The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2011, 01:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Oglądnij sobie ostatnią powtórkę na e.tv.Po drugie jasno się chyba wyraziłem że BYŁ FAUL - można jaśniej?
I wracam do punktu pierwszego - oglądnij sobie ostatnią powtórkę - od 1.25.Zwróć uwagę na to jak bramkarz 'leci' - jeśli Jaliens ten jego lot zmienił to tylko trochę - nie ma żadnej konkretnej zmiany trajektorii lotuJedyne co było to starcie(niewielkie) ale daj spokój o taranowaniu bramkarza.
Uczepiłeś się tego taranowania, a ja pisałem o rzekomym błędzie Tomasza Ptaka którego nie było!

"Tak więc po pierwsze błąd bramkarza - faul też był ale dajmy spokój z jakimś taranowaniem"

Faktycznie z ostatniej powtórki wygląda to na błąd, nawet komentatorzy o nim wspomnieli:
"Popełnił błąd bo próbował na dłoni łapać ją"

No tak głupi bramkarz próbuje łapać jedną ręką

Lecz wszyscy zapomnieli dlaczego nie może podnieść drugiej ręki, co doskonale było widać w tej kamerze:

Jaliens już w fazie opadającej, blokuje możliwość podniesienia ręki bramkarzowi Ptakowi. Więc się pytam, co miał zrobić bramkarz Jagi, gdy ma zablokowaną możliwość podniesienia drugiej ręki? Mógł piąstkować jedną ręką, lub teatralnie upaść i chwycić się za głowę - to chyba wszystko.

"kontakt był w końcowej fazie - zaryzykował bym stwierdzenie że w fazie gdzie już było posprzątane"
- kontakt ciałem i odepchnięcie bramkarza faktycznie mógł być już po tym rzekomym "błędzie"
- ręka Jaliensa blokująca bramkarza Jagi, uniemożliwiająca chwycenie piłki już była faulem, a było to przyczyną tego rzekomego "błędu" .

Ptak popełnił błąd ale przy trzeciej bramce
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.10.2011, 07:15
Dajcie juz spokoj, sedzia gwizdal na niekorzysc obu zespołow. W pierwszych minutach Jaga powinna miec 3 zołte karki przynajmniej a nie bylo ani jednej. My stracilismy gola ale sie nie załamalismy, Jaga stracila bramke i juz nie potrafiła grac? Niech maja pretensje do siebie. Bylo 1-1 i tak sie mogło skonczyc - nie potrafili czyli nie zasłuzyli na remis. My zagralismy do konca i mamy 3pkt.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.10.2011, 07:57
Panowie, proszę o skończenie tej dyskusji wokół pierwszej bramki. Naprawdę, nic odkrywczego napisać się już nie da. Karkołomne próby uzasadniania, że faulu nie było mnie brzydzą. Ale jeszcze bardziej ciągłe użalania kibiców Wisły, że sędzia sprezentował nam gola. Można było to napisać raz, ale żeby to wałkować przez tyle czasu?

Chcecie być fair? To róbcie to na własną rękę. Proponuję skontaktować się z kibicami Jagi, którzy byli u nas wczoraj i zaprosić na jakiś weekend do Krakowa na własny koszt. W ramach rekompensaty moralnej

Ale przestańcie już psuć humor innym swoim malkontenctwem. Tak, gramy kichę. Tak, sędzia podarował nam kluczową bramkę. Ale futbol to gra błędów. Wczoraj szczęście było przy nas, więc jednak trzeba się z tego cieszyć. Wygraliśmy z trudnym przeciwnikiem i wróciliśmy do czołówki. Drużyna odzyskała wiarę w siebie po tragicznym meczu na Łazienkowskiej. Skoncentrujmy się więc wreszcie na pozytywach, bo jednak jakieś są. Garguła na przykład zagrał wreszcie niezły mecz. I jeszcze ważniejsze: potrafiliśmy się podnieść w meczu, w którym przegrywaliśmy. Taka Amika w tym sezonie tego nie potrafi.

BTW: Odnośnie tego błędu sędziego: i tak w ogólnym bilansie jesteśmy ciągle do tyłu, bo jak porównać bramkę Bitona z nieuznanym golem Penksy z PAO, który kosztował nas LM?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.10.2011, 08:09
Panowie jak tu na kilka stron jest spór o to czy był faul, gdzie macie do dyspozycji powtórki, opinie i multum czasu to jasnym jest, że sędzia, który w ułamku sekundy musiał podjąć decyzję mógł się pomylić..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.10.2011, 08:17
Ile można te samokrytyki składać? Bramka nieprawidłowa? A ile prawidłowych strzelił Lech który głównie dzięki ślepocie sędziów jest jeszcze ciągle przed nami w tabeli? Ten sędzia popełnił wiele błędów w tym meczu w obie strony. Jak napisał ktoś w komentarzach na weszło - sędziują tacy a nie inni bo ci którzy się znają polecieli za przekręty min z Jaga w rolach głównych. Lubię Jagę ale Jaga nie zasłużyła na zwycięstwo z prostego powodu: na czas to się (ewentualnie) zaczyna grać w 85 min a nie w połowie meczu 20 sek po strzeleniu gola. Brawo dla Garguły i Genkova. Tyle z mojej strony.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 16.10.2011 o godz. 08:23.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.10.2011, 08:26
1. A co z karnym na Gargule? Zadnej powtorki w internecie nie widze, a na zywo wygladalo na faul.
2. Co to Wejszło się nas tak uczepiło? Która to była przekręcona bramka dla nas w tym sezonie? Druga? Ile Lech dostał w tym sezonie bramek w prezencie od sędziów? Pisali cokolwiek o tym? Żenada.
3. Brawo dla C za przyśpiewki o rodakach i młodych Polakach. Mam nadzieje ze Maaskantowi to ktoś przetłumaczy.
4. Nigdy więcej Jaliensa w naszych barwach...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2011, 08:47
Witam
1 bramka - no comments

Jestem załamany. Na grę Wisły coraz trudniej patrzeć. Nie wiem dlaczego my jeszcze jesteśmy w grze (jeśli chodzi o ligę). Jedynie do Garguły, Paljica, Ilieva nie można mieć uwag.
Pereiko - bronił dobrze ale jego wykopywanie piłek w aut przypomina mi jedyną wadę Clebera
Lamey - w obronie jakoś sobie radził ale tym razem jego dośrodkowania były kiepskie (odwrotnie niż zwykle)
Bunoza - słabe kości gość ma (no wiem że nie jego wina), mógł sędzia karnego gwizdnąć po jego nietrafionym wślizgu (mógł też nie gwizdnąć - sytuacja kontrowersyjna) tak czy siak błąd Bunozy
Jaliens - no niby w obronie lepiej ale przy bramce nie dopilnował ...
Kirm - jak zwykle kilka błędnych decyzji chociaż mam wrażenie że akurat jemu forma zwyżkuje oby tak dalej
Nunez - blado ... ma jakąś taką dużą bezwładność .. potrzebuje do każdego zagrania ułamka sekundy za dużo, klasyczne " pudło" z 12 m też go nie broni
Wilk - Lubie gościa ale sorki ..... ten mecz to kilka kompromitujących strat ... i to w cale nie z uwagi na ryzykowne ofensywne zagranie
Jirsak - Nie zagrał źle, ale nie błysnął. W dodatku zmarnował jedną dobrą sytuację
Biton - Pudło w 1 połowie to jedyny minus.

Najgorsze jest to że przed zimą nie widzę jakiś szans na poprawę.
Bunoza, Małecki i Melikson już (w pełni sił) w tym roku nie zagrają. Chyba podobnie Sobol.
Mój najbardziej optymistyczny wariant:
- Genkov złapie formę z tamtego roku
- Jaliens się nie będzie staczał dalej
- Jovanovic wróci za Lameya
- Diaz zagra coś pozytywnego w pomocy
- Boguski będzie w stanie zagrać pół godziny na dobrym poziomie
- Cezary wyeliminuje katastrofalne straty
- Garguła będzie grał tak jak z Jagą

i wtedy może doczłapiemy do zimy bez kompromitacji w PE i strat w lidze.

p.s.: Szacuneczek dla Jagi .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 16.10.2011 o godz. 08:53.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.10.2011, 09:10
A ja myślę że gdyby taka sama sytuacja z Ptakiem przytrafiła się Pareice to by było gorsze "lameyowanie". Tak jak wspomniane było wcześniej Wisła przycisnęła ostatnie 10 min i dało efekty. Pytanie dlaczego nie mogła tego robić 80 min?
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.10.2011, 09:15
Ocena ostatnich spotkań w wykonaniu Wisły może być tylko jedna - budowę zespołu trzeba będzie rozpocząć od nowa zimą. Każda formacja wymaga wymiany niemal w całości. Cezary Wilk jest najsłabszym kapitanem jaki kiedykolwiek reprezentował barwy Wisły Kraków. Słabi zawodnicy plus trener, który nie potrafi dostrzec beznadziei w grze zespołu w dłuższej perspektywie nie można pozytywnie oceniać- jego praca pod Wawelem dobiega końca znając Cupiała zwolni go jeszcze przed przerwą zimową. Zawodnicy, którzy w większości do nas trafiają chyba nie są dobierani w sposób odpowiedni pod względem umiejętności, charakterologicznym etc... skauting praktycznie nie istnieje nie bójmy się tego słowa użyć. Jeżeli nic zimą się nie zmieni i w dalszym ciągu Pan Cupiał będzie realizował tą politykę wobec klubu przez następne lata będzie walka w środku tabeli albo niżej bo trudno mi uwierzyć by nawet tacy "zawodowcy" jak Lamey przychodzili wtedy do nas.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.10.2011, 09:30
Ciekawe czemu nikt prawie nikt nie wspomni o karnym na Gargule? Bo na ekstraklasa.tv nie pokazali? Albo o frajerach z Jagi, którzy od 60 minuty pajacowali z leżeniem na murawie. Szczytem był ten, co poleżał, poleżał i wstał sam - prawidłowo nagrodzony przez trybuny. Zwykle piłkarze mają tyle przyzwoitości, żeby już doczekać do pomocy medycznej. Z resztą to jak Jaga skończyła pierwszą połowę bez kartki to wie chyba tylko Lyczmański. Ja na przykład pamiętam Warszawę w tamtym sezonie i jak nas kręcił sędzia.

Jednym zdaniem. Graliśmy słabo, w pierwszej połowie sędzie puszczał grę po ewidentnych faulach Jagi, w drugiej pomylił się na naszą korzyść, każdej drużynie zabrał po karnym, psy szczekają karawana jedzie dalej.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.10.2011, 09:38
Jeszcze jedno - super mi się podobało zachowanie Jirsaka jak musiał oddać piłke w geście pseudo fair-play - wybił piłke na aut przy samym narożniku Jagiellonii.
Mam nadzieje ze takie wybicie stanie się standardem, wtedy płaczkom z Białegostoku nie będzie opłacało się symulować utraty nogi co 5 minut.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.10.2011, 09:48
Bunoza powinien pić więcej mleka i jeść "danónków".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.10.2011, 09:48
Awe napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czemu nikt prawie nikt nie wspomni o karnym na Gargule? Bo na ekstraklasa.tv nie pokazali?
A faul w polu karnym na mnie? Zostałem zahaczony, ale czy na tyle, aby to była "jedenastka"? Sędzia nie gwizdnął, czyli nie było - mówił o kontrowersjach sobotniego meczu Wisły z Jagiellonią, Łukasz Garguła.

z konkurencyjnego portalu.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.10.2011, 09:55
Jeśli już drążymy temat sędziego, to niestety był jeszcze jeden poważny błąd na naszą korzyść, nie wspomniany tutaj. Mianowicie czerwona kartka dla Ilieva. W pierwszej połowie ewidentny nurek tuż przed polem karnym, gdzie sam po chamsku podkłada sobie nogę. Sędzia się nie nabrał, ale powinien dać mu żółtą, obiektywnie. W drugiej Iliev fauluje od tyłu i dostaje żółtą, ale to powinna być jego druga. Piszę o tym bo te jego idiotyczne wymuszanie wolnych mnie strasznie irytuje i mieliśmy szczęście że sędzia mu odpuścił, a nie powinien.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.10.2011, 09:56
karnego na Gargule NIE BYŁO - pokazała to dokładnie powtórka z kamery zabramkowej, gdzie widać było, jak obrońca Jagi najpierw szpicorem wybija piłkę, a dopiero potem wpada na jego nogę Garguła.
Żeby nie było malkontenctwa samego - brawo za zaangażowanie do końca i wyrwanie zwycięstwa
Powód: powód
Ostatnio edytowane przez Smok : 16.10.2011 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.10.2011, 10:04
Jakie znaczenie ma to czy karny był czy go nie było? Czy Jagiellonia została skrzywdzona czy też nie? Takie błędy się zdarzają. Raz los/sędzia nam sprzyja, jak wczoraj, innym razem pomyłki sprawiają, że tracimy punkty.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.10.2011, 10:07
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że gdyby taka sama sytuacja z Ptakiem przytrafiła się Pareice to by było gorsze "lameyowanie". Tak jak wspomniane było wcześniej Wisła przycisnęła ostatnie 10 min i dało efekty. Pytanie dlaczego nie mogła tego robić 80 min?
może dlatego, że Jaga jeszcze mogła biegać? Grali z nami jak kiedyś Odra Wodzisław. Na pełnych obrotach przez 60 minut a później skurcze, faule i symulki.
Taka taktyka na zespoły lepsze jest czasami skuteczna. Zwłaszcza jak te lepsze są tylko ciut lepsze

Fajnie, że nam się bramkowstręt skończył. Pierwsza "trójka" tej jesieni w lidze. Parę akcji też fajnych. I strzał Kirma też świetny - zobaczył źle ustawionego bramkarza i błyskawiczna decyzja - mocny precyzyjny strzał. Czuje się, że wraca do swojej najwyższej formy.
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 16.10.2011, 10:15
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
kurva dajcie sobie siana już z tym faulem. .

Amen. Wygraliśmy 3-1. To nie nasza wina, że Jaga jest tak słaba psychicznie, że dała władować sobie jeszcze dwie bramy zamiast walczyć do końca o wygraną. Flamengista przypomniał już Ateny, dodam do tego Kasierskiego. I nie były to pierwsze lepsze mecze ligowe,w których niejednokrotnie też byliśmy pokrzywdzeni, tylko mecz o LM i kluczowy mecz o awans do ligi.
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.10.2011, 10:17
Wszyscy narzekają , ale patrząc na jakiekolwiek plusy wczorajszego meczu :

w końcu dobre zmiany Maaskanta : Genkov i Garguła ( w szczególności ) zmienili gre drużyny
gdyby Garguła zawsze wchodził w tak mecz to nie musiałby tak często grzać ławki

przełamanie Genkova

gol po stałym fragmencie gry ( cel uświęca środki )

gol nieskutecznego Kirma , jak dla mnie to był naprawde świetny strzał . Trzeba trochę pochwalić strzelca .

Biton ściga Rudneva w tabeli strzelców

zespół strzela 3 bramki w 1 meczu , dla nas nie jest to codzienność

Maaskant przyznaje na konferencji że Lamey gra tylko dlatego ze jest jedynym zawodnikiem na tej pozycji

Iliev bierze ciężar gry na siebie , jeden z nielicznych zawodników z charakterem i doświadczeniem w naszej drużynie. Potrzeba nam więcej takich zawodników w kadrze .

walka do końca

w koncu po golu Wisła poszła za ciosem , tak trzeba zawsze dobijać przeciwników
Odpowiedz cytując
KondZIk
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 16.10.2011, 10:23
Wiecie może gdzie można obejrzeć powtórke, ale czy gdzieś w necie jest chociaż druga połowa meczu? Nie mogłem niestety obejrzeć a chciałem przeanalizować gre zespołu i postawe Garguły. Może to moment, aby dostał szanse od pierwszych minut wreszcie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.10.2011, 10:25
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już drążymy temat sędziego, to niestety był jeszcze jeden poważny błąd na naszą korzyść, nie wspomniany tutaj. Mianowicie czerwona kartka dla Ilieva. W pierwszej połowie ewidentny nurek tuż przed polem karnym, gdzie sam po chamsku podkłada sobie nogę. Sędzia się nie nabrał, ale powinien dać mu żółtą, obiektywnie. W drugiej Iliev fauluje od tyłu i dostaje żółtą, ale to powinna być jego druga. Piszę o tym bo te jego idiotyczne wymuszanie wolnych mnie strasznie irytuje i mieliśmy szczęście że sędzia mu odpuścił, a nie powinien.
Jest tu jeden błąd w twoim wywodzie wg mnie. Jakby Iliev dostał pierwszą żółtą kartkę, to nie faulowałby przy kontrze Jagiellonii i nie dostał drugiej żółtej. Faulował właśnie dlatego że nie miał żółtka. Inaczej odpuściłby tą akcję. A czy ta akcja skończyłaby się golem? Cholera wie?

Mnie też wkurzyło chamskie zagranie Ilieva kiedy chciał wyłudzić faul z I połowy.

Tak swoją drogą Iliev niby dużo daje zespołowi a w lidze w statystykach tego nie widać. Ani goli ani asyst. Tylko ładne zwody. Ciekawe....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 16.10.2011, 10:44
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
może dlatego, że Jaga jeszcze mogła biegać? Grali z nami jak kiedyś Odra Wodzisław. Na pełnych obrotach przez 60 minut a później skurcze, faule i symulki.
Taka taktyka na zespoły lepsze jest czasami skuteczna. Zwłaszcza jak te lepsze są tylko ciut lepsze
Mam takie samo odczucie. Po pierwszej połowie pomyśłałem, ze Jaga nie jest w stanie takiego pressingu utrzymać do końca, że muszą paść kondycyjnie. Jestem przekonany, że nawet gdyby sędzia tego gola na 1-1 nie uznał, to i tak byśmy coś strzelili. Pytanie tylko czy byłoby 1-1 czy 2-1 ?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.10.2011, 10:47
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już drążymy temat sędziego, to niestety był jeszcze jeden poważny błąd na naszą korzyść, nie wspomniany tutaj. Mianowicie czerwona kartka dla Ilieva. W pierwszej połowie ewidentny nurek tuż przed polem karnym, gdzie sam po chamsku podkłada sobie nogę. Sędzia się nie nabrał, ale powinien dać mu żółtą, obiektywnie. W drugiej Iliev fauluje od tyłu i dostaje żółtą, ale to powinna być jego druga.
Po 1-wsze:logika zdarzen nie jest Twoją najmocniejsza strona,bo gdyby była pierwsza kartka,to musialoby nastapic przedluzenie czasu trwania tamtej sytuacji i nastepne zdarzenia ulozylyby sie inaczej.Po 2-gie:nawet jesliby przyjac Twoja optyke,to Iliev majac juz zoltko,pewnie ostrozniej postepowalby w nastepnej sytuacji.Zreszta, takie gdybania w ogole nie maja sensu.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.10.2011, 10:50
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
nie ma co owijać, sędzia przekrecił Jage az miło (nieuznany karny i gol Bitona)
Taa, ale wynik był 3-1 plus faul na Gargule w polu karnym. W prawidłowo zdobytych bramkach i tak byśmy wygrali tyle że 2-1. No i to jest dopiero problem... Wisła wygrała, czyli nasi pseudokibice szukają dowodu że nie powinna i to jest ... żałosne, ale i dość ...zabawne. No bo jak Wisła wygrywa to oczywista fuksem ... takie forum z naszymi facho(f)cami od siedmiu boleści. Strzeliliśmy o jedną prawidłową bramkę więcej od rywala i wygraliśmy mecz ... ZAŁUŻENIE i SPRAWIEDLIWIE.

Przed meczem niektórzy pisali, styl nie ważny ... liczą się 3 punkty i ja się z nimi zgadzałem i ... nadal zgadzam.

Mamy JEDEN punkt straty do lidera, reszta to bzdety.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 16.10.2011, 10:52
Smok napisał(a):Wyświetl post
karnego na Gargule NIE BYŁO - pokazała to dokładnie powtórka z kamery zabramkowej, gdzie widać było, jak obrońca Jagi najpierw szpicorem wybija piłkę, a dopiero potem wpada na jego nogę Garguła.
Ej, wszystko fajnie, tylko on nie dotknął piłki
Piłka była daleko za nim a Garguła obok niego gdy wchodził, dla mnie oczywisty karny.

Naprawdę mam nadzieję, że wydarzenia z końcówki meczu dadzą Maaskantowi do myślenia i przestaniemy bawić się w obronę bramki, a zaczniemy grać jak dawniej, ofensywnie. Para Genkow-Biton wygląda świetnie na papierze, wczoraj udowodniła to na boisku, nie wiem jak Maaskanta można lepiej przekonać.
Ostatnio edytowane przez filemon : 16.10.2011 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.10.2011, 11:17
Kilka przemyśleń po wczorajszym meczu:
1. Wielki fart Maaskanta, co trochę mnie martwi. Jak długo jeszcze będę musiał oglądać żenujących Jaliensa i Lameya? Pierwszy, jeśli mu się dobrze przyjrzeć, gra żenująco słabo, drugi - jemu nie trzeba się lepiej przyglądać, gość jest chodzącą katastrofą.
2. Odnośnie sędziowania - ciekaw jestem, co Robert wczoraj krzyczał, ale chyba tylko "good job".

3. Po wczorajszej uroczystości Henryk Reyman przewraca się w grobie. Co to w ogóle było?
4. Nasz spiker to niemożliwie inteligentna bestia - minuta ciszy z okazji. Dobre sobie.

5. Odwiedziłem dopiero co otwarty sektor B. Mogę napisać tylko tyle - komedia. Przyszliśmy godzinę przed meczem, żeby spokojnie załapać się na te wszystkie uroczystości (ku klux klan i inne), wchodzimy (tutaj pierwszy minus - wejście trzech osób na raz wydawało się dla wpuszczających nie do ogarnięcia), idziemy na górę i czeka nas przykra niespodzianka. Nigdzie nie kupimy czegoś do picia. Dlaczego? Bo trybuna jest otwarta pierwszy raz. Gorące jak wczorajsza aura pozdrowienia dla panów organizatorów. Później puścili chłopaka z napojami. Ciekawe, czy on rzeczywiście miał dostarczać napoje, czy być buforem dla poirytowania innych tam obecnych. Aha, panowie stewardzi, nie wczuwajcie się tak w swoją robotę, bo jesteście ŻAŁOŚNI.

6. Jeśli chodzi o doping, to wszystko na naprawdę dobrym poziomie. Szczególnie cieszyło mnie głośne wyrażenie zadowolenia z gry Lameya i Jaliensa. Szkoda tylko, że do Roberta to nie dociera.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.10.2011, 11:24
ma ktoś nagrany mecz i mógłby gdzieś wrzucić ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 16.10.2011, 11:28
Awe napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czemu nikt prawie nikt nie wspomni o karnym na Gargule? Bo na ekstraklasa.tv nie pokazali? Albo o frajerach z Jagi, którzy od 60 minuty pajacowali z leżeniem na murawie. Szczytem był ten, co poleżał, poleżał i wstał sam - prawidłowo nagrodzony przez trybuny. Zwykle piłkarze mają tyle przyzwoitości, żeby już doczekać do pomocy medycznej. Z resztą to jak Jaga skończyła pierwszą połowę bez kartki to wie chyba tylko Lyczmański. Ja na przykład pamiętam Warszawę w tamtym sezonie i jak nas kręcił sędzia.
Kompleksy Warszawki i innych miast kłaniają się. Dokopać Wiśle to ich główny cel w życiu. Sędziowie Wisłę oszukali? Bardzo dobrze, gratulacje dla arbitra! Ani słowa o tym w mediach. Gdy jest odwrotna, ale nie do końca pewna sytuacja do odgwizdania, to afera na całą Polskę...
Ten sam Lyczmański dopuścił do brutalnej i chamskiej gry Jagiellonii, a kilka kolejek wcześniej pozwolił na to samo Ruchowi na Reymonta. O tym ani słowa. Tylko jest mowa o niejednoznacznych, kontrowersyjnych sytuacjach, o których nie da się w 100% powiedzieć, czy był faul, czy nie. Dla mniej bardziej ewidentne, gdybym był sędzia, byłoby starcie na Gargule, a nie sytuacja z Bunozą.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 16.10.2011 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.10.2011, 11:37
Smok napisał(a):Wyświetl post
karnego na Gargule NIE BYŁO - pokazała to dokładnie powtórka
ja wiem, że karnego nie było. A dlaczego? Bo sedzia go nie podyktował.
My tu się spieramy czy był faul

ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, że nam się bramkowstręt skończył. Pierwsza "trójka" tej jesieni w lidze.
Rozumiem, ze mecz z Ruchem się nie liczy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dr.Z
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 16.10.2011, 11:47
Wisła - Jaga

okiem fotoreportera z 12stego

http://www.12zawodnik.pl/galeria/wis...:4e9a9ad2b1f66
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź