The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 17:51
Przyznam ze sam do pewnego czasu obojetnie patrzylem na rozwoj i skale konfilktu tak przez ostatnie wydarzenia wiem kto tu kogo chce sprowadzic do parteru i udupić.

Cala ta akcja to jakas zalosna mistyfikacja maja na celu to zeby dzis cala Polska na Onecie mogla przeczytac jak to kibole i bandyci chceli zdewastowac miasto.
TVN to najbardziej kłamliwa i obrzydliwa stacja manipulujaca widzem jak sie jej tylko podoba i poslugujaca sie roznym medialnym klamstwem byle tylko wyszlo na ich korzysc.

Wspolczuje wszytkim kibicom Legii,jak widze i pamiecia siegam super opraw i dopingu tak teraz patrze na Zylete przecieram oko i pukajac sie po glowie mysle sobie "Co oni z ta Legia k**** zrobili".

PS A te steki klamstw Super Ekspresu o "zadnych krw wanda;ach" to juz naprawde szczyt wszytkiego,az sie czlowiek gotuje k**** ,jak sie czyta takie brednie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.09.2008 o godz. 17:55.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.09.2008, 17:53
i to:

"rzucili się na policjantów, wyzywających ich od najgorszych"

NIE PROWOKUJ!

A tak w ogóle to ten artykuł chyba był pisany w ten sposób:
http://pl.youtube.com/watch?v=lF4WaaFHXd4
Powód: KMN
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 04.09.2008 o godz. 17:58.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.09.2008, 18:02
Po tym tekście z plugawego SE napisze jedno: ARMAGEDDON JEST BLISKO !!!!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2008, 18:02
Cytat:
mówi wstrząśnięta Maja (18 l.), studentka ze stolicy
18-letnia studentka? Ot, cały super ekspres
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.09.2008, 18:10
Dziwnie ze nie napisali jak to kibole zdemolowali lokal dla niewidomych, zastraszajac ich przy tym, by pozniej nie powiedzieli policji o tym co widzieli
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.09.2008, 18:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dziwnie ze nie napisali jak to kibole zdemolowali lokal dla niewidomych, zastraszajac ich przy tym, by pozniej nie powiedzieli policji o tym co widzieli
Zawsze można wnieść poprawki i dodać przy okazji, że ponad 100 osób było w posiadaniu broni palnej.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.09.2008, 18:37
A ja znowu się narażając reszcie napiszę ostro : Kichać całą Legie, jeszcze niedawno na forach jechali z Nami że my dla nich to prowincja, kibice w Krakowie to tacy i siacy!. Nawarzyli piwa to mają! Nowym właścicielom nie podskoczą-tak to wygląda od jakiegoś czasu i na przyszłośc też .ITI , pałolicja i cała reszta tylko czekają na ich wyskoki a oni (legioniści) będą na ostrzu noża i kamer mediów i pismaków typu Fuck-t. Obstawiam że kibole tej wojny nie wygrają, tym bardziej że jak już wcześniej pisałem wielkimi krokami zbliża się nowa ustawa o zwalczaniu hools itp. Bardzo restrykcyjna , wezmą się za was i co wtedy zrobicie. Chce Walter piknikowa to je będzie miał.Z wami czy bez . I GUZIK MOŻECIE! Walenie racami czy inne zagrywy-choćby kilkunastu gości ww większej grupie tylko was kompromitują i utrudniają jakikolwiek kompromis. Chyba że sobie założycie drużynę ala Pogoń Nowa np. FC KiboL z siedzibą w Zduńskiej Woli albo Włochach. Ośmieszacie się tymi żalami na Naszych forach .
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.09.2008, 18:54
wolfy: Zacznie się napinka, albo udowadnianie kto jest bardziej kumaty a temat zostanie zamknięty. Sam byłem za umożliwieniem wam dyskusji tutaj i nie chciałbym, żebyście robili tutaj bałagan.
Powód: zgadnijcie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2008 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.09.2008, 18:56
Nie możemy ich zostawić samym sobie ,choćby dlatego że wszyscy jesteśmy kibicami,chcemy żeby nas traktowano jak ludzi a nie zwierzęta ,chcemy rozwoju ruchu kibicowskiego a nie jego zabicia.ZA chwile my możemy się znaleźć w takiej sytuacji jak oni są. Moim zdaniem wszyscy kibice muszą walczyć z tymi głupotami które wypisują gazety ,z policyjnymi prowokacjami czy nawet takim czymś jak kary za pirotechnikę ,patrz co się dzieje jakiś głupol wymyślił że wprowadzi sobie prawo że jak zakryjesz twarz to dostajesz jakąś tam kosmiczną grzywnę ,czy to nie jest porypane ? Jeżeli poradzą sobie z Legią to myślę że w pare lat stanie sie to samo z większości ekip w Polsce ,Anglii chcecie ? takich zasasd że na meczu możesz stać tylko przez X sekund bo później dostajesz grzywne ? Wiele nas dzieli,ale łączy nas to że wszyscy jesteśmy kibicami.
Ostatnio edytowane przez South : 04.09.2008 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.09.2008, 19:15
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Super Ekspres.

HAhahahha , dramat :O
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.09.2008, 19:21
Spidey ,"serce moje płacze" że poczułeś się dotknięty i w ogóle strasznie mi cię {was) żal, nie jestem komputerowym kibicem , chodzę na R22 więcej lat niż ty masz. Większośc tego to "młyn" Biega mi tylko o to że kibice stadionowi to NA PRAWDĘ nie muszą być bandziory demolujący ulicę ,miasto , stadiony itd. ,oklepujący wszystko i wszystkich dookoła , a wy z takimi się identyfikujecie. W wielkiej mierze przez to ludzie patrzą na nas-kibiców jakbyśmy zwiali z zoo , stadiony wyglądają jak Grozny, nikt w to nie chce inwestować a nasza liga jest 67 na świecie (za Bahrajnem), wiem że kiboli-fanatyków to wali ale jednak są mniejszością! Najwyższa pora to zrozumieć. South- ja przeciw ruchom kibicowskim nie mam nic. Delikwenta z kamieniem czy kastetem w ręku ,kosą w kieszeni zamaskowanego kapturem i szalikiem na ulicy kilometr od stadionu nie uważam za ŻADNEGO KIBICA!. I żadnych bajek ani usprawiedliwień niech nikomu nie wciska. Idę na Wisełkę ,gardło zdzieram cały mecz ,uczę tego moje pociechy i nie potrzebuję do tego żadnej nienawści czy demolki( no może za wyjątkiem "delikatnej niechęci " do tamtych zza Błoń hehe) Nie zachowuj się jak zwierze to nie będziesz tak traktowany-zasada chyba prosta!! A jak się ktoś identyfikuje z "nimi" to ląduje tyam gdzie "oni". Podrośniecie-zrozumiecie. Bez urazy.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.09.2008, 19:25
Ten Super Express to jest piękne, no sorry, ale to chyba sam dziennikarz pisał to dla jaj, i z jakąś taką ironią, przecież to jest aż tak nierealistycznie przejaskrawione, że nie wiem skończony idiota tylko w taką wersję uwierzy. To słownictwo , tekst literacko-piękny.

Ale że w naszym kraju skończonych idiotów nie brakuje... to co smutne połowa w to uwierzy, hm... jestem ciekawy czemu nie ma mediów w Polsce, które w dobie lewakowania, nie zwietrzą szansy na rynku w bronieniu grup, które są szkalowane, zwłaszcza, że tu nie trzeba się wysilać wystarczy napisać PRAWDĘ, przecież to dobry biznes w gruncie rzeczy.

A tak w temacie Polska kibicowska musi się ogarnąć i działać nawet nie popierająco w stosunku do strajku na Legii, ale walcząc z mediami, w każdym pomniejszym bastionie, nie ma wśród ludzi z ruchu kibicowskiego dziennikarzy? Zacząć nawet od lokalnej prasy, takiej którą kupuje normalny człowiek (nie w TMK itd.) Co z tym związkiem, który miał reprezentować kibiców podczas akcji z racami?, nie działa to już? Coś trzeba zrobić bo pojedzie 700 osobowa grupa na wyjazd, spałują ją w szczerym polu i powiedzą że dzicza zatrzymała pociąg w lesie, aby w krwiożerczy i bestialski sposób napaść, na przypadkowo patrolujących bezbronnych policjantów, którzy na szczęście wezwali pomoc.

[

Apropo ustawy, nie wiem czy wiesz ale w tym momencie grzywna za niedostosowanie się do poleceń ochrony to jest bodajże 3000 ma być 8000? I to ma być ta różnica która przekona ludzi?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.09.2008, 19:26
moze Maja (18 l.) i inni ludzie uciekali w poplochu bo mieli w pamieci jak fani Legii swietowali mistrzostwo na starowce ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 04.09.2008, 19:29
ale dlaczego ma być odpowiedzialność grupowa ?czemu muszę ponosić odpowiedzialność za występki kogoś ? pomijam to czy ten ktoś jest prawdziwym kibicem czy nie
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.09.2008, 19:48
A powiedz mi, darotsok73czy któryś z kibiców Legii miał wczoraj kastet, nóż, kamień czy cokolwiek innego?
Wiesz co mieli?Ochraniacze na zęby + widelec...Widelec.Dlaczego z tych ludzi się chcę na siłę zrobić huliganów- przecież to ludzie którzy kochają swój klub,źle dla nich, że ta miłość nie jest nieodwzajemniona.
Miklas wie, że ludzie jeżdzący na wyjazdy są bardziej charakterni i nie dadzą sobie narzucić nowych porządków(rodem z Anglii), więc dlaczego nie wykorzystać nadarzającej się okazji,- np porozmawiać z kim trzeba -i odpowiednio urządzić kibiców.
Piszesz, że jesteś kibicem z dużym stażem, to pewnie wiesz jak policja potrafi prowokować (nie to nie tylko slogan ale fakt).Korzyści mają z tego prawie wszyscy (oprócz kibiców)Policja - dzielnie walczy z wszechobecny bandytyzmem, Żółwie- dostają premię za udział z niebezpiecznej konfrontacji, Państwo- pokazuje społeczeństwu, że jest państwem prawa i porządku,media- jest o czym pisać, no i Walter, który będzie miał mniej o pare setek ludzi, którzy "psują" mu atmosferę na stadionie.Najlepiej jest zastosować odpowiedzialność zbiorową - jak w podstawówce.... Kij z tym, że osoby, które wczoraj rzuciły te race natychmiast się ulotniły a zostali ludzie, którzy tylko chcieli oglądnąc sobie mecz.
Poczytaj sobie relację, kibiców, to -jak jesteś człowiekiem- zmienisz zdanie.

Tak to ma wyglądać?Chcesz wychowywać dzieci w państwie obłudy?To ma być demokracja?
To jak wygląda praca policji mogliśmy się przekonać np przy wejsciu do restauracji u Wiślaków, gdzie milicja zaczeła pałować niewinnego kolesia z dzieckiem!Chciał byś sie kiedyś znaleźć na ich miejscu?Zaraz mi pewnie odpiszesz, że z takich miejsc trzeba natychmiast uciekać.A jak nie zdążysz?

Relacja z wydarzenia.Polecam poczytać i pózniej udzielać się w tym temacie:
http://www.warszawiak.eu/wydarzenia_...rowokacja.html
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.09.2008 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.09.2008, 20:30
Pablo84, sprawa jest prosta, zapytaj Legionistów czy racami rzucał Walter, frajer z jakiegoś tabloida a może jakiś naćpany pałolicjant? Odpowiedź na pewno znasz, pracuję z paroma krawaciarzami , i wyobraź sobie jeden z nich był w Holandii i na Schalke i na Starówce i w Wilnie, i nawet na finale pucharu z Wisełką. Opowiadał bardzo kwieciście i nawet zdjęcia pokazywał, więc prawdę trochę znam Ciężko mi uwierzyć że przemarsz legionistów na Konwiktorską to był "pochód dziewic" ale nie widziałem .Nikt z kibiców na siłę nie robi huliganów tylko proszę nie róbcie z bandziorów(sorry że tak to nazwę) na siłę kibiców , bo na 100% nimi nie są. koniec i kropka. Zeby usunąć bezmózgich, państwo i pałolicja stosuje matody jakie może, ja się z nimi NIE ZGADZAM bo też wiele razy oberwałem ale zasady to oni ustalają-taka prawda. A że pałolicjanci , zwłaszcza prewencja i żółwie są specjalnej troski to zawsze było i jest faktem. Bardzo mi żal rzeczywiście niewinnego Wiślaka ,nawet to widziałem, tyle tylko że jak idę z dziećmi na mecz to ja za nie odpowiadam, i na pewno nie zabiorę ich do knajpy na piwo!!!. Bez dzieci -owszem, z dziećmi-jeszcze dłuuugo NIe! Ale to zupełnie inny temat. Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.09.2008, 20:42
Fechtunek na listy otwarte miedzy Miklasem a Kowalczykiem (pasjonujaca lektura piora dwoch pieknych umyslow):

Miklas do Kowalczyka:
Cytat:
Pan Wojciech Kowalczyk

Panie Wojtku!

Z dużym zaskoczeniem przeczytałem na Pana blogu Pańskie przemyślenia, w efekcie których w sposób dramatyczny zdecydował się Pan na rezygnację z roli mediatora pomiędzy Zarządem Legii a Kibicami. Szczerze zawiodłem się też na Panu czytając "rewelacje" na temat domniemanego "spisku wiadomych sił" oraz rzekomych zakazów, które ponoć mają ze strony Klubu spaść lawinowo na uczestników wtorkowych wydarzeń. Spotkałem się z Panem niemal natychmiast po Pańskiej deklaracji w sprawie mediacji. Odbyliśmy długą i – jak sam Pan napisał – rokującą nadzieje na porozumienie rozmowę. Zakończyła się ona tym, iż miał Pan porozmawiać - jak Pan to określił- z "Najważniejszymi Kibicami". Więcej się Pan do mnie nie odezwał. Kolejna nasza telefoniczna rozmowa z mojej inicjatywy przekonała mnie, że "Najważniejsi Kibice" nie mają jeszcze żadnego stanowiska. I obiecał Pan się odezwać jak ono powstanie. Jedynie nieformalną drogą dotarły do mnie informacje, że w gruncie rzeczy "Najważniejsi Kibice", o których Pan mówił, wcale nie akceptują Pana jako mediatora. Czy to właśnie usłyszał Pan w podczas tego spotkania? Jeśli tak, to szkoda, że straciliśmy tyle czasu czekając na jego skutki.

W trakcie Pańskich "mediacji" (po krótkotrwałej przerwie) na stadion przy Łazienkowskiej wrócił niestety festiwal chamstwa wobec ITI i wszystkiego co się rusza mimo, że formalnie rozmowy za Pańskim pośrednictwem wciąż trwały i jak sam Pan to ujął "rokowały nadzieje". Ponieważ wciąż Pan milczał, znów nieformalną drogą "Najważniejsi Kibice" zasugerowali nam, że jeśli w ogóle, to będą rozmawiać bezpośrednio, bez jakichkolwiek mediatorów. Nie powiedzieliśmy wówczas "nie". Wyraziliśmy gotowość do tych rozmów, gdyż chcieliśmy zrobić wreszcie jakiś krok do przodu. Dlatego też nie postawiliśmy żadnych warunków wstępnych. W międzyczasie, z uporem godnym lepszej sprawy, "Najważniejsi Kibice" podjęli zmasowane działania ewidentnie szkodzące Klubowi. Mam tu oczywiście na myśli "pokaz" na sesji Rady Warszawy, na której Radni mieli zadecydować o przyznaniu pieniędzy na budowę nowego stadionu Legii. Mimo tego doszło do nieformalnych kontaktów z "Najważniejszymi Kibicami", ale niestety nie mogę mówić o ich szczegółach, bo strony tak się umówiły.

Równocześnie festiwal chamstwa wobec ITI nie tylko nie ustał, ale wręcz wzmógł się i rozciągnął na zawodników, jak pokazał mecz z Górnikiem w Zabrzu. Wciąż trwa bojkot wyjazdów organizowanych przez Klub. Z 300 biletów przeznaczonych na mecz z Polonią kupiono jedynie 40 sztuk. Reszta kibiców – ponad 700 osób - chciała wejść na stadion przy Konwiktorskiej w inny sposób. Wszyscy niestety wiemy jak się to skończyło. A wystarczyło kupić wszystkie 300. Zaś w przypadku, gdyby ich zabrakło, zwrócić się z prośbą do Klubu, aby ten poprosił Polonię o zwiększenie liczby biletów. Nie wiem jakby zachowałaby się Polonia. Nie było sensu pytać klubu z Konwiktorskiej, skoro z 300 biletów nie sprzedaliśmy nawet 15% dostępnej liczby. Dodatkowo cały czas trwają działania "Najważniejszych Kibiców" zmierzające w gruncie rzeczy do utrącenia idei budowy nowego stadionu. Szczycą się oni podobno, iż mają już ponad 20 "szabel" w Radzie Warszawy, które są z nimi i zagłosują przeciw stadionowi! Wciąż jednak walczą o więcej, bo 20 głosów to za mało. Jak więc widać Pańskie mediacje nie przyniosły Klubowi nic dobrego. Wczoraj dowiedziałem się z internetu, że kończy je Pan, równocześnie zapowiadając początek wojny, której nie jest w stanie zapobiec (w brak Pańskich możliwości akurat wierzę).

Sformułował Pan też w swoim blogu jakieś piramidalnie bzdurne zarzuty wobec Klubu sprowadzające się do tego, że to Klub sprokurował wtorkowe wydarzenia i teraz nałoży 700 zakazów. Od razu odpowiem Panu, iż Klub nie zamierza nakładać żadnych zakazów, natomiast będzie musiał zastosować się do zakazów sądowych, o ile takie zostaną nałożone. Klub jednak w swoim dzisiejszym oświadczeniu wyraził nadzieję, że sądy nie będą stosować odpowiedzialności zbiorowej.

Przykro mi więc iż w ten sposób postawił Pan sprawę. A może Pana zdaniem historia Pańskich mediacji wyglądała zupełnie inaczej? Czy nie dostrzega Pan iż "Najważniejsi Kibice" najwyraźniej wcale nie chcą porozumienia, a wręcz robią wszystko, żeby do niego nie doszło? Czy zgadza się Pan iż przytoczone wyżej fakty miały miejsce i nadal wierzy, że "Najważniejsi Kibice" działają w dobrej wierze i na rzecz Legii?
A co o tym wszystkim sądzą "Mniej Ważni Kibice Legii" może Pan przeczytać na stronach internetowych (polecam między innym wyniki sondy na legia.com.pl).

Leszek Miklas

Kowalczyk do Miklasa:
Cytat:
Napisał do mnie list otwarty prezes Legii Leszek Miklas. Jest rozczarowany, że nie będę mediatorem w sporze z kibicami i sugeruje, że to dlatego, bo wierchuszka kibiców mnie nie akceptowała. To – jakby napisał Miklas, stosując jego słownictwo – piramidalna bzdura. Panie prezesie, sygnały które do pana docierają, są fałszywe, więc radzę poszukać lepszych informatorów.

Wczoraj wyraziłem się jasno – po zajściach ze środy obie strony oddaliły się od siebie tak bardzo i chyba ostatecznie, że nie widzę żadnej możliwości porozumienia. Nie widzę, więc nie będę tracił czasu. Podejrzewam, że wojna na linii kibice – ITI się dopiero rozpoczyna. Nie nawołuję, tylko przewiduję, że tak będzie – to chyba różnica? Widzi pan różnicę między wywoływaniem deszczu i stwierdzeniem "chyba będzie padać"? Wyczuwa pan ją, panie prezesie?

Moim zdaniem ten konflikt szkodzi Legii, co nie zmienia faktu, że wszystko wskazuje na to, że się zaostrzy. Niestety, ale tak będzie. Jeśli nie jest pan oderwany od rzeczywistości, to chyba też pan to dostrzega.

Dwa razy apelowałem o zaprzestanie wyzywania ITI i dwa razy tego wyzywania nie było (pan to nazywa „krótkotrwałą przerwą”, co biorąc pod uwagę skromną liczbę meczów, które odbyły się na Łazienkowskiej jest przesadą). Pan tego gestu dobrej woli ze strony fanów nie dostrzegł, tylko udzielał w tym czasie bezsensownych wywiadów, dolewających oliwy do ognia. Oni wyciągli rękę, pan pytał: - I co z tego?

Moim zdaniem ani jedna, ani druga strona nie chce porozumienia. Ani kibice, ani pan. Każdy napisany przez pana list, każde wypowiedziane słowo tylko zaogniają sytuację. Na dziś trwa wyścig, kto napisze bardziej błyskotliwy list i przekona więcej osób. Dogadać nie chce się nikt.

Napisał pan o sprawie z Konwiktorskiej – że wy zakazów nie wydajecie, ale musicie respektować. I że „macie nadzieję”, że sąd nie zastosuje odpowiedzialności zbiorowej. Otóż dobrze wiecie, że zastosuje i wyczuwam, iż macie taką szczerą nadzieję. Niech pan stanie przed kamerą i powie z ręką na sercu – mam nadzieję, że nie będzie 700 zakazów stadionowych. Chciałbym to zobaczyć.

Mogliście udzielić kibicom – tym pomówionym – pomocy prawnej, mogliście chociaż nie wrzucać wszystkich do jednego wora. Ale w pańskich wypowiedziach w TVN nie było niczego w stylu „nie zgadzamy się na takie potraktowanie wszystkich naszych kibiców, trzeba walczyć z tymi, którzy naprawdę zawinili, a nie z przypadkowymi fanami”. Było? Przeoczyłem?

TVN – należący do ITI podobnie jak Legia – trąbi non stop o 700 bandytach, to samo robi onet, są teksty o zdemolowanym centrum miasta. Moim zdaniem właściciel klubu powinien dbać o wizerunek klubu i jego kibiców, a nie podkręcać atmosferę i pokazywać... widelce. Całe te medialne zamieszanie jest moim zdaniem sztucznie nakręcone, w wiadomym celu. Pan, jako prezes klubu, powinien wystąpić w telewizji i wziąć w obronę niewinnych ludzi. No, chyba że naprawdę pan wierzy w 760 agresywnych chuliganów, którzy do spółki oberwali jedno lusterko...

Panie prezesie, skończmy z tym aktorstwem – niech pan powie jasno, że nie chce żadnego porozumienia. Kibice też go nie chcą. Po co więc w tym wszystkim ja?

PS. Mało kulturalny ton pańskiego listu, ale nie obrażam się.
"PS" mogl sobie darowac, zwazywszy na jego wczesniejsza tworczosc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sharn
Junior Member

Stary 04.09.2008, 20:54
South napisał(a):Wyświetl post
Nie możemy ich zostawić samym sobie ,choćby dlatego że wszyscy jesteśmy kibicami,chcemy żeby nas traktowano jak ludzi a nie zwierzęta ,chcemy rozwoju ruchu kibicowskiego a nie jego zabicia.ZA chwile my możemy się znaleźć w takiej sytuacji jak oni są.

Zgadzam się. Polucja zaczęła chyba manewry do euro 2012 korzystając z debilnego prawa o zgromadzeniach:

Cytat:
Ponad 250 kibiców Stali Rzeszów wylegitymowali policjanci podczas wczorajszego meczu tej drużyny z krośnieńskimi Karpatami. Wszyscy nie usłuchali wezwania do opuszczenia zbiegowiska publicznego, popełniając tym samym wykroczenie.

Rozgrywany wczoraj mecz piłkarski o mistrzostwo III ligi, pomiędzy Stalą Rzeszów a Karpatami Krosno uznany został przez organizatora jako impreza masowa o podwyższonym ryzyku.

Poza organizatorem, również Policja zaangażowała znaczne siły do zapewnienia porządku wokół stadionu przy ul. Legionów. Zgodnie ze swoimi ustawowymi zadaniami policjanci zapewnili bezpieczne przejście kibiców Karpat z rynku na teren stadionu oraz eskortowali przejazd blisko 260 kibiców Stali z Rzeszowa do Krosna.

Funkcjonariuszy z Krosna wspierali policjanci z rzeszowskich Oddziałów Prewencji Policji. Ogółem w działaniach uczestniczyło 119 funkcjonariuszy.

Dzięki tak znacznym siłom udało się nie dopuścić do awantury, którą usiłowali wywołać pseudokibice z Rzeszowa. Po dotarciu przed stadion szalikowcy próbowali siłą sforsować bramę wejściową i dostać się na obiekt bez biletów. Zrezygnowali dopiero po interwencji ochrony, która użyła gazu łzawiącego.

W związku z agresywnym zachowaniem przyjezdnych, organizator podjął decyzję, że nie zostaną oni wpuszczeni na stadion i poprosił o pomoc Policję.

Pomimo kilkukrotnego wezwania do opuszczenia zbiegowiska, kibice nie zastosowali się do tego polecenia. Zlekceważyli również takie samo wezwanie wydane przez wezwanego na miejsce prokuratora. W związku z powyższym dowódca zabezpieczenia podjął decyzję o wylegitymowaniu całej grupy.

Podczas tej czynności policjanci wylegitymowali blisko 260 osób, w tym ponad 20 nieletnich, które następnie zostały zwolnione i w asyście Policji odjechały do Rzeszowa. Z przebiegu legitymowania sporządzono materiał filmowy.

Po analizie zachowania poszczególnych osób podjęta zostanie decyzja, jakie zarzuty usłyszą. Najprawdopodobniej dotyczyć one będą nieopuszczenia zbiegowiska publicznego, pomimo wezwania właściwego organu, zakłócenia porządku publicznego lub niestosowania się do poleceń służb porządkowych organizatora imprezy masowej.

Za te czyny grozi kara aresztu lub grzywny, a w ostatnim przypadku także zakaz wstępu na imprezy masowe o charakterze sportowym.

Sprawy nieletnich zostaną przekazane do sądu rodzinnego.
Przez kilka lat do imprezy mogą przyklepać zakazy stadionowe niemal wszystkim szalikowcom. Na stadionach zasiądą wtedy tylko Małyszomani, a my normalni kibice nie wejdziemy nawet do stref kibica.
Społeczeństwo, które oswaja swoich buntowników, zyskuje spokój, ale traci przyszłość. - Anthony de Mello
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.09.2008, 20:59
z tymi obawami o świadome i długofalowe niszczenie ruchu kibicowskiego w Polsce bym nie przesadzał, nikomu na tym nie zależy. Oczywiście cały czas będą czynione próby dokręcenia śruby, choćby by pokazać sprawność policji i organizatorów meczy, taką pokazówkę jak ta z wtorku z Wawy jak widać żaden problem zrobić i jeszcze ją odpowiednio w zaprzyjaźnionych mediach rozpropagować.
A że ci naprawdę nabroili dali dyla i cierpią niewinni - kto o tym będzie, poza samymi zainteresowanymi i pokrzywdzonymi będzie pamiętał ?
Okrutnie to brzmi, oburzamy się - ale tak to jest.

Co tam się naprawdę we wtorek działo i czemu do tego doszło - raczej się nigdy nie dowiemy, możemy sobie domysły snuć. Miała Legia bodaj 300 biletów , wykupiono chyba niecałe 50 a zorganizowali się w kilkaset i poszli bez biletów - na co oni liczyli? Ktoś chłopaków w to wkręcił.

A że policajów była cała masa - toż oni też internet umieją czytać, konfidentów też jakichś mogą mieć.
W tym starciu chytrzejsi okazali się policjanci, a dobrze poinformowany ITI przy pomocy TVN i GW nabija sobie punkty.

My we Wiśle możemy losowi dziękować, że wielki kibic Białej Gwiazdy Mariusz Walter spóźnił się w zakupie nas i szybszy był BC. Jaki ten nasz dobrodziej jest taki jest ale nie wpada mu do głowy robienie z klubu medialnego Disneylandu pomieszanego z Oktoberfestem, bo tak sobie ITI rozrywkę wyobraża.

Dostała im się Legia w ręce, pech chce, że z bardzo silnym ruchem kibicowskim, cokolwiek by to nie oznaczało. A że jedna i druga strona uznaje pokój tylko na własnych warunkach to do starcia musiało dojść.
Jak widać wynik tej konfrontacji coraz bardziej pewny, choć mnie wcale nie cieszy że kibice Legii coraz bardziej spychani są w podziemie. To pewnie spowoduje coraz bardziej radykalne i rozpaczliwe kroki z ich strony a ITI będzie zdobywało kolejne okopy.

A gra drużyny, kibicowanie, zabawa na trybunach - to wszystko jest już dawno zepchnięte u nich na dalszy plan.

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.09.2008, 21:01
sharn napisał(a):Wyświetl post
Przez kilka lat do imprezy mogą przyklepać zakazy stadionowe niemal wszystkim szalikowcom. Na stadionach zasiądą wtedy tylko Małyszomani, a my normalni kibice nie wejdziemy nawet do stref kibica.
na szczęście większość z nas ma dlaeko wchodzenie na te super mistrzostwa, wiec to akurat mniej wszystkich dotknie niż niemożnośc wejścia na mecze swojej drużyny.

Jakby mi ktoś zakazał tylko płacić za słuchanie 'LEEOOOOO' to bym nie płakał
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 04.09.2008, 21:05
najgorsze jest że normalni ludzie przez takie coś mają już nasrane w papierach
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.09.2008, 21:28
South napisał(a):Wyświetl post
najgorsze jest że normalni ludzie przez takie coś mają już nasrane w papierach
Z chęcią bym zobaczył miny ludzi, którzy w tym temacie twierdzą, że chłopaki z Legii sami są sobie winni, jak im przyklepują zawiasy za udział w zbiegowisku ...
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.09.2008, 22:00
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ale niby po co, skoro i tak nic nie widzieli bo byli niewidomi
cholera to sie nadaje do łapu capu.

Teraz tak na powaznie, to wszystkim tym co przylkaskuja temu ze dobrze sie stalo, zyczylbym wyjazdu gdzies na mecz i zachowania policji identycznego jak wyzej, ciekawe jak szybko zmienilibyscie poglady, obroncy cnót wszelkich, a zeby was zawineli za niewinnosc, chocby za zasloniecie twarzy szalikiem w mroźnawy dzien. Czy chcielibyscie tego aby mecze odbywaly sie w ciszy jak w teatrze lub na komende w teleturneju "jaka to melodia?", kiedy ludziska zobacza tabliczke z napisem "aplauz" to bija brawo, tego wlasnie chcecie
wszyscy ciagniemy ten sam wozek, niezaleznie od tego czy jestes kibicem Wisły, Legii, czy jakiegokolwiek innego klubu, dlaczego policjant, wykraczając poza prawo, przekraczajac granice stosowania srodkow przymusu bezposredniego, kiedy cie obraza i prowokuje, to tego jakos nie potraficie zauwazyc, a jak poleci kamien w ich kierunku to juz jestes bandzior, hm
z takim podejsciem jestescie dokladnie tacy sami jak pismaki z GW lub tvn, identyczni- nieobiektywni i zaklamani, bo albo odbieracie ten swiat jakos inaczej, albo nie chcecie zobaczyc tego co was otacza, obudźcie sie bo to nie matrix.

Taka sama sytuacja moze spotkac kazdego z nas na kibicowskim szlaku, wiec zastanow sie jeden z drugim, czy chcialbys zostac w takie cos wkrecony. Niestety nie bedzie to program z tvnowskiej ramowki "mamy cie" .

ACAB
a, Walter i spolka tez are bastard.

No i pierwsz Ban poleciał
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.09.2008 o godz. 22:10.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2008, 22:16
martusia.aps napisał(a):
Kochani Kibice!!!
Jestem studentką resocjalizacji i pisze prace na temat pornografii. Mam olbrzymi problem z przeprowadzeniem z Wami w szkołach, dyrekcja od razu mnie wyrzuca.
Poświęcicie mi 5 minut na rozwiązanie ankiety? Jeżeli ktoś sie zdecyduje to przekopiujcie ankietę do Word'a i zakreślcie wybraną odpowiedz na czerwono. Jest kilka pytań gdzie sami musicie wpisać odpowiedz. Po wypełnieniu w wyślijcie jako załącznik na mojego maila.
Taki oto temat został dziś dwukrotnie wywalony z "Hyde Parku".
Nie wiem, śmiać się czy płakać nad tym, jaką nam gębę dorobiono...
A co tam -

Ciekawe, czy bycie kibicem kwalifikuje się już na resocjalizację, czy uznawane jest po prostu za zboczenie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2008 o godz. 22:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pico4
Member

Od: 01.2004

Stary 04.09.2008, 22:24
Szkoda Legionistów. W tym wypadku, powinniśmy trzymać się "razem", ponad podziałami. Bo jak ktoś mądry powiedział, wróg naszego wroga jest naszym... Jeśli któryś piknik tego nie rozumie, niech wybierze się na jakiś wyjazd Śląska (Nie wiem jak to wygląda u naszych braci z Gdańska), ba, nawet we Wrocławiu non stop dochodzi do jakichś prowokacji ze strony... By tego doświadczyć, wystarczy tylko odejść od kompa
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 04.09.2008, 22:34
Chyba nietrafiony cytat, kolego.

Wlasnie, pytanie mam, do ogolu:
A gdyby tak na miejscu Legii byla Cracovia, to tez byscie im wspolczuli ?
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 04.09.2008 o godz. 22:38.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.09.2008, 22:37
pico4 napisał(a):Wyświetl post
non stop dochodzi do jakichś prowokacji ze strony...
No właśnie, ze strony... Czyjej strony?
Panie premierze, nic nie napiszę, niestety banem tym razem nie zadziałasz, satysfakcji i uśmiechu na twarzy Ci nie dam (chyba że możliwym jest dostanie bana za sarkazm)

Ku ścisłości, żadni moi idole. Zdarzyło się wyrażenie poglądów na dany temat które powinny zostać uszanowane, tak się nie stało, nie będę się nad tym rozwodził. Napiszę tylko tyle, że jeżeli wyrażanie własnej opinii, w wolnym kraju na publicznym forum jest prowokacją, to ja jestem gotów nie pisać już nic na tematy podobne. Nigdy więcej nie dam Wam satysfakcji Moim idolem jesteś Ty, kasuj, cenzuruj

7Kotów dzielnie trzyma front, ale to dla zwykłego użytkownika grząski teren.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 04.09.2008 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.09.2008, 22:38
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, ze strony... Czyjej strony?
twoich idoli michu i jak cie prosze nie prowokuj znowu bo ci się drugi raz nie uda
ja tylko ostrzegam bo znam twe ciagoty, a oko przymykam tylko raz. 'Tym razem'? przestrzeliłeś.
eot

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
ja tego nie rozumiem jako współczucia,a po prostu jak początek pewnej epoki.

przy okazji usuwania 'pseudokibiców' usunie sie wszystkich obecnie chodzacych, a wiec i dużą rzeszę ludzi różną od bezmyślenj małyszowej masy
a co do samego współczucia: po mojemu to żeby współczuć, to zrozumienie żydowskij krzywdy musiałoby przekroczyc poziom niecheci/nienawiści.
czyli każdy współczułby po innym czasie lub nigdy :d
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 04.09.2008 o godz. 23:07.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
sharn
Junior Member

Stary 04.09.2008, 22:57
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Chyba nietrafiony cytat, kolego.

Tu nie chodzi o współczucie bo my go nie potrzebujemy.

Raczej niektórzy mają świadomość że dzisiaj Legia a jutro ktokolwiek.
Społeczeństwo, które oswaja swoich buntowników, zyskuje spokój, ale traci przyszłość. - Anthony de Mello
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 04.09.2008, 23:03
sharn napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o współczucie bo my go nie potrzebujemy.

Raczej niektórzy mają świadomość że dzisiaj Legia a jutro ktokolwiek.
To bardzo piekne, co pan mowi.
Jednak jakos dziwnie przekonany jestem ze to sztucznie nadmuchany problem, zeby odwrocic uwage od glupoty jaka wykreciliscie.

I ide o zaklad, ze gdy to co u Was sie dzialo na Kaluzy, to u nas by korki od szampanow strzelaly.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów