|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ten sezon jest pierwszym w którym zeszli z listy płac niektórzy nic niewnoszący piłkarze kontraktowani jeszcze za Brzęczka. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie o tym był mój wtręt. Oceniam jedynie siłę kadry. Po zakontraktowaniu Muli, Villara, Juncy i Jamesa, zbudowaliśmy najsilniejszą wersję pierwszoligowej Wisły, przynajmniej do teraz. Możliwości czy też kompetencje Brzęczka to temat na inną dyskusję, która dzisiaj nie ma głębszego sensu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Pierwsza połowa byłaby mega - gdybyśmy to my coś strzelili, nie Warta. Niemniej doceniam, wyglądało to bardzo dobrze. W drugiej posypali się w głowach - kolejny rok brakuje drużynie psychologa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Na ten moment mam deja vu z sezonem spadkowym, gdy wszystkie nieszczęścia na nas spadały. Przecież my w ostatnich 10 spotkaniach 1 ligi wygraliśmy 1. To jest szok i niedowierzanie. Zespół musi spotkać jakas terapia szokowa. Nie mam pomysłu jaka, po prostu każdy z tych piłkarzy musi zrozumieć o co i po co gra w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 14.09.2024 o godz. 19:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dużym problemem jest też u nas brak rywalizacji w obronie. Mikulec i Jaroch mogą grać pytę, a i tak mają pewny plac w następnym meczu. Nie sprzyja to wypruwaniu sobie żył w każdym spotkaniu. Brak transferu ŚO przemilczę, bo to i tak się prędzej czy później skończy katastrofą.
Kolejną sprawą są długości kontraktów. Im dalej w las, tym więcej graczy z kontraktami do czerwca 2025 będzie grać na alibi, dokładnie jak Villar pod koniec zeszłego sezonu, gdzie nawet nie udawał, że się stara (a przede wszystkim dbał o własne nogi, żeby go ktoś nie połamał). ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Może z ŁKS-em trafią tyle razy ile będzie potrzeba do bramki zamiast w słupek albo trybuny. Albo z Chrobrym i wtedy karta się odwróci. Oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moskal popełnia coraz więcej błędów, więc o nich piszę (np. znów powtórzył ustawienie prawej strony z meczu z Kotwicą, które już wtedy kompletnie nie funkcjonowało). Nadal życzę mu, aby w końcu wyciągnął z nich wnioski i pokazał, że jest lepszym trenerem niż tych kilku których mieliśmy w ostatnich latach. Ciągle ma na to szansę, nadal trzymam za to kciuki.
Na razie ich jednak nie wyciąga i nie jest elastyczny. Z Wartą nie dał rady. Powielił wszystkie błędy z meczu z Kotwicą: w ustawieniu, wspomniane zestawienie prawej strony (liczenie, że Starzyński nagle nauczy się dobrze dośrodkowywać, udanie współpracować z Jarochem i gubić krycie jest mało poważne), Sukiennicki jako ofensywny pomocnik, sztywne trzymanie się systemu 1-4-2-3-1 (możliwe rozwiązanie zmienić je, co wiosną pozwalało czasem na odrobienie strat i zdezorganizowanie obrony rywali Wszystko bardzo konkretne sprawy. Fra Mat próbuje stworzyć wrażenie, że Moskal nie popełnił konkretnych błędów i w ogóle mówienie o nich to tylko puste gadanie, bo trener wszystko zrobił odpowiednio, tj. "drużyna gra tak, jak powinna" (deja vu jego bronienia Sobolewskiego Czyli już wiadomo, że Wisła dalej powinna grać bez prawej strony, bez korekty ustawienia, bez właściwego reagowania na sytuację na boisku, bez taktyki umożliwiającej wreszcie skutecznie rozbijanie autobusu dopasowanej do możliwości poszczególnych piłkarzy, bez podań przeszywających lub dośrodkowań, bez wpuszczenia innych zawodników niż zostali wpuszczeni... Trener przecież nie odpowiada za to, że w jego drużynie biegają zawodnicy, którzy nie potrafią celnie strzelić i oni są wyznaczeni do finalizacji akcji, bo najlepszy napastnik ma akurat inne zadania... Nie zrobił. Mam nadzieję, że z ŁKS wyciągnie w końcu wnioski ze swoich błędów i drużyna wreszcie wygra.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.09.2024 o godz. 21:05.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie ma żadnej gwarancji, że Baena Alfaro i Dziedzic byliby lepszym rozwiązaniem. W pierwszej połowie prawa strona nie wyglądała wcale źle. Starzyński zagrał Rodado dobrą piłkę na głowę, sam ładnie wyszedł za plecy tylko spieprzył wykończenie. Najgorszy był Sukiennicki, plątał się bez celu, nie umiał znaleźć sobie miejsca, jak dostawał piłkę to idiotycznie ją wstrzymywał, macał, poprawiał burząc tempo akcji. Oddał niezły strzał, ale w środek bramki. W pierwszej połowie Warta nie istniała, więc mówienie o błędach trenera jest nieporozumieniem moim zdaniem. Jedyna błędy to brak skuteczności, a to już tylko pośrednio wina trenera.
Teraz gramy lepiej niż wzeszłym sezonie tylko marnujemy sytuacje i to nam podcina skrzydła. Przyzwyczailiśmy się, że Rodado załatwi strzelanie bramek, ale tak to nie działa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.09.2024 o godz. 20:46.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
doktor granat napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jednym słowem, ktoś na nas rzucił klątwę i nie wiem kiedy się pozbieramy. Na pewno po wygrzebaniu z 1 ligi będzie co najmniej 3 wzięte na żądanie... Kiedykolwiek to będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@FraMat - ja napisałem w tym temacie wprost jakie mam zarzuty do Moskala. Na pewno przeczytałeś, wiem że czytasz wszystko co napiszę - wystarczy wspomnieć Twój niesławny wywód o Rude i Jopie, nie muszę czekać nawet godziny i jest Twoja odpowiedź
![]() Także odnieś się z łaski swojej do tego co napisałem, bo ja powtarzać się nie zamierzam. Dodam jeszcze że całe te nasze rzuty rożne bite przez Rodado są do dupy, absolutnie żadnego efektu mimo że mieliśmy ich w dwóch ostatnich meczach równo 30-ci. To też jest kamyczek do ogródka Moskala. Albo te kretyńskie wrzutki do nikogo - kto ma niby do nich dojść? Na pewno nie Rodado, on jest na skrzydle albo w środku pola... Nie jest niestety tak super jak chciałbyś udawać. P.S. Jeśli Rude faktycznie oglądał mecz to źle to wróży Moskalowi. Żeby nie bylo - uważam że zmiana trenera teraz byłaby głupia, ale kto kibicuje Wiśle ten w cyrku się nie śmieje. Także nie zdziwiłoby mnie to, byłoby wręcz naturalną kontynuacją myśli stojącej za przedłużeniem Łasickiego, Talara i Brody. Na pierwszy rzut oka bez sensu, ale im dłużej o tym myślisz tym głupsze się wydaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.09.2024 o godz. 23:52.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Btw. Zajrzałem sobie na tabele za 2024 rok od stycznia. Zdajecie sobie sprawę z tego, że jesteśmy najgorzej punktującą drużyna z 1 ligi w tym roku (nie licząc spadkowiczow/nowych druzyn)?
Wszystko co się dzieje teraz nie jest w żaden sposób przypadkiem, to logiczna konsekwencja tego co dzieje się w tym klubie od lat. Lecimy na dno i prędzej czy później się na nim znajdziemy. Skupiacie się na wytkaniu błędów co mecz nie widząc szerszego obrazka, z którego wyłania się obraz beznadziejnego zarządzania klubem piłkarskim. Na koniec powtórzę to co pisałem przed sezonem, prędzej spadniemy niż awansujemy a na 100% nie zajmiemy miejsca wyższego niż 10. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To działanie szkodliwe, bo tak się błędów nie usunie i nie poprawi, nie wyciągnie z nich wniosków. Moskal na razie się gubi i błądzi, a sposób gry drużyny w lidze nie przynosi zadowalających efektów. Sytuację trzeba uzdrowić, opanować i poprawić, a nie udawać, że wszystko jest okej czy przypieprzać się o to do Hiszpanów takich jak Carbo i Rodado, zamiast do spraw, które rzeczywiście stanowią problem. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Chyba nie przeczytałem, albo uznałem, że nie ma tam żadnej treści, z która można dyskutować (nie w sensie, że miałbyś rację, tylko, że było bez treści). Możesz zalinkować? Z chęcią uczciwie się odniosę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pora przejść do meczu z ŁKS-em. Według mnie potrzebne są zmiany: Dziedzic jako obowiązkowa łamaga za Duarte, na prawe skrzydło Baena, na lewe - jeśli już wrócił - Alfaro. Starzyński na zmianę za Baenę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.09.2024 o godz. 18:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Może nie z ŁKS na wyjeździe, ale ja bym spróbował w meczu z "teoretycznie" słabszą drużyną Letkiewicza na bramce i 10 pełnoprawnych zawodników w polu. Cały czas gramy w ataku pozycyjnym, na posiadanie piłki i obleganie bramki przeciwnika, więc po co nam w takich meczach bramkarz z prawdziwego zdarzenia?
Co do samego ŁKSu, nie wiem jak, nie wiem w jakim zestawieniu, ale trzeba ten mecz przepchnąć na +3. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Markus napisał(a):
Tu przestałem czytać, bo widać, że meczu nie oglądałeś i piszesz pierdoły. Akurat w tym meczu Starzyński urywał się wielokrotnie i miał co najmniej dwa świetne dośrodkowania i udanie współpracował z Jarochem. I już w ogóle pominę fakt, że to jedyny nasz młodzieżowiec, który przypomina piłkarza pod nieobecność Dudy. Powiem krótko, bo szkoda mi klawiatury : Jesteś głupi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie obrażaj się, naprawdę nie znalazłem posta, w którym punktujesz błędy popełnione przez Moskala, oprócz tego, że zmusił Rodado do wykonywania kornerów.
Korona ci z głowy nie spadniesz, jeśli tego posta mi pokażesz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest "tylko hipoteza", że Zwoliński kolejny raz skompromitował się swoim występem? To jest "nieweryfikowalna" sprawa, że Moskal nie wprowadził żadnych korekt taktycznych nawet tylko w postaci przesunięcia stopera do ataku w końcówce? ![]() Drugi raz z rzędu ustawienie prawej strony Jaroch-Starzyński sprawdziło się i dało odpowiednią jakość? Już nie chce mi się dalej wyliczać. Sugeruję byś przeczytał jeszcze raz, co napisałeś i zastanowił się nad tym trochę.
Szkoda strzępić sobie języka czy klawiatury na komentowanie takich bzdur.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.09.2024 o godz. 20:59.
![]()
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
można prosić o transkrypcje ?
nie idzie nic z tych wrzasków zrozumieć a co do jaj, no mimo wszystko jest to miejsce gdzie można w łeb dostać, więc żeby tam pójść musiał czuć sie mocny w sensie znać swoje "zaplecze polityczne" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Markusiku :
No nie było dośrodkowania - ciasteczka na głowę Rodado w wykonaniu Starzyńskiego, które Hiszpan koncertowo spartolił. No nie. Tego nie było. No oczywiście, że nie - bo nie dali tego do skrótu Oprócz tego z prawej : strzał w słupek Igbekeme po podaniu Jarocha Jaroch do Rodado i wrzutka do której na wślizgu jechał Starzyński - zabrakło cm Później kolejne bardzo dobre dośrodkowanie wprost na głowę Rodado w wykonaniu Starzyńskiego, ale stoper minimalnie uprzedził Hiszpana Rodado po zagraniu Starzyńskiego w boczną siatkę w dogodnej sytuacji Także sytuacji multum zarówno ze strony Jarocha jak i Starzyńskiego. Po prostu wszystko było paprane. A ty nie wypisuj pierdół, bo skrót oglądnąłeś Za Rudego obydwa skrzydła miały problem z wypracowaniem tylu dogodnych sytuacji w przeciągu dwóch meczy. A ty tu młodziaka jedziesz, bo Rodado - jak nie on - nie potrafił któreś z dogodnych sytuacji wykorzystać. To już z drugiej strony Duarte był dużo mniej widoczny akurat w tym meczu. Jedno fachowe uderzenie w słupek niewiele w tej kwestii zmienia. Tak czy siak naszym problemem w tym meczu nie był brak kreatywności na skrzydłach, ustawienie czy taktyka, tylko brak skuteczności.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.09.2024 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z ŁKSem może wygramy. Lubimy przegrywać tam gdzie musimy wygrać a lubimy wygrywać tam gdzie raczej powinniśmy przegrać.
W lidze póki co najlepszy mecz z Ruchem gdzie każdy by wyliczał remis czy nawet porażkę że z nimi się może przydarzyć. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Strzały z dystansu nimi nie są, my praktycznie tak bramek nie zdobywamy. Stoper wygrywający główkę z Rodado - sorry, bez jaj ![]() Starzyński na szpadzie nie sięgnął piłki... OK. I według Ciebie co by było jakby ją kopnął? Bo raczej nie bramka. Pomijam na ile główki Rodado to taka super okazja, ale czasem tak strzela. I to jest właśnie to - my wcale nie stworzyliśmy sobie w tym meczu multum dobrych sytuacji. Raczej próbowaliśmy jakichś desperackich strzałów które wychodzą raz na 100 prób. Warta bardzo mocno ograniczała nam możliwości podań w pole karne i nie pozwalała się wywieść w pole. Kotwica zagrała parodię w obronie i my w ataku. Z Wartą, na spokojnie analizując - już tak kolorowo z kreacją nie było.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.09.2024 o godz. 23:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Zerknij tu: https://x.com/maciej_skucha/status/1...yRtVzzCkm1somg Warta miała dwie setki. My nie mieliśmy ani jednej. Nie stworzyliśmy w meczu z Wartą żadnej dobrej okazji strzeleckiej, tylko strzały z dystansu, jakieś sytuacyjne przebitki etc. Strzelamy 30 razy z czego ani razu z pozycji, która statystycznie daje choćby 70-80 proc. szans na trafienie. Warta nas ograła bo po prostu stworzyła więcej realnego zagrożenia. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=3r4l...index=1&t=426s ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Starzyński rozegrał w piątek naprawdę przyzwoite spotkanie. Co najmniej poziom wyżej niż Duarte. Z kolei właśnie Fred i Sukiennicki to biegali zupełnie pogubieni. Patrząc że Starzyński w lecznej grał więcej na lewej stronie ja bym wyszedł Starzynskim na lewej, Baena na prawej. Szkoda choroby Kissa bo on jest póki co numerem 1 na skrzydle. Pewnie dopiero na Chrobrego będzie na 100% gotowy. Za plecami Rodado to nie wiem kto powinien zagrać aby to optymalnie działało. Może niech go zapytają z nim chce grac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
S1meone napisał(a):
![]() Dawaj cytat wielbicielu bramkarskiej jakości Brody. Jak zwykle opowiadasz brednie. Tak jak tu: S1meone napisał(a):
Nie było żadnej sensownej jakości po prawej stronie, co potwierdza wynik i brak choćby paru 100% okazji bramkowych po akcjach tamtą stroną boiska, pomimo iż Warta była mocno wycofana zostawiając przestrzeń do rozegrania piłki w drugiej tercji boiska i bocznych sektorach. Każde Twoje słowo to zwykłe zaklinanie rzeczywistości tak jak onegdaj w przypadku Brody (poza podnoszeniem problemu ogólnej nieskuteczności i słuszną krytyką gry Duarte). ![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moskal nie trafił z ustawieniem i składem co przełożyło się na bardzo słabe skrzydła, psującego grę Sukiennickiego na złej dla siebie pozycji, masie wrzutek bez szans na dojście do piłki, rzutów rożnych wykonywanych przez Rodado. Wygląda to trochę tak jakby Moskalowi odwaliło, chciał pokazać jaki to z niego trener i zdrowo przekombinował. Nasi piłkarze mają w większości jako-tako ogarniętą jedną pozycję i wymienność daje nędzne efekty. Sukiennicki z przodu to porażka, Duarte na skrzydle dupy nie urywa, Starzyński schodzący jako fałszywy napastnik to kiepski żart itd. Generalnie - późny Sobolewski. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|