masada napisał(a):

|
Główny problem z naszymi finansami polega na tym, że u nas nie ma kto dosypywać. Królewskiego możliwości z całym szacunkiem są wciąż ograniczone, a w bieżącym sezonie problem objawi się z pełną mocą, bo nie będzie już dodatkowej kasy z PP i pucharów, a to zaciemniało obraz.
|
Dokładnie tak.
Prezesek mimo iż kreuje się na niewiadomojakiego biznesmena i wizjonera nie ma podjazdu do Świerczewskiego, Dobrzyckiego, Jakubasa, Rutkowskiego czy nawet tego nowego z Pogoni.
masada napisał(a):

|
Z deklaracji samego Królewskiego z rozmowy z Karczem z września w tym roku przychody spadną nam z 51 mln w sezonie 24/25 do, cytat z JK: "zakręcimy się pewnie koło 35-40 mln" i obawiam się, że w gołą dupę zobaczymy niestety w całej bolesnej okazałości.
|
Niestety ale to jest realna i faktyczna rzeczywistość.
Niemniej wielu jej nie dostrzega i uprawia kult Prezeska
masada napisał(a):

|
Sukcesy sportowe i dobra atmosfera wg mnie przedłużają nadzieję na znalezienie inwestora w końcu i to jest chyba wciąż nasz plan A.
|
Oby tak było. Oby wreszcie znalazł się ktoś (ktokolwiek) z pieniędzmi, który, podobnie jak w Pogoni, rozwiąże sytuację finansową.
Problem jednak w tym, czy Prezesek będzie chciał oddać klub.
Wg mnie nie, bo on psychologicznie nie wyobraża sobie odejścia z tego świecznika.
A sukcesy sportowe tylko go utwierdzają w przekonaniu, że trzeba licytować wysoko.
Najlepiej w stylu " daj kasę a ja ją będę wydawał "