Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Drogowcy znów zaskoczeni - skąd śnieg w grudniu?? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7781)

rafalek 01.12.2010 20:05

Drogowcy znów zaskoczeni - skąd śnieg w grudniu??

Temat zakładam, aby dowiedzieć się czy wszystkie dzielnice Krakowa i jego okolice są zasypane równie jak moja.
U mnie w ostatnie 3 godziny napadało około 30-40 cm śniegu i boję się, że do szkoły jutro nie dojadę. Mieszkam poza Krakowem więc u mnie tak często pługi nie jeżdżą, a na dodatek ten Mal-Bus...

Jak sytuacja miewa się u Was?

WiślakMyślenice 01.12.2010 20:07

Cytat:

napadało około 30-40 cm śniegu i boję się, że do szkoły jutro nie dojadę.
hmm... szalony? xD

rafalek 01.12.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1020707)
hmm... szalony? xD

Nie tyle szalony, co 3 sprawdziany robią swoje..wolę je napisać teraz niż później ganiać za nauczycielami. A po drugie perspektywa matury mobilizuje do uczęszczania:)

WiślakMyślenice 01.12.2010 20:12

Zwracam honor :)

Wracając do tematu, podobno w całym mieście są zajebiste korki. Zwłaszcza Mateczny, Borek Fałęcki i Śródmieście.

Nie mówię już o Zakopiance, gdzie TIR skasowany...

miba 01.12.2010 20:12

Pod Proszowice wracałem trzy godziny z huty o_O

Nie mówiąc o tym, ze na jednej z "mijanek" (drogi nie zdążyli zrobić i została jedna część ze światłami) ktoś wjechał za wcześnie, ktoś za późno spotkali się w połowie i żaden nie miał zamiaru ustąpić, więc pojechałem "objazdem"
trzy razy auto zakopane w śniegu naniesionym z pól na drogę, ale koniec końców się udało...

Jutro potrzebuję być w Krakowie na 7:00 więc chyba po 5 będę musiał wyjechać, żeby te 15kilometrów pokonać o_O

fialo 01.12.2010 20:12

Sytuacja jest beznadziejna, dziś nie mogłem dostać się spod galerii na Rondo Grunwaldzkie, ani 124 ani 19 nie jechały, a jak już 19 pojechała była tak zaje*ana, że nie dało się wsiąść, bo babiszony zaatakowały pierwsze drzwi, a wiadomo że pewnych kwestii się nie przeskoczy. Wku**iłem się i pojechałem taryfą do domu, co kosztowało mnie 70 PLN.. Ale niech będzie lepsze to niż je*ać się z MPK do niewiadomo której godziny..

anka1906 01.12.2010 20:14

wiec ja Was zaskocze:)
za oknem cały czas piaskarki, a to dlatego, że utknęły w korku z innymi samochodami.
Nie wiem co jest przyczyną, ale zakopianka (kierunek na Kraków) w Głogoczowie stoi, wiec jeśli ktoś nie jest zmuszony jechać ta trasą niech nie jedzie. Domyślam sie ze to wypadek albo góra w Mogilanach jest tego przyczyna.

Jakieś 2 godziny temu było podobnie ale w kierunku Myślenic, prawy pas zablokowany przez tiry a na lewym sznur samochodów pędzących 20/30 na godzinę...
drogi lokalne praktycznie nieprzejezdne, a jak już to ślisko jak cholera...
Dobrze że w poniedziałek ocieplenie :)

Kolego z Myślenic wiesz coś więcej?
dzieki za news :)

cartoo 01.12.2010 20:17

A może ktoś wie jak wygląda sprawa na Rybitwach? Jutro koło godziny 5:00 będe musiał tam jechać z Huty.

Arturo Qr2nów 01.12.2010 20:18

Jako że Wola Duchacka jest na pagórkowatym terenie, to poza głównymi drogami jest ciężko - nie mówiąc już o parkowaniu. Poza tym drugi dzień z rzędu dochodzi do wstrzymania ruchu komunikacji miejskiej, wczoraj zablokowane torowisko tramwajowe na Witosa oraz skrzyżowanie Klonowica, W. Sławka i Malborskiej dziś znów Malborska prawie na tym samym skrzyżowaniu - oba wstrzymania spowodowane problemami autobusu nr. 184.

WiślakMyślenice 01.12.2010 20:21

Cytat:

Kolego z Myślenic wiesz coś więcej?
Na odcinku Kraków-Myślenice jak już pisałem wypadkowi uległ tir. Z relacji znajomych dojeżdżających do szkół i pracującej w Krk matki wygląda to bardzo źle. Już pół godziny czyszczą odłamki, dodatkowo w Mogilanach pług wpadł do rowu (czyt. góry ze śniegiem) z powodu nadmiernej ilości śniegu. Nawala jak nawalało.

Przed wypadkiem 30km droga zajmująca zwykle 45-50 minut zajęła 2,5h, z czego 45! minut to odcinek Z MATECZNEGO DO BORKU...

_ukoL 01.12.2010 20:21

Przy takich opadach śniegu ciężko skutecznie i efektywnie odśnieżać drogi. Kraków słyszałem, że sparaliżowany, Częstochowa podobnie. Trasę, którą dzień w dzień pokonuję w 15 min. dzisiaj jechałem 50 min. No tak ale my się zimy nie boimy, hej! :-)

MatMario 01.12.2010 20:29

Ten śnieg jest mega lipny, bo suchy i non stop go nawiewa, co śmieszne mocno wieje i samochód mam mniej zaśnieżony niż dziś rano a nigdzie nie jeździłem...

Jak macie gdzieś dojeżdżać to najlepiej na saniach z koniem, albo narty biegówki.

A prognoza taka że przez noc będzie jeszcze bardziej padać... Zasypie nas :)

<3 Wisla Kraków 01.12.2010 20:37

w Poniedziałek do pracy jechałem z Ruczaju z 2godz a miałem tylko do Rynku dojechać korki masakryczne ciekawe jak jutro będzie..a najgorsze jeszcze przednami,oby nas nie zasypało :D.
Dla Wszystkich jadacych jutro good luck i have fun :P.

carpenter 01.12.2010 20:40

Drogowcy tu nic nie winni, bo piaskarki nad korkami nie przeleca. Ludzie nie potrafia jezdzic po sniegu i tyle w tym temacie. W Kraku to wystarczy ze deszcz spadnie i juz sie korkuje a co dopiero snieg. Wprowadzic oplaty dla przyjezdnych za poruszanie sie po Krakowie samochodami i juz sie uspokoi, bo studenciki znow do autobusow powsiadaja:D

michu-k 01.12.2010 20:43

45 minut z Reymonta na Kozłówek, wrr...

przemo 01.12.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 1020733)
Ludzie nie potrafia jezdzic po sniegu i tyle w tym temacie.

100% racji. Przez ostatnie dwa dni miałem więcej "niespodzianek" ze strony innych "kierowców" co przez cały rok. :evil:

Ciekaw jestem jak będzie wyglądać A4 jutro, a dokładniej ile wcześniej wyjechać żeby dojechać do Tarnowa na 15...

fst 01.12.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <3 Wisla Kraków (Post 1020730)
w Poniedziałek do pracy jechałem z Ruczaju z 2godz a miałem tylko do Rynku dojechać korki masakryczne ciekawe jak jutro będzie..a najgorsze jeszcze przednami,oby nas nie zasypało :D.
Dla Wszystkich jadacych jutro good luck i have fun :P.

ehe, to widzę, że czekają mnie zajebiste wrażenia jutro na trasie Ruczaj- Centrum- Ruczaj, ehh. Chyba trzeźwy z domu nie wyjdę.

h3po4 01.12.2010 21:18

ej ja w ogóle nie rozumiem jak może śnieg padać w grudniu ?! Paranoja ocieplenie klimatu ja .......e ;/ do czego to doszło

Proximus 01.12.2010 21:20

Gdyby połowa ludzi jeżdżąca samochodami do centrum wsiadła by w komunikację miejską to wszyscy byli by szczęśliwsi.

A apropo korków. Dziś wysiadałem w połowie drogi z 2 autobusów. Jechałem na wykład 501 na 16 na AGH. Z ciężkim sercem o 16:40 będąc na Kleparzu musiałem stwierdzić że nie zdążę:D. Wybłagał ktoś u kierowcy żeby się zatrzymał... 30 metrów przed przystankiem bo jechał 5 m/10 minut.

Potem wsiadłem w 2.. coś(pierwszy raz takim jechałem nie pamiętam już...) też trzeba było się zatrzymać i w tunelu zadupcać na dworzec...

Potem jeszcze odjazd z Mogilskiego. Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny...

gigant 01.12.2010 21:25

2,45 h z Borku na Azory. Kto da więcej?

iiYama 01.12.2010 21:27

Ja miałem plany być dziś na 19 w Wieliczce. Myślę sobie, jak o 17.30 wyjadę to zdążę mimo tej zamieci. Na Mistrzejowicach mieszkam. Druga moja złota myśl, pojadę głównymi tam będzie czarny asfalt od soli. W końcu główna arteria miasta.

A takiego.

O 19.20, po przejechaniu w niemal dwie godziny ok. 10km dałem sobie siana na Alejach przed Placem Inwalidów.

Ma-sa-kra.

Na osiedlu pod śniegiem już się lód robi.

Ja w nocy dosypie jutro będzie hardcore.

Kołek 01.12.2010 21:29

w innych miastach nie lepiej, wczoraj siostra z centrum Warszawy do Grodziska (cos ok 30 km) jechala 6,5h!!! ja bym zwariowal, ja jutro tez w kierunku Rzeszów do Przemysla jade a jeszcze na letnich bo zimowki na mnie tam czekaja dopiero...

picasso 01.12.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 1020771)
Gdyby połowa ludzi jeżdżąca samochodami do centrum wsiadła by w komunikację miejską to wszyscy byli by szczęśliwsi.

A apropo korków. Dziś wysiadałem w połowie drogi z 2 autobusów. Jechałem na wykład 501 na 16 na AGH. Z ciężkim sercem o 16:40 będąc na Kleparzu musiałem stwierdzić że nie zdążę:D. Wybłagał ktoś u kierowcy żeby się zatrzymał... 30 metrów przed przystankiem bo jechał 5 m/10 minut.

Potem wsiadłem w 2.. coś(pierwszy raz takim jechałem nie pamiętam już...) też trzeba było się zatrzymać i w tunelu zadupcać na dworzec...

Potem jeszcze odjazd z Mogilskiego. Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny...

Cytat:

Cytat:

Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny...
to są prawdopodobnie ci,którzy zrezygnowali z samochodów na rzecz MPK,więc czy to jest na pewno lepiej?

WISŁAZWE 01.12.2010 21:33

Drogowcy zaskoczeni jak w temacie a zima nie jest zaskoczona bo jak co roku drogowcy się nie przygotowali :)

Przeszło 2 godziny z Armii Krajowej do GK ( nie wspominam o częstotliwości jazdy autobusów bo to nie ma znaczenia czy śnieg czy słońce) potem mały objazd 5 przez Dąbie i wreszcie w domu.

picasso 01.12.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1020777)

16 październik około 7-8 lat temu.odcinek Bochnia -Lapczyca cos kolo 2,5 km osiem godz.kolega jechał do Chelmka i w tym samym korku stał cała noc.ja ucieklem bokiem na Gdów i Zakopiankę.i drogowcy nie zaspali.piaskarki były,ale polamane TIR-y skutecznie zablokowały droge takze im.

AbdulTsw 01.12.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1020777)

2.30 ze Szczurowej do Borku xD więc lepiej robić długie trasy.

Ogólnie sprawy Myślenic, czy Wieliczka - Bochnia i tak dalej przyczyną najczęściej są Tiry które nie radziły sobie z podjazdami zawód kierowca i CB radio wiesz wszystko.

Ogólnie ze swojej trasy omijajcie wioski koło Wieliczki Siercza Zakliczyn itp. teraz pewnie dużo tam śniegu a pod nim duża warstwa lodu.

gigant 01.12.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1020786)
16 październik około 7-8 lat temu.odcinek Bochnia -Lapczyca cos kolo 2,5 km osiem godz.kolega jechał do Chelmka i w tym samym korku stał cała noc.ja ucieklem bokiem na Gdów i Zakopiankę.i drogowcy nie zaspali.piaskarki były,ale polamane TIR-y skutecznie zablokowały droge takze im.

Ale ja nie miałem TIR-ów na drodze. Dziwne jest to, że tam gdzie zawsze mocno "trzymało" czyli Kijowska - Wrocławska, dzisiaj było powoli ale w miarę płynnie. Jednym zdaniem, dupa blada.

picasso 01.12.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1020792)
Ale ja nie miałem TIR-ów na drodze. Dziwne jest to, że tam gdzie zawsze mocno "trzymało" czyli Kijowska - Wrocławska, dzisiaj było powoli ale w miarę płynnie. Jednym zdaniem, dupa blada.

no to ok.bez TIR-ów,ba bez śniegu.otwarcie Galerii Krakowskiej i rownoczesnie remont pod Teatrem STU.odcinek wiadukt na 29-ej-most Dębnicki cztrery godziny.to była masakra.

anka1906 01.12.2010 21:43

i znowu Głogoczów, od co najmniej 40min przez moją wieś nie przejechał żaden samochód zakopianką! Obstawiam podjazd pod Krzyszkowice (w str Krk) i Mogilany/Libertów w str Myślenic...

Jot 01.12.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1020737)
45 minut z Reymonta na Kozłówek, wrr...

2 godziny z Reymonta na Tysiąclecia do ziomka :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl