The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2020, 09:28
Tzn. uważasz, że Penksa nie strzelił wtedy bramki?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2020, 12:04
Pewnie chodzi o to, ze to nie byl to koniec dogrywki, tylko koniec regulaminowego czasu gry. Do dogrywki doszlo tylko dlatego, ze nam Panathinaikos wlozyl na 3:1, zaraz po tej nie uznanej bramce.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 13.08.2020, 12:11
Miałem na myśli końcówkę materiału Smokowskiego, a nie meczu. Bolesne wspomnienia
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.08.2020, 12:52
Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił. Kasa zostałaby w ten lub inny sposób wypompowana z klubu, który nadał byłby budowany bez podstaw typu akademia/baza treningowa. Oczywiście brak awansu bolał, byłoby to spełnienie jednego z moich marzeń. Sam nie wiem, czy jeszcze gorzej nie czułem się po dwumeczu z Apoelem i bramce w końcówce :( Po bramce Wilka darłem się jak dziecko, żeby chwilę później dostać nóż w serce.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 13.08.2020 o godz. 12:56.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.08.2020, 13:48
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił.
Mielibyśmy kolejny sukces do wspominania. Niezależnie od wszystkiego innego.

Wolę wspominać sukcesy, nie honorowe porażki.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.08.2020, 13:49
Cytat:
Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił. Kasa zostałaby w ten lub inny sposób wypompowana z klubu, który nadał byłby budowany bez podstaw typu akademia/baza treningowa.
Tak by pewnie było. To nie był przypadek, że Cupiał nie inwestował w młodzież i stabilny rozwój klubu. Miał drogą zabawkę, która właśnie miała tak działać, czyli na dłuższą metę - bez sensu. Otaczał się ludźmi, którzy bezlitośnie żerowali na jego kasie i zaufaniu, ale on był zbyt pyszny, żeby się przyznać do błędu, albo żeby spojrzeć na siebie krytycznie i zastanowić się, czy aby decyzje które podejmuje są rozsądne. Hien upasionych na kasie Cupiała było wiele. Ba, dalej są i mają się dobrze - Mandziara najlepszym tego przykładem.

Podsumowując - z perspektywy czasu jestem pewny, że nie wykorzystalibyśmy sukcesu, jakim byłby awans do LM po meczu z PAO, ale piłkarsko było to dla mnie jedno z największych... rozczarowań? To chyba za słabe słowo. Kiedy padła bramka Penksy myślałem, że rozniosę na butach ten stadion w Atenach. Potem brutalne sprowadzenie na ziemię, a potem wyjście na jaw, że zostaliśmy oszukani po prostu i przez spedajną ....ę z Anglii pozbawieni awansu, który się nam należał. Ech, przy PAO APOEL to był dla mnie mały miki, bo w dwumeczu z Cypryjczykami byliśmy po prostu gorsi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.08.2020, 14:18
Wypada się tylko zgodzić z przedmowcami. Historia na pewno inaczej p by się potoczyła i dla klubu i dla wszystkich piłkarzy, ale i ja wątpię że ktoś zacząłby inwestowac w szkolenie. Nie te czasy i nie ta mentalność.

Dobrze że marzenia nic nie kosztują i można mieć pewność że Kuba inaczej przekuje sukces po awansie do LM niż zrobiłby to Cupial
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.08.2020, 15:11
tak to dość oczywiste że sportowo/finansowo/organizacyjnie by tamten awans wiele nie dał

ALE

może by zmienił nastawienie Cupiała i nie skończyłoby się to tak jak sie skończyło

(ostatecznie , można powiedzieć trzymając się tej terminologii , ze Cupiał się swoją zabaweczką rozczarował , być może wtedy gdyby zabawka go nie zawiodła , nie trafiła by do śmietnika , a np na półeczkę w piwnicy)
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 08.09.2020, 10:40
https://sport.interia.pl/klub-lechia...-m,nId,4716812

Wiecie co trzeba zrobić - dopóki Czerwony Jacek "Nigdy nie zejdziemy na psy" Majchrowski będzie rządził w Krakowie, dopóty nie wrócimy na prostą.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.09.2020, 10:44
nie chce komucha bronić , ale myśle że głównym powodem jest to że są 2 kluby w mieście , i żaden polityk nie odważy się jawnie nas faworyzować

natomiast wiadomo jak jest , Jacek może nawet nam stadion zaorać , a i tak połowa forum na niego zagłosuje BYLE NIE PIS !!!!111!!1!
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 08.09.2020, 10:57
No to proszę bardzo - miasto zrobi nam stadion, z którego klub będzie mógł czerpać przychody, obejmie udziały w spółce i zrzeknie się dywidend, na rzecz ich reinwestycji w klub. Wtedy będzie można stwierdzić, że żaden z ekstraklasowych klubów nie jest faworyzowany względem drugiego.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez foxtrot_green : 08.09.2020 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 08.09.2020, 11:09
Przecież Majchrowski i jego świta nawet nie próbują udawać, że są bezstronni.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.09.2020, 11:34
w sumie macie racje
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.09.2020, 09:07
Jest nowe TSW - https://weszlo.fm/audycje/tsw-140/
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 28.09.2020, 21:09
Czy klub ma zamiar zrobić coś z ciągłymi wpisami pseudo redaktora Jadczaka uderzające w Nasz wizerunek? Kibole, lgbt, covid... każdy temat w naciąganym odniesieniu do Wisły.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.09.2020, 22:17
Chodzi o informację o Żukowie? Jeśli miał wiarygodne źródło i badał temat, to czemu miał nie napisać? Dobrze, że dziennikarze pilnują kluby. A jeśli dodatkowo to prawda, to skandal nieprawdopodobny.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 28.09.2020, 22:44
czaro napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o informację o Żukowie? Jeśli miał wiarygodne źródło i badał temat, to czemu miał nie napisać? Dobrze, że dziennikarze pilnują kluby. A jeśli dodatkowo to prawda, to skandal nieprawdopodobny.
Cytat:
Żukow nie wykazywał żadnych objawów przed meczem, wynik testu był negatywny. Zawodnik przy wejściu na obiekt miał kontrolę temperatury,
która była w normie, więc nie było podstaw do tego, aby miał nie zagrać. Zgłosił gorszą dyspozycję w przerwie i dlatego został zmieniony.
via. Rzecznik Wisły.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2020, 01:13
Są pewne granice absurdu, których mimo wszystko nie należy przekraczać.

Zakładanie, że prawdziwa może być teza o tym, że trener świadomie wystawił do pierwszego składu meczu z liderem, w którym wszyscy (szczególnie w pierwszej połowie) gryźli trawę, czyli ewidentnie chcieli osiągnąć dobry wynik, który przy tym dla trenera prawdopodobnie stanowił "być-albo-nie-być", piłkarza, który (pomijając już fakt, że sam po wystawieniu także gryzł trawę) przed meczem miał objawy covid-19 moim skromnym zdaniem te granice absurdu przekracza i to w sposób znaczny. Naprawdę.

Jeśli już więc w ogóle można mówić o jakichś "objawach koronawirusa", to chłopak co najwyżej przed meczem mógł gdzieś zakaszleć albo pociągnąć nosem, mając przy tym świeży negatywny wynik badania na koronawirusa, więc ja tu skandalu żadnego nie widzę. W ten sposób to chyba każdy z nas ma obecnie jakieś objawy i powinien siedzieć w domu.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 29.09.2020, 05:02
Jak się Legia zakaziła przed eliminacjami do LM to jakoś afery nie kręcił. Nie chodzi tylko o covid - przejrzyj jego Twittera to zobaczysz jak grilluje Wisłę na lewo i prawo. Jak po drugiej stronie grał typ skazany za korupcję to też jakoś nie przeszkadzało?
Gość ma ewidentny kompleks Wisły.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2020, 06:54
Przecież do Zabrza nie pojechał i Szot i Buksa, którzy pomimo negatywnych testów mieli objawy. Zukov nawet objawów nie miał, więc zagrał, a że zrobiło mu się stało w 1 połowie? Nie zgłosił tego wcześniej więc skąd klub miał wiedzieć?

Nie zawsze jest za co chwalić w tych materiach Wisłę, ale zachowaliśmy się prawidłowo i jakąkolwiek nagonka Jadczakowa jest po prostu robieniem gównoburzy.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 29.09.2020, 07:57
Oczywiście, że chodzi mu o gównoburzę, ale jak widać i wśród kibiców Wisły są ludzie gotowi mu przyklaskiwać.

"Dziennikarze pilnują klubów". Szkoda, że Jadczak "pilnuje" tylko jednego i uaktywnia się TYLKO kiedy może się do czegoś przyjebać. Acz, jak widać jak nie ma się do czego przyjebać, to i tak przedstawi wydarzenia w taki sposób, żeby mu do teorii pasowały. Jak widać, część ludzi to kupuje.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.09.2020, 10:11
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już więc w ogóle można mówić o jakichś "objawach koronawirusa", to chłopak co najwyżej przed meczem mógł gdzieś zakaszleć albo pociągnąć nosem, mając przy tym świeży negatywny wynik badania na koronawirusa, więc ja tu skandalu żadnego nie widzę. W ten sposób to chyba każdy z nas ma obecnie jakieś objawy i powinien siedzieć w domu.
Tak chyba do końca nie jest, bo jak Buksa i chyba Szot przyjechali na trening pociągając nosem i pokasłując, to ich jak najszybciej odizolowano od składu, aby nie istniało zagrożenia pozostałych zawodników.

Powikłania po koronawirusie (ale i grypie) mogą zakończyć piłkarzom karierę, więc nawet jeśli część obecnych obostrzeń i zasad nie ma sensu, inne są warte przestrzegania.

Jeżeli sprawa nie miała miejsca, to ok, nie ma problemu. Sam dziennikarz, o ile działał rzetelnie, też zachował się ok. Jeżeli nie, to oczywiście można rozważyć działanie, ale bardziej na tym wizerunkowo stracimy, niż skorzystamy (mając na uwadze, co wyciągnął Jadczak w przeszłości), a do tego, mając na uwadze przeszłość, rodzi się pytanie, czy warto. Ddziałalność Jadczaka, jakkolwiek irytująca i często wynikająca z jego niskiego poziomu, w długim okresie wyszła Wiśle na zdrowie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2020, 11:06
Tak chyba do końca nie jest, bo jak Buksa i chyba Szot przyjechali na trening pociągając nosem i pokasłując, to ich jak najszybciej odizolowano od składu, aby nie istniało zagrożenia pozostałych zawodników.
Co tylko sprawia, że wersja "dziennikarza" staje się jeszcze bardziej absurdalna.

I nie ma co bronić absurdów tym, że Jadczak gdzieś tam kiedyś tam odważył się nagłośnić haniebny wpływ Sharksów na klub (SA i TS). Ani z tego samego powodu obawiać się zaprotestować przeciwko głoszeniu przezeń absurdalnych oskarżeń.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.09.2020, 12:09
Przecież w każdym okołowiślackim działaniu tej kreatury złe intencje śmierdzą na kilometr, ja nie mogę się nadziwić, że ktoś się jeszcze na to nabiera. Zajęcie się tematem Sharksów też wynikało przypuszczam z niezbyt wysokich pobudek, chodziło wyłącznie o nośny temat, kliki, fejm i ostatecznie oczywiście hajs. A że wyszło ostatecznie nam na dobre? Zdarza się i tak: koleś, który wyrywając babci torebkę uratował ją jednocześnie przed wpadnięciem pod tramwaj też specjalnie na owacje nie zasługuje.
Poza tym mam wrażenie, że jego wpływ na cały proces upadku tego układu w Wiśle jest mocno przeceniany, to się już wszystko sypało pod własnym ciężarem, bez Jadczaka skończyło by się wszystko podobnie.

Czytaliście ten jego artykuł sprzed kilku dni o gejach na stadionach, Wiśle LGBT, Lechu LGBT itd? Ja na szczęście tylko wstęp, bo reszta była za paywallem, więc się nie musiałem denerwować ;D
Przecież on nie jest chyba kompletnie głupi, więc doskonale wie, że to są wszystko bzdury - oczywiście że zdarza się zapewne, że geje chodzą na mecze, jednak podchodzenie śmiertelnie poważnie do tych twitterowych manifestów tych niby-gejowskich środowisk, kiedy to oczywiste, że były one pisane typowo jajcarsko przez kibiców innych drużyn jest po prostu żenujące. No ale czego się nie robi dla hajsu, plus żeby się podlizać pryncypałom.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.09.2020, 12:15
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Co tylko sprawia, że wersja "dziennikarza" staje się jeszcze bardziej absurdalna.

I nie ma co bronić absurdów tym, że Jadczak gdzieś tam kiedyś tam odważył się nagłośnić haniebny wpływ Sharksów na klub (SA i TS). Ani z tego samego powodu obawiać się zaprotestować przeciwko głoszeniu przezeń absurdalnych oskarżeń.
Wtedy Jadczak też wydawał się nam (a przynajmniej mi) absurdalny. Jeśli tym razem zarzut był nieprawdziwy, to super. Bardzo się cieszę, bo chciałbym Wisły dobrze zorganizowanej, a do tego irytuje mnie olewanie zasad bezpieczeństwa.

masada napisał(a):Wyświetl post
Przecież w każdym okołowiślackim działaniu tej kreatury złe intencje śmierdzą na kilometr, ja nie mogę się nadziwić, że ktoś się jeszcze na to nabiera. Zajęcie się tematem Sharksów też wynikało przypuszczam z niezbyt wysokich pobudek, chodziło wyłącznie o nośny temat, kliki, fejm i ostatecznie oczywiście hajs. A że wyszło ostatecznie nam na dobre? Zdarza się i tak: .
Wątpię, żeby Jadczak był szczególnie złośliwy wobec Wisły. Podejrzewam, że prędzej ma taki złośliwy charakter, wyobraża sobie, że jątrzenie i złośliwości to rzetelność dziennikarska, a szukanie dziur w całym to dziennikarstwo śledcze. Gdyby nie Wisła, to pewnie byłby Widzew, albo inny sport, albo coś zupełnie innego. Ale wyszło nam na dobre i dobrze, więc niech sobie pisze. Jak coś napisze, to sprawdzić, czy prawdziwe i najwyżej zignorować. Przynajmniej dopóki nie są to kalumnie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.09.2020 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 30.09.2020, 11:56
Nowe TSW : https://weszlo.fm/audycje/tsw-144/
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2020, 13:18
Wtedy Jadczak też wydawał się nam (a przynajmniej mi) absurdalny. Jeśli tym razem zarzut był nieprawdziwy, to super. Bardzo się cieszę, bo chciałbym Wisły dobrze zorganizowanej, a do tego irytuje mnie olewanie zasad bezpieczeństwa...

Wątpię, żeby Jadczak był szczególnie złośliwy wobec Wisły. Podejrzewam, że prędzej ma taki złośliwy charakter, wyobraża sobie, że jątrzenie i złośliwości to rzetelność dziennikarska, a szukanie dziur w całym to dziennikarstwo śledcze. Gdyby nie Wisła, to pewnie byłby Widzew, albo inny sport, albo coś zupełnie innego. Ale wyszło nam na dobre i dobrze, więc niech sobie pisze. Jak coś napisze, to sprawdzić, czy prawdziwe i najwyżej zignorować. Przynajmniej dopóki nie są to kalumnie.

Myślę, że Tomasz Jażdżyński na tt wyjaśnił temat

https://twitter.com/jazdzynski/statu...728125954?s=20
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2020, 14:16
Tomasz Jażdżyński to jest gość
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.09.2020, 14:46
Pisałemna chacie w dniu tego bezmyślnego wpisu, że przecież Zukov mógł się poczuć źle w trakcie meczu/pod koneic 1połowy czy też w szatni i dlatego poprosił o zmianę, a ten debil z góry wskazał jakoby Skowronek wystawić miał piłkarza "chorego" z objawami w pierwszej jedenastce. Nie ma tutaj żadnego sensu, ani logiki, wystarczyło pomyśleć, ale ten krety kopie jak może bo wie, że przy tym dobrze się jego morda dobrze sprzedaje. Należy nadmienić , iż debilem ten co kupił te jego wypociny koloryzowane o nas .

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.09.2020, 16:32
Kompromitujące oświadczenie. Zwłaszcza po informacjach z ostatnich dni. Nikt w klubie nie przestrzega podstawowych zasad sanitarnych, o współpracy z Ekstraklasą nie wspominając. Był robiony dobry PR, to teraz dziwna agresja, próba zmieniania historii. Pan Jażdżyński nie ma dobrego okresu(wcześniej zmiażdżony przez inne kluby przy próbie zmiany podziału $).

P.S - Żukow ma koronę? Miejmy nadzieję, że klub ujawni którzy to piłkarze, bo przecież zaraz w Górniku mogą być masowe zarażenia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów