The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2016, 07:45
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie z rodzaju masochistycznych: ktos moze znalazl/czytal kiedy przegralismy tyle u siebie? I kiedy u siebie stracilismy 5 bramek? (oczywiscie pomijajac 06 Legia'93)
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=76345
Proszę.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.08.2016, 07:49
No dobra znalazłem sam.
Taka wysoka porażka miała miejsce 24 maja 1989 w meczu ze ... Śląskiem. Przegraliśmy 0:5 U nas grali np. Robert Gaszynski i Kazimierz Moskal
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...oc%C5%82aw_0:5

Do skaowania post bo wyzej jest odpowiedz
Ostatnio edytowane przez bódyń : 27.08.2016 o godz. 08:16.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.08.2016, 08:29
Tak z dystansu co do kibiców, chyba ze Śląskiem nigdy nie było aż tak rózowo, skoro kilka lat temu na trasie Kraków - Wrocław rozmawiałem przez pare godzin z gościem, który mówił, że nawet w okresie "największej" zgody dało się słyszeć - "..., blokowiska, każdy tu jest anty Wisła".
Ale to tylko taka ciekawostka sprzed chyba 10 lat.
Tylko Wisła!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.08.2016, 08:34
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Tak z dystansu co do kibiców, chyba ze Śląskiem nigdy nie było aż tak rózowo, skoro kilka lat temu na trasie Kraków - Wrocław rozmawiałem przez pare godzin z gościem, który mówił, że nawet w okresie "największej" zgody dało się słyszeć - "..., blokowiska, każdy tu jest anty Wisła".
Ale to tylko taka ciekawostka sprzed chyba 10 lat.
Każdy o tym wie. Dlatego nikt po Śląsku nie płacze.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.08.2016, 08:42
Czyli sportowo wróciliśmy do czasów jakie były przed TF. Nawet ten karny choć w 1989 niewykorzystany się zgadza.

To był jakiś dramat sportowy. W drugiej połowie grali jak zlepek przypadkowych ludzi zebranych z parku Jordana. Zero zespołowej gry, tylko indywidualne szarpnięcia i kop w pole karne na alibi. Na to się nie da patrzyć. Bez impulsu w postaci świeżej krwii sezonie raczej nic nas nie uratuje. W poprzednim graliśmy o niebo lepiej nawet w okresie porażek przed Wdowcem, a mimo to byliśmy na miejscu spadkowym... Szanse na uratowanie się przed degradacją upatruje jedynie w podziale punktów i dodatkowych 7 kolejkach. I oczywiście wzmocnieniach na rundę wiosenną.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2016, 08:57
wydaje mi sie ze praca Wdowczyka juz sie zakończyła. Fizycznie dno, bez pomysłu, bez ładu składu. Gramy wrzutki podczas gdy nie strzelamy z główki.
Piłkarze wygladaja słabo. Zachara jest tragiczny do gry w piłkę, on moze tylko na ochłapach stać i czekać na bezpańska piłkę. Uruga nie przeskoczy niestety pewnego poziomu, dalej bedzie klocem z technika na bakier. Maczynski ma 1 dobre zagranie na mecz i masę strat, wczoraj Portugalczyk ze Śląska pokazał jak powinien grac def pomocnik. Nawet Ostoja wyglądał jak piłkarz! Pawełek jak profesor... Madej jak 23 letni skrzydłowy.
P.s. Brlek ... Nie mam pytań. To nie jest nowy Jirsak bo czeski Napoleon to umiał podać zastawić nawet gola strzelił. A ten ? Toz to ....a kpina jest. Nie potrafi nic.
Czerwona latarnia ma Reymonta swieci sie póki co bardzo mocno
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.08.2016, 09:13
Szkoda, że nie możemy zebrać wolontariuszy i ich wystawić na następne mecze, a panów piłkarzy wraz z panem trenerem wysłać na urlopy bezpłatne. Najwięcej kosztują a najmniej pomagają w obecnej sytuacji
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2016, 09:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tez mam takie wrazenie.Teraz jest Kulminacja tego całego smrodu jaki juz zaczynał sie robic jak Cupial powoli zaczał Wisłe odkladac w kąt.
Moim zdaniem jesteś dużym optymistą. Nie ma żadnych symptomów czy objawów poprawy. Mnie się wydaje że kulminacja dopiero przed nami i trzeba sie na nia jakos psychicznie nastawić.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Śląsk inteligentnie grał na podział wśród kibiców Wisły a dali się wciągnąć w tą ich gierkę ci najmniej uświadomieni.
Masz jakies dziwne podejscie do podziałów i gry 'na podział'. Tak bez napinki - większość z nich ( jak nie wszystkie) pochodzi przecież z C. Pikników każdy podział irytuje, a C podziałami żyje. To panowie z 'C' mówią z kim jest zgoda to oni mówią o sobie 'Wisła to My'. To oni przemalowali się na czarno by się od innych oddzielić. Uświadomienie owoców ich decyznji wśród pozostałych kibiców, pokazanie ich palcem nie jest dzieleniem - podziały nakreślił już ktoś wcześniej.

Chodzi Ci o podział wsród C?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.08.2016 o godz. 09:19.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.08.2016, 09:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi sie ze praca Wdowczyka juz sie zakończyła. Fizycznie dno, bez pomysłu, bez ładu składu. Gramy wrzutki podczas gdy nie strzelamy z główki.
Piłkarze wygladaja słabo. Zachara jest tragiczny do gry w piłkę, on moze tylko na ochłapach stać i czekać na bezpańska piłkę. Uruga nie przeskoczy niestety pewnego poziomu, dalej bedzie klocem z technika na bakier. Maczynski ma 1 dobre zagranie na mecz i masę strat, wczoraj Portugalczyk ze Śląska pokazał jak powinien grac def pomocnik. Nawet Ostoja wyglądał jak piłkarz! Pawełek jak profesor... Madej jak 23 letni skrzydłowy.
P.s. Brlek ... Nie mam pytań. To nie jest nowy Jirsak bo czeski Napoleon to umiał podać zastawić nawet gola strzelił. A ten ? Toz to ....a kpina jest. Nie potrafi nic.
Czerwona latarnia ma Reymonta swieci sie póki co bardzo mocno
To wszystko akurat nie musi mieć jakiegokolwiek związku z trenerem. Od lat systematycznie się osłabiamy. W poprzednim sezonie po raz pierwszy broniliśmy się przed spadkiem. W tym obiektywnie jesteśmy jeszcze słabsi kadrowo. Nie tylko dlatego, że nie ma Wolskiego i Donalda, którzy dla nas coś znaczyli, ale również z tego powodu, iż kilku naszych piłkarzy apogeum formy ma już za sobą i nieubłaganie zbliża się do końca i tak na siłę przedłużonej kariery

Nie chcę rozwodzić się nad całością problemów jakie nas trapią, dlatego skupię się wyłącznie na środku pomocy. Otóż formacja ta nie funkcjonuje. Popović, Uryga, Boguski, Brlek i Mączyński bez formy nie stanowią żadnej realnej siły. Niezależnie od konfiguracji, w której wychodzą na boisko. Tak się nie da osiągać dobrych wyników.

Dodatkowo, po osłabieniach, klub zafundował nam 3 transfery, których równie dobrze mogłoby nie być. Załuska, Zachara i Mójta. To na tym etapie rozgrywek totalne nieporozumienie.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.08.2016, 09:38
Co mnie zasmuciło w tym meczu. Po pierwsze, nie ma młynu, nie ma dopingu. Na C doping "prowadzi" jakiś koleś, który sądząc po głosie nie przeszedł jeszcze mutacji... Nie umie porwać tłumu, krzyczy "zajebiście", podczas gdy 3/4 sektora nie śpiewa... ogólnie żal na to patrzeć, żal tego słuchać. Ni to melodyjne, ni to głośne. Donoślejszy doping prowadził narożnik, niech to służy za ocenę dzisiejszego młynu. Druga sprawa, kibice są mocniej podzieleni niż sądziłem. Sprawa z Ruchem zajebała dużo... A co do gry piłkarzy... Wziąłem na mecz parę osób, które uparcie nie chciały iść. W końcu się zdecydowały i po tym co zobaczyły, wątpię żeby kolejny raz pojawili się na R22... Żenada. Tak się traci potencjalnych kibiców.
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.08.2016, 09:46
Odnośnie trybun, to zdecydowana większość tych klaskaczy w stronę Śląska to pikniki w szalikach Spółki Akcyjnej, których kibicowanie ogranicza się do przyjścia na stadion w Krakowie i oychaniem sę pop cornem i piciem piwa, W sektorze A w którym siedziałem starłem się słownie z kilkoma z nich odnośnie ich zachowania i wyjaśniły się przypuszcenia, że jedyne ich wyjazdy to te na R22, Po racowisku przestali być już tacy aktywni i do końca meczu siedzieli juz cicho. Po kilku mocnych słowach innych kolesi ostudzili swoje rozłamowe gierki. Prawda jest taka, że gdyby na sektor weszło kilku gości by zdyscyplinowtych tych gierojów to skończyła by się ich odwaga. Jedynie na co ich stać to klaskanie i gwizdanie.
Nie ma co się dziwić, pokolenie które wyrosło w czasach jednej zgody od 20 lat ma poczucie jakby im sie świat zawalił. Ja pamiętam inne czasy i wiele różnych zgód. I zawsze będę stał za Wisłą i chłopakami, którzy chodzą i jeżdżą za Białą Gwiazdą, Kwestia czasu gdy wszystko wróci do normy. Wielu musi to przetrwić i zrozumieć, że ich koledzy nie siedzą w sektorze przyjezdnych.
Śląsk inteligentnie grał na podział wśród kibiców Wisły a dali się wciągnąć w tą ich gierkę ci najmniej uświadomieni.
O kuwa, padłem ... Ci klaskacze robią bardzo dużo dla klubu: kupno biletu na droższy sektor, popcornu, coli, kiełbasy, koszulki = zostawiają więcej kasy w klubie niz niejeden hoooligan. Jeździsz na wyjazdy? Super, jesteś elo hooligan i psychofan. Bronisz barw na mieście, robisz wjazdy na osiedla? Ekstra, moje dzieci poczuły ulgę że są tacy batmani na mieście. Ale nie rób z innych ludzi idiotów, nikt mi nie będzie kazał z miesiąca na miesiąc jebać przyjaciół a kochać i tolerować do niedawna wrogów. Karki weszłyby na sektor i zrobili porządek? Zajebisty pomysł stary, to dopiero przyciągnie nowych ludzi na stadion i starych kibiców Wisły. Masz rację, taka akcja na pewno zmniejszy podziały, jak karki będą nade mną stały i plastrami mi uświadamiały jak mam śpiewać

Zejdźcie na ziemię, sytuacja nie wróci szybko do normy. Dużo, bardzo dużo ludzi nie akceptuje ostatnich wydarzeń na trybunach, a ponieważ nie są "decyzyjni" ani nie mają wymiarów pozwalających na rozmowę z decyzyjnymi pozostaje odpuścić sobie kibicowanie.

Cała Wisła zawsze razem nigdy nie było bardziej pustym hasłem niż jest obecnie. I nie jest to wina WKS, Motoru, Łysego Bednarza czy gry grajków.
Kurz
Senior Member

Stary 27.08.2016, 09:47
Wszyscy narzekający powinni zastanowić się jak opylić zawodników z tej listy:

Boguski
Brlek
Popović
Drzazga
Mójta
Pietrzak
Cywka
Zachara
Uryga

Czy naprawdę nie ma refleksji, że tym szrtotem dałoby się obdzielić ze 2-3 drużyny i jednak 9 kul u nogi to trochę więcej, niż jest w stanie udźwignąć Wisła.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 27.08.2016, 10:08
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
O kuwa, padłem ... Ci klaskacze robią bardzo dużo dla klubu: kupno biletu na droższy sektor, popcornu, coli, kiełbasy, koszulki = zostawiają więcej kasy w klubie niz niejeden hoooligan. Jeździsz na wyjazdy? Super, jesteś elo hooligan i psychofan. Bronisz barw na mieście, robisz wjazdy na osiedla? Ekstra, moje dzieci poczuły ulgę że są tacy batmani na mieście. Ale nie rób z innych ludzi idiotów, nikt mi nie będzie kazał z miesiąca na miesiąc jebać przyjaciół a kochać i tolerować do niedawna wrogów. Karki weszłyby na sektor i zrobili porządek? Zajebisty pomysł stary, to dopiero przyciągnie nowych ludzi na stadion i starych kibiców Wisły. Masz rację, taka akcja na pewno zmniejszy podziały, jak karki będą nade mną stały i plastrami mi uświadamiały jak mam śpiewać

Zejdźcie na ziemię, sytuacja nie wróci szybko do normy. Dużo, bardzo dużo ludzi nie akceptuje ostatnich wydarzeń na trybunach, a ponieważ nie są "decyzyjni" ani nie mają wymiarów pozwalających na rozmowę z decyzyjnymi pozostaje odpuścić sobie kibicowanie.

Cała Wisła zawsze razem nigdy nie było bardziej pustym hasłem niż jest obecnie. I nie jest to wina WKS, Motoru, Łysego Bednarza czy gry grajków.
Szkoda, że mnie uprzedziłeś z odpowiedzią.

Cała Wisła Zawsze Razem zdaniem kumatych = karki mają lać swoich i imię Ruchu ChorzówPrzypomnijmy jeszcze, że niedawno ci sami ludzie dziwili się czemu ktoś nie chciał fetować mistrzostwa Śląska Wrocław.

Otóż "kumaci" "decyzyjni" "batman osiedlowy" i inni muszą zrozumieć, że w tej sytuacji powinni troszkę odpuścić sobie "kumatowatość" w imię tego aby jak najwięcej Januszy Pikników przyszło na stadion.

Wiem, że to aberracja ale wyobraźcie sobie tylko taki dziwny mecz. Doping dla Wisłu cały czas wciąganie w proste przyśpiewki innych sektorów. Oprawa czysto sportowa. Brak PDW Ruchu Chorzów i innych kumatych klimatów.

Wisła potrzebuje pieniędzy jak wody, sponsorów nie będzie ta kasa jest w Januszu Pikniku.
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.08.2016, 10:10
A źródło tego podziału precyzyjnie wskazali Lukasz i Grzadq powyżej. I Ajax.
Powód: i Ajax
Ostatnio edytowane przez crux.a : 27.08.2016 o godz. 10:10.
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.08.2016, 10:30
"Wszyscy wielcy humaniści k.u.r.w.a. jego mać " Technologia poszła o przodu mamy "ainternety" i niektórym w dupach sie popieprzyło .....ciupać zza klawiatury potrafi każdy a dlaczego nikt nie pójdzie i nie powie tego w twarz ?
Ciekawe jakby to forum wrzało w 93 jak zaczynało byc coś na rzeczy z Lechią i ze Ślaskiem ..... też nie było kolorowo na początku .
Wisła Kraków
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2016, 10:34
Niech się wszyscy zajmą Wisłą i kibicowaniem Wiśle zamiast prowokować (wszystkie strony) zaczepki na trybunach - jedni w imię zgody z ruchem i widzewem, drudzy w imię zgody ze śląskiem i lechią.
Celowo z małej litery te wszystkie nazwy.

Czy myślicie, że jak ktoś mający trochę więcej kasy i rozumu od idących ślepo za decyzyjnymi, zobaczy takie przepychanki na trybunach to przyjdzie jeszcze raz?
A może gdzieś w mediach społecznościowych napisze, ze wszyscy mieniący się kibicami Wisły to debile i on więcej tu swojej nogi nie postawi i innych nie zachęci do przyjścia?

Dla mnie może nie być żadnej zgody. Nie akceptowałem podkładania się ślaskowi gdy był wybór między MP dla śląska czy legii. Nie akceptuję włażeenia w d..ę ruchowi.
Jedyne o co w tym chodzi to pieniądze dla niewielkiej grupki, za którą ślepo idą w większości sterydowe rezusy i wszyscy, którzy na siłę chcą być kumaci.

A co do aspektu sportowego:

- kiedyś każdy w Wiśle miał mentalność zwycięzcy ("champions leage... przyzwyczajaj się"), teraz mają mentalność chłopców do bicia.
Kiedyś jak traciliśmy gole graliśmy z każdą minutą lepiej. I albo się udało, albo nie. Przeważnie się udawało.
Teraz jak zdobywamy gola, to cofamy się oczekując kary. I przeważnie ją dostajemy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Michal1910
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 27.08.2016, 10:57
Nie jestem kibicem Wisły, ale jestem zdumiony tymi wpisami więc nie sposób nie odpowiedzieć.
Zawsze myślałem, że liczy się to ile oddajesz serca dla klubu a nie pieniędzy..
Każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie jakiemu klubowi kibicuje, Wiśle czy Śląskowi, Lechii a może jeszcze komuś innemu. Nikt wam nie będzie kazał kogoś kochać czy nienawidzić tylko zdajcie sobie sprawę z tego, że to nie wy ustanawialiście zgody z Lechią czy Śląskiem tylko przychodząc na stadion dowiedzieliście się, że takie zgody są, a kto jest waszym wrogiem. Wiadomo sami potem decydujecie kogo darzycie sympatią i nikt was do niczego nie będzie zmuszał, możecie sobie kochać nawet Legie tylko nie każdemu się to może spodobać.
A klaskanie z kimś kto śpiewa o waszych kolegach z trybun, waszej ekipie, że "je*ać" ją itd. i nie traktowanie tego jako atak na Wisłę jest zdumiewająca. Jak ktoś przyjedzie i krzyknie "je*ać" cały sektor Y a wy będziecie siedzieć na sektorze X to nie o was, więc nie ma problemu? .
Bądźcie wierni swojemu klubowi a będzie dobrze. A ustalanie zgód i kos zostawcie tym co chcą się w to bawić i są "batmanami na mieście". Śmieszy was bicie się na barwy to po co wam kosy skoro i tak nic przeciwko nim nie zrobicie.
Ave Widzew. Pozdro Wisła.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.08.2016, 11:27
Odnośnie trybun, to zdecydowana większość tych klaskaczy w stronę Śląska to pikniki w szalikach Spółki Akcyjnej, których kibicowanie ogranicza się do przyjścia na stadion w Krakowie i oychaniem sę pop cornem i piciem piwa, W sektorze A w którym siedziałem starłem się słownie z kilkoma z nich odnośnie ich zachowania i wyjaśniły się przypuszcenia, że jedyne ich wyjazdy to te na R22, Po racowisku przestali być już tacy aktywni i do końca meczu siedzieli juz cicho. Po kilku mocnych słowach innych kolesi ostudzili swoje rozłamowe gierki. Prawda jest taka, że gdyby na sektor weszło kilku gości by zdyscyplinowtych tych gierojów to skończyła by się ich odwaga. Jedynie na co ich stać to klaskanie i gwizdanie.
Nie ma co się dziwić, pokolenie które wyrosło w czasach jednej zgody od 20 lat ma poczucie jakby im sie świat zawalił. Ja pamiętam inne czasy i wiele różnych zgód. I zawsze będę stał za Wisłą i chłopakami, którzy chodzą i jeżdżą za Białą Gwiazdą, Kwestia czasu gdy wszystko wróci do normy. Wielu musi to przetrwić i zrozumieć, że ich koledzy nie siedzą w sektorze przyjezdnych.
Ty utknąłeś gdzieś na początku lat 90tych, że Ci takie akcje imponują?
Dyscyplinować to sobie możesz czworonoga jak Ci pogryzie Twoje ulubione bambosze. Pozwól łaskawco, że dorośli ludzie będą wyrażać swoje zdanie w taki sposób jaki uznają za stosowne. Niektórzy nawet pod ryzykiem dostania w ryj od kogoś w tych samych barwach.

Jeszcze kilka takich akcji jakimi teraz próbujesz nieudolnie zaimponować samemu sobie, jeszcze kilka wejść "kumatych" jak wczoraj w przerwie na A i ten stadion na 33 tysiące będzie świecił pustkami.
I będziecie stać na tym stadionie Ty i tak z 300 innych "kumatych" i "kombatantów" i będziecie się grzać w tym smrodliwym ciepełku własnej zajebistości, będziecie sobie liczyć te wszystkie wyjazdy jeszcze sprzed Chrystusa, odmieniać słowo "wierność" przez wszystkie znane Wam przypadki i w ogóle będziecie fest twardzielami. Kilku z Was tak się zagotuje, że będzie się uderzać z rozpędu wypiętymi klatami, tak będzie ekstra.

Ale przyjdzie taki moment, że podniesiecie jeden z drugim łby do góry a echo waszych bluzg na cały świat odbije się od pustego stadionu. I może wtedy do jednego czy dwóch nieco bardziej bystrych dotrze, że macie na sobie czarne barwy nie dlatego, że to takie twardzielskie, tylko dlatego, żeście na pogrzebie.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 27.08.2016 o godz. 11:39.
vel HatefulRespect
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.08.2016, 11:32
Michal1910. jak napisałeś nie jesteś kibicem Wisły. Krótka rada: zajmij się zatem swoim klubem, swoimi kolegami na swoim forum.
raf2
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 27.08.2016, 11:38
Michal1910 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem kibicem Wisły, ale jestem zdumiony tymi wpisami więc nie sposób nie odpowiedzieć.
Zawsze myślałem, że liczy się to ile oddajesz serca dla klubu a nie pieniędzy..
Każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie jakiemu klubowi kibicuje, Wiśle czy Śląskowi, Lechii a może jeszcze komuś innemu. Nikt wam nie będzie kazał kogoś kochać czy nienawidzić tylko zdajcie sobie sprawę z tego, że to nie wy ustanawialiście zgody z Lechią czy Śląskiem tylko przychodząc na stadion dowiedzieliście się, że takie zgody są, a kto jest waszym wrogiem. Wiadomo sami potem decydujecie kogo darzycie sympatią i nikt was do niczego nie będzie zmuszał, możecie sobie kochać nawet Legie tylko nie każdemu się to może spodobać.
A klaskanie z kimś kto śpiewa o waszych kolegach z trybun, waszej ekipie, że "je*ać" ją itd. i nie traktowanie tego jako atak na Wisłę jest zdumiewająca. Jak ktoś przyjedzie i krzyknie "je*ać" cały sektor Y a wy będziecie siedzieć na sektorze X to nie o was, więc nie ma problemu? .
Bądźcie wierni swojemu klubowi a będzie dobrze. A ustalanie zgód i kos zostawcie tym co chcą się w to bawić i są "batmanami na mieście". Śmieszy was bicie się na barwy to po co wam kosy skoro i tak nic przeciwko nim nie zrobicie.
Ave Widzew. Pozdro Wisła.
okej, a teraz spierdalaj na forum swojej żydowni

to, że paru karków handlujących mefedronem ustaliło z wami jakiś układ nie znaczy, że przez wszystkich jesteście tutaj miło widziani...
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.08.2016, 11:41
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ty utknąłeś gdzieś na początku lat 90tych, że Ci takie akcje imponują?
Dyscyplinować to sobie możesz czworonoga jak Ci pogryzie Twoje ulubione bambosze. Pozwól łaskawco, że dorośli ludzie będą wyrażać swoje zdanie w taki sposób jaki uznają za stosowne. Niektórzy nawet pod ryzykiem dostania w ryj od kogoś w tych samych barwach.

Jeszcze kilka takich akcji jakimi teraz próbujesz nieudolnie zaimponować samemu sobie, jeszcze kilka wejść "kumatych" jak wczoraj w przerwie na A i ten stadion na 33 tysiące będzie świecił pustkami.
I będziecie stać na tym stadionie Ty i tak z 300 innych "kumatych" i "kombatantów" i będziecie się grzać w tym smrodliwym ciepełku własnej zajebistości, będziecie sobie liczyć te wszystkie wyjazdy jeszcze przed Chrystusem, odmieniać słowo "wierność" przez wszystkie znane Wam przypadki i w ogóle będziecie fest twardzielami. Kilku z Was tak się zagotuje, że będziecie się uderzać z rozpędu wypiętymi klatami. Tak będzie ekstra.

Ale przyjdzie taki moment, że podniesiecie jeden z drugim łby do góry a echo waszych bluzg na cały świat odbije się od pustego stadionu. I może wtedy do jednego czy dwóch nieco bardziej bystrych dotrze, że macie na sobie czarne barwy nie dlatego, że to takie twardzielskie, tylko dlatego, żeście na pogrzebie.
zgadzam się.
Problem w tym, że żeby coś z tego dotarło, trzeba mieć otwarty umysł, a nie zakuty łeb.

W dupie mam zgody. Nie biłem brawo Śląskowi, nie gwizdałem na HKS, nie pozdrawiałem Ruchu i Widzewa.
Nie uważam też, że miłość do klubu mierzy się w kilometrach.

WISŁA potrzebuje desperacko naszej pomocy, a 30 NAJWIERNIEJSZYCH kibiców z miliardem wyjazdów, naszych osiedlowych stróżów na czarno urządziło sobie tour po trybunach.

Śmiejecie się z Cracovii, że bardziej nienawidzą Wisły niż kibicują swoim, a wczoraj zamiast pomóc Wiśle, najważniejsze było dojebać Śląskowi.

To jest miłość do Wisły?

PS. Z innej beczki, czy na transie Śląska nasz herb był przekreślony? Ma ktoś dobre foto?
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 27.08.2016 o godz. 12:25.
noWISjusz
Member

Od: 09.2003

Stary 27.08.2016, 11:58
Smutny to widok gdy na jednym sektorze ludzie ubrani w Wiślackie koszulki w jednej chwili klaszczą i gwiżdżą... Na Wisłę chodzę od wielu lat kiedyś ktoś zdecydował "nie wspieramy Jagiellonii wspieramy Lechię" i wtedy zrozumiałem że jedyną niekwestionowaną wartością jest Wisła i tylko Ona. Dlatego proponuję wszystkim tym klaskaczom i gwizdaczom zamiast tracić czas na układy,sztamy, zgody skoncentrujcie się na Wiśle bo to NASZ UKOCHANY KLUB.
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.08.2016, 12:06
Wszyscy pisali po poniedziałku wspieramy Wisłę. Głowacki prosi o wsparcie z trybun dla drużyny mobilizacja zdjęcia biletów karnetów kup bile nie przychodzi na mecz itp i co ledwo 13 tyś. Mecz lepsze oglodałem w B klasie. A co do trybun i dopingu i wsparcia to wszyscy widzieli słyszeli i wstyd mi tylko ze po takim w.......u od cienkiego Śląska mistrzowie z C śpiewają" HUJ z wynikami Wisełko jesteśmy z wami " a jeszcze pół roku temu śpiewali" walczyć biegać zapierdalać a jak nie to wypierdalać"
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 27.08.2016, 12:15
Po wczorajszym meczu naprawdę jestem w szoku...
Pierwszy raz na meczu byłem 8 maja 1994 roku na meczu z Legią, padł wtedy remis 1-1, co uznano za sukces. Od tamtej pory przez prawie 23 lata opuściłem ledwie kilka meczy, z ważnych powodów (Chrzciny dzieci, jakieś wesela bardzo bliskiej rodziny, itp.), nieważne czy przyjeżdżał Raków Częstochowa, Jeziorak Iława czy FC Barcelona, nieważne, że Bednarz wydał mi zakaz wstępu na stadion, ja jechałem by mecz przeżyć w Krakowie ( U Wiślaków, z kolegami w innym miejscu, ale byle mecz zaliczyć) - ja byłem, przeżyłem spadek z ligi, 8 Mistrzostw Polski, wielkie mecze (np. TSW-Widzew 6-0, TSW-FCB 3-4, pamiętną Saragossę, Parmę, Inter 1-0, Panathinaikos, itp), były piękne momenty, były smutne, ale zawsze czułem dumę z bycia Wiślakiem, nie ważne, że graliśmy w Sosnowcu czy na Suchych Stawach, ja zawsze byłem... Co weekend pokonywałem odległość 130 km w jedną stronę żeby być na Reymonta.

Ale wczoraj poczułem, że coś się zmieniło, coś poszło w nie tą stronę co trzeba...
Od kilku lat chodzę na D i jak wczoraj usłyszałem: "Miśkiewicz Ty k..wo" to pomyślałem, że chyba to już ten czas...
Grali u Nas byli Legioniści, trenował nas Okuka, trenuje Wdowczyk i dopóki reprezentowali Wisłę nikt ich nie ważył się nazywać tak jak wczoraj Michała...honor na to nie pozwalał.
Michał nie jest wielkim bramkarzem, dodatkowo nie ma formy, ale jest najlepszym z obecnych bramkarzy w Wiśle, dlatego jeśli broni trzeba za nim stać murem, bo jest WIŚLAKIEM!!! Nie gra źle bo chce komuś zrobić na złość, tylko na tyle pozwalają jego umiejętności!!!
Mamy zawodników jakich mamy, na więcej nas nie stać, dlatego trzeba piłkarzom pokazać, że gra w Wiśle to zaszczyt! Trzeba ich wspierać, bo po tych gorszych dniach nadejdą jeszcze piękne chwile. Wisła to jest Wielki Klub, 110 lat historii, najstarszy polski Klub Piłkarski, z tysiącami oddanych kibiców na całym świecie, Ci kibice nie pozwolą zginąć Wisełce, potrzebna jest tylko jedność!

Druga sprawa to gwizdy, brawa, itp...

Była zgoda z Jagą - nie ma... to była maja zgoda, ta "najważniejsza", upadła to była aż zgoda, ale i tylko zgoda, Wisła jest najważniejsza, Wisła i jej dobro. Dlaczego padła ta zgoda każdy mniej więcej wie, było mi przykro ale zostawiłem to dla siebie, bez gwizdów, pajacowania.
Teraz także padły zgody dwie, może jednej czy drugiej komuś szkoda, mi osobiście szkoda Lechii, ale także pozostawiam to dla siebie, nie gwiżdże, nie klaskam, nie pajacuję, Wisła to moja miłość, a zgoda to zgoda.

Jest Ruch, Widzew, kiedyś będzie może kto inny, będzie to będzie i tylko tyle. Do Ruchu z pewnego względu mi blisko, mam tam sporo znajomych, ale do układu podchodzę z chłodną głową, nie śpiewam na Wiśle o Ruch, ale gwizdy czy buczenie przez myśl mi nie przeszło ani razu.

Nie akceptujesz układu zachowaj to dla siebie, Wiśle dziś ostatnią rzeczą jakiej potrzeba jest takie pajacowanie jak wczoraj na meczu. Wystarczy, że nie będziesz śpiewał HKS czy Łódzki Widzew...

Śląsk przyjechał wczoraj w celu głębszego podziału kibiców Wisły i wyjechał z Krakowa z potwierdzeniem, że tego dokonał!!!

Jak ktoś śpiewa, że któraś grupa na Wiśle to chu... to znaczy, że śpiewa, że wśród NAS oni są, znaczy się, że obraża brata Wiślaka, między sobą możemy się sprzeczać ale za zewnątrz musimy być jednością.

WISŁA TERAZ POTRZEBUJE JEDNOŚCI I WSPÓLNEGO DZIAŁANIA KU CHWALE BIAŁEJ GWIAZDY!!!
Ostatnio edytowane przez KotWButach : 27.08.2016 o godz. 13:14.
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.08.2016, 12:20
noWISjusz napisał(a):Wyświetl post
Smutny to widok gdy na jednym sektorze ludzie ubrani w Wiślackie koszulki w jednej chwili klaszczą i gwiżdżą... Na Wisłę chodzę od wielu lat kiedyś ktoś zdecydował "nie wspieramy Jagiellonii wspieramy Lechię" i wtedy zrozumiałem że jedyną niekwestionowaną wartością jest Wisła i tylko Ona. Dlatego proponuję wszystkim tym klaskaczom i gwizdaczom zamiast tracić czas na układy,sztamy, zgody skoncentrujcie się na Wiśle bo to NASZ UKOCHANY KLUB.
A w przerywnikach dopingu jebiemy WKS. Aha, no i jak przyjeżdża nasza super wieloletnia jedyna i prawdziwa zgoda HKS to wpuszczamy ich na swoje serce stadionu niczym .....a do burdelu i cicho siedzimy żeby się na nas przypadkiem nie obrazili. Albo co gorsza, żeby nasi grajkowie nie poczuli przypadkiem że grają u siebie.

Edit:

Cytat:
Wystarczy, że nie będziesz śpiewał HKS czy Łódzki Widzew...
A wtedy jeden z drugim kumatym podejdą i mi "wytłumaczą", czy mam coś śpiewać i co mam śpiewać. Nie, dziękuję.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 27.08.2016 o godz. 12:23.
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 27.08.2016, 12:22
noWISjusz napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie. Ten choć napisany prostolinijnie chyba najlepiej trafia w sedno tego całego zamieszania, czy jak to nazwać...

Dodam też dwie rzeczy od siebie.

Odnośnie kibiców Wisły, tak zwanych "pikników":

- Gdyby drużyna grała fajnie, o mistrzostwo, to 99% tym by się zajmowała, na tym głównie koncentrowała.

Odnośnie ludzi na C, tak zwanych "kiboli":

- Gdyby na gnieździe stał ktoś tak kumaty jak G. z M. na starej X-tce, ktoś ogarnięty, ktoś kto budził w ludziach szacunek i respekt, ktoś kto potrafił ludźmi pokierować, wpoić im pewne podstawowe i niekwestionowane zasady, a nie przypadkowi ludzie z łapanki...

Nie było by tego tematu, a jak już to przewijałby się na marginesach.

A tak jest smród. Szkoda.

Koncentrujcie swój wysiłek na WIŚLE.
Ostatnio edytowane przez Bene Nati : 27.08.2016 o godz. 12:25.
Wiślak ASR
Member

Stary 27.08.2016, 12:39
To że ktoś gwizdał czy klaskał w kluczowych momentach nie musiało oznaczać przywiązania do Lechii czy Śląska czy nienawiści do Ruchu czy Widzewa. Mogło, i pewnie w niemałej części było wyrazem dezaprobaty względem działań kumatych, nie wymierzonych przeciw zgodom, ale przeciwko jedności Wiślaków.

Z drugiej strony wielu z nas pisze - nie skupiajcie się na zgodach, tylko na Wiśle - dość ciężko skupiać się tylko na Wiśle jak duża część dopingu była skierowana właśnie albo przeciwko starej zgodzie albo dla nowych.

Mam wrażenie że kiedyś było więcej pozytywnego dopingu. Dodatkowo pamiętam jak śmiano się z Pasów że na każdym meczu muszą coś zaśpiewać anty, a wczoraj tak bez okazji poszło w drugą stronę błoń kilka "ciepłych" słów. Po co to w takim momencie?
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2016, 12:53
KotWButach
Świetnie napisane. Nic dodać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 27.08.2016, 13:01
Ludzie pomyślcie...

Jestem najzwyklejszym piknikiem.

Nie pozdrawiałem nowych zgód ale i nie gwizdałem na pozdrowienia dla nich, zajmowałem się dopingiem dla Wisły. Za transparent Ś L tez braw jednak nie biłem.

Pierwsze odczucie gdy ukazał się transparent Śląska - że zachowali się OK, że rozładował agresję.

Jednak siła tych braw z D i E każe zadać pytanie czy aż tyle tysięcy ludzi, w tym kobiet i dzieci miało znajomości i przyjaźnie we Wrocławiu?

Może po prostu poczuliście się docenieni na transparencie? Coś jak pozdrowienia z telebimu na Bagateli albo koncert życzeń w telewizji na pasku.

Jak przyjedzie Legia / Lech / Cracovia i wywiesi identyczny baner to też się ucieszycie że ktoś Was w ten sposób docenił i uhonorował?

Sam się dziwiłem że nie ma barw Motoru (Miedzi były) ale jak się okazało Śląsk poprosił Motor o nie przyjeżdżanie na mecz (wiadomo Motor nienawidzi Wisły ale jestem ciekaw jakiej argumentacji użył Śląsk? Że będzie fajna prowokacja i opłaca się zostać w Lublinie?) Gdyby był Motor to bluzgi na Wisle z sektora gości zjednoczyłyby wiślackie trybuny, co dobitnie pokazuje że celem transparentu (jak i całego wyjazdu) była jedynie prowokacja z udziałem nieświadomych przebiegu wydarzeń mas kibiców i ubranie się Śląska przed nimi w barwy świętych niewiniątek tylko po to by nas dalej podzielić.

Liczy się JEDNOŚĆ i RATOWANIE KLUBU i po wczorajszym meczu jestem jeszcze bardziej przekonany co do zasadności komunikatów płynących ze strony ludzi przewodzących na Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 27.08.2016 o godz. 14:57.
Wiślak ASR
Member

Stary 27.08.2016, 13:08
Ja się nie znam na kibicowskich sprawach, ale czy np. nasi decyzyjni pozdrowiliby na transparencie jakiś znienawidzony klub czy jego kibiców po to żeby ich podzielić? Dla mnie to grubymi nićmi szyte - wydaje mi się że ani ich nasza, tj. szarych kibiców, sytuacja ziębi, ani grzeje.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów