Stereotyp niestety ... A wszystko oczywiście przez kibi.. znaczy Kiboli, którzy "dopingują" swoją drużynę poza stadionem. W Krakowie np. sławetne pytanie "Za kim jesteś?"(miałem przyjemność spotkać kiedyś takich delikwentów i o mało nie dostałem wtedy po mordzie, no ale ...). Niestety postawa kiboli nie jest tępiona przez środowisko, a nawet czasami jest akceptowana. Najpierw to trzeba zmienić, bo jak ktoś boi się chodzić po ulicy przez takich ludzi, a co dopiero na stadion chodzić ... i jak tu zachęcić do kibicowania ? No, ale jak już mowiłem same środowisko kibicowskie zapracowało sobie na ten stereotyp, że każdy kibic to bandyta, co oczywiście jest nie prawdą. Wszystko przez je****** debili, którzy chodzą po ulicy i dają wp****** nie tylko innych kibolom, ale też normalnym ludzią, ale to niestety "nowoczesne" społeczństwo. Aha tak mieszkam w NH.
Może oceniam to trochę zbyt subiektywnie, bo jednak brakuje mi trochę do ludzi oddających wiele dla Wisly, ale tak to widzę i ktoś mnie może za to krytykować.
EDIT: No i niestety wszystko sprowadza się do tego stereotypu. Nikt poza środowiskiem kibiców, nie będzie protestował przeciw tym 740 zakazom, bo społeczeństwo przez ten stereotyp ocenia to wszystko bardzo subiektywnie, a media jeszcze kłamią w żywe oczy i przyklaskuje takim "akcją".