The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2024, 17:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Póki co i chyba to się nie zmieni już - Moskal nie .......i że się uczy ligi i że go wszystko zaskakuje, a takie usprawiedliwienia podawał NA KONIEC pracy, na końcowych swoich konferencjach czy wywiadach Rude.

Także węsz dalej hejterku i kop swoje dołki dalej. Wtedy było zajebiście jak była średnia pkt na mecz 1,2. Teraz nagle jest źle xd
Markus z łaski swojej od....... się od Moskala.
Królewski wreszcie choć odrobinę oprzytomniał i czasy dyrektorka kikusia, przybłędy z Kostaryki i asów typu raton dobiegły końca i mam nadzieję już nie wrócą. Nie wiem co z tego miałeś, nie jest mi ani trochę przykro, że ci się skończyło.
Zacznij na powrót pisać o grze, taktyce itp. bo to ci kiedyś wychodziło albo spierdalaj robić kwas na kałuży albo gdziekolwiek indziej.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.08.2024, 21:14
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
(...) Liga belgijska to kilka mocnych zespolow: Anderlecht, Genk, Gent, Union, Standard Lieg, Club Brugge i Cercle Brugge wlasnie.(...)
Te kilka mocnych zespołów stanowi prawie 50% Jupiler Ligi. Być może to uprawnia do twierdzenia, że jest mocną ligą.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.08.2024, 21:32
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Liga belgijska to kilka mocnych zespolow: Anderlecht, Genk, Gent, Union, Standard Lieg, Club Brugge i Cercle Brugge wlasnie. I one rotuja miedzy soba pozycjami w europejskich pucharach.
Odważne stwierdzenie, że Cercle należy do kręgu belgijskich drużyn rotujących pozycjami w europejskich pucharach.

Ostatni raz grali w pucharach europejskich w roku, w którym Wisłę prowadził Kasperczak, czyli nawet wcześniej niż nasz ostatni występ pucharowy (od którego zdawałoby się minęła wieczność), a teraz grają już cały 4. raz w całej swojej historii, ze średnią rzadziej raz na dekadę
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.08.2024, 02:17
Dla Markusika zawsze jest jedno wytłumaczenie - każdy Polak jest zły, każdy obcokrajowiec jest super.

W zeszłym sezonie widzieliśmy, gdy Wisła z niezliczoną liczbą obcokrajowców - w zasadzie z jednego kraju kompromitowała się cały czas w lidze, a w tym czasie GKS Katowice (kompletne przeciwieństwo Wisły) pięknie odrabiał bardzo dużą stratę i ostatecznie awansował bezpośrednio, ośmieszając hiszpański projekt Wisły.

Gdyby ci Hiszpanie byliby tacy super, to tym bardziej po przyjściu wymarzonego przez Markusika specjalisty z Kostaryki, Wisła powinna być maszynką do seryjnego wygrywania.

Średnia z rundy wiosennej powinna zakręcić się w okolicach 2,5 pkt na mecz lub lepiej.

Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, a jakość tych Hiszpanów poza nielicznymi wyjątkami od samego początku była mocno wątpliwa (oczywiście dokładając do oceny Kikusia i Albercika).

Ale wg Markusika, to Polacy zawalili sezon...

Brak słów.

Tak samo jak rok temu naszpikowany obcokrajowcami Lech (plus trenerem z Holandii) skompromitował się z Trnavą.

Wisła jakoś dała radę po oczekiwanej rewolucji po najgorszym sezonie ligowym w historii.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.08.2024, 07:37
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Dla Markusika zawsze jest jedno wytłumaczenie - każdy Polak jest zły, każdy obcokrajowiec jest super.

W zeszłym sezonie widzieliśmy, gdy Wisła z niezliczoną liczbą obcokrajowców - w zasadzie z jednego kraju kompromitowała się cały czas w lidze, a w tym czasie GKS Katowice (kompletne przeciwieństwo Wisły) pięknie odrabiał bardzo dużą stratę i ostatecznie awansował bezpośrednio, ośmieszając hiszpański projekt Wisły.

Gdyby ci Hiszpanie byliby tacy super, to tym bardziej po przyjściu wymarzonego przez Markusika specjalisty z Kostaryki, Wisła powinna być maszynką do seryjnego wygrywania.

Średnia z rundy wiosennej powinna zakręcić się w okolicach 2,5 pkt na mecz lub lepiej.

Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, a jakość tych Hiszpanów poza nielicznymi wyjątkami od samego początku była mocno wątpliwa (oczywiście dokładając do oceny Kikusia i Albercika).

Ale wg Markusika, to Polacy zawalili sezon...

Brak słów.

Tak samo jak rok temu naszpikowany obcokrajowcami Lech (plus trenerem z Holandii) skompromitował się z Trnavą.

Wisła jakoś dała radę po oczekiwanej rewolucji po najgorszym sezonie ligowym w historii.
i vice versa
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2024, 08:01
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Odważne stwierdzenie, że Cercle należy do kręgu belgijskich drużyn rotujących pozycjami w europejskich pucharach.

Ostatni raz grali w pucharach europejskich w roku, w którym Wisłę prowadził Kasperczak, czyli nawet wcześniej niż nasz ostatni występ pucharowy (od którego zdawałoby się minęła wieczność), a teraz grają już cały 4. raz w całej swojej historii, ze średnią rzadziej raz na dekadę
Dokładnie. Cercle to kopciuszek, klub filia Monaco bez specjalnej historii, bez kibiców i bez presji na wynik. Ogrywają młodych zawodnikow z nastawieniem na szybką sprzedaż. Z pucharami mąja niewiele wspólnego, fartem się zakwalifikowali, wykorzystując że aż 5 drużyn grało w grupach pucharów.

Teoretycznie sezon zasadniczy poprzedniego sezonu zakończyło na 5 miejscu, ale mieli tyle samo pkt co ekpiy Genk i Gent które jednak miały mniej zwycięstw (dziwny system) i fazy finałowej (top6) nie awansowało Gent. Ogółem 5 a 8 miejsce dzieliło raptem 2 pkt.

Tak więc Cercle to nie jest 4 czy 5 siła ligi, ale bliżej 7-8.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 22.08.2024, 08:30
"huja grają - o.......imy ich" XD jednym słowem
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.08.2024, 08:30
Jak widzisz Karherop lepiej trafic nie moglismy i nasze szanse rosna ;-)

Trzeba patrzec na ostatnie 3-4 lata dzialania klubu. Czyli co roku sa wyzej. Poukladane sa finanse, sciagaja co raz lepszych zawodnikow i owszem, sa ogrywalnia dla AS Monaco, ale tam tez nie ma frajerow do grania tylko chlopaki z potencjalem.

Patrzac na progres (dwa lata temu 6 miesjce, rok temu 4) to mozna przyjac, ze wskoczyli do grupy pucharowej.

Co nie znaczy, ze mamy klekac i plakac z tego powodu
Dla mnie Cercle to druzyna/klub w budowie, z dlugoterminowym planem, bez wiekszej spiny. Dla naszych zawodnikow i klubu to szansa jedna na milion.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2024, 09:00
Dla nich też.
Każdy z zawodników Cercle może pokazać się na arenie międzynarodowej, trafić do poważnego klubu (choćby Monaco), a tym bardziej jeśli wejdą do fazy ligowej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.08.2024, 09:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Cercle to kopciuszek, klub filia Monaco bez specjalnej historii, bez kibiców i bez presji na wynik. Ogrywają młodych zawodnikow z nastawieniem na szybką sprzedaż. Z pucharami mąja niewiele wspólnego, fartem się zakwalifikowali, wykorzystując że aż 5 drużyn grało w grupach pucharów.

Teoretycznie sezon zasadniczy poprzedniego sezonu zakończyło na 5 miejscu, ale mieli tyle samo pkt co ekpiy Genk i Gent które jednak miały mniej zwycięstw (dziwny system) i fazy finałowej (top6) nie awansowało Gent. Ogółem 5 a 8 miejsce dzieliło raptem 2 pkt.

Tak więc Cercle to nie jest 4 czy 5 siła ligi, ale bliżej 7-8.
Też jestem raczej optymistą, myślę że powalczymy i gorzej niż 1-4 się raczej nie skończy, przynajmniej u siebie
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 22.08.2024, 09:29
tzw Wiślacki optymizm gorzej niz 1:4 u siebie nie będzie
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.08.2024, 09:38
1:5 u siebie, 1:8 na wyjeździe
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 22.08.2024, 10:00
masada napisał(a):Wyświetl post
Też jestem raczej optymistą, myślę że powalczymy i gorzej niż 1-4 się raczej nie skończy, przynajmniej u siebie
Jakby nas tak rozgromili w Krakowie to nikt by tam nie przyszedł na rewanż, a to bez sensu.
Dlatego moim zdaniem jeśli przegramy to minimalnie.
Tok rozumowania jak każdy inny
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2024, 10:02
Jeśli Cercle to kopciuszek, to jak nazwać nas?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.08.2024, 10:29
paproszek

xxxxxx
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.08.2024, 10:32
Quasimodo, który podaje do stołu na tym balu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2024, 11:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Cercle to kopciuszek, to jak nazwać nas?
W Hiszpanii na nas mówią "historical club" i pewnie takie określenie najbardziej pasuje. Ponad 150 meczów w pucharach vs
Cercle 10 w całej swojej historii z czego prawie połowa w tym sezonie.

Klub bez specjalnej historii i kibiców. No ale sportowo są silniejsi.

Bez farta to się nie uda, a tego raczej nam ostatnio brakuje. Musiałby się bilans w przyrodzie zdecydowanie wyrównać.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.08.2024, 11:12
Może sprzedadzą jeszcze kilku zawodników ...
No, przed dzisiejszym meczem to już się pewnie nie uda.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 22.08.2024, 11:14
Obawiam się trochę o to, że sposób gry tego Cercle może być dla nas bardzo niewygodny. Oddadzą nam piłkę, siądą na nas pressingiem, a ewentualne błędy w rozegraniu mogą bezlitośnie wykorzystać, bo zapewne zarówno szybkością jak i jakością piłkarską będą wyraźnie górować.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.08.2024, 11:19
Cercle to szkoła RedBulla więc będzie grało podobnie jak Rapid we Wiedniu.
Jedyna szansa, że mają już odejścia, kontuzje i kartki.
To polecam, M. Moński jest specjalistą i dość optymistycznie mówi.
https://youtu.be/CZ9kqikkm44?si=hu1FbWHR9vqmv6lC
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.08.2024, 11:24
Co ma Cercle i Rapid wspolnego z Red Bullem?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2024, 11:27
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Co ma Cercle i Rapid wspolnego z Red Bullem?
Było:
https://transfery.info/ekstra/artyku...-krakow/220511
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 22.08.2024, 11:36
Też właśnie to czytałem i to mnie trochę przeraziło:
"druga najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów piłki w meczu
najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów futbolówki w trzeciej tercji boiska
drużyna z najwyższą średnią liczby popełnionych fauli w meczu"
Biorąc pod uwagę nasze główne bolączki od dawna brzmi jak przepis na katastrofę..
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.08.2024, 11:39
A ja twierdzę,że grając na takim zaangażowaniu jak ze Spartakiem ten mecz wygramy(czy dwumecz to już inna sprawa) ale jak ktoś na chwilę się zdrzemnie czy odpuści którąś piłkę to na bank zostaniemy skarceni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2024, 13:04
masada napisał(a):Wyświetl post
Też właśnie to czytałem i to mnie trochę przeraziło:
"druga najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów piłki w meczu
najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów futbolówki w trzeciej tercji boiska
drużyna z najwyższą średnią liczby popełnionych fauli w meczu"
Biorąc pod uwagę nasze główne bolączki od dawna brzmi jak przepis na katastrofę..
Jeśli tylko Wisła nie wyjdzie frajersko, to akurat jest przepis na powtórkę z pierwszego meczu z Rapidem czyli czerwonej kartki dla rywala.

Żeby się to źle nie zestarzało. Wyjdę na niepoprawnego optymiste ale typuje dzisiaj 2-0 dla nas. Niech lecą screeny.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.08.2024, 13:06
Ja typuję 1-3 i chcę się miło rozczarować.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2024, 13:09
Ja 1:2 u nas i tam w zależności od zaangażowania "belgów" 3:1 lub 1:1
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 22.08.2024, 13:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tylko Wisła nie wyjdzie frajersko, to akurat jest przepis na powtórkę z pierwszego meczu z Rapidem czyli czerwonej kartki dla rywala.

Żeby się to źle nie zestarzało. Wyjdę na niepoprawnego optymiste ale typuje dzisiaj 2-0 dla nas. Niech lecą screeny.
Wow! Wyszedłeś na bardzo dużego optymistę, obyś dobrze przewidział.
To by oznaczało ekscytujący rewanż i niemałą szansę na awans.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.08.2024, 13:42
2:0 to niebezpieczny wynik.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002