|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Mecz Wisła Kraków - Lechia Gdańsk zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisły |
|
39 | 42,39% |
| Remisem |
|
19 | 20,65% |
| Zwycięstwem Lechii |
|
34 | 36,96% |
| Głosujących: 92. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Widziałem drużynę walczącą, grająca pressingiem to duży pozytyw. Uważam, że Probierz się wybronił tym meczem. Kiedyś pisałem, że Melikson jest najgroźniejszy na lewej stronie bo może zejść na prawą nogą. Tylko wtedy Genkov nie jest groźny w ogolę bo Maor z lewej wrzuca słabo. Dlatego Probierz dobrze to sobie wymyślił aby Maor znajdował się czasami na prawej flance, właśnie z tego padła bramka.
Jaliens nie spodziewałem się tego po nim... on w obronie czasami nie wykazywał wystarczającej agresji a tu inicjował nawet pressing. Liczyłem jednak na co innego, to jest piłkarz o bardzo dobrej technice jak na obrońce, ma dobre mocne podania, myślałem że poukłada trochę grę w środku pola tego zabrakło. Frederiksen zagrał już lepsze zawodu w porównaniu do tego co grał wcześniej. Dobrze spisał się również Bunoza z Czekajem jednak patrząc na atak Lechii to nie był wystarczający test dla tej dwójki. Szewczyk za mało jakości w jego zagraniach, więcej myślenia i precyzji w prostych sytuacjach. Dramatycznie słaby Iliev, stracił większość piłek i to tak że były z tego kontry. Nadużywał dryblingu nie tyko w tym meczu dlatego słusznie dostał ławę. Wraca już powoli ten dobry Wilk z czasów Maaskanta, więcej prostej gry wszerz, mniej prób trudnych zagrań. Mam nadzieję, że próba odbudowania Boguskiego zakończy się sukcesem, przypominam że to był kiedy bardzo dobry piłkarz. Poleca obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=oISWTJ3-7VM Dużo rzeczy sprzeciwia się przeciw Probierzowi, sędziowie, kontuzje, dużo zawodników trzeba odbudować, trzeba szukać nowych koncepcji. Na pewno plusem jest to że wszyscy już wiemy, że Garguły raczej się nie odbuduje. A I jeszcze Uryga zbyt dużo zagrań do tytuły po wejściu ale wierzę, że z tego chłopaka będzie dobry piłkarz. Tylko nie może myśleć "oby tyko nic nie spartolić" bo z takim nastawieniem właśnie można spartolić ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.09.2012 o godz. 21:00.
|
|
|

|
||||||
|
|