

Pozdrowienia dla wiernych kibiców
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2011, 19:48
Zazwyczaj nie narzekam, ale teraz muszę. To co Ci kopacze wyprawiają, woła o pomstę do nieba- w ciągu 90 minut przeciwko takiemu potentatowi jakim jest Manchest... tfuuu Podbeskidzie, oddają 1 (słownie jeden) celny strzał na bramkę. To co mnie najbardziej boli, to brak jakiegokolwiek zaangażowania, aby mecz wygrać. Wiem, że nie zawsze można zwyciężyć- czasem nic nie wychodzi, pech, gorszy dzień-, ale do ch.ja, trzeba pokazać na boisku to, że człowiek (pomimo w/w przeciwności) się stara. Biegać, pressing, żółte kartki, a nie takie przechodzenie koło meczu jak ta "banda najemników". Szkoda tylko nas, Kibiców, którzy za ten klub (nie piłkarzy), przejechali setki, tysiące kilometrów, nie jedna bliznę na ciele mając, muszą teraz oglądać takie podejście do meczu Naszej ukochanej drużyny. Bo praktycznie każdy z nas, mogąc zagrać ten jeden mecz z Białą Gwaiazdą na sercu zostawiłby więcej zdrowa aniżeli oni.
W zeszłym sezonie też nie było pięknie, ale przynajmniej było widać jakąkolwiek myśl, zalążek "pięknej gry". A teraz? Nie było pomocy ze strony sędziego, od razu porażka.
Jakże idealnie pasują obecnie słowa Reymana...
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 30.10.2011 o godz. 00:34.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 29.10.2011, 19:49
Porażka jak najbardziej zasłużona. Kara się należała. Teraz czekam aż zostaną wyciągnięte konsekwencje finansowe wobec piłkarzy. Tradycyjnie mecz odpuszczony od pierwszych minut. Bez walki, ciężko wygrać mecz. Jeden Czarek zasługuje na nagrodę i pochwałę. K... jak można stać i czekać na to co się stanie, i nie brać spraw we własne ręce. Nie mogę tego zrozumieć. W przerwie zimowej wietrzenie składu. Teraz czekamy na derby, i jeżeli nie będzie dominacji od pierwszych minut - do ukarania.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.10.2011, 19:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tak! Bo mamy dwa równe składy - na papierze! Z tym, że jeden jest kontuzjowany, a drugi ma w sobie piłkarzy dobrych tylko na papierze.

Co za ludzie...
Nie dla tego że mamy dwa równe składy... dla zasady, trzeba zareagować bo cześć piłkarzy przeszła obok meczu.
My nie mamy jednego równego składu nawet przy tym jak wszyscy są zdrowi a co dopiero dwa.

Podbeskidzie nie zagrało nawet dobrego meczu, po prostu my nawet nie chcieliśmy im zrobić krzywdy a pierwsze minuty wyglądały tak jakbyśmy się prosili o gola - nie potrafiliśmy nawet wyjść z własnej połówki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.10.2011 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

....a 1 celny strzal z Bielskiem to jest kompromitacja i tyle mam do powiedzenia. Co to do ....y nędzy było?
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

JrQ- napisał(a):Wyświetl post
może i Pareiko, Chavez, Iliev, Wilk i Biton coś potrafią, ale to zaledwie piątka
Kirm był dziś beznadziejny, Garguła też
Właśnie o to chodzi, że coś tam potrafią, ale niezbyt często to widac. A Kirm to już absolutne kuriozum w tym sezonie(przypominam - reguarnie grający w reprezentacji Słowenii)...
Odpowiedz cytując
oldbiezanow
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 29.10.2011, 19:52
Jeden pozytyw - gorzej już chyba być nie może
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.10.2011, 19:54
oldbiezanow napisał(a):Wyświetl post
uwierz że może ale chyba nikt nie chce żeby było
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.10.2011, 19:59
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Niezbyt mocny skład
Pareiko - reprezentant Estonii
Chavez - reprezentant Hondurasu
Kirm - reprezentant Słowenii
Biton - wicelider klasyfikacji strzelców obecnego sezonu
Iliev - król strzeców poprzedniego sezonu ekstraklasy Serbii
Garguła - były reprezentant Polski
Wilk - następca Sobolewskiego

Taki skład, jaki był dzisiaj, to powinien roznieśc Podbeskidzie 5-0.
Śmieszne jest takie szafowanie tytułami. Może jeszcze niech się zmierza na ilość medali
Mamy słabych piłkarzy ,nie potrafimy narzucić swojego stylu. Gra jest zła, po cześci być może jest to wina trenera, ale jednak to piłkarze mają za zadnie grać i wygrywać. Jak masz w domu krzywe ściany to winisz architekta, że zaprojektował ściany czy budowlańców że je krzywo postawili ? Także moim zdaniem najpierw odstrzał słabych, później ew szukanie trenera.
..
Odpowiedz cytując
Football Highlights
Banita

Od: 10.2011

Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:

Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała (skrót meczu)
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Oby to gorzej nie było za tydzień bo wtedy bedzie dopiero Żenada i Kompromitacja przegrać z najgorszą drużyną którą wszyscy leją ...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.10.2011, 20:00
Pierwsze 15 minut Wisła nie potrafiła wyjść z własnej połowy grając u siebie z Podbeskidziem ! Dalej już nie warto pisać .
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2011, 20:02
milosz napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle piszesz bzdury.
Z Jagą strzeliliśmy 2 prawidłowe bramki, a rywale jedną.
ŁKS max. mógł z nami zremisować.
Zaś .Limanovia przegrała bo była dużo gorsza.

Moja rada idź i wytrzeźwiej.

Wisła gra słabo, ale niektórym obserwatorom najwyraźniej zaczyna juz brakować rozumu w tym narzekaniu.
Człowieku Ty idź wytrzeźwiej, z Limanowią mecz był wyrównany, z Jagą gdyby nie ta fuksiarska bramka, było by to samo co dziś z Podbeskidziem
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.10.2011, 20:07
w pierwszej kolejności to nie mamy zawodników a w zasadzie zmienników. Wystarczy Mały+Melex i duch Sobola i szafa gra
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2011, 20:11
Jeszcze ktoś raz napisze, że poprzednie mecze Wisły były wydrukowane, otrzyma dłuuuugiego bana
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.10.2011, 20:18
Albo kopacze albo trener - gdzieś musi być słabe ogniwo - nie wypada aby Wisła Kraków na własnym stadionie przeciwko beniaminkowi prezentowała taki brak jakiegokolwiek stylu, ambicji, umiejętności, zaangażowania, pomysłu na grę, pewności siebie, ducha drużyny, zainteresowania zwycięstwem, szacunku dla własnych kibiców i czego tam jeszcze. Wróciłem pół godziny temu ale nadal nie mogę się uspokoić. To najgorsza Wisła od 10 lat. Ja .......ę, a zazwyczaj nie narzekam!!!
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 29.10.2011, 20:19
ja zazwyczaj nie klne jak oglądam mecz a dzisiaj nie wytrzymałem.to była parodia futbolu wstyd mi za naszych kopaczy. a najbardziej szkoda mi kibiców którzy musieli to oglądać na żywo. niestety nie mogłem być dziś na stadionie ale nie żałuje że mnie nie było. z tv gra wyglądała słabo a 300 osobowa grupa kibiców Podbeskidzia potrafiła nas przekrzyczeć.
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 29.10.2011 o godz. 20:23.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 20:21
kane napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak uważać się za jedynego mądrego, a reszta to idioci Gratuluję, szkoda tylko, że to Twój świat. Jakby nie bład sędziego to nie byłoby "dwóch prawidłowych" bramek. Wystarczy przykład dzisiejszego meczu - gdzie te gole? Jakby sędzia za nas strzelił, to może też by się prawidłowe posypały, wtedy też byś miał taką argumentację?
kane napisał(a):Wyświetl post

ŁKS nie mógł maks zremisować, tylko powinien. A sędzie ukradł im ten punkt.

Z Limanovią nie widziałem, chociaż szczerze wątpie, żeby było jak piszesz.

Także skończ z obrażaniem innych i się nieco ogarnij bo śmieszny jesteś w tym zadufaniu we własną nieomylność.
Sam jesteś śmieszny w swoim pouczaniu Panie wszechwiedzący co to meczu nie oglądał a wie jak było.

Z Jaga strzeliliśmy 3 gole a nie jedną, z ŁKS wyśmiewam tezę że powinni z nami wygrać, niby jak (max. 2-2).
Z Limanową to nie mamy o czym gadać.
Zaś w meczu z Podbeskidziem gdyby sędzia chciał to by bramkę uznał (raczej faul Wilka czyli dobra decyzja sędziego, choć może i kontrowersyjna, Ja dokładnie sytuacji nie widziałem).

Krytykować też trzeba umieć, a nie opowiadać że jesteśmy najgorsi w lidze i Cupiał to samo zło. Bo to bzdury.

Sam należę do tych co krytycznie oceniają sytuację i chętnie czytam merytoryczne posty, ten skrytykowany przeze mnie do nich nie należy.
iwan149 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku Ty idź wytrzeźwiej, z Limanowią mecz był wyrównany, z Jagą gdyby nie ta fuksiarska bramka, było by to samo co dziś z Podbeskidziem
Która fuksiarska ? Genkowa czy Kirma.

Taa z Lmanovią mecz wyrównany...a ile sytuacji ,mieli po przerwie piłkarze rywali ...żadnej ? dokładnie żadnej. No a graliśmy w rezerwach.

To samo co wyżej, merytoryczna krytyka jest bardzo potrzebna, ale nie przekreślanie wszystkiego i wszystkich .
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.10.2011 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2011, 20:21
Przyjechała do nas drużyna, która w dniu dzisiejszym przez większą część meczu przewyższała nas pod każdym względem, techniki, taktyki, siły i szybkości. I wygrała całkowicie zasłużenie.

Za pierwsze dwadzieścia minut wszyscy powinni odwalić kilka dniówek w kopalni.

Patejuk, piłkarz który większą częśc kariery spędził w klubach A-klasowych i x-ligowych ogrywał wszystkich po kolei naszych obrońców.
I to cały komentarz do tego żałosnego meczu.

Czarek Wilk był jedynym piłkarzem, który wyglądał na przejętego.

Myślę, że urlop tacierzyński to najlepsze co Maaskant może teraz zrobić. Przestałem niestety wierzyć, że jest wstanie cokolwiek zaoferować Wiśle. Ale zapewne jego kontrakt jest tak skonstruowany, że nie będzie się opłacało go zwolnić.
Basałaj powinien odejść w pakiecie. Za całokształt.

Scenariusz na najbliższe dni:
Wygrana z Fulham.
Przegrana w derbach.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 29.10.2011, 20:22
dzisiaj nie było kiedy klnąć bo klnie sie (odruchowe k***a) jak sie spierniczy jakąś sytuacje, setke itd. dzisiaj byla taka w doliczonym czasie.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.10.2011, 20:24
Żeby być na tym meczu leciałem 500km żeby zobaczyć "To"

Szkoda słów - z taką gra frekwencja zabójczo wysoka, ale chłopcy się postarali żeby na następnym meczu było maks 10.000 ludzi.

Jeśli żeby nas pokonać wystarczy stać to ja już chyba jednak przestane wspierać Maskanta. Co robił Lamey na boisku? Dlaczego jak przegrywamy zmienia obrońce za obrońce?

Żal - obrazem tego było chłopaczek z megafonem który krzyczał na ludzi wychodzących z C. Nie sądziłem że zobaczę coś takiego na Wiślę a co gorsza rozumiem tych wychodzących...
Odpowiedz cytując
mnemonic
Banita

Od: 08.2011

Stary 29.10.2011, 20:25
Wiem, że to nie temat kibicowski, ale zażenowanie tak mnie rozsadza, że nie mogę się powstrzymać. Zachowanie kibiców z młyna w ostatnich 10 minutach woła o pomstę do nieba. Na antydoping mogą sobie pozwolić kompleksiarze z drugiej strony Błoń, bo to oni są w naszym cieniu, a my jesteśmy Mistrzami Polski, nie na odwrót.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2011, 20:26
gorzej będzie, jak po podobnej grze przegramy z żydami za tydzień, wtedy zdecydowanie będzie gorzej.

Generalnie to mam deja vu do naszego meczu pucharowego w zeszłym sezonie. Wynik chu..y, gra chu..a, znów to jebane Podbeskidzie, i znów było mi zajebiście zimno..
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.10.2011 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze ktoś raz napisze, że poprzednie mecze Wisły były wydrukowane, otrzyma dłuuuugiego bana
Nic nie pisze na kogos zeby znow nie bylo.. ale Petrescu tez dostawal "bany" w postaci kar finansowych, a jak bylo wszyscy wiemy, wiec troche daj na wstrzymanie sobie z tymi banami bo chyba za fajnie sie klika.. Kazdy ma prawo podejrzewac rozne rzeczy - bo jak wytlumaczyc te wszystkie mecze? To sam napisz gdzie widzisisz problem najgorszej postawy Wisly w tek dekacie, a nie pisz ze bany bedziesz dawac...
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Brak słów. To co wyprawiała dziś ta drużyna w pierwszych 20 minutach to była jakaś parodia piłki nożnej. Palic jest tak dramatycznie w....iający że aż nie da się tego opisać. Chyba myślał o wypadzie do bonarki zamiast o grze. Reszta nie lepiej. Nunez - człowiek która popełnia ogromną ilość strat i to w takim miejscu boiska że idą z tego groźne kontry. Kirm - skrzydłowy widmo. 0 dośrodkowań 99% podań do tyłu - lepiej jakby go w ogóle nie było. Garguła - 7 kontaktów z piłką zanim uda mu się ją opanować - 90% podań do tyłu. Boguski - szkoda chłopaka bo już wolałbym żeby on grał niż ta pokraka Kirm, ale też mnóstwo strat i 0 przebojowości. Jedyni którzy zagrali dziś poprawnie to Pareiko, Jaliens, Wilk, Biton, Iliew. Resztę ciężko nazwać piłkarzami, nie mówiąc już o reprezentowaniu tak zasłużonego klubu jakim jest Wisła. Mam nadzieję że ta porażka ruszy lawinę zmian w klubie. To niewiarygodne żeby Wisła grając przy Reymonta z beniaminkiem miała 1 rzut rożny i oddała 1 strzał na bramkę.

Dobrze że nazbieraliśmy trochę punktów bo kolejne mecze mogą być równie ciężkie. Jak za tydzień nie będzie zwycięstwa w derbach to pan Maaskant niech już nie wraca przez nawet przez Błonia, a szybciutko pakuje manatki i wyjeżdża
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

po podaniach nuneza w pierwszej połowie odruchowe kur.. było nie uniknione
w zimie sprowadzić młodych ambitnych Polaków którzy nie są gwiazdami ale będą zapierdalać na boisku w każdym meczu przez 90 minut.
(przynajmniej będą rozumieć co śpiewamy na trybunach)
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 29.10.2011 o godz. 20:33.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

mnemonic napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to nie temat kibicowski, ale zażenowanie tak mnie rozsadza, że nie mogę się powstrzymać. Zachowanie kibiców z młyna w ostatnich 10 minutach woła o pomstę do nieba. Na antydoping mogą sobie pozwolić kompleksiarze z drugiej strony Błoń, bo to oni są w naszym cieniu, a my jesteśmy Mistrzami Polski, nie na odwrót.
Też miałem takie wrażenie ale pewnie się nie znam
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 29.10.2011, 20:29
Ludzie wychodzili z C grubo