The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2016, 17:50
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nie dla żadnych nowych wynalazków! Tylko TS i niech nasi zadbają o dalszy rozwój Wisły.
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Lepsi swoi niz obcy
Nie zgodziłbym się, że jest tak zawsze, ale w tym wypadku i w tej sytuacji na pewno tak. MC mógłby jednak iść do jakiegoś piłkarskiego czyśćca, a nie robić kolejny skok na Kraków.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dobry news.
W zasadzie możnaby pomyśleć nad wejsciem spółki na giełdę. Minusów jest sporo ale jeśli chodzi o transparentność udziałów, czy publikowane raporty finansowe - bezcenne.
Transparentność można mieć bez Giełdy, a wejście na Giełdę to są potężne, ale to potężne koszty związane z przygotowaniem do tego spółki, a później obsługą wszystkich formalności i opłatami rocznymi. Poza tym na Giełdę idzie się wtedy, kiedy indeksy są zielone. Ale docelowo i kiedyś warto się zastanowić.

Paweł napisał(a):Wyświetl post
Sprzedałby udziały w Pogoni, a przejął klub, który daje większe możliwości.
A ma kupca?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2016, 17:51
Jeszcze teraz ktos spytał Juszczyka czy można powiedzieć, że Wisła SA w rękach TS. On odpisał:

@PawelWojti231 Nieoficjalnie? Jak widać, wszystko na to wskazuje. Oficjalnie? Nie mam takich informacji, więc nie mnie przesądzać.

Chyba by tak nie pisał rzecznik z oficjalnego konta gdyby to miało być zwykle pieprzenie o pogodzie..
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.08.2016, 18:00
Dobra i w razie przejęcia Wisły SA przez TS znów czeka nas Komisja ds. licencji?
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.08.2016, 18:03
Oczywiście, że tak.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2016, 18:18
rav napisał(a):Wyświetl post
Nic mnie tak nie irytuje, jak ciągłe oglądanie się na "właściciela" czy "sponsora".

Do cholery, to MY KIBICE jesteśmy najważniejszym sponsorem klubu.

Gdy jesteśmy MY, gdy kupujemy bilety, ewentualnie gadżety w sklepiku klubowym, ewentualnie nabijamy oglądalność Canal+ wtedy:
- zapełniamy budżet,
- skłaniamy ewentualnego sponsora do wykupienia reklamy.

Tak ciężko to zrozumieć?

Wyobraźcie sobie (kwoty trochę zmyślam), że w budżecie w związku z odejściem TF brakuje 5 mln zł.

No to "wystarczy", że 12,5 tys. ludzi (tyle wzięło udział w akcji Wisła to nasza historia) zrzuciło się po kwocie 400 zł za rok. 10 miesięcy, w których trwa sezon po 40 zł.

Oczywiście, ktoś przypomni, że na muzeum nie chciało się kliknąć więcej niż 4000 ludzi i to jest prawda. Ale z drugiej strony akcja Fans4Club pokazała, że jest potencjał. Obudźmy go wreszcie! A potem wymagajmy znalezienia sponsora.
Kibice pieniądze mają ale jeżeli Właściciel nie stworzy warunków do wydawania ich w sposób korzystny dla kibica ("coś za coś" - "pozytywne wrażenia za bilet") to kibic będzie kasę wydawał na coś innego.

Kluby działające w ekstraklasie powinny za plan nr 1 zbudowanie sklepu z prawdziwego zdarzenia z towarami które będą kibicowi potrzebne. Każdy towar u znajomego (podstawą handlu jest zazdrość sąsiada- jeżeli on ma to ja też chce) napędza kolejnego ale jeżeli klub nie działać w tym kierunku to traci.

Mylące jest nie raz przekonanie że jeżeli ktoś biedny to nie może być właścicielem. Jeżeli zamiast pieniędzy włoży czas i zaangażowanie to pieniądze prędzej czy później się znajdą.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.08.2016, 18:38
400 PLN albo i większa kwotę mogę rocznie wpłacać nawet przez kilka lat. Myślę, że znajdzie się wielu takich kibiców Wisły. Pod warunkiem jednak, że JM odejdzie, a nowy właściciel lub organizacja zbierająca kasę będzie się z niej rozliczać transparentnie. SKWK jako taką organizację w moim przypadku wykluczam.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.08.2016, 18:48
Chyba nie było. Meresiński i Miss Polonii.

https://eszjot.wordpress.com/2016/08...-miss-polonii/
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.08.2016, 18:56
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
400 PLN albo i większa kwotę mogę rocznie wpłacać nawet przez kilka lat. Myślę, że znajdzie się wielu takich kibiców Wisły. Pod warunkiem jednak, że JM odejdzie, a nowy właściciel lub organizacja zbierająca kasę będzie się z niej rozliczać transparentnie. SKWK jako taką organizację w moim przypadku wykluczam.
Ja również, o ile SKWK nie będzie miało nic wspólnego z ich wydawaniem.
rrr
Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 21.08.2016, 18:58
@Rav
Wiele osób nie chciało kliknąć na muzeum przez łączenie tej akcji z SKWK. Jak głupio by to nie brzmiało to tak było
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2016, 19:01
Cóż...
Może jeśli takich głosów będzie więcej to będzie to jakaś wskazówka dla nowego właściciela.
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 21.08.2016, 19:06
Revenge napisał(a):Wyświetl post
@Rav
Wiele osób nie chciało kliknąć na muzeum przez łączenie tej akcji z SKWK. Jak głupio by to nie brzmiało to tak było
brzmi to tak idiotycznie że takiej osobie z takim podejściem trzeba by było liścia na ogarnięcie się wypłacić.

SKWK = WISŁA. Czy wam się to podoba czy nie. Byli, są i będą a za nimi każdy kto robi coś więcej dla Wisły niż jeden mecz w przeciągu dwóch tygodni.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2016, 19:07
Rience napisał(a):Wyświetl post
brzmi to tak idiotycznie że takiej osobie z takim podejściem trzeba by było liścia na ogarnięcie się wypłacić.

SKWK = WISŁA. Czy wam się to podoba czy nie. Byli, są i będą a za nimi każdy kto robi coś więcej dla Wisły niż jeden mecz w przeciągu dwóch tygodni.
kiedyś nie było,teraz są a czy będą?
dziękuję za uwagę
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.08.2016, 19:09

nie wypowiadam się w tym temacie, bo szkoda nerwów, ale ten wpis to prowokacja
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 21.08.2016, 19:16

Jest Wisła I SKWK.
BigLeb
Senior Member

Stary 21.08.2016, 19:19

Dopóki taki styl bycia jaki reprezentujesz będzie kojarzony z SKWK, dopóty nie będzie to masowe stowarzyszenie kibiców.
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2016, 19:21

SKWK powinno skorzystać z metody urzędników. Jeśli nazwa instytucji , źle się kojarzy to trzeba zmienić nazwę i dać nowe logo i wtedy lud zadowolony
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.08.2016, 19:26
@Rav
To brzmi wybitnie głupio.

Poza tym jakie wiele osób? Osobiście nie znam ani jednej takiej, która ma tak pusto we łbie że działałaby na szkodę własnego klubu, tłumacząc swoje idiotyczne postępowanie Stowarzyszeniem.

Powrót (nie zapeszając) do TS to jedna z nielicznych dobrych informacji w ostatnich tygodniach.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Revenge
Junior Member

Stary 21.08.2016, 19:26

Mam nadzieje, że ta zależność w obecnej formie ulegnie zmianie.

Znam bardzo duzo ogarniętych osób, które na Wisłe przestały chodzić ze względu na SKWK i ich akcje. Przez bardzo dużo rozumiem 18-20 osób. Oczywiście to nie byli kibice bawiący się w oprawy a ludzie idący na mecz, oglądający widowisko, śpiewający i bawiący się.

Zostawiający swoje zarobione (cięzko) pieniądze na stadionie. A to czy ktoś przychodzi bo czuje się wyjątkowo związany z Wisła, czy przychodzi bo to modne, bądź też przychodzi bo podoba się takiej osobie dyrektor techniczny - nie ważne. Osoby te tworzą klub poprzez pieniądze zostawiane na stadionie. Często sa to osoby, które chcą iśc zobaczyć fajny mecz, odpocząć ze znajomymi i nie mają ochoty na różne incydenty.

Wisła = Kibice. Czy Ci się to podoba czy nie. Byli, są ale czy będą? To w dużej mierze zależy od PR klubu. Bo niestety, finansowany z 3000-4000 osób lubujących się w grupie decyzyjnej klub upadnie.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.08.2016, 19:33

Znam bardzo duzo ogarniętych osób, które na Wisłe przestały chodzić ze względu na SKWK i ich akcje. Przez bardzo dużo rozumiem 18-20 osób.
Tak, to muszą być wybitnie ogarnięte osoby...
Revenge
Junior Member

Stary 21.08.2016, 19:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
To brzmi wybitnie głupio.

Poza tym jakie wiele osób? Osobiście nie znam ani jednej takiej, która ma tak pusto we łbie że działałaby na szkodę własnego klubu, tłumacząc swoje idiotyczne postępowanie Stowarzyszeniem.

Powrót (nie zapeszając) do TS to jedna z nielicznych dobrych informacji w ostatnich tygodniach.
To nie jest kwestia "pusto we łbie" a powodów dla których chodziły na Wisłę. Przede wszystkim dotyczy to ludzi przyjezdnych dla których Wisła to tylko klub piłkarski i mecze. Coś się interesują ale gdyby nie Wisła to byłby inny klub. A czemu Wisła a nie Cracovia, nie wiem. Tzn. jedna ze znajomych nawet nie wiedziała, o istnieniu Cracovii na początku a potem myślała, że to duże coś to jakaś galeria bo tam sklep z grillami jest i butami

Dwie osoby z Wrocławia zaprzestały chodzenia na Wisłę po wiadomej sytuacji. Znajomy został zwyzywany przez łysego obrońcę atmosfery na trybunach od ch** i ku** żydowskich bo nie miał na sobie barw klubowych w trakcie meczu z Lechem. Także przestał chodzić, bo dla niego Wisła to było fajne spędzenie czasu co 2 tydzień na trybunach i nic więcej.

Wymieniać dalej?
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2016, 19:34
Przestańcie znowu dzielić... Czy się to niektórym podoba czy nie skwk jest częścią tego klubu i robią naprawdę dużo dobrego w akademii i TSie. Niektórzy są kibicami raz na dwa tygodnie i chwała im za to ale nie powinni oni pluć na ludzi którzy poświęcają temu klubowi trochę więcej.
Najwspanialszy klub na świecie...
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.08.2016, 19:39

Poszerz horyzonty.
vel HatefulRespect
Revenge
Junior Member

Stary 21.08.2016, 19:41
Osobiście cieszę się z powrotu do TS, bo mam nadzieję, że są tam osoby młode, które troche nadążąją za tym co się dzieje w świecie.
Dodatkowo Wisła za TS w latach 90 a teraz to zupełnie inna bajka. W tedy znaczna częśc kłopotów wynikała ze zmian ustrojowych. Teraz jest stadion, jest centrum treningowe, jest historia mistrzowska, historia pucharowa, silna marka na rynku piłkarskim. Długi bardzo małe.

Mam nadzieje, że 1 z pierwszych decyzji będzie zmiana modelu szkolenia młodzieży, a reszta powinna jakoś pójść.
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2016, 19:44

Wisła=KIBICE. Bez znaczenia czy jest to SKWK, kibic z E, czy z Vipa, który zostawił w klubie 200zł.
Każdy kibic buduje ten klub na swój sposób, wspomagając go materialnie.

Z takim myśleniem jak Twoje, miałbyś 500 osób na stadionie, odcięty prąd po tygodniu i nie byłoby co do gara włożyć w klubie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 21.08.2016 o godz. 19:53.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 21.08.2016, 19:55
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Wisła=KIBICE. Bez znaczenia czy jest to SKWK, kibic z E, czy z Vipa, który zostawił w klubie 200zł.
Każdy kibic buduje ten klub na swój sposób, wspomagając go materialnie.

Z takim myśleniem jak Twoje, miałbyś 500 osób na stadionie, odcięty prąd po tygodniu i nie byłoby co do gara włożyć w klubie.
Zgadzam się z tobą, tyle że wy tu podziały robicie na kibice Wisły a SKWK. Wszyscy muszą być razem i tyle.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.08.2016, 20:02
Ale .......icie. Najpierw poczekajmy na rozwiązanie sprawy z gimbusem. Następnie WSZYSCY kupmy bilety/karnety i pamiątki.

Każdy na ulubioną trybunę. Nikt przecież na E czy A/H nie każe śpiewać, że Ruch to przyjaciel/....a...

TYLKO WISŁA!
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2016, 20:03
Mam nadzieje, że ta zależność w obecnej formie ulegnie zmianie.

Znam bardzo duzo ogarniętych osób, które na Wisłe przestały chodzić ze względu na SKWK i ich akcje. Przez bardzo dużo rozumiem 18-20 osób. Oczywiście to nie byli kibice bawiący się w oprawy a ludzie idący na mecz, oglądający widowisko, śpiewający i bawiący się.

Zostawiający swoje zarobione (cięzko) pieniądze na stadionie. A to czy ktoś przychodzi bo czuje się wyjątkowo związany z Wisła, czy przychodzi bo to modne, bądź też przychodzi bo podoba się takiej osobie dyrektor techniczny - nie ważne. Osoby te tworzą klub poprzez pieniądze zostawiane na stadionie. Często sa to osoby, które chcą iśc zobaczyć fajny mecz, odpocząć ze znajomymi i nie mają ochoty na różne incydenty.

Wisła = Kibice. Czy Ci się to podoba czy nie. Byli, są ale czy będą? To w dużej mierze zależy od PR klubu. Bo niestety, finansowany z 3000-4000 osób lubujących się w grupie decyzyjnej klub upadnie.
Myśle, że przestali chodzić, bo "gdzie puchary Cupiał?" lub bardziej aktualne "gdzie Wolski?!", a nie "bo SKWK".

Ja, jak i paru moich znajomych, od czasu akcji z racami na Ruchu i oświadczenia SKWK o treści "to nie my" przestałem w jakikolwiek sposób popierać stowarzyszenie, ale do głowy mi nie przyszło, żeby przestać chodzić na mecze. Co ma jedno do drugiego?

PS. Oby jutro faktycznie ogłoszono, że SA jest pod skrzydłami TSu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 21.08.2016 o godz. 20:05.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.08.2016, 20:04
Będą jaja jak się okaże że TS odzyskuje Spółke za pośrednictwem TF i anulowania umowy a JM sprzedaje swoimi kanałami

Coś jak Kasperczak na pierwszym treningu Liczki albo nawet bardziej prezentacji w Loży.

Pożyjemy zobaczymy. Ale czuje że tak czy tak tematów do dyskusji nie braknie

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale .......icie. Najpierw poczekajmy na rozwiązanie sprawy z gimbusem. Następnie WSZYSCY kupmy bilety/karnety i pamiątki.

Każdy na ulubioną trybunę. Nikt przecież na E czy A/H nie każe śpiewać, że Ruch to przyjaciel/....a...

TYLKO WISŁA!
Ale na D to już nie do końca wiadomo
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Revenge
Junior Member

Stary 21.08.2016, 20:07
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Myśle, że przestali chodzić, bo "gdzie puchary Cupiał?" lub bardziej aktualne "gdzie Wolski?!", a nie "bo SKWK".

Ja, jak i paru moich znajomych, od czasu akcji z racami na Ruchu i oświadczenia SKWK o treści "to nie my" przestałem w jakikolwiek sposób popierać stowarzyszenie, ale do głowy mi nie przyszło, żeby przestać chodzić na mecze. Co ma jedno do drugiego?

PS. Oby jutro faktycznie ogłoszono, że SA jest pod skrzydłami TSu.
Raczej w momencie gdy zaczynali chodzić na Wisłę to o pucharach już nikt poważnie nie myślał a jedynie marzył.

Z resztą nie chodzi o sam fakt kto i dlaczego bo liczy się to, że klub zasilany jest kasą. Dziś przyjdzie Maciek na puchary, jutro Maciek zrezygnuje bo pucharów nie ma to znajdzie się inny Kuba który przyjdzie bo liczy na 5 miejsce w tabeli. Tyle
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 21.08.2016, 20:14
Jak jutro powiedzą że TS przejmuje to z radością kupie karnety dla siebie żony i syna, do czasu gimbazy u władzy moja noga nie postanie na Wiśle, póki kolarz ma dostęp do mojej kasy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów