The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 10:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ty tu widzisz politykę? Pisałem coś o jakiejś partii? Czy jak ktoś powie że kibic=patriota to uprawia politykę? Piszesz ze temat o kibicowaniu, ale przecież na dzisiaj kibicować nie wolno. Na wyjazd nie wolno jechać i czyja to wina? Komu się nie podobają patriotyczne oprawy? Przydupasom Putina, którzy w 90 rocznicę zwycięskiej bitwy z bolszewickim najeźdźcą właśnie tym najeźdźcom stawiają pomniki, a pomnika dla Prezydenta i całej polskiej elity nie mają zamiaru postawić. To kolego nie jest polityka, to jest rzeczywistość która od jakiegoś czasu ingeruje w życie stadionowe bo tam jeszcze do niedawna można było swobodnie wyrażać opinię, teraz już nie można, to jest polityka?

Rotę znasz? Co myślisz żeby nią zaczynać mecze? To też dla Ciebie polityka?
Posłuchaj gdy jestem na meczu to gówno mnie obchodzi mgła ,90 rocznica czy inne patriotyczne uniesienia,w dupie to mam bo ja przychodze kibicowac Wisle a nie czcić kolejne wielkie uniesienia patriotyczne bo od tego to sa inne imprezy.Gdy chodziłem na Wisłę w latach 80-tych to mniej było agitacji za solidarnoscia na trybunach niz teraz wszelakich transparentów i opraw rocznicowo-politycznych to po pierwsze.Po drugie jestem za oprawami ,za wyjazdami za normalnoscią ale za takimi które pokazują wielkosc naszego klubu ,kibiców którzy mu są wierni.Co do protestów i ich różnych propozycji , form które tu padają mam mieszane odczucia.Protest bojkotu przychodzenia na stadion oraz namawiania innych do tego to tez nie najlepszy pomysł.W odniesieniu do ostatnich informacji z SKWK odnosnie glosowania na temat wyjazdów,jezeli okaze sie ze nasz klub glosowal za to moja propozycja jest najdzwyczajnie prosta.Nie kupujmy karnetów ,przychodzimy na mecze ,robimy ostra jazde z bluzgami tak zeby co druga kolejke zamykali stadion, gdyby wiecej klubow tak robilo bylby w pewnym momencie precedens gdy w czasie rozgrywania którejs tam kolejki kilka meczow bylo bez publiki i tak na okragło,na pewno odbilo by to sie szerszym echem w Polsce i za granica i zwróciło uwage szerszej opinii na ten temat.Poza tym wykorzystac kampanie reklamowe politykow ,zadawac im niewygodne pytania i robic manify na ich spotkaniach z wyborcami tak zeby bylo glosno o co walczymy.I jeszce tak troche panowie lekkiego przecieku z GK policji w Krakowie od samego guru pana W.D mojego znajomego którego znam jeszcze z lat dzieciecej zabawy na osiedlu bo mieszkalismy blok w blok i grywalismy czesto w pile,deryktywy z centrali sa takie ze lapac ,pacyfikowac ale dyskretnie wyplenic,wyrwac chwasty i wybic im z głowy poprzedni model dopingu.Donek bedzie dazyl do tego caly czas i nie odpusci a kto ma inne zdanie to niech zapomni o awansach, przywilejach w aparacie politycznym i urzedach publicznych.Cisnienie jest duze na akcje kibic i niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.Dlatego jedyne co musza straty finansowe odczuc kluby,telewizje ,sponsorzy moze wtedy oni sami zaczna cos robic w tym temacie .I jeszcze jedno w luznej rozmowie jak sie przed tym bronic powiedział mi tylko tyle ze musial by sie zmienic chyba rzad,a co do osob wylapywanych i stawianych przed sadem w kontrowersyjnych sprawach to stowarzyszenia musiałyby sie dogadac i wynajmowac dobrych adwokatow do obrony tak zeby po prostu wygrac pare spraw i tym samym osmieszac rzad ,żądajac przy tym odszkodowan np. na rzecz domów dziecka czy innych fundacji
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów