The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 09:37
spidey napisał(a):Wyświetl post
A to Cracovii nie zaliczasz już do ogórków?
Mam takie samo zdanie jak Skorża, że mecz z wrogiem zza drugiej strony błoń może być najtrudniejszym meczem tej rundy.Oni za każdym razem grają z nami tak, jak by grali o życie.Niestety czas pokazuje, że nie jest tak w drugą stronę- mimo wszelskich zapowiedzi..
Żydom starczyło sił na pierwszą połowę, pózniej odpadli.
Uważam, że pasy na swoim terenie to silniejszy przeciwnik niż rywale do mistrzowskiego tronu gdziekolwiek by grali.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.09.2008, 11:06
Zachowali sie jak sie zachowali. Nikomu nic to nie dalo. Pilkarze beda grac swoje bo chyba juz sie przyzwyczaili ze albo slysza tylko kibicow przyjezdnych albo widza plecy wlasnych kibicow. Kiedys to sie skonczy i wtedy moze bedzie normalnie. Jedna strona przegiela pale w Moskwie, druga w Zabrzu i mamy cholerny remis.
Temat stricte kibicowski, dosc drazliwy i kazdy bedzie mial swoje zdanie.

Wracajac do ligi...
Wisla w ostatniej chwili dokonuje transferow, reszta juz sie w miare dozbroila.
Najbardziej mnie cieszy Inaki Astiz bo pokazal we wczorajszym meczu ze z marszu moze wejsc do gry i byc pewnym punktem obrony.Statystyki same za siebie mowia. Owszem to tylko Gornik ale tak czy siak patrzac na nasze poprzednie wyczyny w defensywie jestem bardziej spokojny wiedzac ze Inaki jest w skladzie. Dixie dojdzie do formy i nie bedzie trzeba ogladac pewnego pana na srodku obrony...

Leszka nie ma co skreslac, nie jeden z czolowki pogubi punkty. Mistrzostwo zdobywa sie nie w Warszawie, Krakowei czy Poznaniu ale u slabszych druzyn i to systematycznie. Na razie za wczesnie mowic co i jak.
Widac ze Wisla jest silna,Arka gra solidnie bo i solidnych i doswiadczonych grajkow ma, My sie odradzamy krok po kroku a Lech zaliczyl falstart ale patrzac na sklad i atmosfere w Poznaniu nie mozna ich lekcewazyc. Do tego dochodzi Polonia Warszawa. Bedzie ciekawie i to dla dobra ogolu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.09.2008, 12:55
Ja tak z opóźnieniem zapytam się gdzie są ci co jęczeli z zachwytu nad grą Lecha że gra cudownie i pięknie a co im z tego przyszło? GÓWNO Wisła gra dobrą piłkę i zdobywa punkty a te są najważniejsze, a nie wrażenia artystyczne.Legia gra średnio i zdobywa punkty i jest przed Lechem a więc tak jak napisałem wcześniej za piękną grę punktów nie dają.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 01.09.2008, 13:55
Tak jak powiedział wczoraj chop z Rzeczpospolitej - dziennikarze zagłaskali Lecha...
Nie wiem, czy piłkarze zlekceważyli kopciuszka z Gdyni po zasmakowaniu europejskiej piłki, czy po prostu zmęczenie dało się we znaki.

Mimo, że Lech przegrał z Arką uważam, że (jak narazie) piłkarsko prezentuje się jednak o wiele lepiej od Legii- szczególnie w ataku.

Co do meczu Legii cięzko mi się odnieść bo Gornik w ten meczu zagrał jak III ligowa drużyna.Pazdanowi np chyba pomyliły się drużyny.
Póki co Legia wygrała 3:0 z najsłabszymi zespołami Ligii, Lech przegrał pierwszy raz - z będącą na gazie- Arką.
Jak narazie nie można wysuwać jakiś dalekosiężnych wniosków.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 01.09.2008 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2008, 14:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak powiedział wczoraj chop z Rzeczpospolitej - dziennikarze zagłaskali Lecha...
Nie wiem, czy piłkarze zlekceważyli kopciuszka z Gdyni po zasmakowaniu europejskiej piłki, czy po prostu zmęczenie dało się we znaki.

Mimo, że Lech przegrał z Arką uważam, że (jak narazie) piłkarsko prezentuje się jednak o wiele lepiej od Legii- szczególnie w ataku.

Co do meczu Legii cięzko mi się odnieść bo Gornik w ten meczu zagrał jak III ligowa drużyna.Pazdanowi np chyba pomyliły się drużyny.
Póki co Legia wygrała 3:0 z najsłabszymi zespołami Ligii, Lech przegrał pierwszy raz - z będącą na gazie- Arką.
Jak narazie nie można wysuwać jakiś dalekosiężnych wniosków.
Lech przegrał w pierwszym meczu z Bełchatowem , tak że z Arką to już drugi raz , oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2008, 14:53
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Gdyby mecz Cra-Wis skonczyl sie w 45 minucie, to byloby dla mnie idealnie, tak jest tylko bardzo dobrze.
Lech ma problemy i wydaje mi sie ze im dluzej bedzie grac w pucharach, tym gorzej bedzie radzil sobie w lidze.
Sklad jest, kibice sa, atmosfera niby tez jest, trener...jest ale nic wiecej o nim powiedziec nie moge.
Nadal graja ladny, ofensywny football ale nie zawsze przeklada sie to na wynik. Mysle ze to problem w psychice,mentalnosci zawodnikow, swiadomosci.
Heh, też liczyłem w pierwszej połowie, że to 1:0 pasy dociągną. Nie żebym ich tak lubił, ale wynik byłby na rękę Lechowi. A tak jest niezły. Jednak drewnianość zawodników Cracovii przerosła w pewnym momencie moje wyobrażenia i byłem święcie przekonany od ok. 60 minuty, że Wisła 2:1 wyciągnie.

Kreseq ma rację. Zawodnicy Lecha mają ogromny problem z psychiką/mentalnością/motywacją. W każdym z 4 meczów ligowych prowadzili i po bramce na 1:0 przestawali grać. Dwa razy wygrali, dwa razy nie. Brakuje im instynktu zabójcy, strzelona bramka i dominacja na boisku zamiast pchać ich ku totalnej demolce rywala i sytuacji jak z GCZ powoduje co innego. Zamiast strzelić 2-3 bramki i od 60 minuty sobie dreptać po boisku, oni wolą juz to robić przy 1:0 i potem wypruwać flaki żeby nie przegrać. Nie rozumiem tego, jest to niewytłumaczalne, szczególnie że ta drużyna umie, jeśli chce, zdominować rywala. Jeśli tego Lech nie zmieni, miejsca powyżej 3 nie zajmie.
Faktem jest, że moją drużynę troszkę zagłaskano. Dziennikarze nie chcieli zobaczyć, że tak naprawde mecze z Górnikiem czy Jagą aż tak idealne nie były. Parę akcji i owszem, ale całość? Niebardzo. Martwią mnie oprócz mentalności jeszcze trzy sprawy. Obrona. Do jasnej cholery, jak Bosacki i Henriquez mogą robic takie błędy? W ogóle, calość obrony gra niepewnie. Peszko. Koleś jest zupełnie bezproduktywny!! Póki biegnie jest ok, ale kiedy ma sie zatrzymać i podjąc decyzję, drepcze w miejscu i traci piłki. Stilić. Heh, ma oczy dookoła głowy, znakomite podanie, ale ma tez tendencje do bardzo indywidulanej gry, strzelania z każdej pozycji. Dodatkowo zawsze próbuje rozegrać akcję w najtrudniejszy z mozliwych sposobów. to wadą do końcca nie jest, ale czasem Semir powinien, jesli ma mozliwość, trzymac sie bardziej efektywnych zagrań.
Na chwilę obecną niestety nie widzę mozliwości, by Lech był MP. Wszystko praktycznie jest w głowach zawodników. Muszą wiedziec, że zwycięstwo trzeba wybiegać przez przynajmniej 70 minut meczu, a nie pół pierwszej połowy. Byle nie dostali lekcji z Austrią, bo wbrew większości, aż takim pewnym tego meczu nie jestem. No i wreszcie pewnie uda mi się wyjechać za drużyną do Wiednia, co cieszy mnie niepomiernie
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 01.09.2008, 15:17
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Heh, też liczyłem w pierwszej połowie, że to 1:0 pasy dociągną. Nie żebym ich tak lubił, ale wynik byłby na rękę Lechowi. A tak jest niezły. Jednak drewnianość zawodników Cracovii przerosła w pewnym momencie moje wyobrażenia i byłem święcie przekonany od ok. 60 minuty, że Wisła 2:1 wyciągnie.
(...)
To Wy nie macie tej, no...Zgody?
Ale fakt faktem, też bym się wstydził przyznać.
Ja widząc "drewnianość" sędziego byłem wręcz pewien, że będzie tylko remis, o ile któryś z naszych piłkarzy będzie szybszy od grających w tym meczu w siatkówkę obrońców KSC.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2008, 15:43
Wy macie swoją Cracovię, my swoją Polonię(?), które żeby było śmieszniej mają ze sobą zgodę

Czasem zazdroszczę Łodzi, że mają dwa zespoły na poziomie.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.09.2008, 16:06
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ale i tak mamy super w porownaniu z MU, bo my przynajmniej z tymi baranami z sasiedztwa nie przegrywamy.
Jest na tym forum parę osób, które pamiętają zwycięską bramkę niejakiego Krzysztofa Dudy, z tuzin lat temu. I to na naszym stadionie. Dlatego do derbów zalecam podchodzić z pokorą: ważniejsza od wyniku jest walka, no i pamięć o tym, że gramy z ekipą cierpiętników, przerzutów i płaczków.

Zresztą po co operować słowem "potęga", skoro sam pezetpeer Filipiok z wypiekami na twarzy wysławia swoją czosnkową eskadrę pod niebiosa za ledwie wyczołgany remis najlepszą wizytówką jest zawsze mina rywala po starciu.

Co do ich dendrologicznej oprawy - korzeniami to mogą sięgać miasta, ale niekoniecznie Krakowa. Kazimierz pasuje bardziej.

I tak oto, w poczuciu wielkości, przelecą tę ligę kontrując na własnym stadionie i zbierając baty na wyjazdach. Ale życzę im utrzymania i zachowania posady dla Doktora: wiadomo, że jest unikatem, jego myśl szkoleniowa niezmącona, po kilku latach daje wreszcie rezultaty. Ustawienie Wasiluka w roli lewoskrzydłowego to trenerski majstersztyk, rzekłbym - cymes!

Czekamy na więcej, a nuż widelec na prawej flance zadebiutuje kiedyś Cabaj
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2008, 15:43
Trochę z innej beczki. Ciekawe głosy pojawiają się ponoć w Pyrlandii. Krążą opinie, że grajki do spółki z wpływowymi ludźmi ze stowarzyszsenia kibiców ustawili mecz z Arką(sic!) Heheh chyba nie potrafią po prostu przyjąć do siebie, że polegli bo byli tego dnia słabsi.

I jeszcze coś: poleciała pierwsza głowa trenerska w tym sezonie:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,w...l?ticaid=16898

Jak dla mnie jedyne rozsądne wyjście dla zarządu Górnika
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2008 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 02.09.2008, 16:59
bieniuTS napisał(a):Wyświetl post
Trochę z innej beczki. Ciekawe głosy pojawiają się ponoć w Pyrlandii. Krążą opinie, że grajki do spółki z wpływowymi ludźmi ze stowarzyszsenia kibiców ustawili mecz z Arką(sic!) Heheh chyba nie potrafią po prostu przyjąć do siebie, że polegli bo byli tego dnia słabsi.
Jakbym słyszał głosy, to bym poszedł do lekarza.

