The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2009, 12:52
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze zobaczcie sobie gdzie był faul Głowackiego a gdzie kopał Stilic wolnego...
Słuszna uwaga...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2009, 13:10
Cytat:
Ja Beto nie skreślam, ale w sytuacji gdy się rozpaczliwie bronimy potrzebny jest zawodnik, który przetrzyma piłkę - a Beto źle radził sobie z tym zadaniem.
Ale zazwyczaj szlo mu dobrze, wiec wpuszczenie go bylo uzasadnione...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2009, 13:12
Cytat:
Nowaka pominę,bo co on ma wspólnego z polską myślą szkoleniową,że go tutaj wrzucasz. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
Ale jest Polakiem chyba? co to wg Ciebie jest polska mysl szkoleniowa?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.04.2009, 13:49
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja Beto nie skreślam, ale w sytuacji gdy się rozpaczliwie bronimy potrzebny jest zawodnik, który przetrzyma piłkę - a Beto źle radził sobie z tym zadaniem.

A ja tam widzialem pewne plusy tego Beto.

Ciezko mu bylo odebrac pilke,zrobil 2 fajne akcje do przodu,wiec musze sie z toba niezgodzic z kwestii radzenia sobie na boisku.

Zobaczycie beda z Beto jeszcz ludzie.

Mam nadzieje...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.04.2009, 14:07
Suche fakty(jakbym chciał by było inaczej) niestety narazie za nim nie przemawiają.
Pozytywy jakieś można było zobaczyć tylko w tej końcówce z Polonią - W Derbach to był największy niewypał za kadencji Skorży, bo nie przypominam sobie by przez te 2 lata kogokolwiek zmienił po 30 minutach, a z Lechem - niestety był tym ostatnim ogniwem, które już bezpośrednio przyczyniło się do utraty bramki.Między tymi jego nogami to by chyba 2 piłki lekarskie naraz się zmieściły.

Ogólnie rzecz biorąc w tej rundzie wzmocnieniem raczej na pewno nie będzie - zawodnicy od których najbardziej będzie zależeć nasza pozycja po 30 kolejce to Pawełek,Sobol,Mały,Zieniu,Boguski i Ćwielong, a co bedzie po rundzie tego nie wie narazie nikt bo równie dobrze możemy wygrać tą ligę jak i zająć 4 miejsce.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 07.04.2009, 14:13. Amica Wisła
Wracając jeszcze raz do meczu z Lechem

@prober szacunek za znalezieniem tej różnicy, to sa błędy sędziego wypaczające wynik spotkania, mam licencję sędziego piłki ręcznej u nas jest to podstawa to powtórzenia meczu na koszt związku PZPN pewnie tak krytyczny być nie umie

Zapraszam do lektury jeszcze jednego tekstu
http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Cia...jciasniej.html

Zwróćcie uwagę na skuteczność Wisły, gdy zdobywałą majstra w poprzednich latach, a jak słabo gra w tym sezonie Amica tak gloryfikowana piórem wszystkich mediów. Taki Lech piękny, dobry, genialny, a tu taka kupa ;]

Pozdrawiam
Serdecznie
Bo oglądać już mi mało...
Zapraszam do dyskusji na moim blogu sportowy
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.04.2009, 14:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Teraz kiedy piłka afrykańska jest naprawdę silna to jakoś zramolały Henryk ich nie prowadzi. Podaj mi nazwisko trenera, który prowadzi zespół chociaż w II lidze na zachodzie.
Nowaka pominę,bo co on ma wspólnego z polską myślą szkoleniową,że go tutaj wrzucasz. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
Ryszard Komornicki - FC AARAU - 5 miejsce w I lidze szwajcarskiej, grając co sezon nowym składem młodzieżowym.....
Ale to też nie będzie dla Ciebie OK, bo przecież Rynio to prawie Szwajcar (grał w Aarau), to że piłkarzem zrobłi go niejaki A. Piechniczek - na pewno nie miało wpływu na jego przygotowanie trenerkie....
Co zaś do Skorży - Jirsak na ławce dla picu, na boisku nie tylko Diaz, ale też i Cantoro czy Ćwielong oddychali rękawami..... Trudno podjąć decyzję, ale w sumie wynik jest niezły. Ziemniaki jedyne co to kombinowały na wolne z 20-25 metrów licząc, że wyjdzie strzał Stiliciowi - wyszedł (przy pomocy muru).
Porażką jest to że zimą wypożyczyliśmy Kowalskiego a potem sprzedaliśmy Clebera. Ot tyle że zabrakło ludzi do obrony.....
Zastanawiałem się, czy nie lepiej byłoby zagrać Zieniem z tyłu, a w pomocy Diaz lub Ćwielong. W ataku Niedzielan. Ciekawe jakby to wyglądało /?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Stary 07.04.2009, 15:06
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Porażką jest to że zimą wypożyczyliśmy Kowalskiego a potem sprzedaliśmy Clebera. Ot tyle że zabrakło ludzi do obrony.....
Zastanawiałem się, czy nie lepiej byłoby zagrać Zieniem z tyłu, a w pomocy Diaz lub Ćwielong. W ataku Niedzielan. Ciekawe jakby to wyglądało /?
Brakuje obrońców w Wiśle jeszcze rok temu był komfort mieliśmy kokoszkę, potem Marcelo Singlar i naprawdę tyły były liczne i bardzo dobre jakościowo. Singlar z lechem wyłączył ich lewą stronę.

Zieniu na pewno powinien od 60 minuty grac na boku obrony bo Diaz siadł kondycyjnie szybki peszko go zajeździł, a przecież był zmęczony po kadrze. Troszke zbyt pasywne zmiany i za późno ze strony Skorży. Boje się, że on widzi przepaść między zawodnikami z 11 i z ławki i nie do końca niektórym Panom ufa...

Pozdrawiam
Sredecznie
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.04.2009, 15:46
prober napisał(a):Wyświetl post
Na początku chyba zastanawiał się, czy wszystko było OK i patrzył na sędziego czy nie było spalonego/faulu/itp. U większości strzelców to jest pierwszą myślą po trafieniu
Ty tak na serio ? Spalonego ? Jak mial przed soba z 3 obroncow ?! Faulu ? Jak go nikt nie dotknal ?!
Zwykla szydera z Amiki i tyle

Dajcie spokoj z pisaniem ze powtorzyc mecz bo pilka byla pare m blizej bramki niz faul. Przy bramce Singlara, nie wiadomo do konca czy Maly nie wyjechal z pilka na aut.
Ostatnio edytowane przez mic : 07.04.2009 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.04.2009, 15:53
prober napisał(a):Wyświetl post
Słuszna uwaga...

Fajnie, ale mimo wszystko rysunek wskazujący te różnice jest "lekko przejaskrawiony". Nie ma aż tak strasznej różnicy w odległości. Są to maksymalnie 2-3 metry. Często zdarzają się przypadki, że piłkę przesuwa się ten metr - dwa w przód... Uwaga mimo wszystko trafna i słuszna aczkolwiek nie ma co roztrząsać. Pewnym było, że jak nie wbijemy co najmniej dwóch-trzech goli to nie wygramy. Gesty mimiczne Siejewicza (na które słusznie zwrócili uwagę dziennikarze C+) wg mnie jasno pokazywały, że jak będziemy do 90.minuty prowadzić jednym golem, to należy się karnego spodziewać...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.04.2009, 15:54
Bo ogladać już mi mało napisał(a):Wyświetl post
Wracając jeszcze raz do meczu z Lechem

@prober szacunek za znalezieniem tej różnicy, to sa błędy sędziego wypaczające wynik spotkania, mam licencję sędziego piłki ręcznej u nas jest to podstawa to powtórzenia meczu na koszt związku PZPN pewnie tak krytyczny być nie umie
A czy podstawą jest też powtórzenie meczu, w którym bramkę zdobywa się po wcześniejszym wyjściu piłki na aut? Fakt, że rzut wolny trochę nie z tego miejsca, ale ludzie.. trochę obiektywizmu
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2009, 16:47
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A czy podstawą jest też powtórzenie meczu, w którym bramkę zdobywa się po wcześniejszym wyjściu piłki na aut? Fakt, że rzut wolny trochę nie z tego miejsca, ale ludzie.. trochę obiektywizmu
Przepraszam a kiedy piłka wyszła na aut? W Lidze+extra wszyscy stwierdzili że piłka była jak najbardziej w boisku
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.04.2009, 16:54
Szkoda,że Wisła wyrzuciła Dudu. Chłop miał kontrakt na 6 miechów i z tego co wiem na minuty w przeliczeniu miał więcej strzelonych bramek niż Brożek. Mógłby się nam przydać nie tylko w meczu z Lechem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 07.04.2009, 16:57
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam a kiedy piłka wyszła na aut? W Lidze+extra wszyscy stwierdzili że piłka była jak najbardziej w boisku
Cóż.. ja mam inne zdanie na ten temat, zawsze w takich sytuacjach gwizdają aut.. ale dobra nasza..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 07.04.2009, 17:18
Cóż.. ja mam inne zdanie na ten temat, zawsze w takich sytuacjach gwizdają aut.. ale dobra nasza..
Pilka nie przekroczyla calym obwodem lini bocznej, mozna bylo gwizdnac i podylktowac aut i nic by sie nie stalo ale autu nie bylo.
,
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.04.2009, 18:18
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, ale mimo wszystko rysunek wskazujący te różnice jest "lekko przejaskrawiony". Nie ma aż tak strasznej różnicy w odległości. Są to maksymalnie 2-3 metry. Często zdarzają się przypadki, że piłkę przesuwa się ten metr - dwa w przód... Uwaga mimo wszystko trafna i słuszna aczkolwiek nie ma co roztrząsać. Pewnym było, że jak nie wbijemy co najmniej dwóch-trzech goli to nie wygramy. Gesty mimiczne Siejewicza (na które słusznie zwrócili uwagę dziennikarze C+) wg mnie jasno pokazywały, że jak będziemy do 90.minuty prowadzić jednym golem, to należy się karnego spodziewać...
omg, wy tak na serio macie? ja rozumiem że uważacie że wszystko i wszyscy jest przeciwko nam ale bez przesady. A już szukając teorii spiskowych to niby czemu te gesty nie były do naszych że "nawet jak Lech strzeli coś na 2-1 to gwizdne spalonego"?

Chyba że chłopaki teraz w Białymstoku idą na trendami i kibicują Lechowi. Jest jeszcze opcja że prolegijny PZPN zionie miłością do ziemniaków
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Stary 07.04.2009, 21:12
Pięć metrów przesunięcia rzutu wolnego to nie dyskusja nad tym czy 1/3 czy cała piłka przeszła przez linię boczną boiska.

Po drugiej ja tylko zasugerowałem przepis z ręcznej miało byc humorystycznie nie zgryźliwie wracając do ręcznej skoro tak mówisz przy rzucie wolym od własnej bramki jets tolerancja 3 metry przy bramce rywala tolerancji nie ma, pięc metrów idealnie w przód to dla bramkarza strata 20% czasu jaki miał na reakcję to bardzo dużo.

Pozdrawiam serdecznie
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Stary 09.04.2009, 18:37
Może się powtarzam, ale chyba niezła była beka z komentatora na TVP Ojciec kumpla najlepszy: "Jak słuchałem komentatora to tak jakby przy każdej akcji Lecha dostawał orgazmu" Reakcje po golach to już swoją drogą.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 09.04.2009, 21:07
maksinho napisał(a):Wyświetl post
Może się powtarzam, ale chyba niezła była beka z komentatora na TVP Ojciec kumpla najlepszy: "Jak słuchałem komentatora to tak jakby przy każdej akcji Lecha dostawał orgazmu" Reakcje po golach to już swoją drogą.
Ja jedyny mecz jaki widzialem, ktory komentowal ten gosciu to Lech-Udinese, zupelnie nie podsobal mi sie jego komentarz, brak emocji, tylko czasami bylo slychac Laskowskiego z Canal Plus, ktory widac ze zyl meczem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.04.2009, 22:33
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Ja jedyny mecz jaki widzialem, ktory komentowal ten gosciu to Lech-Udinese, zupelnie nie podsobal mi sie jego komentarz, brak emocji, tylko czasami bylo slychac Laskowskiego z Canal Plus, ktory widac ze zyl meczem

A Amika -Udne nie komentował Iwanski?

Bo Amika-Wisla komentowal ktos inny.

Albo sie myle//
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Stary 10.04.2009, 06:34
No raczej ktoś inny komentował nasz mecz.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 10.04.2009, 10:05
mnie chodzi o mecz rewanzowy Lecha, to nei był Iwański tylko jakiś typ którego nazwiska nie kojarze

Prawdopodobnie o tego typa mi chodziło

http://forum.tvp.pl/index.php?topic=22349.0

Michał Zawacki
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 10.04.2009 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Stary 10.04.2009, 11:05
Tak serio to szkoda nawet się rozpisywać o komentatorach w TVP. Co jeden to gorszy... Aczkolwiek nasz mecz z Beitarem Iwański komentował świetnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów