|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() Za to dziś jest u nas pięknie... a Warszawa i Łódź walczą z tym z czym wczoraj Kraków
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 02.12.2010 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
I do tego drugiego to samo.Rozumiem,że MPK jeździ za darmo i z własnych środków opłaca tego dnia kierowców, kupuje paliwo itd. Czy jazdę za darmo należy rozumieć jako brak obowiązku kasowania biletów a miasto za ten dzień dopłaci MPK. Jak to jest? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
MPK w takich warunkach to jeszcze gorszy wybór jak auto. Nigdzie nie dojedziecie dlatego taka decyzja Majchra.
![]()
.
. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pan płaci, Pani płaci, Państwo płacą
![]() Z tego co wiem to MPK dostanie zwrot kosztów za ten 1 dzień - jakaś uśredniona kwota na podstawie całorocznych wydatków - zwrot od miasta czyli od każdego z nas ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przecież MPK nie ma płacone od biletów.
W Krakowie jeździi nie tylko , jest też Mobilis. Teraz miasto kupuje od przewoźników tak zwane wozokilometry- i za to miasto płaci. Więc dzień darmowej komunikacji tak czy tak kosztuje miasto. Tak naprawde to "tylko" za bilety jednorazowe nie ma wpływu. Zdecydowana większość mieszkańców na co dzień korzystających z komunikacji ma jednak bilety okresowe, a za to miasto im nie zwróci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jakaś pomyłka to jest to że od godziny 16( jak sie cała zadyma zaczeła) do 22 ( jak już np na alejach nei było korku) mineło te 6h a o tej 22 na alejach (w ogole wszędzie na większych ulicach nić nie było zrobione) dalej było z 10 cm śniegu na ulicy! Kto to ....a odśnieża? Rozumiem że przez pierwsze 3h trudno pługom było przejechać ale ....a później już korków takich nie było tylko każdy jechał 20/h bo mu dupę rzucało ciągle na tym śniegu.
Inteligencja polskich służb - sypanie soli na stertę śniegu zamiast go ....a zgarnąć i dopiero posypać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Na autostradzie w Austrii jak jadą pługami to przynajmniej dwoma, ale po prostu pewnych rzeczy nie przeskoczą. Inną sprawą jest to że Kraków nie umie jeździć w śniegu, to już w ogóle, a po deszczu co się dzieje to masakra. Każdy się boi i 10km/h ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1,5h z Zabłocia na Borek + 3 baby zgarnięte z przystanku w Łagiewnikach
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Znajome, altruista czy płaciły w naturze ?
Link: http://maps.google.com/maps?f=d&sour...83026&t=h&z=10
Ostatnio edytowane przez tomo : 02.12.2010 o godz. 13:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Po dzisiejszym dniu zdecydowanie..... ZIMO WYPIERDALAJ !
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Oj tam oj tam.
Przekonałem się że nawet w moim wieku można zrobić szpagat bez żadnego treningu .... ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
e tam fajnie jest ! jak nie trzeba wychodzić z domu
![]() ![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Aż mnie zabolało jak to przeczytałem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Albo 1,5h z Dębnik na Zabłocie....
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Najbardziej mnie rozwaliło jak dzisiaj rano tramwaj przy samym dworcu zamarzł ...
Nie jestem ekspertem ale chyba na drutach trochę lodu się zebrało i motorniczy idealnie zatrzymał wagony że stracił zasilanie i nawet nie mógł drzwi otworzyć ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|