|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam takie samo zdanie jak Skorża, że mecz z wrogiem zza drugiej strony błoń może być najtrudniejszym meczem tej rundy.Oni za każdym razem grają z nami tak, jak by grali o życie.Niestety czas pokazuje, że nie jest tak w drugą stronę- mimo wszelskich zapowiedzi..
Żydom starczyło sił na pierwszą połowę, pózniej odpadli. Uważam, że pasy na swoim terenie to silniejszy przeciwnik niż rywale do mistrzowskiego tronu gdziekolwiek by grali. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zachowali sie jak sie zachowali. Nikomu nic to nie dalo. Pilkarze beda grac swoje bo chyba juz sie przyzwyczaili ze albo slysza tylko kibicow przyjezdnych albo widza plecy wlasnych kibicow. Kiedys to sie skonczy i wtedy moze bedzie normalnie. Jedna strona przegiela pale w Moskwie, druga w Zabrzu i mamy cholerny remis.
Temat stricte kibicowski, dosc drazliwy i kazdy bedzie mial swoje zdanie. Wracajac do ligi... Wisla w ostatniej chwili dokonuje transferow, reszta juz sie w miare dozbroila. Najbardziej mnie cieszy Inaki Astiz bo pokazal we wczorajszym meczu ze z marszu moze wejsc do gry i byc pewnym punktem obrony.Statystyki same za siebie mowia. Owszem to tylko Gornik ale tak czy siak patrzac na nasze poprzednie wyczyny w defensywie jestem bardziej spokojny wiedzac ze Inaki jest w skladzie. Dixie dojdzie do formy i nie bedzie trzeba ogladac pewnego pana na srodku obrony... Leszka nie ma co skreslac, nie jeden z czolowki pogubi punkty. Mistrzostwo zdobywa sie nie w Warszawie, Krakowei czy Poznaniu ale u slabszych druzyn i to systematycznie. Na razie za wczesnie mowic co i jak. Widac ze Wisla jest silna,Arka gra solidnie bo i solidnych i doswiadczonych grajkow ma, My sie odradzamy krok po kroku a Lech zaliczyl falstart ale patrzac na sklad i atmosfere w Poznaniu nie mozna ich lekcewazyc. Do tego dochodzi Polonia Warszawa. Bedzie ciekawie i to dla dobra ogolu. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja tak z opóźnieniem zapytam się gdzie są ci co jęczeli z zachwytu nad grą Lecha że gra cudownie i pięknie a co im z tego przyszło? GÓWNO Wisła gra dobrą piłkę i zdobywa punkty a te są najważniejsze, a nie wrażenia artystyczne.Legia gra średnio i zdobywa punkty i jest przed Lechem a więc tak jak napisałem wcześniej za piękną grę punktów nie dają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak powiedział wczoraj chop z Rzeczpospolitej - dziennikarze zagłaskali Lecha...
Nie wiem, czy piłkarze zlekceważyli kopciuszka z Gdyni po zasmakowaniu europejskiej piłki, czy po prostu zmęczenie dało się we znaki. Mimo, że Lech przegrał z Arką uważam, że (jak narazie) piłkarsko prezentuje się jednak o wiele lepiej od Legii- szczególnie w ataku. Co do meczu Legii cięzko mi się odnieść bo Gornik w ten meczu zagrał jak III ligowa drużyna.Pazdanowi np chyba pomyliły się drużyny. Póki co Legia wygrała 3:0 z najsłabszymi zespołami Ligii, Lech przegrał pierwszy raz - z będącą na gazie- Arką. Jak narazie nie można wysuwać jakiś dalekosiężnych wniosków.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 01.09.2008 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Kreseq ma rację. Zawodnicy Lecha mają ogromny problem z psychiką/mentalnością/motywacją. W każdym z 4 meczów ligowych prowadzili i po bramce na 1:0 przestawali grać. Dwa razy wygrali, dwa razy nie. Brakuje im instynktu zabójcy, strzelona bramka i dominacja na boisku zamiast pchać ich ku totalnej demolce rywala i sytuacji jak z GCZ powoduje co innego. Zamiast strzelić 2-3 bramki i od 60 minuty sobie dreptać po boisku, oni wolą juz to robić przy 1:0 i potem wypruwać flaki żeby nie przegrać. Nie rozumiem tego, jest to niewytłumaczalne, szczególnie że ta drużyna umie, jeśli chce, zdominować rywala. Jeśli tego Lech nie zmieni, miejsca powyżej 3 nie zajmie. Faktem jest, że moją drużynę troszkę zagłaskano. Dziennikarze nie chcieli zobaczyć, że tak naprawde mecze z Górnikiem czy Jagą aż tak idealne nie były. Parę akcji i owszem, ale całość? Niebardzo. Martwią mnie oprócz mentalności jeszcze trzy sprawy. Obrona. Do jasnej cholery, jak Bosacki i Henriquez mogą robic takie błędy? W ogóle, calość obrony gra niepewnie. Peszko. Koleś jest zupełnie bezproduktywny!! Póki biegnie jest ok, ale kiedy ma sie zatrzymać i podjąc decyzję, drepcze w miejscu i traci piłki. Stilić. Heh, ma oczy dookoła głowy, znakomite podanie, ale ma tez tendencje do bardzo indywidulanej gry, strzelania z każdej pozycji. Dodatkowo zawsze próbuje rozegrać akcję w najtrudniejszy z mozliwych sposobów. to wadą do końcca nie jest, ale czasem Semir powinien, jesli ma mozliwość, trzymac sie bardziej efektywnych zagrań. Na chwilę obecną niestety nie widzę mozliwości, by Lech był MP. Wszystko praktycznie jest w głowach zawodników. Muszą wiedziec, że zwycięstwo trzeba wybiegać przez przynajmniej 70 minut meczu, a nie pół pierwszej połowy. Byle nie dostali lekcji z Austrią, bo wbrew większości, aż takim pewnym tego meczu nie jestem. No i wreszcie pewnie uda mi się wyjechać za drużyną do Wiednia, co cieszy mnie niepomiernie ![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale fakt faktem, też bym się wstydził przyznać. Ja widząc "drewnianość" sędziego byłem wręcz pewien, że będzie tylko remis, o ile któryś z naszych piłkarzy będzie szybszy od grających w tym meczu w siatkówkę obrońców KSC. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wy macie swoją Cracovię, my swoją Polonię(?), które żeby było śmieszniej mają ze sobą zgodę
![]() Czasem zazdroszczę Łodzi, że mają dwa zespoły na poziomie. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Zresztą po co operować słowem "potęga", skoro sam pezetpeer Filipiok z wypiekami na twarzy wysławia swoją czosnkową eskadrę pod niebiosa za ledwie wyczołgany remis Co do ich dendrologicznej oprawy - korzeniami to mogą sięgać miasta, ale niekoniecznie Krakowa. Kazimierz pasuje bardziej. I tak oto, w poczuciu wielkości, przelecą tę ligę kontrując na własnym stadionie i zbierając baty na wyjazdach. Ale życzę im utrzymania i zachowania posady dla Doktora: wiadomo, że jest unikatem, jego myśl szkoleniowa niezmącona, po kilku latach daje wreszcie rezultaty. Ustawienie Wasiluka w roli lewoskrzydłowego to trenerski majstersztyk, rzekłbym - cymes! Czekamy na więcej, a nuż widelec na prawej flance zadebiutuje kiedyś Cabaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Trochę z innej beczki. Ciekawe głosy pojawiają się ponoć w Pyrlandii. Krążą opinie, że grajki do spółki z wpływowymi ludźmi ze stowarzyszsenia kibiców ustawili mecz z Arką(sic!) Heheh chyba nie potrafią po prostu przyjąć do siebie, że polegli bo byli tego dnia słabsi.
I jeszcze coś: poleciała pierwsza głowa trenerska w tym sezonie: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,w...l?ticaid=16898 Jak dla mnie jedyne rozsądne wyjście dla zarządu Górnika
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2008 o godz. 20:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale ktoś tam słyszał, że Brożek, Cleber i Cupiał postanowili troszkę na remisie z Cracovią zarobić, bo dobre kursy były. 'Ponoć'.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 02.09.2008 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
ŁKS 1:4 Jagiellonia w PE
Niespodzianka Waszym zdaniem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie i Panie koniec dyskusji na ten temat - emocje zaczynają brać górę - Prośba jest poważana i poważnie będzie respektowana
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Górnik oferuje Heniowi 400 tyś euro rocznie.ciekawe czy Kasper sie zgodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
widzę, że Legia ma nowy herb, z gwiazą górującą nad L-ką
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_sezon=73&id_klub=171 ;-) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli to prawda to będzie rekord zarobków trenera w polskim klubie. Kasperczak w Wiśle nie dostawał takich pieniędzy - coś koło 250 tyś EUR.
szczebrzeszcz Nowy przydomek legionistów - szara gwiazda ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
8 ta cudowna liczba..... Real idąc takim tokiem to mógłby sobie gwiazdek nawalić... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ja tam w ogóle żadnego herbu nie widzę, herb Legii jest jeden i wygląda tak:
![]() a to co pokazujecie, to jakaś popierdółka wywołująca niezdrowe podniecenie u kibiców innych klubów. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
o co wam chodzi z tymi gwiazdkami?
To są wytyczne z góry. Dlaczego Lech na koszulce ma gwiazdkę, mimo iż zdobył 5 mistrzostw? Jakiś czas temu zmieniły się zasady tych gwiazdek. Kiedyś było tak, że jedna gwiazdka=10 mistrzostw. Teraz wprowadzili jakieś kolory. I co do tego mają mieć niby jakieś 'kompleksy'? Niektórym to już się głowy gotują ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie chce pisac spiskowej teorii dziejow,ale te zmiany z gwiazdkami zaczely sie wtedy gdy Wisla zdobyla 10 tytul Mistrza Polski i mogla sobie umiescic zlota gwiazdke na koszulce. Legia takiej gwiazdki nie miala wiec PZPN zmienil ze gwiazdki mozna miec przy "okraglej" liczbie 7 gwiazdek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dododałem ;-) ale widzę że niektórzy nie potrezbnie awanture robią
więc wiem jaki jest prawedizyw herb, Legii, choidz mi o ten uzywany przez piłkarzy obecnie poza tym tutaj: http://www.90minut.pl/skarb.php?id_rozgrywki=3782 tylko Legia ma gwiazdkę wiem że są przyznawana gwiazdki, brązowa, srebrna i złota(ostatni przyapdek akurat rozumiem) musze sie przyjrzec ale chyba nie wszystkie kluby9posiadajace oczywiscie mistrzostwo) dorabiaja sobie te gwiazdki(czesc olewa) przyznacie ze jest to zbedne, jedynie złota nalaloby zostawic, tak sie robi niepotzrebny burdel(kto z daleko kolor rozrozni), i takie odzanczenia maja malo prestiżu PS. nie dosc ze ITI was goni, to jescze gwiazki doczepia wspołczuje;-) edit: K_2: Cytat:
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 04.09.2008 o godz. 14:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gwiazdki nie powinny być uznaniowe tylko obligatoryjne po piątym mistrzostwie, wtedy pasiaści mieliby koszulki jak flaga Rumuni po upadku Ceaucescu
![]()
Ostatnio edytowane przez spartan : 04.09.2008 o godz. 21:26.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Temat był już wałkowany, więc przypomnę post podsumowujący poprzedni wątek:
Uran235 napisał(a):
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to Wiśle brakuje(bo złota za 10 juz jest):
1 mistrzostwo- płonąca czaszka i podświetlane podeszwy butów yeah fakt po tym poście przypomniało mi sie ze temat juz był poruszany ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Szkoda że nie mają tej Gwiazdki Białej... Byłoby znacznie ciekawiej
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bredzisz kobieto bredzisz
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak Lech zatrudni jakiegoś konkretnego trenera to zacznę się martwić. Od pewnego już czasu drużyny prowadzone przez Franza mają skłonności do tracenia głupio punktów. Jeśli dodać do tego to, że praktycznie zawsze jego drużyny wykładały się w pewnym momencie sezonu kondycyjnie - nie potrafię się zbytnio martwić Lechem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|