|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tzn. uważasz, że Penksa nie strzelił wtedy bramki?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pewnie chodzi o to, ze to nie byl to koniec dogrywki, tylko koniec regulaminowego czasu gry. Do dogrywki doszlo tylko dlatego, ze nam Panathinaikos wlozyl na 3:1, zaraz po tej nie uznanej bramce.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Miałem na myśli końcówkę materiału Smokowskiego, a nie meczu. Bolesne wspomnienia
![]() ![]()
W Polskę wierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił. Kasa zostałaby w ten lub inny sposób wypompowana z klubu, który nadał byłby budowany bez podstaw typu akademia/baza treningowa. Oczywiście brak awansu bolał, byłoby to spełnienie jednego z moich marzeń. Sam nie wiem, czy jeszcze gorzej nie czułem się po dwumeczu z Apoelem i bramce w końcówce :( Po bramce Wilka darłem się jak dziecko, żeby chwilę później dostać nóż w serce.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 13.08.2020 o godz. 12:56.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Wolę wspominać sukcesy, nie honorowe porażki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Podsumowując - z perspektywy czasu jestem pewny, że nie wykorzystalibyśmy sukcesu, jakim byłby awans do LM po meczu z PAO, ale piłkarsko było to dla mnie jedno z największych... rozczarowań? To chyba za słabe słowo. Kiedy padła bramka Penksy myślałem, że rozniosę na butach ten stadion w Atenach. Potem brutalne sprowadzenie na ziemię, a potem wyjście na jaw, że zostaliśmy oszukani po prostu i przez spedajną ....ę z Anglii pozbawieni awansu, który się nam należał. Ech, przy PAO APOEL to był dla mnie mały miki, bo w dwumeczu z Cypryjczykami byliśmy po prostu gorsi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Wypada się tylko zgodzić z przedmowcami. Historia na pewno inaczej p by się potoczyła i dla klubu i dla wszystkich piłkarzy, ale i ja wątpię że ktoś zacząłby inwestowac w szkolenie. Nie te czasy i nie ta mentalność.
Dobrze że marzenia nic nie kosztują i można mieć pewność że Kuba inaczej przekuje sukces po awansie do LM niż zrobiłby to Cupial ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak to dość oczywiste że sportowo/finansowo/organizacyjnie by tamten awans wiele nie dał
ALE może by zmienił nastawienie Cupiała i nie skończyłoby się to tak jak sie skończyło (ostatecznie , można powiedzieć trzymając się tej terminologii , ze Cupiał się swoją zabaweczką rozczarował , być może wtedy gdyby zabawka go nie zawiodła , nie trafiła by do śmietnika , a np na półeczkę w piwnicy) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
https://sport.interia.pl/klub-lechia...-m,nId,4716812
Wiecie co trzeba zrobić - dopóki Czerwony Jacek "Nigdy nie zejdziemy na psy" Majchrowski będzie rządził w Krakowie, dopóty nie wrócimy na prostą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie chce komucha bronić , ale myśle że głównym powodem jest to że są 2 kluby w mieście , i żaden polityk nie odważy się jawnie nas faworyzować
natomiast wiadomo jak jest , Jacek może nawet nam stadion zaorać , a i tak połowa forum na niego zagłosuje BYLE NIE PIS !!!!111!!1! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
No to proszę bardzo - miasto zrobi nam stadion, z którego klub będzie mógł czerpać przychody, obejmie udziały w spółce i zrzeknie się dywidend, na rzecz ich reinwestycji w klub. Wtedy będzie można stwierdzić, że żaden z ekstraklasowych klubów nie jest faworyzowany względem drugiego.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez foxtrot_green : 08.09.2020 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież Majchrowski i jego świta nawet nie próbują udawać, że są bezstronni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sumie macie racje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jest nowe TSW - https://weszlo.fm/audycje/tsw-140/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Czy klub ma zamiar zrobić coś z ciągłymi wpisami pseudo redaktora Jadczaka uderzające w Nasz wizerunek? Kibole, lgbt, covid... każdy temat w naciąganym odniesieniu do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Chodzi o informację o Żukowie? Jeśli miał wiarygodne źródło i badał temat, to czemu miał nie napisać? Dobrze, że dziennikarze pilnują kluby. A jeśli dodatkowo to prawda, to skandal nieprawdopodobny.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
||
Cytat:
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zakładanie, że prawdziwa może być teza o tym, że trener świadomie wystawił do pierwszego składu meczu z liderem, w którym wszyscy (szczególnie w pierwszej połowie) gryźli trawę, czyli ewidentnie chcieli osiągnąć dobry wynik, który przy tym dla trenera prawdopodobnie stanowił "być-albo-nie-być", piłkarza, który (pomijając już fakt, że sam po wystawieniu także gryzł trawę) przed meczem miał objawy covid-19 moim skromnym zdaniem te granice absurdu przekracza i to w sposób znaczny. Naprawdę. Jeśli już więc w ogóle można mówić o jakichś "objawach koronawirusa", to chłopak co najwyżej przed meczem mógł gdzieś zakaszleć albo pociągnąć nosem, mając przy tym świeży negatywny wynik badania na koronawirusa, więc ja tu skandalu żadnego nie widzę. W ten sposób to chyba każdy z nas ma obecnie jakieś objawy i powinien siedzieć w domu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Gość ma ewidentny kompleks Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Przecież do Zabrza nie pojechał i Szot i Buksa, którzy pomimo negatywnych testów mieli objawy. Zukov nawet objawów nie miał, więc zagrał, a że zrobiło mu się stało w 1 połowie? Nie zgłosił tego wcześniej więc skąd klub miał wiedzieć?
Nie zawsze jest za co chwalić w tych materiach Wisłę, ale zachowaliśmy się prawidłowo i jakąkolwiek nagonka Jadczakowa jest po prostu robieniem gównoburzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że chodzi mu o gównoburzę, ale jak widać i wśród kibiców Wisły są ludzie gotowi mu przyklaskiwać.
"Dziennikarze pilnują klubów". Szkoda, że Jadczak "pilnuje" tylko jednego i uaktywnia się TYLKO kiedy może się do czegoś przyjebać. Acz, jak widać jak nie ma się do czego przyjebać, to i tak przedstawi wydarzenia w taki sposób, żeby mu do teorii pasowały. Jak widać, część ludzi to kupuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powikłania po koronawirusie (ale i grypie) mogą zakończyć piłkarzom karierę, więc nawet jeśli część obecnych obostrzeń i zasad nie ma sensu, inne są warte przestrzegania. Jeżeli sprawa nie miała miejsca, to ok, nie ma problemu. Sam dziennikarz, o ile działał rzetelnie, też zachował się ok. Jeżeli nie, to oczywiście można rozważyć działanie, ale bardziej na tym wizerunkowo stracimy, niż skorzystamy (mając na uwadze, co wyciągnął Jadczak w przeszłości), a do tego, mając na uwadze przeszłość, rodzi się pytanie, czy warto. Ddziałalność Jadczaka, jakkolwiek irytująca i często wynikająca z jego niskiego poziomu, w długim okresie wyszła Wiśle na zdrowie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I nie ma co bronić absurdów tym, że Jadczak gdzieś tam kiedyś tam odważył się nagłośnić haniebny wpływ Sharksów na klub (SA i TS). Ani z tego samego powodu obawiać się zaprotestować przeciwko głoszeniu przezeń absurdalnych oskarżeń. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Przecież w każdym okołowiślackim działaniu tej kreatury złe intencje śmierdzą na kilometr, ja nie mogę się nadziwić, że ktoś się jeszcze na to nabiera. Zajęcie się tematem Sharksów też wynikało przypuszczam z niezbyt wysokich pobudek, chodziło wyłącznie o nośny temat, kliki, fejm i ostatecznie oczywiście hajs. A że wyszło ostatecznie nam na dobre? Zdarza się i tak: koleś, który wyrywając babci torebkę uratował ją jednocześnie przed wpadnięciem pod tramwaj też specjalnie na owacje nie zasługuje.
Poza tym mam wrażenie, że jego wpływ na cały proces upadku tego układu w Wiśle jest mocno przeceniany, to się już wszystko sypało pod własnym ciężarem, bez Jadczaka skończyło by się wszystko podobnie. Czytaliście ten jego artykuł sprzed kilku dni o gejach na stadionach, Wiśle LGBT, Lechu LGBT itd? Ja na szczęście tylko wstęp, bo reszta była za paywallem, więc się nie musiałem denerwować ;D Przecież on nie jest chyba kompletnie głupi, więc doskonale wie, że to są wszystko bzdury - oczywiście że zdarza się zapewne, że geje chodzą na mecze, jednak podchodzenie śmiertelnie poważnie do tych twitterowych manifestów tych niby-gejowskich środowisk, kiedy to oczywiste, że były one pisane typowo jajcarsko przez kibiców innych drużyn jest po prostu żenujące. No ale czego się nie robi dla hajsu, plus żeby się podlizać pryncypałom. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.09.2020 o godz. 12:18.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nowe TSW : https://weszlo.fm/audycje/tsw-144/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Myślę, że Tomasz Jażdżyński na tt wyjaśnił temat ![]() https://twitter.com/jazdzynski/statu...728125954?s=20 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tomasz Jażdżyński to jest gość
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Pisałemna chacie w dniu tego bezmyślnego wpisu, że przecież Zukov mógł się poczuć źle w trakcie meczu/pod koneic 1połowy czy też w szatni i dlatego poprosił o zmianę, a ten debil z góry wskazał jakoby Skowronek wystawić miał piłkarza "chorego" z objawami w pierwszej jedenastce. Nie ma tutaj żadnego sensu, ani logiki, wystarczyło pomyśleć, ale ten krety kopie jak może bo wie, że przy tym dobrze się jego morda dobrze sprzedaje. Należy nadmienić , iż debilem ten co kupił te jego wypociny koloryzowane o nas .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kompromitujące oświadczenie. Zwłaszcza po informacjach z ostatnich dni. Nikt w klubie nie przestrzega podstawowych zasad sanitarnych, o współpracy z Ekstraklasą nie wspominając. Był robiony dobry PR, to teraz dziwna agresja, próba zmieniania historii. Pan Jażdżyński nie ma dobrego okresu(wcześniej zmiażdżony przez inne kluby przy próbie zmiany podziału $).
P.S - Żukow ma koronę? Miejmy nadzieję, że klub ujawni którzy to piłkarze, bo przecież zaraz w Górniku mogą być masowe zarażenia. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|