The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Mecz Wisła Kraków - Lechia Gdańsk zakończy się:
Zwycięstwem Wisły 39 42,39%
Remisem 19 20,65%
Zwycięstwem Lechii 34 36,96%
Głosujących: 92. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2012, 09:39
Zwycięzców się nie sądzi , ale z taką marną grą jak wczoraj daleko nie zajedziemy .Myślę ,że w meczu z Legia sie o tym dobitnie przekonamy
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.09.2012, 09:46
Podobała mi się gra w odbiorze wczoraj, szczególnie stoperów. Bunoza z Czekajem się spisali. Pewnie trochę to wynikało ze słabości ataku Lechii też

Blisko przeciwinka, czysty odbiór i jazda. Wtedy przeciwnik będzie miał zawsze problemy.Tak sie powinno grać. a nie cofać się jak pipy, najlepsza obrona to dobry atak.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.09.2012 o godz. 09:51.
..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.09.2012, 09:58
Cieszy wynik. Lechia wprawdzie przez większość czasu "broniła zwycięskiego remisu ", a naszą grą dość trudno się zachwycać, ale wygrana to wygrana.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.09.2012, 10:49
Trochę mnie śmieszą Wasze wpisy.. Wgl nie potraficie być obiektywni..
Dla tych co tak bardzo ciągle twierdzą, że Lechia nie istniała wczoraj..

Strzały, strzały celne, wolne, rożne.. wszędzie Lechia przeważała wczoraj. Poza tą najważniejszą statystyką ;/ ale i tam nie do końca pewne jest, czy tak powinno być.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.09.2012, 11:08
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post

Strzały, strzały celne, wolne, rożne.. wszędzie Lechia przeważała wczoraj. Poza tą najważniejszą statystyką ;/ ale i tam nie do końca pewne jest, czy tak powinno być.

Nie rozumiem co Cie tak smieszy?
Te Wasze strzały celne to na wyrost, bo Machaj bardziej podawał do Pareiki niż strzelał. W pierwszej połowie to nawet nie truchtała Lechia tylko stała. W drugiej połowie jak Wisła troche siadła dopiero pozwoliła Lechii troche pokopac na jej połowie. Wisełka zagrała słabo, a Lechia? Dno i nie ma co tutaj owijać w bawełne. Jedeny plus to Kacprzycki.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 23.09.2012, 11:33
Wczoraj znów graliśmy w 10 kiedy wszedł Sikorski, od 70 minuty do 90 ani razu go nie widziałem! Fatalny transfer, ja też tak chce pracować...
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 23.09.2012, 11:55
syryls napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj znów graliśmy w 10 kiedy wszedł Sikorski, od 70 minuty do 90 ani razu go nie widziałem! Fatalny transfer, ja też tak chce pracować...
Wiadomo bylo, ze sciagnecie goscia, ktory nie miescil sie na lawke Polonii jest kpina, Wojciechowski wzial go w pakiecie z Jezem,ale facet jest przeslaby i szybko w Polonii to wyszlo,jego sciagniecie to kolejny blamaz Bednarza po Beto, Christowie i innych przebierancach.Mozna sie pomylic, ale nie az tak, takich pilkarzy nie chcieliby nawet w Gliwicach.

Jeszcze jedno do reszty czym was wczoraj zaskoczyl pozytywnie Frederiksen? zauwazyliscie ze cztery razy pilka mu uciekla na aut, kiedy biegl przy lini bocznej, to sa juz szkolne bledy.Pisalem, ze bedzie pewnie jeszcze slabszy niz Bunoza i co lepszy jest?Burliga natomiast nadaje sie do Garbarnii.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 23.09.2012 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.09.2012, 12:14

Gdyby Lechia wcześniej zaczęła grać do przodu, to mogłoby się skończyć paroma bramkami dla niej, a Probierz po meczu nie opowiadałby głupot...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2012, 12:22
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Lechia wcześniej zaczęła grać do przodu, to mogłoby się skończyć paroma bramkami dla niej, a Probierz po meczu nie opowiadałby głupot...
Jak to mawiają, co się odwlecze, to nie uciecze. Pięć najbliższych kolejek będzie ogromnym wyzwaniem dla Wisły (szczególnie mecze z Legią, Widzewem i Lechem)...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.09.2012, 12:38
kpn napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem co Cie tak smieszy?
Te Wasze strzały celne to na wyrost, bo Machaj bardziej podawał do Pareiki niż strzelał. W pierwszej połowie to nawet nie truchtała Lechia tylko stała. W drugiej połowie jak Wisła troche siadła dopiero pozwoliła Lechii troche pokopac na jej połowie. Wisełka zagrała słabo, a Lechia? Dno i nie ma co tutaj owijać w bawełne. Jedeny plus to Kacprzycki.
Zagraliśmy dobry mecz? Nie.
Lechia nas cisnęła w drugiej połowie? Cisnęła.

Pisanie, że zdominowaliśmy Lechię to zwykłe .......enie. Spotkały się dwie równorzędne drużyny i wynik mógł pójść w obie strony. Mamy trzy punkty i bardzo nam się one przydadzą z taką grą, ale nie róbmy z tego wielkiego tryumfu wiślackiego oręża i myśli trenerskiej Probierza. Zachowajmy szacunek dla rywala i oddajmy Lechii co ich.

Ten mecz miał (od strony sportowej) dwa pozytywy:
- trzy punkty
- brak Garguły na boisku, a nawet na ławce (i oby tak już zostało).

Niestety, zostawienie Probierza to błąd i jeszcze będziemy go żałować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.09.2012, 13:31
Cieszę się, że chociaż niektórzy potrafią spojrzeć obiektywnie.
Odpowiedz cytując
pawelek
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 23.09.2012, 13:34
czesc powiedzcie jak ochrona wzielami karte kibica bo bylem pod plywem alkoholu nie bebde mial problemow z odbiorem
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Stary 23.09.2012, 14:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zagraliśmy dobry mecz? Nie.
Lechia nas cisnęła w drugiej połowie? Cisnęła.

Pisanie, że zdominowaliśmy Lechię to zwykłe .......enie. Spotkały się dwie równorzędne drużyny i wynik mógł pójść w obie strony. Mamy trzy punkty i bardzo nam się one przydadzą z taką grą, ale nie róbmy z tego wielkiego tryumfu wiślackiego oręża i myśli trenerskiej Probierza. Zachowajmy szacunek dla rywala i oddajmy Lechii co ich.

Ten mecz miał (od strony sportowej) dwa pozytywy:
- trzy punkty
- brak Garguły na boisku, a nawet na ławce (i oby tak już zostało).

Niestety, zostawienie Probierza to błąd i jeszcze będziemy go żałować.

W pierwszej połowie W KONCU narzuciliśmy swoj (jaki jest taki jest) styl i zaowocowało to kilkoma akcjami podbramkowymi no i golem. Lechia poza staniem i truchatniem nic nie pokazala. A w drugiej połowie im mniej czasu zostało do konca to Lechia jak Ty to piszesz " cisnęła", bo za szybko sie cofneliśmy i bronilismy wyniku, co oczywiscie jest nieporozumieniem, bo z taką gra jaką prezentował przeciwnik powinno sie skonczyc minimum 3 0. Widze, ze dla Ciebie CISNIĘCIE to jest strzelanie z 30 metrów prosto w bramkarza lub wrzutki ala Małecki w pole karne? To w takim razie za Maskanta równiez cisnelismy rywala ( vide mecz ze Slaskiem u siebie (0:0) 55 wrzutek w pole karne) czy tez za Moskala u siebie z Koroną (0:1) co tak fantastycznie utrzymywalismy sie przy piłce i piekną wymiana podan.
Co do Probierza to sie zgadzam.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 23.09.2012, 14:28
Obiektywnie to my jesteśmy jedną z najsłabszych drużyn tej słabej ligi ,a dodatkowo martwi to że organizacyjnie najsłabszym klubem . Jeśli uda się utrzymać to będzie sukces .
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.09.2012, 14:29
Specjalnie odczekałem te kilkanaście godzin, żeby zabrać głos.
Jestem tak usposobiony, że zawsze staram się wyszukiwać pozytywów, tak że trochę irytuje mnie płacz i użalanie się wielu w tym temacie. Ciekawe ilu z Was było wczoraj na R 22 i dołożyło cegiełkę w postaci dopingu dla Wisły...
Jeszcze tydzień temu 90% z Was miałoby w d... styl byle tylko Wisła klepnęła 3 punkty...
Oczywiście Wisła nie zagrała wczoraj dobrego meczu, nie zagrała też przeciętnego... zagrała po prostu słabo ale krok po kroku razem pchajmy ten wózek w tą samą stronę.
To co warto podkreślić a co powinno być normalnością to wczorajsze zaangażowanie piłkarzy, naprawde wysoki pressing w pierwszej połowie jeżdzenie na dupie nawet takich zawodników jak Jaliens to nie była codzienność w poprzednich meczach.
Być może mecz z Lechią to była ta iskra, która pobudzi Wisłę i zaczniemy w końcu grać na miarę możliwości, być może to był ten mały brzydki kroczek do przodu - okaże się z Wartą Piastem i Legią...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.09.2012, 14:30
dobra, skoro tak mówisz ciągle o tej Lechii, to jak wyglądał ten "napór Wisły" ?
w strzałach, w groźnych sytuacjach , czy jak?

Nie zarejestrowałem zbytnio AŻ tak groźnych ataków Wisły.
2 celne strzały, z tego jeden bramkowy ( dyskusyjnie bramkowy ) - a drugi z 30 metrów Wilka.

Samozachwyt nie popłaca.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.09.2012, 15:41
dobra, skoro tak mówisz ciągle o tej Lechii, to jak wyglądał ten "napór Wisły" ?
w strzałach, w groźnych sytuacjach , czy jak?

Nie zarejestrowałem zbytnio AŻ tak groźnych ataków Wisły.
2 celne strzały, z tego jeden bramkowy ( dyskusyjnie bramkowy ) - a drugi z 30 metrów Wilka.

Samozachwyt nie popłaca.
Nie rozumiem Cię. Chcesz umniejszyc zwycięstwo Wisły?
To fakt, że mecz był taki, że zęby bolały, ale zwłaszcza w pierwszej połowie, to mimo statystyk (które w tym meczu w ogóle ni-cze-go nie odzwierciedlają) Lechia wogole nie miała nic do powiedzenia.
Raz dlatego, że wiślacy w koncu zagrali agesywnie i siedzieli na lechistach
Dwa dlatego, ze Bobo sie pogubił i myslał, że wystarczy schowac się za podwójną gardą i od czasu do czasu kontrować.

Statystyka "strzałów" Lechii to już nieporozumienie jak Ci wyżej napisano.
Obydwie drużyny większość "strzałow" ma zaliczonych z łaski na uciechę, bo to w ogóle nie były strzały tylko jakieś popierdółki.
Tez nie zarejestrowałem żadnych prawie groźnych ataków Wisły jak i Lechii. Zarejestrowałem tylko przewagę Wisły w polu w I połowie i cofnięcie się Wisły w II połowie i straszliwie nieskuteczne budowanie ataków przez obydwie drużyny
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.09.2012, 21:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zarejestrowałem tylko przewagę Wisły w polu w I połowie i cofnięcie się Wisły w II połowie i straszliwie nieskuteczne budowanie ataków przez obydwie drużyny

Chodzi mi tylko o to, że niektórzy zbytnio pompują balonik już, pisząc o wspaniałym meczu. I tylko o, to.

Ps. Idąc na przeciw Twemu zdaniu, mogę napisać tak

Cytat:
Zarejestrowałem tylko zbytnie cofnięcie się Lechii w polu w I połowie i przyciśnięcie Wisły w II połowie i straszliwie nieskuteczne budowanie ataków przez Lechię
pasuje ? PASUJE
Ja nie jestem przeciw, czy coś - poprostu przez lata obecności tutaj nauczyłem się, że nie jest to zbytnio obiektywne forum tylko, że wcześniej myślałem, że tylko przeciw Legii
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.09.2012, 21:59
Chodzi mi tylko o to, że niektórzy zbytnio pompują balonik już, pisząc o wspaniałym meczu. I tylko o, to.

Ps. Idąc na przeciw Twemu zdaniu, mogę napisać tak

pasuje ? PASUJE
Ja nie jestem przeciw, czy coś - poprostu przez lata obecności tutaj nauczyłem się, że nie jest to zbytnio obiektywne forum tylko, że wcześniej myślałem, że tylko przeciw Legii
Pasuje jak najbardziej.
Pierwsza połowa:
- Wisła aktywna i agresywna, choć beznadziejna w organizacji gry.
- Lechia cofnięta i czekająca nie wiadomo na co
Druga połowa
- Wisła coraz bardziej opadajaca z sił i cofnięta, a nawet bezradna w organizacji choćby kontr
- Lechia przechodząca środek pola i stwarzająca zagrożenie choc chaotycznie

Spotkały się dwie drużyny z amatorami na ławce trenerskiej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.09.2012, 23:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pasuje jak najbardziej.
Pierwsza połowa:
- Wisła aktywna i agresywna, choć beznadziejna w organizacji gry.
- Lechia cofnięta i czekająca nie wiadomo na co
Druga połowa
- Wisła coraz bardziej opadajaca z sił i cofnięta, a nawet bezradna w organizacji choćby kontr
- Lechia przechodząca środek pola i stwarzająca zagrożenie choc chaotycznie

Spotkały się dwie drużyny z amatorami na ławce trenerskiej
gdzie ktos napisał że był wspaniały mecz ? co najwyżej świetny mecz Jaliensa, dobry kkilku innych piłkarzy , głownie defensywnych .

moim zdaniem organizacja gry w defensywnie była poprawna , w ofensywie brakowało nam solidnego rozprowadzacza piłek , choć .. Jaliens dobrze sie z tego zadania wywiązywał . Brakowało nam kogos takiego jak Chrapek z II połowy meczu z Polonią .

Wisła w 2 połowie miała krytyczny moment między 70-89 minutą . Całkowicie opadła z sił . Potem w końcówce jeszcze czerwień Burligi spowodowała że podeszła wyżej i ostatnie 5 minut zagrała deczko odważniej .

tak poza tym

czy winą Probierza jest że po wejściu Iliev na 10 piłek 9 stracił ? i potem pisze jeden z drugim o fatalnej organizacji kontr . Probierz nie miał wykonawców . Kolejny to Sikorski - totalne nieporozumienie . Melikson z Genkovem nie mogli być wszędzie .

Fakt że drużyna zgubła w II połowie założenia na mecz widac było po samym Probierzu który skakał przy linii bocznej aż miło .

Wiadomo że gra nie była piękna dla oka , ale powiedzmy sobie szczerze , ktoś w klubie da Probierzowi premie za ładny styl przegranych spotkań ? jak dla mnie mogą wygrać pozostałe 25 spotkan po 1-0 .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.09.2012 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 24.09.2012, 07:27
Co to za jegomość z sadłem przewijający się na zdjęciach obok dziewczyn i Maćka jak na primier tutaj: http://galeria.wislakrakow.com/20120922/gm/MG_4980.jpg ?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2012, 07:37
Smok Wawelski - nasza maskotka.
Odpowiedz cytując
MaciekTS
Member

Od: 03.2007

Stary 24.09.2012, 07:45
ja się tylko zastanawiam kto wybrał tę anorektyczkę z trzeciego świata do finałowej dziesiątki... dobrze że chociaż miss kibiców została wybrana ta właściwa i najładniejsza a co najważniejsze naturalna dziewczyna. Pozdro dla Pauliny z Krzeszo - powinnaś być w w finałowej 10
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 24.09.2012, 08:50
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Smok Wawelski - nasza maskotka.
No zaraz, tego zielonego to znam. Pytam o tego drugiego okrągłego.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 10:42
Kaan napisał(a):Wyświetl post
No zaraz, tego zielonego to znam. Pytam o tego drugiego okrągłego.
przedstawiciel skwk
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2012, 12:35
kpn napisał(a):Wyświetl post
Widze, ze dla Ciebie CISNIĘCIE to jest strzelanie z 30 metrów prosto w bramkarza lub wrzutki ala Małecki w pole karne? To w takim razie za Maskanta równiez cisnelismy rywala ( vide mecz ze Slaskiem u siebie (0:0) 55 wrzutek w pole karne) czy tez za Moskala u siebie z Koroną (0:1) co tak fantastycznie utrzymywalismy sie przy piłce i piekną wymiana podan.
Co do Probierza to sie zgadzam.
OK, ale weź pod uwagę poziom sportowy Lechii. To jedna z najsłabszych drużyn w lidze. Obok nas.
Napisze tak: "cisnęli jak umieli"

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że gra nie była piękna dla oka , ale powiedzmy sobie szczerze , ktoś w klubie da Probierzowi premie za ładny styl przegranych spotkań ? jak dla mnie mogą wygrać pozostałe 25 spotkan po 1-0 .
Człowieku - zrozum: nikt tu nie pisze o wrażeniach estetycznych. Grając w ten sposób nie będziemy regularnie wygrywać po 1-0, nie będziemy nawet remisować.

Probierz to amator, a podskoki w strefie technicznej świadczą tylko i wyłącznie o jego bezradności. Dyskwalifikuje go już samo to, że naszym gaśnie światło w okolicach 60-tej minuty...
A przecież sam prowadził przygotowania.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2012 o godz. 12:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 14:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Człowieku - zrozum: nikt tu nie pisze o wrażeniach estetycznych. Grając w ten sposób nie będziemy regularnie wygrywać po 1-0, nie będziemy nawet remisować.

Probierz to amator, a podskoki w strefie technicznej świadczą tylko i wyłącznie o jego bezradności. Dyskwalifikuje go już samo to, że naszym gaśnie światło w okolicach 60-tej minuty...
A przecież sam prowadził przygotowania.
czyli tak ,
Probierz notuje w notesie - nie dyryguje drużyną przy linii!
Probierz skacze przy linii - świadczy o bezradności
Probierz nic nie robi - nic nie robi!

to czy nie będziemy nawet remisować to się okaże , to że z każdym meczem będziemy grać lepiej to może mój hurraoptymizm , ale patrząc na twoje wpisy stosujesz z kolei skrajny pesymizm

Jasne , oddychanie rękawami to w dużym stopniu wina Probierza , nie neguje tego , nie mniej jednak wolę oglądać nasze zdychanie w 70 minucie i heroiczną walkę do końca , niż dreptanie przez 90 minut z którego nic nie ma .

Porównując występ z Pogonią a z Lechią . Mniej sytuacji - kosztem lepszej organizacji gry w defensywie . Większy pressing - co za tym idzie większa kontrola wydarzeń na boisku ( do 60 minuty)
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.09.2012 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.09.2012, 14:28
Od meczu Bełchatowem nie zmieniło się nic, dalej gra polega na podanie do Meliksona a ten może coś zrobi, za mało wykorzystywany jest Genkov, dalej próbujemy grać środkiem, brak wrzute, przecież trener to powinien widzieć, o przygotownaiu nawet nie piszę, zamiast zgrywać drużynę w czasie wakacji, to co mecz próbował czegoś nowego, tyle że nic z tego nie wynika. Też Bednarz przyprowadził jakiegoś Duńczyka w połowie sierpnia... Bednarz ma w tej chwili papierkową robotę, jeynie gdzie wyjeżdżał to chyba do Warszawy, ma w dupie wszystko, jak będzie trzeba transfer to się kogoś z ulicy weźmie. Ten człowiek powinien zostać wylany w trybie natychmiastowym, najbardziej niekompetentna osoba w tym klubie
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 16:24
Bednarz z kieszeni pieniędzy na transfery nie wyciągnie...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.09.2012, 09:01
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Bednarz z kieszeni pieniędzy na transfery nie wyciągnie...
Fakt raczej do kieszeni weźmie pewnie całkiem niezłą kasę za robienie tego co lubi najbardziej - występowanie w TV w czarnych okularach jako "szef" Wisły.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów