The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 10:08
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Co zmieni zamknięcie stadionów? Postaram się odpowiedzieć jak ja to sobie wyobrażam:

3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
Ile razy trzeba powtarzać takim za przeproszeniem ignorantom jak Ty że jeśli ma się zakaz na PZPN i Ekstraklasa to dwie odmienne instytucje i każda ma prawo zakazywać oglądania spotkań tylko w ramach tych organizowanych przez siebie, ergo jeśli S miał zakaz na Ekstraklasę to jego świętym prawem było pojechać na finał PP organizowany przez PZPN gdzie zakazu nie miał

Reszty bzdur nie mam zamiaru nawet komentować. Żeby o czymś pisać wypadałoby mieć jakieś pojęcie o przedmiocie swoich dywagacji.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 10:26
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Ile razy trzeba powtarzać takim za przeproszeniem ignorantom jak Ty że jeśli ma się zakaz na PZPN i Ekstraklasa to dwie odmienne instytucje i każda ma prawo zakazywać oglądania spotkań tylko w ramach tych organizowanych przez siebie, ergo jeśli S miał zakaz na Ekstraklasę to jego świętym prawem było pojechać na finał PP organizowany przez PZPN gdzie zakazu nie miał

Reszty bzdur nie mam zamiaru nawet komentować. Żeby o czymś pisać wypadałoby mieć jakieś pojęcie o przedmiocie swoich dywagacji.
I co z tego, że to inne rozgrywki? Jeśli uważasz, że bandyta który pobił pracownika klubu na rozgrywkach Ekstraklasy ma święte prawo pojechać na rozgrywki PP żeby tam zrobić rozróbę (jeszcze mu dali trofeum), albo na mecz reprezentacji - to się mylisz.

Właśnie to się powinno zmienić. Jeśli to wymaga zmian w prawie (choć nie sądzę, żeby aktualnie bandyta wygrał przed sądem sprawę o dyskryminację za to że mu nie sprzedali biletu) - to niech takie zmiany zaistnieją.

Jak rozumiem Ty ignorantem nie jesteś i nie widzisz żadnych sygnalizowanych przeze mnie problemów? Tak wg. Ciebie być powinno?

Nie wiem czy byłeś na wyjeździe w Rzymie, ale ja chciałbym żeby w Krakowie ludzie mogli chodzić w szalikach. Widzisz spacerowałem sobie po ulicach w Rzymie, rozmawiałem z ludźmi których interesował mój szalik i widziałem ludzi w szalikach to Romy to Lazio...
Czego tam nie widziałem tam żeby kibice Lazio, lub Romy zabijali się siekierami lub obawiali się przyznawać komu kibicują...
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 13.05.2011, 10:34
I co z tego, że to inne rozgrywki? Jeśli uważasz, że bandyta który pobił pracownika klubu na rozgrywkach Ekstraklasy ma święte prawo pojechać na rozgrywki PP żeby tam zrobić rozróbę (jeszcze mu dali trofeum), albo na mecz reprezentacji - to się mylisz.

Właśnie to się powinno zmienić. Jeśli to wymaga zmian w prawie (choć nie sądzę, żeby aktualnie bandyta wygrał przed sądem sprawę o dyskryminację za to że mu nie sprzedali biletu) - to niech takie zmiany zaistnieją.

Jak rozumiem Ty ignorantem nie jesteś i nie widzisz żadnych sygnalizowanych przeze mnie problemów? Tak wg. Ciebie być powinno?
Widzę pewne problemy, ale nigdy nie zgodzę się jak Ty o tym marzysz z rezygnacji z przysługujących mi swobód obywatelskich. Prawo jest prawem i to już nie te czasy kiedy ktoś mógł decydować o losie innego człowieka na zasadzie swojego widzi mi się.

Powtarzam! S miał prawo jechać! Skoro miał prawo jechać to z tego prawa skorzystał. I wcale nie zrobił rozróby. Wybacz, ale wiesz tyle ile napisała Ci GW albo podali w wieczornych Faktach. Jeśli chcesz ze mną dyskutować to proszę używaj prawdziwych argumentów (S nie organizował rozróby).

Nie używaj też argumentów na zasadzie "Novit enim Dominus qui sunt eius" ... bo to najzwyczajniej w świecie niepoważne.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:11
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Widzę pewne problemy, ale nigdy nie zgodzę się jak Ty o tym marzysz z rezygnacji z przysługujących mi swobód obywatelskich. Prawo jest prawem i to już nie te czasy kiedy ktoś mógł decydować o losie innego człowieka na zasadzie swojego widzi mi się.

Powtarzam! S miał prawo jechać! Skoro miał prawo jechać to z tego prawa skorzystał. I wcale nie zrobił rozróby. Wybacz, ale wiesz tyle ile napisała Ci GW albo podali w wieczornych Faktach. Jeśli chcesz ze mną dyskutować to proszę używaj prawdziwych argumentów (S nie organizował rozróby).

Nie używaj też argumentów na zasadzie "Novit enim Dominus qui sunt eius" ... bo to najzwyczajniej w świecie niepoważne.
Nie na zasadzie widzi mi się, ale na zasadzie wzajemnego respektowania zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach w Polsce oraz zorganizowanych wyjazdów zagranicznych. S. nie powinno być na żadnym meczu w Polsce, ponieważ złamał prawo i ma odwieszony zakaz stadionowy. Guzik mnie obchodzi, że został nim nagrodzony na innych rozgrywkach, ponieważ nikt nie gwarantuje że jeśli dał piłkarzowi w zęby na meczu ekstraklasy to nie zrobi tego na innym meczu (niezależnie od tego kto go będzie organizował).

Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 13.05.2011, 11:19
Nie na zasadzie widzi mi się, ale na zasadzie wzajemnego respektowania zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach w Polsce oraz zorganizowanych wyjazdów zagranicznych. S. nie powinno być na żadnym meczu w Polsce, ponieważ złamał prawo i ma odwieszony zakaz stadionowy. Guzik mnie obchodzi, że został nim nagrodzony na innych rozgrywkach, ponieważ nikt nie gwarantuje że jeśli dał piłkarzowi w zęby na meczu ekstraklasy to nie zrobi tego na innym meczu (niezależnie od tego kto go będzie organizował).

Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu?
Człowieku czyli Ty twierdzisz, że to przez Starucha kibice wbiegli na boisko ? hahah
Staruch prowadził doping i miał do tego prawo !
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:23
Donki napisał(a):Wyświetl post
Człowieku czyli Ty twierdzisz, że to przez Starucha kibice wbiegli na boisko ? hahah
Staruch prowadził doping i miał do tego prawo !
Kibice wbiegli z powodu ogólnego przyzwolenia na kibolstwo - właśnie to się powinno zmienić.

Staruch ma zakaz stadionowy, który powinien być respektowany na wszystkich stadionach - właśnie to się powinno zmienić.

Mam nadzieję, że kiedyś to zrozumiesz
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 11:27
Kibice wbiegli z powodu ogólnego przyzwolenia na kibolstwo - właśnie to się powinno zmienić.

Staruch ma zakaz stadionowy, który powinien być respektowany na wszystkich stadionach - właśnie to się powinno zmienić.

Mam nadzieję, że kiedyś to zrozumiesz

Wiesz na jakie mecze Staruch mial zakaz? Widac nie wiesz wiec na cholere sie udzielasz? Nie mial zakazu wiec sobie na meczu byl i mial do tego prawo. Dostal pozwolenie bo mial do tego prawo. Wlasnie gdyby mu nie wydali biletu to by to prawo zlamali. Polecial gosc ktory respektuje prawo bo chodzilo o Starucha? Macie swoje Panstwo Prawa i Donka z kolesiami.

Widze najwieksi znawcy i gieroje gowno wiedza a sie wypowiadaja jak fachowcy.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.05.2011 o godz. 11:29.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.05.2011, 11:22

Pewnie, że miał. Stał na płocie i nawoływał przez megafon do powrotu na sektory... No ale ty pewie wiesz lepiej, bo ja stałem kilka metrów od niego, a ty oglądałeś mecz w telewizji. Jednym z zatrzymanych z Legii jest rzecznik SKLW, który posiadał przepustkę do przebywania na murawie i zaganiał wszystkich na trybuny.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:30
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że miał. Stał na płocie i nawoływał przez megafon do powrotu na sektory... No ale ty pewie wiesz lepiej, bo ja stałem kilka metrów od niego, a ty oglądałeś mecz w telewizji. Jednym z zatrzymanych z Legii jest rzecznik SKLW, który posiadał przepustkę do przebywania na murawie i zaganiał wszystkich na trybuny.
Wg. prawa Starucha na tym meczu nie powinno być (ma zakaz stadionowy).

Jak widać nawet ludzie wysoko postawieni w SKLW mają zerowy wpływ na to jak się zachowuje kibolstwo.
Co pokazuje, że dotychczasowa droga tzw. współpracy nie zdaje egzaminu. Czas na respektowanie prawa.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 11:31

Jak widać nawet ludzie wysoko postawieni w SKLW mają zerowy wpływ na to jak się zachowuje kibolstwo.
Co pokazuje, że dotychczasowa droga tzw. współpracy nie zdaje egzaminu. Czas na respektowanie prawa.

Rece opadaja... Wg prawa MIAL PRAWO BYC NA MECZU. Czy Ty w ogole wiesz o czym piszesz? Pograzasz sie z kazdym postem i brniesz w ignorancji.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:33

Właśnie wszystko się rozbija o to, że według prawa miał prawo być na tym meczu. Zgodnie z przepisami, zgodnie z prawem!
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.05.2011, 11:36

Skoro ich zamykają za przebywanie na murawie w sytuacji, gdy mają do tego prawo to co by było jakby siłą kogoś zmuszali do powrotu na trybuny?
E: z mojej strony koniec.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:29

Uważam, że jeśli nie miał zakazu na PP to miał pełne prawo uczestniczyć w sportowej imprezie masowej potocznie zwanej meczem. Tak, właśnie tak ... skoro tak chętnie się powołujesz na praworządność to nie bądź hipokrytą i zauważ, że prawo mu taką możliwość dawało i z niej skorzystał.

Uważam że S miał wielki udział w organizowaniu dopingu na PP co nie jest przecież jeszcze zakazane. Jeszcze można na meczach głośno krzyczeć, z wpisów osób będących na meczu dowiedziałem się też, że nawoływał do powrotu na trybuny.

Uważam że wbiegli na murawę za wcześnie, ale pamiętam tego typu świętowania u nas, gdzie też wszyscy stali już przy liniach bocznych. Jedynie w tej kwestii mogę się z Tobą połowicznie zgodzić. W każdej innej wolałbym abyś wcześniej dokładnie zapoznał się z tematem o jakim piszesz, dotarł do faktów.
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 10:58
Czego tam nie widziałem tam żeby kibice Lazio, lub Romy zabijali się siekierami lub obawiali się przyznawać komu kibicują...
To nie masz pojęcia o tym co dzieje się w Rzymie.
Czekam na tych wiernych kibiców gdy przyjedzie Flota albo Podbeskidzie i czy wtedy też będą dopingować piłkarzy bo wkońcu każdy mecz decyduje o mistrzostwie.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:01
matheo91 napisał(a):Wyświetl post
To nie masz pojęcia o tym co dzieje się w Rzymie.
Czekam na tych wiernych kibiców gdy przyjedzie Flota albo Podbeskidzie i czy wtedy też będą dopingować piłkarzy bo wkońcu każdy mecz decyduje o mistrzostwie.
Uważasz, że w Krakowie jest bezpieczniej niż Rzymie? A jeśli byłeś w Rzymie, to uważasz że w Krakowie (zachowując proporcje wynikające z wielkości miast) w dzień "niemeczowy" chodzi więcej kibiców w szalikach niż w Rzymie?
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Stary 13.05.2011, 11:05
Uważasz, że w Krakowie jest bezpieczniej niż Rzymie? A jeśli byłeś w Rzymie, to uważasz że w Krakowie (zachowując proporcje wynikające z wielkości miast) w dzień "niemeczowy" chodzi więcej kibiców w szalikach niż w Rzymie?
W rejonach w których należą do danej grupy kibiców można spotkać osoby w barwch tak samo jak w Rzymie.
Co do bezpieczeństwa jest taki sam poziom.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 11:10
A co Ty chłopie myślisz, że sobie ubrałeś na wycieczkę do Rzymu koszulkę Wisły i nikt Ci nic nie zrobił i już jest bezpiecznie

Popatrz jacy są grzeczni: http://www.youtube.com/watch?v=qFpOaN6zf8Y
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:20
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A co Ty chłopie myślisz, że sobie ubrałeś na wycieczkę do Rzymu koszulkę Wisły i nikt Ci nic nie zrobił i już jest bezpiecznie

Popatrz jacy są grzeczni: http://www.youtube.com/watch?v=qFpOaN6zf8Y
nie chodzi o to co ja miałem na sobie na - jak to nazywasz wycieczce do Rzymu.

Chodziło mi o to, że tam w normalny niemeczowy dzień kibic Romy może chodzić po mieście w szaliku swojego klubu i jakoś z Ci Lazio z siekierami go nie gonią. I vice versa. Właśnie to widziałem tam na mieście i kiedyś być może będzie mi to dane zobaczyć w Krakowie.
O ilu ludziach w Krakowie możesz powiedzieć, że bezpiecznie chodzą po mieście w szaliku i nic im nie grozi?

Przepraszam linku nie mogę otworzyć, bo skaner korporacyjny go wycina. Może w domu po pracy zerknę.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 11:25

Chodziło mi o to, że tam w normalny niemeczowy dzień kibic Romy może chodzić po mieście w szaliku swojego klubu i jakoś z Ci Lazio z siekierami go nie gonią. I vice versa. Właśnie to widziałem tam na mieście i kiedyś być może będzie mi to dane zobaczyć w Krakowie.
O ilu ludziach w Krakowie możesz powiedzieć, że bezpiecznie chodzą po mieście w szaliku i nic im nie grozi?

Przepraszam linku nie mogę otworzyć, bo skaner korporacyjny go wycina. Może w domu po pracy zerknę.
Nie byłem w Rzymie, więc cięzko mi oceniać. Ale na prawdę trudno mi uwierzyć, że na co dzień chodzą sobie koło siebie w barwach a w weekend leją się między soba jak na tym filmiku, który Ci wkleiłem

Cytat:
To miej pretensje do PZPN, który ma takie a nie inne przepisy. Zorganizował finał na kurniku w podzięcie za głosy prezesa tamtejszego okręgowego związku piłki nożnej, a teraz tradycyjnie udaje niewinnego i obwinia wszystkich dookoła włącznie z policją.
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Stary 13.05.2011, 11:26

Zrozum że cenrum Rzymu należy do Romy więc spokojnie można tam chodzić w barwach Romy, a np w Bronowicach możesz chodzić w barwach Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów