Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [12 kolejka] Wisła Kraków - Podbeskidzie, 29 października, sobota 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8359)

WISŁAZWE 23.10.2011 21:28

[12 kolejka] Wisła Kraków - Podbeskidzie, 29 października, sobota 18:00

Zakładam temat z kolejnym ligowym pojedynkiem z udziałem Wisły Kraków, tym razem na naszej drodze na szczyt staje beniaminek TM Ekstraklasy z którym Biała Gwiazda miała już do czynienia, tylko że w Pucharze Polski - Podbeskidzie Bielsko - Biała.

W ostatniej kolejce nasz rywal grał na wyjeździe ze Śląskiem Wrocław i przegrał 1-0, aktualnie zajmuje 11 pozycje mając po 11 spotkaniach 12 punktów.

Zestaw par 12 kolejki TM Ekstraklasy:

28 października:

18:00 Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok
20:30 Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk

29 października:

13:30 GKS Bełchatów - Zagłębie Lubin
15:45 Widzew Łódź - Cracovia Kraków
18:00 Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko

30 października:

14:30 Korona Kielce - ŁKS Łódź
17:00 Lech Poznań - Legia Warszawa

31 października:

18:30 Ruch Chorzów - Polonia Warszawa

-----

Jak w sobotę zaprezentują się podopieczni Roberta Maaskanta, przypomnę że przed meczem ligowym czeka nas potyczka w PP w Limanowej z tamtejszą Limanovią.

Czy do składu powróci nasz kapitan Radek Sobolewski, czy może Czarek Wilk swoją postawą w ostatnich meczach wygryzł na dobre Sobola ze składu.

Jak będzie wyglądał nasz blok obronny, czy w sobotę trener będzie próbował ustawienia podobnego do rewanżowego z Fulham ( przypomnę, zagrany bez Chaveza)

Czy Biton podtrzyma swoją formę i dołoży kolejne trafienia w tym sezonie?

Czy Wiślacy nauczeni doświadczeniem po raz kolejny nie zlekceważą rywali z Podbeskidzia, którzy raz już nas skarcili w PP ogrywając nas przy Reymonta 0-1.

Ostatni akapit poświęcony, bardzo optymistycznej wersji najbliższej kolejki TM Ekstraklasy - jest szansa, że Wisła wskoczy na fotel lidera :) ale na to składa się kilka czynników w tym po pierwsze nasze zwycięstwo!

-ja123- 23.10.2011 21:32

A wiadomo kto sędziuje? :P:D

hetzer 23.10.2011 21:52

Jak to kto? Zawodnik 12, 13 i 14. Oczywiscie Wisly. Na pohybel weszlo!.

River 23.10.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1180821)
A wiadomo kto sędziuje? :P:D

A czy to wazne? Przeciez wszyscy siedza w naszej kieszeni:rotfl:

A powaznie, to szykuje sie kolejny trudny mecz. Z ŁKS-em mialo byc ciezko i bylo (choc w tym glownie nasza zasluga). Do Podbeskidzia trzeba podejsc powaznie i pod zadnym pozorem nie myslec o meczu w Londynie. Bielszczanie juz nas z PP wywalili, wygrali na Legii wiec sadze, ze przyjada z wiara ze z R22 mozna wywiezc dobry wynik.
Trzeba bedzie od poczatku pokazac kto tu bedzie karty rozdawal. Moze w koncu uda sie szybko strzelic bramke to i mecz stalby sie latwiejszy. Trzeba wreszcie dobrze wejsc w mecz a nie jak zwykle zaczac grac w 20 minucie.
Licze na 3 pkt i umocnienie sie w czolowce, moze nawet awans w tabeli bo Legia gra we Wronkach a Slask z Lechia na inauguracje nowego stadionu wiec nie jest powiedziane, ze debiut Slaskowi sie uda;) My musimy zagrac swoje (przy naszej obecnej grze nie wiem co to znaczy:rotfl:) i wygrac z beniaminkiem, ewentualnie liczyc na Jokera z gwizdkiem:D

brylant17 24.10.2011 09:35

Będzie ciężko i to cholernie może wszystko się zdarzyć porażka lub remis jak tak będziemy grali....

skeba 24.10.2011 09:55

Nie wyobrażam sobie, by Wisła miała nie zdobyć 3 pkt w tym spotkaniu. Nie oszukujmy się. Ja oczekuje, że Wisła wygra (minimum 2-0), bo nie oszukujmy się. Jest to słaba drużyna; beniaminek, który przegrał 6;0 z Belchatowem.

Dość mam wymęczonych zwycięstw. Jak nie ogramy wysoko Podbeskidzie to cudow w Londynie nie można oczekiwać.

Kurz 24.10.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1180943)
Nie wyobrażam sobie, by Wisła miała nie zdobyć 3 pkt w tym spotkaniu. Nie oszukujmy się. Ja oczekuje, że Wisła wygra (minimum 2-0), bo nie oszukujmy się. Jest to słaba drużyna; beniaminek, który przegrał 6;0 z Belchatowem.

Dość mam wymęczonych zwycięstw. Jak nie ogramy wysoko Podbeskidzie to cudow w Londynie nie można oczekiwać.

Czas nie stoi w miejscu. To że ŁKS przegrał z Bełchatowem o niczym nie świadczy. Od tamtego spotkania gra łódzkiej drużyny się poprawiła. Nie należy także wyciągać żadnych wniosków z meczu z Podbeskidziem, szczególnie w kontekście meczu z Fulham. Podbeskidzie zagra pewnie tak jak prawie wszyscy w Krakowie, a my będziemy się męczyli, jak zawsze. W kwestii Fulham wynik zależy w dużej mierze od tego, jak zagrają Angole. Jeśli zagrają na spokoju, uważnie w tyłach (w czym są najlepsi), raczej przegramy, jeśli bardziej ofensywnie (w co nie wierzę, by nie są pod ścianą) będą szanse nawet na zwycięstwo.

Greebo 24.10.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1180943)
Jak nie ogramy wysoko Podbeskidzie to cudow w Londynie nie można oczekiwać.

Mecz meczowi nie rowny, Legia przegrała u siebie z Podbeskidziem by po paru dniach ograc w Moskwie Spartaka.

sayek89 24.10.2011 11:22

Idzie idzie Biała Gwiazda, Podbeskidzie wypędzi z miasta!

Dla mnie 3 pkt innego scenariusza nie przyjmuję.

ArturBarlinek 24.10.2011 12:28

A ja powiem wam jeszcze więcej! w październiku powinniśmy wygrać wszystkie mecze! Gramy z Podbeskidziem, a potem z (...) z Kałuży! Nie wyobrażam sobie nic innego jak komplet, teraz legia pocisnie Lecha (najlepiszy dla nas remis) i lider nasz. Zobaczcie na terminarz z kim teraz gramy (graliśmy) ŁKS, Podbeskidzie, Cracovia (czyt. ....s) tutaj tylko komplet.

może trochę więcej umiaru?

Feniks1983 24.10.2011 14:09

Kolega powyżej widać jakiś mocno pobudzony. Proponowałbym jednak większą pokorę i umiar w wróżeniu, bo już nie raz drużyny były karane za przedmeczowe dodawanie sobie 3 punktów. Chciałbym zauważyć, że Śląsk z Nimi teraz też się męczył a zwykle Wrocławianie są u siebie niegościnni i w dodatku żegnali stary stadion. Uważam, że czeka Nas bardzo ciężki mecz, a biorąc pod uwagę Nasz styl (a Naszym stylem jest brak stylu) gry to znowu będzie nerwowo. Liczę jednak, że Nasi piłkarze pamiętają o PP i będą chcieli się zrewanżować i ostatecznie wygramy 2 może 3 do zera.

Dani 24.10.2011 14:58

Wierzę ze od wygranej z Jagą rozpoczęła się dobra passa i kolejne 3 ptk zapiszemy na swoim kącie . W tej kolejce ktoś z czołówki Lech , Legia straci punkty

mitmichael 24.10.2011 17:52

Trzeba od poczatku do konca grac uwaznie, rozegrac w koncu spotkanie bez odpuszczania, bez błedow w obronie, strzelic szybko 2 bramki i kontrolowac mecz bo znowu jak odpuscimy to bedzie nerwowka, głupie straty bramek i znowu jakis bład sedziego da podstawy by było o Nas głosno (w złym znaczeniu). Wiem, ze za duzo wymagan ale wierze, ze w koncu taki mecz zaliczymy - bez wiekszych problemow z pokonaniem przeciwnika.

oldbiezanow 24.10.2011 18:02

Nie potrzebny ten temat. Tu nie ma nad czym dyskutować. Ten mecz trzeba wygrać, wygrać wysoko, a najlepiej bardzo wysoko.

markowywislak 24.10.2011 18:21

[pdbeskidzie lubi grać z mocnymi ale dostanie z 3-0 na R22!!!!!!

Karherop 24.10.2011 18:44

Mamy do końca 6 spotkań , z czego 4 u siebie + derby i mecz we Wrocławiu . Szczerze ? nie wyobrażam sobie innego wyniku niż 5 naszych zwycięstw i remisu ze Śląskiem .

Po meczu z Podbeskidziem możliwe że zostaniemy liderem ekstraklasy . Lech gra z Legią , remis bardzo mile widziany , oraz Śląsk z Lechią na nowym stadionie . Wrocławian może zjeść trema oraz znakompity bramkarz Lechii . Obstawiam również przyjacielski remis .

Nie pozostanie nam też nic innego jak nie schodzić z 1 miejsca do czerwca 2012 roku .

WISŁAZWE 24.10.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1181165)
Mamy do końca 6 spotkań , z czego 4 u siebie + derby i mecz we Wrocławiu . Szczerze ? nie wyobrażam sobie innego wyniku niż 5 naszych zwycięstw i remisu ze Śląskiem .

Po meczu z Podbeskidziem możliwe że zostaniemy liderem ekstraklasy . Lech gra z Legią , remis bardzo mile widziany , oraz Śląsk z Lechią na nowym stadionie . Wrocławian może zjeść trema oraz znakompity bramkarz Lechii . Obstawiam również przyjacielski remis .

Nie pozostanie nam też nic innego jak nie schodzić z 1 miejsca do czerwca 2012 roku .

Kolega właśnie wymienił czynniki o których wspomniałem w ostatnim akapicie pierwszego posta :)

W tym spotkaniu raczej nie zagra Tsvetan Genkov, który narzeka na problemy mięśniowe.
Liczę oczywiście na 3 punkty i kunszt strzelecki Dudu Bitona.

Na kartki muszą uważać - Tomas Jirsak oraz Gervasio Nunez, obaj mają na swoim koncie po 3 żółte kartki.

flamengista 24.10.2011 19:29

Czego oczekuję po tym meczu?

1. Gry lepszej, niż w meczu z ŁKS.
2. Solidnej gry Garguły przez więcej niż 45 minut.
3. Solidnej gry Jaliensa z Lameyem przez cały mecz, a nie 80 minut. Potwierdzenia, że zaczynają powoli grać swoje, a nie przerażać swoimi interwencjami.
4. Dania szansy Boguskiemu na min. kolejne 20 minut.
5. Co najmniej 10tej bramki Bitona w lidze.
6. Wreszcie okazałego zwycięstwa bez nerwów.

milosz 25.10.2011 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181195)
Czego oczekuję po tym meczu?

6. Wreszcie okazałego zwycięstwa bez nerwów.

Jak dla mnie liczy się tylko punkt 6.

Chrisman 25.10.2011 16:57

znając życie to Podbeskidzie zagra najlepszy mecz w tym sezonie

TRZEBINIAnin 25.10.2011 17:05

Bielsko ... to próba generalna przed derbami, każdy wynik poniżej 3-0 uznam za słaby.
Ogólnie - szybko gładko i przyjemnie żeby się nie zmęczyć przed starciem z pejsami
(...)!
Tu nie temat kibicowski

szprotson 27.10.2011 16:51

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...podbeskidziem/

Może mi ktoś wyjaśnic o co tu ku*** chodzi ? Murapol zapłaci za to spotkanie Wiśle, czy może to Murapol będzie ostatnią ręką podającą pieniądze arbitorm ?

Ogryzek 27.10.2011 16:59

Kolejny mecz z przeciwnikiem wybieganym i dobrze zorganizowanym w obronie. Dla mnie najważniejsza jest wygrana - styl nieważny. Znając życie będzie to kolejny ciężki mecz. Byle zwycięski:)

FraMat 27.10.2011 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1182455)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...podbeskidziem/

Może mi ktoś wyjaśnic o co tu ku*** chodzi ? Murapol zapłaci za to spotkanie Wiśle, czy może to Murapol będzie ostatnią ręką podającą pieniądze arbitorm ?

Pewnie chodzi o to, że ta firma zapłaci za swoją reklamę na banerach czy w innej postaci podczas tego meczu. Taki jednorazowy wydatek

szprotson 27.10.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1182485)
Pewnie chodzi o to, że ta firma zapłaci za swoją reklamę na banerach czy w innej postaci podczas tego meczu. Taki jednorazowy wydatek

Domyślam się.

Ale szczerze mówiąc, mam w dupie kto się wyświetla na banerach podczas meczu, nie patrze na nie. Ale dali taki tytuł jakbyśmy conajmniej nowego sponsora złapali.
po za tym nie widziałem zadnego info typu : Szybryt sponsorem Wisły na sezon 11/12 etc.

dalej : skoro ta firma wykupiła sobie bannery na to spotkanie, to znaczy ze każda firma moze wykupić na każde spotkanie reklamę ? Czyli ze stan na dziś jest taki że od rozpoczęcia sezonu do meczu z TSP sponsora ŻADNEGO nie było ?

arti 27.10.2011 18:09

Oczywiście koniecznie zwycięstwo, najlepiej byłoby jak najszybciej strzelić 2-3 gole i potem grać ekonomicznie w perspektywie Fulham i derbów. Marzenia... oby tym razem spełnione.

wolfy 27.10.2011 18:12

Dobrze by było, gdyby tym razem sędziowie nie musieli ratować wyniku. Niemniej - jeśli wygramy po dwóch bramkach głównego a liniowy wyłączy z gry atak Podbeskidzia, to tez płakał nie będę.

0 22 27.10.2011 18:13

Kto sędziuje?

wolfy 27.10.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1182505)
Kto sędziuje?

A co? Myślisz że nas nie stać?

FraMat 27.10.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1182505)
Kto sędziuje?

ja bym raczej zapytał kto komentuje i będzie chciał sędziemu przekazywać jak ma sędziować...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl