|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Do Bobek90. kłania się umiejętność czytania uważnego. A gdzie ja napisałem że Legia buduje drużynę na wychowankach, napisałem, cytuje siebie "niby tylko na wychowankach", niby czyli nie na wychowankach, to chyba proste. Po drugie napisałem że to tylko jeden sezon (gdzie oni faktem jest że zaistnieli), więc nie ma sie co podniecać.
Baza to np. boiska treningowe to cała infrastruktura dla drużyny, ona jest potrzebna tak jak szkolenie młodzieży, ale nonsensem jest pisanie że Legia nam odjedzie sportowo bo ma akademie, to kraina iluzji. Skład powinniśmy budować na dobrych jakościowo transferach, kupować tanio i sprzedawać drogo, a wychowankowie i Polacy powinni być jedynie drobnym, acz pozytywnym uzupełnieniem składu. Chciałbym aby byli wiodącymi zawodnikami, jednak skład powinien opierać się na transferach i to obcokrajowców i innej drogi nie ma , jak ktoś pisze inaczej znaczy żyje na innej planecie. Cała piłka na wysokim poziomie tak wygląda, czasy wychowanków to gdy byliśmy izolowani jako PRL i wówczas np. w latach 70-tych Wisła opierała się na wychowankach, dziś takie myślenie to anachronizm, szkolenie młodzieży tak, ale jako drobne uzupełnienie pierwszej kadry. Na dziś w Legii jest tylko jeden taki sezon, a wyniki tez nie są porażające. W LE nie zaszli dalej niż, My. A Ja nadal nie widzę przewagi ze sprzedaży kogoś kogo wychowano w klubie wobec sprzedaży np. Marcelo. Powtórzę to dobitnie raz jeszcze, to że powinniśmy mieć szkolenie młodzieży lepsze to fakt, to że potrzebna jest infrastruktura jest poza sporem, ale w wymiarze finansowo-sportowym to tanio kupić (dobrych piłkarzy) i drogo sprzedać , to jest klu sprawy, a nie kasa z wychowanków, która jest czymś wielce rzadkim. Co do kasy to zarobiła Legia tak jak my na Marcelo czy Głowackim, czyli i tak wszystko wróci do sponsora, który nie wiadomo co zrobi, Legia ma długi więc pewnie dla niej nic nie zrobi, skończmy już tym podniecaniem się klubem który jeszcze nic nie wygrał.
_________ Poza sporem jest też i to, że tak w kwestii infrastruktury (baza treningowa czy szkolenie młodzieży na poziomie akademii), jak i w kwestii sieci skautingu, jak i wreszcie w kwestii najbardziej spektakularnej czyli braku transferów w kluczowych momentach (choćby przed Lazio, a teraz przed meczami ze Standardem), nasz sponsor mocno pokpił sprawę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.02.2012 o godz. 13:45.
|
|
|

|
||||||
|
|