The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2011, 01:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Oglądnij sobie ostatnią powtórkę na e.tv.Po drugie jasno się chyba wyraziłem że BYŁ FAUL - można jaśniej?
I wracam do punktu pierwszego - oglądnij sobie ostatnią powtórkę - od 1.25.Zwróć uwagę na to jak bramkarz 'leci' - jeśli Jaliens ten jego lot zmienił to tylko trochę - nie ma żadnej konkretnej zmiany trajektorii lotuJedyne co było to starcie(niewielkie) ale daj spokój o taranowaniu bramkarza.
Uczepiłeś się tego taranowania, a ja pisałem o rzekomym błędzie Tomasza Ptaka którego nie było!

"Tak więc po pierwsze błąd bramkarza - faul też był ale dajmy spokój z jakimś taranowaniem"

Faktycznie z ostatniej powtórki wygląda to na błąd, nawet komentatorzy o nim wspomnieli:
"Popełnił błąd bo próbował na dłoni łapać ją"

No tak głupi bramkarz próbuje łapać jedną ręką

Lecz wszyscy zapomnieli dlaczego nie może podnieść drugiej ręki, co doskonale było widać w tej kamerze:

Jaliens już w fazie opadającej, blokuje możliwość podniesienia ręki bramkarzowi Ptakowi. Więc się pytam, co miał zrobić bramkarz Jagi, gdy ma zablokowaną możliwość podniesienia drugiej ręki? Mógł piąstkować jedną ręką, lub teatralnie upaść i chwycić się za głowę - to chyba wszystko.

"kontakt był w końcowej fazie - zaryzykował bym stwierdzenie że w fazie gdzie już było posprzątane"
- kontakt ciałem i odepchnięcie bramkarza faktycznie mógł być już po tym rzekomym "błędzie"
- ręka Jaliensa blokująca bramkarza Jagi, uniemożliwiająca chwycenie piłki już była faulem, a było to przyczyną tego rzekomego "błędu" .

Ptak popełnił błąd ale przy trzeciej bramce
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów