The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 23:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Taki oto temat został dziś dwukrotnie wywalony z "Hyde Parku".
Nie wiem, śmiać się czy płakać nad tym, jaką nam gębę dorobiono...
A co tam -

Ciekawe, czy bycie kibicem kwalifikuje się już na resocjalizację, czy uznawane jest po prostu za zboczenie?
Stereotyp niestety ... A wszystko oczywiście przez kibi.. znaczy Kiboli, którzy "dopingują" swoją drużynę poza stadionem. W Krakowie np. sławetne pytanie "Za kim jesteś?"(miałem przyjemność spotkać kiedyś takich delikwentów i o mało nie dostałem wtedy po mordzie, no ale ...). Niestety postawa kiboli nie jest tępiona przez środowisko, a nawet czasami jest akceptowana. Najpierw to trzeba zmienić, bo jak ktoś boi się chodzić po ulicy przez takich ludzi, a co dopiero na stadion chodzić ... i jak tu zachęcić do kibicowania ? No, ale jak już mowiłem same środowisko kibicowskie zapracowało sobie na ten stereotyp, że każdy kibic to bandyta, co oczywiście jest nie prawdą. Wszystko przez je****** debili, którzy chodzą po ulicy i dają wp****** nie tylko innych kibolom, ale też normalnym ludzią, ale to niestety "nowoczesne" społeczństwo. Aha tak mieszkam w NH.
Może oceniam to trochę zbyt subiektywnie, bo jednak brakuje mi trochę do ludzi oddających wiele dla Wisly, ale tak to widzę i ktoś mnie może za to krytykować.
EDIT: No i niestety wszystko sprowadza się do tego stereotypu. Nikt poza środowiskiem kibiców, nie będzie protestował przeciw tym 740 zakazom, bo społeczeństwo przez ten stereotyp ocenia to wszystko bardzo subiektywnie, a media jeszcze kłamią w żywe oczy i przyklaskuje takim "akcją".
Powód: a bo tak !
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 04.09.2008 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zasady wysyłania postów