Ale ktoś tam słyszał, że Brożek, Cleber i Cupiał postanowili troszkę na remisie z Cracovią zarobić, bo dobre kursy były. 'Ponoć'.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 02.09.2008 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2008, 21:40
ŁKS 1:4 Jagiellonia w PE

Niespodzianka Waszym zdaniem?
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.09.2008, 07:55
Cytat:
Józef Oleksy prezesem Polonii Warszawa? Brzmi wręcz sensacyjnie, ale taka informacja na Konwiktorskiej jest powtarzana coraz częściej. - To nie jest prawda - ucina obecny prezes Czarnych Koszul Grzegorz Ślak. - Zaprzeczam - dodaje sam zainteresowany. Niemniej jednak klubowe komentarze aż huczą od plotek.

Pytanie tylko w czym były premier byłby pomocny w Polonii. W działalności sportowej nie ma on bowiem żadnego doświadczenia. Mówi się jednak, że Oleksy nie miałby wpływu na decyzje dotyczące bezpośrednio funkcjonowania drużyny piłkarskiej, ale korzystając ze swoich szerokich kontaktów w świecie biznesu pomagałby w sprawach organizacyjnych.

Przegląd Sportowy
A kto oglądał wczoraj proces Oleksy - Wprost, ten widział, że ostry jak brzytwa Józek przyszedł do sądu w ... czarnej koszuli ...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.09.2008, 08:47
Panowie i Panie koniec dyskusji na ten temat - emocje zaczynają brać górę - Prośba jest poważana i poważnie będzie respektowana
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 04.09.2008, 07:31
Górnik oferuje Heniowi 400 tyś euro rocznie.ciekawe czy Kasper sie zgodzi.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.09.2008, 08:25
widzę, że Legia ma nowy herb, z gwiazą górującą nad L-ką
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_sezon=73&id_klub=171

;-)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.09.2008, 08:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Górnik oferuje Heniowi 400 tyś euro rocznie.ciekawe czy Kasper sie zgodzi.
Jeśli to prawda to będzie rekord zarobków trenera w polskim klubie. Kasperczak w Wiśle nie dostawał takich pieniędzy - coś koło 250 tyś EUR.

szczebrzeszcz
Nowy przydomek legionistów - szara gwiazda
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.09.2008, 13:20
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
widzę, że Legia ma nowy herb, z gwiazą górującą nad L-ką
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_sezon=73&id_klub=171

;-)
w końcu zdobyli ...8x MP!.

8 ta cudowna liczba.....

Real idąc takim tokiem to mógłby sobie gwiazdek nawalić...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.09.2008, 13:26
Ja tam w ogóle żadnego herbu nie widzę, herb Legii jest jeden i wygląda tak:

a to co pokazujecie, to jakaś popierdółka wywołująca niezdrowe podniecenie u kibiców innych klubów.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 04.09.2008, 13:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
w końcu zdobyli ...8x MP!.

8 ta cudowna liczba.....

Real idąc takim tokiem to mógłby sobie gwiazdek nawalić...

A mowia ,ze Warszawskie kompleksy to sciema.Ruch,Gornik,Wisła maja zlota gwiazdke to i Legia musi miec
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 04.09.2008, 13:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda to będzie rekord zarobków trenera w polskim klubie. Kasperczak w Wiśle nie dostawał takich pieniędzy - coś koło 250 tyś EUR.

tylko ze wtedy jak Heniu pracował w Wiśle euro stało znacznie wyżej jak teraz.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.09.2008, 13:41
o co wam chodzi z tymi gwiazdkami?

To są wytyczne z góry. Dlaczego Lech na koszulce ma gwiazdkę, mimo iż zdobył 5 mistrzostw?
Jakiś czas temu zmieniły się zasady tych gwiazdek. Kiedyś było tak, że jedna gwiazdka=10 mistrzostw. Teraz wprowadzili jakieś kolory. I co do tego mają mieć niby jakieś 'kompleksy'? Niektórym to już się głowy gotują
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 04.09.2008, 13:45
Nie chce pisac spiskowej teorii dziejow,ale te zmiany z gwiazdkami zaczely sie wtedy gdy Wisla zdobyla 10 tytul Mistrza Polski i mogla sobie umiescic zlota gwiazdke na koszulce. Legia takiej gwiazdki nie miala wiec PZPN zmienil ze gwiazdki mozna miec przy "okraglej" liczbie 7 gwiazdek
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 04.09.2008, 13:52
dododałem ;-) ale widzę że niektórzy nie potrezbnie awanture robią
więc
wiem jaki jest prawedizyw herb, Legii, choidz mi o ten uzywany przez piłkarzy obecnie
poza tym tutaj:
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_rozgrywki=3782
tylko Legia ma gwiazdkę

wiem że są przyznawana gwiazdki, brązowa, srebrna i złota(ostatni przyapdek akurat rozumiem)
musze sie przyjrzec ale chyba nie wszystkie kluby9posiadajace oczywiscie mistrzostwo) dorabiaja sobie te gwiazdki(czesc olewa)

przyznacie ze jest to zbedne, jedynie złota nalaloby zostawic, tak sie robi niepotzrebny burdel(kto z daleko kolor rozrozni), i takie odzanczenia maja malo prestiżu

PS. nie dosc ze ITI was goni, to jescze gwiazki doczepia wspołczuje

;-)

edit:
K_2:
Cytat:
Nie chce pisac spiskowej teorii dziejow,ale te zmiany z gwiazdkami zaczely sie wtedy gdy Wisla zdobyla 10 tytul Mistrza Polski i mogla sobie umiescic zlota gwiazdke na koszulce. Legia takiej gwiazdki nie miala wiec PZPN zmienil ze gwiazdki mozna miec przy "okraglej" liczbie 7 gwiazdek
brązowe jeszcze są, (akurat chyba Lubin sobie dodał), moze nie dorabialby ze akurat na potzreby Legii, ale te "kolorowe" odznaczenie są śmieszne (i nie łacze tego z wczesniej wymienonym klubem, bo pare innych to samo zrobiło)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 04.09.2008 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.09.2008, 21:22
Gwiazdki nie powinny być uznaniowe tylko obligatoryjne po piątym mistrzostwie, wtedy pasiaści mieliby koszulki jak flaga Rumuni po upadku Ceaucescu albo z gwiazdką nad herbem.
Ostatnio edytowane przez spartan : 04.09.2008 o godz. 21:26.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2008, 22:41
Temat był już wałkowany, więc przypomnę post podsumowujący poprzedni wątek:
Uran235 napisał(a):
To te przepisy trzeba zmienić! A tych ludzi co to wymyślili to do dołu z wapnem!
Ja to bym zrobił tak:
10 mistrzostw- złota gwiazdka
9 mistrzostw- srebrny księżyc
8 mistrzostw- brązowy meteor
7 mistrzostw- posrebrzana chmurka
6 mistrzostw- czarna muszka( chodzi mi o owada)
5 mistrzostw- gwiazda Dawida w jakimś obciachowym kolorze albo order budowniczych kolei transsyberyjskiej
4 mistrzostwa- jagódka
3 mistrzostwa- banan
2 mistrzostwa- fluoroscencyjna literka
1 mistrzostwo- płonąca czaszka i podświetlane podeszwy butów
Jak uzbierasz trzy takie same symbole to idziesz do kolektury i odbierasz wygraną.
Mam nadzieję, że Uran się nie obrazi
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 04.09.2008, 22:55
no to Wiśle brakuje(bo złota za 10 juz jest):
1 mistrzostwo- płonąca czaszka i podświetlane podeszwy butów
yeah

fakt po tym poście przypomniało mi sie ze temat juz był poruszany
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.09.2008, 17:10
Szkoda że nie mają tej Gwiazdki Białej... Byłoby znacznie ciekawiej
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 08.09.2008, 08:01
Bredzisz kobieto bredzisz
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 08.09.2008, 10:32
Jak Lech zatrudni jakiegoś konkretnego trenera to zacznę się martwić. Od pewnego już czasu drużyny prowadzone przez Franza mają skłonności do tracenia głupio punktów. Jeśli dodać do tego to, że praktycznie zawsze jego drużyny wykładały się w pewnym momencie sezonu kondycyjnie - nie potrafię się zbytnio martwić Lechem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów