|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ULTRA WISŁA
Od: 11.2002
Offline |
|
bo jesli tak to jej wiarygodność spada do 0 ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
RWD jak zawsze trafnie! Ale myślę, że pdobnie jak przy poprzednich rozbieżności zdań dużo krzyku będzie w internecie i nic pozatym. Szum był przy Frankowskim, Kasperczaku, 1906% poparcia tak będzie w przypadku nie zaprezentowanej oprawy. Więc oby do niedzieli.
Nie mówię tutaj o całej sprawie walki z kibolami. Tutaj szum pewnie będzie jeszcze długo.
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.05.2011 o godz. 10:24.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
2. Co ci da monitoring jeśli nikt nie wyciąga z tego monitoringu żadnych konsekwencji, np ta "spluta rodzina", policja miała świetny materiał, wszystko jak na tacy a działań nie podjęła? To czyja to jest winna? Klubu? Czy może policji? Kto nad tą policją czuwa? Klub czy może premier przez ministra? Na jakich stadionach ten monitoring jest żałosny? Podaj przykład, działań które uniemożliwiły sprawne działanie przez ten "żałosny monitoring" nie ogólnie że gdzieś jest ale jakiś fakt. 3. Zakazy są przyznawane na dane rozgrywki. Robisz coś na e-klasie to masz zakaz na e-klasę. A czemu tak jest? BO USTAWODAWCA TAK CHCIAŁ. Jak nie wiesz kto to jest ustawodawca to luknij w słownik. 4. No to niech działa policja na tym monitoringu to nikomu się tego robić nie będzie "opłacało" 5. Znów się mylisz, tylko NIEUCHRONNOŚĆ kary to uczyni. Większość twojej wyliczanki jest do zrobienia z miejsca... Gdyby ktoś podjął prawdziwe a nie pozorowane ruchy. Jeśli doping będzie spontaniczny to jestem przekonany że nasłuchają się "kibice cracovi potocznie zwani żydami". Nie wiem czy rodzina Meliksona jest za cracovią więc tego nie rozstrzygnę. Ktoś mnie wyprzedził ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Właśnie to się powinno zmienić. Jeśli to wymaga zmian w prawie (choć nie sądzę, żeby aktualnie bandyta wygrał przed sądem sprawę o dyskryminację za to że mu nie sprzedali biletu) - to niech takie zmiany zaistnieją. Jak rozumiem Ty ignorantem nie jesteś i nie widzisz żadnych sygnalizowanych przeze mnie problemów? Tak wg. Ciebie być powinno? Nie wiem czy byłeś na wyjeździe w Rzymie, ale ja chciałbym żeby w Krakowie ludzie mogli chodzić w szalikach. Widzisz spacerowałem sobie po ulicach w Rzymie, rozmawiałem z ludźmi których interesował mój szalik i widziałem ludzi w szalikach to Romy to Lazio... Czego tam nie widziałem tam żeby kibice Lazio, lub Romy zabijali się siekierami lub obawiali się przyznawać komu kibicują... |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
kriswisla - http://www10.speedyshare.com/files/2...ZUKA%C4%86.jpg
W sumie kazdy klub moglby zrobic podobne ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.05.2011 o godz. 10:30.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moze panowie tzreba zaczac protest od czegos takiego poinformowac szersza publike o co w tym wszystkim tak naprawde chodzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak ktoś nie kuma po co zamykać stadiony to polecam wpis na blogu Jacka Sarzło:
http://ligoblog.blox.pl/2011/05/Ile-...knie-rzad.html ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Powtarzam! S miał prawo jechać! Skoro miał prawo jechać to z tego prawa skorzystał. I wcale nie zrobił rozróby. Wybacz, ale wiesz tyle ile napisała Ci GW albo podali w wieczornych Faktach. Jeśli chcesz ze mną dyskutować to proszę używaj prawdziwych argumentów (S nie organizował rozróby). Nie używaj też argumentów na zasadzie "Novit enim Dominus qui sunt eius" ... bo to najzwyczajniej w świecie niepoważne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Nie robicie wielkie chalo tylko to jest największy skandal !!! Czy oprawa zagrażała czyjemuś bezpieczeństwu? Nie !! Więc jej zablokowanie to CZYSTA CENZURA. Jeżeli Twoim zdaniem nie ma co robić afery to bardzo mi przykro ale masz mentalność "postkolonialnego niewolnika" jak takich nazywał Rymkiewicz. Zrozum że nie wszyscy mają ochotę całować pańską rękę tylko dlatego że lżej bije.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie udawajcie głupszych niż jesteście.
CZemu klub zgodził się w poniedziałek i zmienił zdanie w środe? Przecierz to oczywiste i tylko ktoś mało rozgarnięty może się zastanawiać nad tym i sie oburzać. Między jedną decyzja a drugą wiele się wydarzyło między innymi spotkanie z tuskiem (celowo z małej) który pewnie powiedział jasno że będzie zamykał stadiony pod najmniejszym pretekstem. Wniosek jasny Basałaj chciał pójść na rękę tym co robili oprawę, ale po spotkaniu doszedł do jednego słusznego wniosku że to poprostu nie odpowiedni czas na nią, gdyż może się skończyć zamknięciem stadionu pod zarzutem treści nie związanych z meczem. Wiadomo że nie mógł narazić Cupiała na takie straty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kilka lat temu byłem świadkiem jak wysoko postawiony człowiek z SKWK był uprzejmy pobić stojącego obok mnie człowieka na meczu Wisły za to tylko, że ten skandował "Henryk Kasperczak" podczas meczu z Górnikiem Zabrze (kadencja Wernera Liczki) - sprawa znana i dyskutowana już na tym forum. Nie chcę żeby kibice eliminowali bandytów. Od tego na stadionie są stewardzi i ochrona. Jesli to nie działa to stadion trzeba zamknąć bo łamane jest na nim prawo. Chcę żeby na stadionie było przestrzegane prawo. Tylko tyle i aż tyle. ad 2. wg. relacji po wczorajszym spotkaniu klubów z premierem tylko na sześciu stadionach ekstralklasy istnieje pełna identyfikacja. A np. na stadionie Lecha gdzie niby pełna identyfikacja jest bandyta może dostać identyfikator Lecha i wchodzi bez kontroli - pisali o tym kibice, jeśli szukasz konkretów to zapytaj proszę Google. ad 3. mylisz się. Kluby mają możliwość nakładania własnych zakazów i nikt im nie zabrania honorować wzajemnych zakazów. Spychanie tego na zapchane w Polsce sądy jest lenistwem i tumiwisizmem, który trzeba tępić ad 4. choćby ostatni mecz Widzewa z Bełchatowem. Zapytaj Google'a ad 5. mówiłem o zorganizowanych rasizmie i małpich przyśpiewkach (inicjowanych przez gniazdowych i tzw. kluby kibica - choćby szmata z napisem "śmierć garbatym nosom" na meczu bodaj w Rzeszowie). Zdaję sobie sprawę, że to całkowicie nie wyeliminuje zjawiska, ale na początek coś się zmieni na plus. Przed nami mecz z Cracovią - mam nadzieję, że Maor i jego rodzina (oni jeszcze znają język polski, Maor chyba go nie rozumie) nie nasłuchają się kim są i gdzie powinni się udać szybko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kilka uwag. Skasowałem posty:
1. których celem jest robienie wiochy i pyskowanie do siebie 2. dotyczące tego, czy oprawa obraża, czy też nie obraża uczuć religijnych. Proponuję ująć sprawę tak: na razie jest wersja GW, co do której każdy może sobie wyrobić opinię. Jeśli ultrasom zależy, by opinia była inna - wiedzą co robić. Natomiast dyskutowanie o tym, o czym do końca nie wiemy jest bez sensu. Pojawiają się argumenty, że GW jest niewiarygodne. Może to i prawda, a może w tym przypadku akurat mają rację. Nie wiemy i nie będziemy tego wiedzieć, jeśli druga strona nie ujawni oprawy. Rozumiem też, dlaczego nie chcą ujawnić (oprócz kłopotliwej sytuacji - ciągła, moim zdaniem naiwna wiara że oprawę uda się pokazać na innym meczu) - ale muszą się liczyć z tym, jakie są tego konsekwencje. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Donald kiedyś stanął nad brzegiem,
Szukał ludzi gotowych pójść za Nim; By łowić serca Słów Platformy prawdą. Ref.: O Donald, to Ty na mnie spojrzałeś, Twoje usta dziś wyrzekły me imię. Swoją barkę pozostawiam na brzegu, Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów. 2. Jestem ubogim kibicem, Moim skarbem są ręce gotowe Do pracy z Platformą I czarne serce. 3. Donald, potrzebujesz mych dłoni, Mego serca młodego zapałem Mych kropli potu I naiwności. 4. Dziś wypłyniemy już razem Łowić serca na morzach ludzkiej głupoty Twej kłamstwa siecią I słowem ubustwa. Do tego cały mecz: Donald kochamy Ciebie!!! Zostań z nami kibicami!!! transparent: Santo Subito i baloniki kolorowe jak na kongresie Platformy... TO MOJA PROPOZYCJA PROTESTU... żadne milczenie nie odniesie skutku, tylko szyderstwo ![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kumaci, nie kumaci, kibole, kibice, tuskowcy, pisowcy, piszący o braku dopingu i o obwarzankach. Ca to k... jest? A nie można by zacząć niedzielnego meczu od wspólnego, jednego, wielkiego, głośnego skanowania: JEDNA WISŁA!!!
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Czekam na tych wiernych kibiców gdy przyjedzie Flota albo Podbeskidzie i czy wtedy też będą dopingować piłkarzy bo wkońcu każdy mecz decyduje o mistrzostwie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
whistar:
100 proc. poparcia TO JEST NASZ KLUB - tylko on się liczy. A politykę mam gdzieś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uważasz, że w Krakowie jest bezpieczniej niż Rzymie? A jeśli byłeś w Rzymie, to uważasz że w Krakowie (zachowując proporcje wynikające z wielkości miast) w dzień "niemeczowy" chodzi więcej kibiców w szalikach niż w Rzymie?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Działania tuska są identyczne jak w przypadku dopalaczy. Tak samo media wylansowały "czarny charakter", dziś zamiast króla dopalaczy Dawida B. mamy herszta kiboli Piotra S. Podobne jest rozwiązanie problemu, ewidentnie polityczne, wymuszone przez premiera decyzje wojewodów - wtedy inspektorów sanitarnych. Premier już tak ma, chce od czasu do czasu wcielić się w rolę szeryfa, który wywijając swoim złotym rewolwerem strzela na oślep. W efekcie walka z dzikim zachodem sprowadza się do stosowania "wschodnich" metod. Wydaje mu się, że kosztem kilkunastu tysięcy głosów kiboli zyska dwa miliony głosów ludzi "normalnych". Niestety, "normalni" o wyczynach szeryfa szybko zapomną, my będziemy pamiętać. Sezon za niedługo się skończy, wyjścia są dwa. Jeśli teraz skończą się represje, to od nowego sezonu wszystko będzie po staremu. Jeśli, nie daj Boże, w trakcie przerwy w rozgrywkach zapadną kolejne decyzje (np. zakaz sektorówek), to od przyszłego sezonu wojna rozpęta się na nowo, kibice będą protestować, frekwencja na stadionach będzie się zmniejszać.
A nasi Ultrasi? Zachowali się tak jakbym tego oczekiwał. Pokazali że są charakternymi chłopakami, a nie kluchami które wymalują logo sponsora albo napis "Wisła gola" w chwili, gdy to oni na decyzjach rządu tracą najwięcej, odbierana jest ich najcenniejsza pasja. W sytuacji gdy Wilczek zabronił zaprezentowania oprawy na kilka godzin przed meczem, sam czułbym się jakbym dostał w twarz. Teraz wiem, że dzięki takim ludziom Wisła nie zginie i dlatego jeśli działalność UW będzie kontynuowana, postaram się jeszcze aktywniej wspierać zbiórki . A wykorzystanie motywu krzyża (o ile plotki są prawdziwe)? Dla mnie w 100% adekwatne do sytuacji. Zgadzam się z postem M-M.Jeszcze pytanie do osób lamentujących o brak dopingu i tragiczne dla naszej drużyny tego skutki: gdzie byliście jak bezpodstawnie zakazano wyjazdu do Kielc? Czemu teraz jest taka cisza, jak Wisła za nieswoje grzechy dwa z trzech ostatnich meczów w sezonie będzie grać bez dopingu? Przecież na naszych oczach przez rząd, pzpn i policję po dupie dostaje nasza drużyna, według Was to jest w porządku? Ogólnopolski zakaz wyjazdowy w trzech najwyższych ligach. K...a jak to absurdalnie brzmi! Serio, jak ktoś uważa, że to dobra, sprawiedliwa i nieuderzająca w przypadkowych ludzi decyzja, to musi mieć coś z garem. |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Co do bezpieczeństwa jest taki sam poziom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Popatrz jacy są grzeczni: http://www.youtube.com/watch?v=qFpOaN6zf8Y |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu? |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Staruch prowadził doping i miał do tego prawo ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodziło mi o to, że tam w normalny niemeczowy dzień kibic Romy może chodzić po mieście w szaliku swojego klubu i jakoś z Ci Lazio z siekierami go nie gonią. I vice versa. Właśnie to widziałem tam na mieście i kiedyś być może będzie mi to dane zobaczyć w Krakowie. O ilu ludziach w Krakowie możesz powiedzieć, że bezpiecznie chodzą po mieście w szaliku i nic im nie grozi? Przepraszam linku nie mogę otworzyć, bo skaner korporacyjny go wycina. Może w domu po pracy zerknę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Fakt. Szydera na pewno zostanie zauważona a brak dopingu czy pusty stadion się po prostu przemilczy. Choć tak na prawdę nie ma w tej sytuacji dobrego rozwiązania tym bardziej dla nas, bo gramy o mistrza...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|