The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 22:06
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
z tego filmiku widać tylko tyle ,że Holendrzy opuscili swoje miejsce w tej strefie boiska
A co słychać? 5-7 sekunda.
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/p...ie,363534.html
Ostatnio edytowane przez jova : 08.06.2012 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.06.2012, 23:01
Hmm ,plkniki z dziećmi poszły sobie pooglądać trening gwiazd swiatowej piłki.. Tylko i wyłącznie. Co to kibolstwu przeszkadza? NIe wiem. Wiem że zrobił się z tego kolejny wstyd i niesmak. Zapewne znów się dowiem ze Wy wiecie lepiej i nie o to chodziło i rozdmuchane. Na pewno przejaskrawione ale takie są media. Było pomyśleć wcześniej , ale do tego porttrzeba myślenia....... Smieszne ze niedawno były oprawy jak to Euro w Kraku ma być a za chwilę jak się okazało że nie będzie to "Fuck Euro" . Nosz dziecinada i fałsz i moralnoSć Kalego. A wstyd Wisełce przynosicie i zły PR i kretyńskie stereotypy uwiarygadniacie. Komu to i po co i kto organizował To ma być ten zorganizowany ruch kibicowski i ogarnianie hahaha . pomijając fakt ze połowa C po bilety szturmowała i potem wielu "ogarniętych" handlowało pod stadionem....
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.06.2012, 23:29
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nikt specjalnie tak nie mówił. Przypuszczam jednak, że w kościele na mszy nie śpiewasz co tydzień JJJBG , choć tego też nikt nie mówi. Są miejsca stosowne do pewnych aktywności i poza olejem w głowie nikt ci nie powie czego tam robić nie należy. Tylko olej trzeba mieć.
W kościele się modlisz, na stadionie kibicujesz, na zebraniu partyjnym politykujesz. Nie sądzę, żeby ktoś powiedział ci również, że na zebraniu partii nie ma miejsca na przyśpiewkę, kto jest Legia, a jednak nikt tam tego nie śpiewa.
Z rozumu można korzystać lub nie - wybór należy do właściciela (wygląda, że nie przypadkowo nicka wybrałeś )
A od kiedy na stadionie się politykuje?

Ja mówie o czymś innym. Na stadionie raczej manifestuje się swoje poglądy polityczne, tak samo jak robi się to w kościołach, jak ksiądz na kazaniu mówi o polityce, tak jak w szkołach, gdzie się czasem też o tym mówi. Trochę nielogicznie piszesz ale dobra. W każdym razie życie to polityka, w pracy, na ulicy, w urzędzie, w telewizji wszędzie, nawet między nami na forum jest polityka. Jeśli Według ciebie, polityka ma być tylko na zebraniach partii, to chroń Boże ten kraj przed takimi ludźmi przed takim myśleniem.
Po to jest polityka(również na stadionach), żeby jednej grupie interesu było lepiej niż drugiej? Nie kumasz? ;-)
Ja specjalnie napisałem o moralności, bo uważam, że używanie ciągle perswazji ze swojego punktu widzenia nie jest dobrym pomysłem. Nie tłumacz mi, że demokracja niesie za sobą także pewne prawa, bo ja to pewnie lepiej wiem niż ty. Odnośnie protestu jakoś prawa nikt nie złamał(nie słyszłaem o doniesieniu, dochodzeniu, wyrokach etc.) a jeśli określasz kogoś chamem, to nie z punktu widzenia prawa bo ono sankcjonuje na poziomie prawa, tylko prezentujesz swoją moralność, więc nie mów, że rozumiesz wszystko.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Hmm ,plkniki z dziećmi poszły sobie pooglądać trening gwiazd swiatowej piłki.. Tylko i wyłącznie. Co to kibolstwu przeszkadza? NIe wiem. Wiem że zrobił się z tego kolejny wstyd i niesmak. Zapewne znów się dowiem ze Wy wiecie lepiej i nie o to chodziło i rozdmuchane. Na pewno przejaskrawione ale takie są media. Było pomyśleć wcześniej , ale do tego porttrzeba myślenia....... Smieszne ze niedawno były oprawy jak to Euro w Kraku ma być a za chwilę jak się okazało że nie będzie to "Fuck Euro" . Nosz dziecinada i fałsz i moralnoSć Kalego. A wstyd Wisełce przynosicie i zły PR i kretyńskie stereotypy uwiarygadniacie. Komu to i po co i kto organizował To ma być ten zorganizowany ruch kibicowski i ogarnianie hahaha . pomijając fakt ze połowa C po bilety szturmowała i potem wielu "ogarniętych" handlowało pod stadionem....
No nic!

A czy kibole coś tym ludziom krzyczeli, bili ich? To, że sobie przyszli pokrzyczeli Fuck Euro, to od razu znaczy, że coś komuś przeszkadza?
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.06.2012 o godz. 23:48.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.06.2012, 23:42
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post

Nic nie jest przejaskrawione, było tak jak mówią. I BARDZO DOBRZE!

O jeju, co sobie europa o nas pomyśli?
O jeju, co oni teraz o nas będą pisać?
O jeju, znowu na zachodzie będą puszczać filmy o nas.
O jeju, przecież mamy murzyna w drużynie! Co sobie Chavez pomyśli?
O jeju! Jeszcze żyd w drużynie jest, a my przecież o cracovii śpiewaliśmy? Co on sobie pomyśli biedny? Maor, proszę nie obrażaj się!
O jeju! A te biedne holenderskie dzieci które słyszały z naszych ust brzydkie słowo FUCK? Może nasza akcja humanitarna żeby im pokryć sesje terapeutyczne?
W DUPIE TO MAM

FUCK EURO

Tobie to przeszkadza? Następnym razem zareaguj. O jeju nie dasz rady? Smutne.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 08.06.2012 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 08.06.2012, 23:46
SV_ napisał(a):Wyświetl post

O jeju! Jeszcze żyd w drużynie jest, a my przecież o cracovii śpiewaliśmy? Co on sobie pomyśli biedny? Maor, proszę nie obrażaj się!
O jeju! A te biedne holenderskie dzieci które słyszały z naszych ust brzydkie słowo FUCK? Może nasza akcja humanitarna żeby im pokryć sesje terapeutyczne?
W DUPIE TO MAM

FUCK EURO

HAHA RIPOSTA ROKU

Brawo, celnie,
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.06.2012 o godz. 23:50.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.06.2012, 00:14

W DUPIE TO MAM

FUCK EURO

Jeżeli Was to nie obchodzi, że w gruncie rzeczy zachodnie media porównały Was do małp, to ja nie mam pytań. Bo macie to w dupie?

A może stoicie po stronie Tomaszewskiego i macie daleko gdzieś Euro, plujecie na orzełka i wstydzicie się reprezentacji?

Wiecie, gdzie mogliście wylewać swoje żale? pod Narodowym, bo tam jest miejsce na tego typu protesty.

Na stadionie byli ludzie, którzy wierzą w Polski sukces Euro, zaciekawieni tym, że nareszcie piłka na poziomie mogła zawitać do Krakowa(za darmo rzadko się ma okazję oglądać takie gwiazdy). To byli ludzie, którzy mogliby teoretycznie częściej bywać przy R22, kupić karnet, albo bilet na zwykły mecz. Ale Wy to macie w dupie, bo ważniejsze było wykrzyczenie tego, co się ma na myśli.

Ważniejsze jest to, co myśli jakieś tam 10-15 tysięcy ludzi od setek tysięcy, ba - milionów, które piszą:

Holenderska prasa:

Cytat:
Kibole Wisły Kraków wydawali odgłosy dżungli
i dodatkowo inni, forumowicze różnych portali:

Cytat:
Nie rozumiem tego. Kraków, niby zagłębie inteligencji, a buractwa chyba najwięcej w Polsce. Co rusz słyszy się o porachunkach kibiców, bieganiu z maczetami, rzucaniu nożami, rasistowskich zachowaniach... Skąd to?
Cytat:
człowieka z psem nie wpuszczą na stadion a gadające małpy zwane kibolami wpuszczają i to bez opiekuna
Specjalnie wybrałem najmocniejsze wypowiedzi, by ktoś sobie wreszcie coś uzmysłowił

Tutaj chodzi o dobro klubu, które zostało splamione. Nie chcę negować zasług kibiców, którzy trzymają doping na stadionie, bo robią wielką robotę w trakcie spotkań ligowych, ale do cholery, nie wolno Wam chyba wszystkiego, a w tym wypadku pewne granice zostały przekroczone.

Był trening Holandii, stadion zapełniony chyba jak nigdy, potencjalni nowi kibice, ale przyszło parę matołów, którzy zaczęli skandować "ole ole, euro pier@ole", a za nimi reszta.

Co jest - Wisła to jakaś sekta, że tylko Ci, którzy siedzą na C mogą kibicować, a reszta nie? To po kiego czorta wybudowali tak wielki stadion? Dlaczego uważacie się za tych, którzy mają prawo zawłaszczać imię Wisły dla siebie, reprezentować wszystkich Wiślaków, gdzie tak naprawdę nie wszyscy tak uważają? Gdzie jakaś samokrytyka? Gdzie jakiekolwiek sumienie?

Nie da się polemizować z Wami, bo TO WY MACIE KOMPLEKSY! Nikt więcej. Nie było potrzeby wykrzykiwania tak niepotrzebnych haseł na takim treningu. Nie było w tym żadnego celu - zraziliście innych do przychodzenia na mecze. Ale Wy sądźcie sobie inaczej - za chwilę jeden z drugim będzie pisał w polityce transferowej Wisły, jakich to dobrych piłkarzy potrzeba... a tu klops! nie ma kasy! A kto daje kasę?
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Stary 09.06.2012, 00:20
dość mam już użerania się z tymi wszystkimi elo euroentuzjastami, i tak cud ze te brednie jeszcze doczytałem do końca, ale było warto, tekst o tej kasie, bardzo dobry, żem się uśmiał

Dobra kij, last time.

Tak mam w dupie ze jakaś małpa z zachodu szukająca sensacji i robiąca wszystko(!) za eurocenty napisze w swoim brukowcu ze to u nas są małpy. A Ty skoro nie masz pytań to po co je zadajesz.

Od Spoconego Janka trzymam się zdala, chociąz mi bliżej do niego niż Tusków, Lat, Smud i innego chłamu. Mam w dupie euro, mam w dupie reprezentacje PZPN(!). Na orzełka plują najebusy janusze nie szanujące barw narodowych. Wywieszające profanacje flagi(tyskie), obtaczający lusterka samochodowe, przyklejający sobie do szyb itp. O malowaniu flag na mordach szyjach głowach rekach nie wspomnę, brakuje jeszcze żeby se na dupie namalowali.|

Ludzie wierzący w polski sukces na euro i dlatego byli na treningu holendrów - coś Ci się tu kupy nie trzyma. Piłka na wysokim poziomie była w Krakowie już nie raz, i to w większych wydaniach niż paru Holendrów.
Spoko nikt tutaj nei neguje ze można sobie oglądnąc grajków biegających w kółko i robiących skrętoskłony. Was to bawiło? Ok Dla mnei to nuda.
Tutaj chodzi o to żę trzeba mieć trochę szacunku do siebie, swoich barw klubowych, narodowych. Co trzeba mieć w głowie żeby się spuszczać z radości na treningu Holendrów ubranym w pomarańczową koszulkę gdy jeden gej z drugim kopnie prosto piłkę?

Jak mają kupić bilet to kupią. Niestety.

Tak mamy w dupie, i zdecydowanie ważniejsze od tej całej szopki było pokazanie że nie wszyscy w Krakowie, nie wszyscy na Wiśle, maja sraczkę zamiast mózgu. Przynajmniej znalazło się kilkadziesiąt osób które pokazały ze nie są zmanipulowanymi marionetkami.

Co mnie holenderska prasa obchodzi a tym bardziej jakieś pokemony i trolle na forach internetowych?

No i tak się składa że są osoby które mają większe prawo nazywać się kibicami Wisły w przeciwieństwie do innych którzy za Wisła są tylko gdy jest na 1szym miejscu a bilety są tanie/za darmo. I to właśnie Ci drudzy w olbrzymiej większości przyszli na ten zasrany trening.

Potrzeba była i to mega potrzeba. Dzięki tym kilkudziesięciu osobą Kraków nie jest zhanbiony do reszty przez eurodupowłazów, zaślepione marionetki.

I apropo mojego ulubionego. Sorry chłopaki, Messi nie przyjdzie w lecie. Za dużo FUCKowaliśmy euro. Soróweczka.

palikot napisał(a):Wyświetl post
Są tacy co ich interesuje. ale oni się chyba onanizują przy tym, skoro dla nich takie to ważne

Kurde jakbym wiedział to bym nie krzyczał tego fuck euro. Biedni teraz będą niewyżyci bo nie dadzą rady przy takich złych opiniach.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 09.06.2012 o godz. 01:00.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 09.06.2012, 00:57

Co mnie holenderska prasa obchodzi a tym bardziej jakieś pokemony i trolle na forach internetowych?
Są tacy co ich interesuje. ale oni się chyba onanizują przy tym, skoro dla nich takie to ważne

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
TO WY MACIE KOMPLEKSY! Nikt więcej.
Przecież to wy ciągle macie obsesje na punkcie tego co piszą w gazetach holenderskich i na forach Tak samo, jak żydki mają obsesje na temat historii naszego klubu w latach 1946-89.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.06.2012 o godz. 01:06.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.06.2012, 08:00
A od kiedy na stadionie się politykuje?
Ja mówie o czymś innym. Na stadionie raczej manifestuje się swoje poglądy polityczne, tak samo jak robi się to w kościołach, jak ksiądz na kazaniu mówi o polityce, tak jak w szkołach, gdzie się czasem też o tym mówi.
No patrz pan, a ja myślałem, że na stadion się przychodzi kibicować.
To mi jeszcze wytłumacz, jakie poglądy manifestujesz drąc się JJJBG, a jakie śpiewając hymn Wisełki.
Chyba ci się wszystki po....liło zupełnie jak księdzu, co na kazaniu zapomniał, kto go zatrudnia i po co
HAHA RIPOSTA ROKU o polityce mówi - on też za
Brawo, celnie,

Głupszej nie czytałem, nie tylko w tym roku. Naprawdę trafiony masz nick

....
Tak mam w dupie ze jakaś małpa z zachodu szukająca sensacji i robiąca wszystko(!) za eurocenty napisze w swoim brukowcu ze to u nas są małpy.
Napisali, że kibole zachowują się jak małpy na stadionie i to za darmo -

Cytat:
Od Spoconego Janka trzymam się zdala, chociąz mi bliżej do niego niż Tusków, Lat, Smud i innego chłamu. Mam w dupie euro, mam w dupie reprezentacje PZPN(!). Na orzełka plują najebusy janusze nie szanujące barw narodowych. Wywieszające profanacje flagi(tyskie), obtaczający lusterka samochodowe, przyklejający sobie do szyb itp. O malowaniu flag na mordach szyjach głowach rekach nie wspomnę, brakuje jeszcze żeby se na dupie namalowali.|
Chyba bardzo blisko ....

Cytat:
Ludzie wierzący w polski sukces na euro i dlatego byli na treningu holendrów - coś Ci się tu kupy nie trzyma. Piłka na wysokim poziomie była w Krakowie już nie raz, i to w większych wydaniach niż paru Holendrów.
Spoko nikt tutaj nei neguje ze można sobie oglądnąc grajków biegających w kółko i robiących skrętoskłony. Was to bawiło? Ok Dla mnei to nuda.
Tutaj chodzi o to żę trzeba mieć trochę szacunku do siebie, swoich barw klubowych, narodowych. Co trzeba mieć w głowie żeby się spuszczać z radości na treningu Holendrów ubranym w pomarańczową koszulkę gdy jeden gej z drugim kopnie prosto piłkę?
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie pierdoły pisać Ciebie nudzi, innych bawi - raz to (wydaje się) rozumiesz, za chwilę już nie. Mało stabilnie po kopułą ...
O gejach w reprezentacji Holandii masz dane na podstawie własnego doświadczenia

Cytat:
No i tak się składa że są osoby które mają większe prawo nazywać się kibicami Wisły w przeciwieństwie do innych którzy za Wisła są tylko gdy jest na 1szym miejscu a bilety są tanie/za darmo. I to właśnie Ci drudzy w olbrzymiej większości przyszli na ten zasrany trening.
Hehe - będę zgadywał - jesteś jednym z NICH .
Na trening przyszli ci, co chcieli trening Holendrów pooglądać, a nie kibice Wisły ,choć i ich było tam pewnie wielu.

Cytat:
Potrzeba była i to mega potrzeba. Dzięki tym kilkudziesięciu osobą Kraków nie jest zhanbiony do reszty przez eurodupowłazów, zaślepione marionetki.
A to już mistrzostwo świata
Ty na prawdę myślisz, że poza tym, że wyszliście na troglodytów udających małpy, na tępaków zatrzymanych w rozwoju na długo przed wojną secesyjną, których niestety za sprawą mediów kojarzyć będą teraz z Krakowem i Wisłą, coś zdziałaliście
Jak nic przypomina mi się powiedzonko o gównie co się do statku przykleiło i mówi "płyniemy".
Nieco nadmiarowo traktujesz wasze "osiągnięcia"
Ten diler ci nie służy.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.06.2012, 08:04
To mi jeszcze wytłumacz, jakie poglądy manifestujesz drąc się JJJBG, a jakie śpiewając hymn Wisełki.
Jak nie wiesz, to chyba... go nie znasz.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.06.2012, 08:13
Nie interesuje mnie Euro. Natomiast jak ktoś udaje małpę widząc czarnoskórego człowieka to niestety nie wystawia swojemu człowieczeństwu wysokiej oceny.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 09.06.2012, 08:20
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Jak nie wiesz, to chyba... go nie znasz.
Znam, kolego, znam i nadal nie wiem o jakiej polityce tam myślisz. Przywiązanie do barw, orła, Polski - to wg ciebie polityka
To z jaką partią byś to utożsamił
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2012, 10:17
Dobrze, że nie było wczoraj we Wrocławiu kibiców Wisły bo jeszcze zareagowaliby i staneli w obronie tego pobitego Stewarda, a wtedy dopiero byłaby afera. Zachodnie oświecone media by nas zjadły. Taki wstyd na Europe. A tak to chłopak dostał wpier** u siebie w domu, ale to nieważne. Ważne, że BBC nie ma materiału do "trąbienia od rana".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.06.2012, 10:35
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że nie było wczoraj we Wrocławiu kibiców Wisły bo jeszcze zareagowaliby i staneli w obronie tego pobitego Stewarda, a wtedy dopiero byłaby afera. Zachodnie oświecone media by nas zjadły. Taki wstyd na Europe. A tak to chłopak dostał wpier** u siebie w domu, ale to nieważne. Ważne, że BBC nie ma materiału do "trąbienia od rana".
Na pierwszej stronie GW

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...a__WIDEO_.html
TVN
http://kontakt24.tvn.pl/temat,bojki-...categoryId=496

setki juz komentarzy wszedzie - to,jak rozumiem,cisza ?
Lapiesz sie ,we wlasne sieci - w innym temacie twierdzisz,ze jakoby dziennikarze manipuluja (co oczywiscie jest czesciowo prawda) - to teraz pojedzmy z drugiej strony - oczywiste jest,ze nikt nikogo z Polakow nie pobil,prawda ? To tylko nieprzychylne media zmontowaly film... Takze o zaatakowaniu w pubie zagranicznych kibicow przez bojowki LKs - slowem krucjata Swieci tzw. Kibole kontra Caly Swiat dalej powinna byc kontynuowana - dla dobra tepego ogolu,ma sie rozumiec...
A tak by the way - przeciez FUCK EURO,po co wiec przejmowac sie losem pobitych stewardow - to glupi "Europejczycy" przeciez...

P.S. Przy okazji,szybko i sprytnie wyedytowales posta,bo przeciezTwoja teza o tym,ze rzekomo nikt o tym pobicu nie pisze - skompromitowala sie zupelnie...
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.06.2012 o godz. 10:43.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 09.06.2012, 10:43
wyar napisał(a):Wyświetl post
Na pierwszej stronie GW

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...a__WIDEO_.html
TVN
http://kontakt24.tvn.pl/temat,bojki-...categoryId=496

setki juz komentarzy wszedzie - to,jak rozumiem,cisza ?
Lapiesz sie ,we wlasne sieci - w innym temacie twierdzisz,ze jakoby dziennikarze manipuluja (co oczywiscie jest czesciowo prawda) - to teraz pojedzmy z drugiej strony - oczywiste jest,ze nikt nikogo z Polakow nie pobil,prawda ? To tylko nieprzychylne media zmontowaly film... Takze o zaatakowaniu w pubie zagranicznych kibicow przez bojowki LKs - slowem krucjata Swieci tzw. Kibole kontra Caly Swiat dalej powinna byc kontynuowana - dla dobra tepego ogolu,ma sie rozumiec...
A tak by the way - przeciez FUCK EURO,po co wiec przejmowac sie losem pobitych stewardow - to glupi "Europejczycy" przeciez...
Nie rozumiesz o co mi chodzi. Mi nie chodzi o czy dobrze, że go pobili, nie chodzi mi o to czy to prawda itd.

Przedstawie ci to krok po kroku.

Pobito stewarda. Widzisz, żeby osoby, który były zbulwersowane odgłosami małp były zbulwersowane tym że pobito ich rodaka? Nie, mają to gdzieś.

Teraz wyobraź sobie, że jest tam setka Wiślaków, którzy się za nim wstawiają i leją się z ruskimi. Wiesz jakie byłoby oburzenie tutaj na forum? Że jaki wstyd na całą europę. Że kibole wystawiają nam złą opinie. Że jednak to co o nas mówiono to prawda. I tak pare stron. Powiesz mi, że nie mam racji? Bo ja jestem pewien, że dokładnie tak by było.

Jaki z tego morał? Ano taki, że inni mogą robić co chcą, mogą nas lać itd, a my mamy udawać, ze jest wszystko pięknie bo co powiedzą na zachodzie. Rozumiesz o co mi chodziło?

P.S. Przy okazji,szybko i sprytnie wyedytowales posta,bo przeciezTwoja teza o tym,ze rzekomo nikt o tym pobicu nie pisze - skompromitowala sie zupelnie...
WTF? Jaka edycja?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2012, 11:04
Znam, kolego, znam i nadal nie wiem o jakiej polityce tam myślisz. Przywiązanie do barw, orła, Polski - to wg ciebie polityka
To z jaką partią byś to utożsamił
Błagam, nie dyskutujcie z tym klaunem.

Co do hymnu, przeczytaj sobie tekst od A do Z jeśli nie znasz na pamięć. Jeśli nie wyłapiesz o jakich wartościach wspomina, to zrób to jeszcze raz, potem następny i aż do skutku. W razie czego niech Ci ktoś wytłumaczy.

Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:11
Nie rozumiesz o co mi chodzi. Mi nie chodzi o czy dobrze, że go pobili, nie chodzi mi o to czy to prawda itd.

Pobito stewarda. Widzisz, żeby osoby, który były zbulwersowane odgłosami małp były zbulwersowane tym że pobito ich rodaka? Nie, mają to gdzieś.

Teraz wyobraź sobie, że jest tam setka Wiślaków, którzy się za nim wstawiają i leją się z ruskimi. Wiesz jakie byłoby oburzenie tutaj na forum? Że jaki wstyd na całą europę. Że kibole wystawiają nam złą opinie. Że jednak to co o nas mówiono to prawda. I tak pare stron. Powiesz mi, że nie mam racji? Bo ja jestem pewien, że dokładnie tak by było.

Jaki z tego morał? Ano taki, że inni mogą robić co chcą, mogą nas lać itd, a my mamy udawać, ze jest wszystko pięknie bo co powiedzą na zachodzie. Rozumiesz o co mi chodziło?

WTF? Jaka edycja?
No rzeczywiscie,w dalszym ciagu nie rozumiem o co Ci chodzi - napisalem w tekscie,ze setki komentarzy sa juz wszedzie.Zapewne komentuja to takze Ci,ktorzy sa oburzeni glupim zachowaniem na treningu Holendrow - komentarze sa WSZEDZIE negatywne (zerknalem na x
roznych stron).
Poza tym - kto gdzie i kiedy napisal,ze jeslibys wstawil sie za niewinnym bitym Polakiem,to inni Polacy mieliby Cie gdzies,lub tez opisywaliby Twoje zachowanie w negatywnym swietle ?
Probujesz manipulowac,bo dobrze Wiesz o co mi chodzi.
Poza tym,ze kibole (nie kibice) wystawiaja nam zla opinie - to oczywiste.Myslisz jednak,ze ludzie w Wielkiej Brytanii myslac o polskich kibolach utozsamiaja ich z calym polskim narodem ? Przykro mi,ale mylisz sie,zreszta oznacza to,ze w zyciu nigdzie nosa poza Polske nie wysciubiles,a szkoda,bo ponoc podroze ksztalca.Tak jak i w Polsce,tak i na calym swiecie sa rozne osoby,i w zaleznosci od poziomu wiedzy i inteligencji uslyszysz o wielu sprawach rozne opinie.Tyle.
Moi zagraniczni przyjaciele maja o Polakach bardzo dobre zdanie,choc wykpiwaja rozne nasze przywary zupelnie tak,jak my wykpiwamy ich.
Nikt nigdzie nie pisze,ze tylko Polacy to rasisci - rasizm jest wszedzie na swiecie,z tym tylko,ze gdzieniegdzie sie go bardziej toleruje.Co jest bledem,i nie ma to nic wspolnego ze swiatopogladem lewackim czy jakimkolwiek innym - rasizm wszedzie i zawsze jest sk..wysynstwem,by przypomniec Ci Hitlera i jego plany co do Slowian.
Moze teraz zrozumiesz.
P.S. W pierwszym poscie napisales "Widzisz jaka cisza w tym temacie..." itd. - pozniej musiales to wyedytowac,bo teraz to zniknelo z postu. W dalszym ciagu mam to na kompie - zrobic rzut ekranu albo poprosic moda o arbitraz ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.06.2012 o godz. 11:15.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:17

Niestety żeby dostrzec to trzeba mieć choć trochę własnej myśli, nie sraczkę w głowie.

hunter napisał(a):Wyświetl post

Co do hymnu, przeczytaj sobie tekst od A do Z jeśli nie znasz na pamięć. Jeśli nie wyłapiesz o jakich wartościach wspomina, to zrób to jeszcze raz, potem następny i aż do skutku. W razie czego niech Ci ktoś wytłumaczy.

Bez odbioru.

Widać że to zakompleksione lewackie gówno. Szkoda ze coraz więcej ludzi nie prezentuje sobą ŻADNYCH WARTOŚCI

No rzeczywiscie,w dalszym ciagu nie rozumiem o co Ci chodzi - napisalem w tekscie,ze setki komentarzy sa juz wszedzie.Zapewne komentuja to takze Ci,ktorzy sa oburzeni glupim zachowaniem na treningu Holendrow - komentarze sa WSZEDZIE negatywne (zerknalem na x
roznych stron).
Poza tym - kto gdzie i kiedy napisal,ze jeslibys wstawil sie za niewinnym bitym Polakiem,to inni Polacy mieliby Cie gdzies,lub tez opisywaliby Twoje zachowanie w negatywnym swietle ?
Poza tym,ze kibole (nie kibice) wystawiaja nam zla opinie - to oczywiste.Myslisz jednak,ze ludzie w Wielkiej Brytanii myslac o polskich kibolach utozsamiaja ich z calym polskim narodem ? Przykro mi,ale mylisz sie,zreszta oznacza to,ze w zyciu nigdzie nosa poza Polske nie wysciubiles,a szkoda,bo ponoc podroze ksztalca.Tak jak i w Polsce,tak i na calym swiecie sa rozne osoby,i w zaleznosci od poziomu wiedzy i inteligencji uslyszysz o wielu sprawach rozne opinie.Tyle.
Moi zagraniczni przyjaciele maja o Polakach bardzo dobre zdanie,choc wykpiwaja rozne nasze przywary zupelnie tak,jak my wykpiwamy ich.
Nikt nigdzie nie pisze,ze tylko Polacy to rasisci - rasizm jest wszedzie na swiecie,z tym tylko,ze gdzieniegdzie sie go bardziej toleruje.Co jest bledem,i nie ma to nic wspolnego ze swiatopogladem lewackim czy jakimkolwiek innym - rasizm wszedzie i zawsze jest sk..wysynstwem,by przypomniec Ci Hitlera i jego plany co do Slowian.
Moze teraz zrozumiesz.
P.S. W pierwszym poscie napisales "Widzisz jaka cisza w tym temacie..." itd. - pozniej musiales to wyedytowac,bo teraz to zniknelo z postu. W dalszym ciagu mam to na kompie - zrobic rzut ekranu albo poprosic moda o arbitraz ?

Co ty bredzisz człowieku. Gdyby tam była jakaś banda od nas, i rozniosła tych ruskich w pył - i przy okazji pół okolicy razem z ruskimi (tak to bywa przy takich zabawach) to od wczoraj od 23 było by to na każdym pasku każdej telewizji i portalu.
Irlandczycy dostali oklep, wisi na pierwszej stronie SPORTOWEJ onetu.
To samo z Ruskimi w Łodzi.
A o tym wrzucili na jakis schowany kij wie gdzie kontakt. Zajebiście.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 09.06.2012 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:18
roznych stron).
Moze teraz zrozumiesz.
Tak, możesz prosić o arbitraż. Tylko zerknij do tematu o Euro 2012 bo chyba tam znajduje się nieruszany post o którym cały czas mówisz.

Skończmy ten temat bo się niedogadamy. Mi pisząc że cisza chodziło w największym stopniu o to forum bo tutaj był największy bulwers z powodu małpich odgłosów.

Z mojej strony to byłoby na tyle.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 09.06.2012 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:19
Niestety żeby dostrzec to trzeba mieć choć trochę własnej myśli, nie sraczkę w głowie.

Widać że to zakompleksione lewackie gówno. Szkoda ze coraz więcej ludzi nie prezentuje sobą ŻADNYCH WARTOŚCI
Ty prezentujesz te jedynie prawdziwe ?
Do jakich wiec wartosci nalezy udawanie malpy na widok czarnoskorych ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.06.2012 o godz. 11:38.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:36
Tak, możesz prosić o arbitraż. Tylko zerknij do tematu o Euro 2012 bo chyba tam znajduje się nieruszany post o którym cały czas mówisz.

Skończmy ten temat bo się niedogadamy. Mi pisząc że cisza chodziło w największym stopniu o to forum bo tutaj był największy bulwers z powodu małpich odgłosów.

Za rzecz z postem przepraszam,ale jakims cudownym sposobem zaczalem pisanie na tamtym temacie a moj post wyladowal w tym - ani wiec to Twoja,ani moja wina,mimo to Twoj post byl delikatnie mowiac nietrafiony. Bulwers,hmmm... Jesli sprawa dotyczyla treningu Holendrow na stadionie Wisly na ktory min. przyszli kibole Wisly - to gdzie indziej o tym dyskutowac ? Na forum Lecha,Cracovii,Legii ?
Oczywiste jest wiec,ze jesli Rosjanie bija polskiego stewarda - to wszedzie tam,gdzie sie o tym wspomni,widac setki NEGATYWNYCH komentarzy.
Nie mozemy sie dogadac - bo zamiast probowac myslec samodzielnie - wtlaczasz sie w jakies ramy,ktore pozwalaja Ci jak te owce u Orwella,beczec : "kiboleeeee - dobrzeeeee,pikniki - zleeeee ! Bialasy - dobrzeeeee!! czarnuchy - zle !!!"
Jesli wiec apelujesz do innych o sprawiedliwy osad kiboli,a takze o nieuleganie wplywom mediow,o samodzielne myslenie itd.,itp. - nie ulegaj temu samemu,tylko z drugiej strony.
Ja rowniez koncze - przynajmniej dyskutowac z Toba mozna
Pozdrawiam
Powód: Poprosze o edycje,bo nieopatrznie wkleilem posta pod postem
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.06.2012 o godz. 11:37.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.06.2012, 11:43

Bez odbioru.
Nie umiesz czytać?

Przecież wyraźnie napisał do jakich wartości odnosi się hymn Wisły: przywiązanie do barw, Orła, Ojczyzny, patriotyzmu. Według Ciebie jest inaczej?

Zapytał potem jak to się ma do obecnych gierek politycznych i jak to się ma do obecnych partii politycznych.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:43
Za rzecz z postem przepraszam,ale jakims cudownym sposobem zaczalem pisanie na tamtym temacie a moj post wyladowal w tym - ani wiec to Twoja,ani moja wina,mimo to Twoj post byl delikatnie mowiac nietrafiony. Bulwers,hmmm... Jesli sprawa dotyczyla treningu Holendrow na stadionie Wisly na ktory min. przyszli kibole Wisly - to gdzie indziej o tym dyskutowac ? Na forum Lecha,Cracovii,Legii ?
Oczywiste jest wiec,ze jesli Rosjanie bija polskiego stewarda - to wszedzie tam,gdzie sie o tym wspomni,widac setki NEGATYWNYCH komentarzy.
Nie mozemy sie dogadac - bo zamiast probowac myslec samodzielnie - wtlaczasz sie w jakies ramy,ktore pozwalaja Ci jak te owce u Orwella,beczec : "kiboleeeee - dobrzeeeee,pikniki - zleeeee ! Bialasy - dobrzeeeee!! czarnuchy - zle !!!"
Jesli wiec apelujesz do innych o sprawiedliwy osad kiboli,a takze o nieuleganie wplywom mediow,o samodzielne myslenie itd.,itp. - nie ulegaj temu samemu,tylko z drugiej strony.

Ja rowniez koncze - przynajmniej dyskutowac z Toba mozna
Pozdrawiam
Ale o czym ty gościu gadasz? Jakie ramy? Czy ja w którymkolwiek momencie powiedziałem że kibole są dobrzy? Pikniki złe? O czym ty do mnie mówisz? Właśnie dlatego nie możemy się dogadać bo ty nie załapałeś sensu mojej wypowiedzi. Ja chce pokazać, że niektórzy za bardzo się przejmują zdaniem zachodnim mediów i włażą im w **** na każdym kroku, a ty mi wyskakujesz z osądem kiboli. WTF?
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.06.2012, 11:48

To jest temat "Wisła Kraków w mediach". Co ma wspólnego pobicie kogoś przez Rusków we Wrocławiu z Wisłą?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:52
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
To jest temat "Wisła Kraków w mediach". Co ma wspólnego pobicie kogoś przez Rusków we Wrocławiu z Wisłą?
Przeczytaj całego posta i zrozumiesz.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 09.06.2012, 11:55

Bez odbioru.
Obraziłem cię w którymś momencie Nie, więc powstrzymaj się od prostackich tekstów.
Ponadto - naucz się czytać. Ja pytam o politykę w hymnie Wisełki, nie o wartości bo te są oczywiste. Polityka to nie wartości - to tak, gdybyś nie wiedział.
A skoro nawołujesz, żeby ze mną nie dyskutować, to po co sam klepiesz bzdury
Wniosek - naucz się czytać, naucz się rozumieć co piszesz, nie rób z gęby cholewy czyli rób co piszesz. Inaczej bez specjalnego wypisywania przeze mnie wychodzisz na głupka.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.06.2012, 12:00
CNN godzinę temu mówił "about racism in Cracow". Bez napinki to piszę, po prostu ktos rozdmu..... ładnie całą sprawę. aha, nie było śpiewających kibiców, tylko biegających pomaarńczowych; oni chca tak pisać i mówic o Polsce, niezależnie od tego czy paru mądrych inaczej poudaje małpy.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 09.06.2012, 12:09
Wyprasowałeś już brązową koszulę, "WARTOŚCIOWY patrioto" , no to opaska na ramię i ruszaj krzewić "polskość", a jutro dumny przeczytasz o bandytyzmie na ulicach i stadionach, wzorowanym na ideałach gościa z wąsikiem.
Na szczęście coraz mniej takich faszyzujących gnojków się kręci po świecie.
Ty prezentujesz te jedynie prawdziwe ?
Do jakich wiec wartosci nalezy udawanie malpy na widok czarnoskorych ?
Wyjścia są dwa - albo idiota może coś takiego prezentować, albo faszysta wyznawać. Na jedno wychodzi - tak czy owak idiota.
Najgorsze jest to, że wystarczy kilku czy kilkunastu takich ślepych troglodytów na stadionie, a smrodu narobią na cały stadion. Tak samo jak jedno pierdnięcie w salonie zepsuje atmosferę.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.06.2012, 12:16
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie było w tym żadnego celu - zraziliście innych do przychodzenia na mecze.
No to nie przychodź wiecej. Ci co kochają Wisłę przyjdą, wymalowanych europajaców w cylindrach i perukach nie potrzeba.

Cytat:
Ale Wy sądźcie sobie inaczej - za chwilę jeden z drugim będzie pisał w polityce transferowej Wisły, jakich to dobrych piłkarzy potrzeba... a tu klops! nie ma kasy! A kto daje kasę?
Właściciel i sponsorzy
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 09.06.2012, 12:28
Ale o czym ty gościu gadasz? Jakie ramy? Czy ja w którymkolwiek momencie powiedziałem że kibole są dobrzy? Pikniki złe? O czym ty do mnie mówisz? Właśnie dlatego nie możemy się dogadać bo ty nie załapałeś sensu mojej wypowiedzi. Ja chce pokazać, że niektórzy za bardzo się przejmują zdaniem zachodnim mediów i włażą im w **** na każdym kroku, a ty mi wyskakujesz z osądem kiboli. WTF?

O niczym - "gosciu" - nie gadam...Wydawaloby sie ze kontrolujesz swoja pisanine,ze Wiesz,co to sa przenosnie,przejaskrawienia,antonimy,aluzje literackie itp.,i potrafisz zlapac do czego daze,piszac o ramach myslenia (wystarczy przeczytac Twoich ostatnich postow) i podajac PRZYKLAD (jako alzuje literacka) takiego myslenia,nieco przeksztalconego ironicznie na poczet tej dyskusji.Ale Tobie trzeba pisania rownowaznikami zdan - wiec ok,postaram sie prosciej.
Odkad sledze ten temat,piszesz,zeby nie wierzyc mediom,ktore opisaly rasistowskie malpowanie kibicow Wisly na treningu Holendrow.Piszesz wrecz,ze osoby,ktore byly na treningu,twierdza,ze niczego takiego nie bylo.Wiec oczywista teza - holenderskie media klamia.A na dowod tego dajesz info ze...strony Wisly.
To teraz pytanie od Holendrow - dlaczego strona Wisly mialaby pisac o swoich kibicach cos negatywnego ?
Maja racje czy nie maja ?
Sens tej dyskusji nie polega wiec na tym,ze niektorzy przejmuja sie zdaniem zachodnich mediow.Sens polega na tym,ze opisano debilne zachowanie,ktorego - wg Ciebie - w ogole nie bylo. Kiedy jednak podalem linka do maltanskiej (sic!) gazety,w ktorej twierdzono,ze oficjel UEFA niczego obrazliwego nie odnotowal - Ty skwapliwie przytaknales.A ja ironicznie pisalem przeciez wtedy tytulem komentarza,ze moze im tez powinnismy nie wierzyc. czyli wybiorczo nie wierzysz wtedy,kiedy pisza o nas zle,a wierzysz wtedy,kiedy pisza dobrze.
To wlasnie te ramy "myslenia" opisalem - atakowales innych na tym forum,ze postepuja jak lemingi (cytat z postu "...w dupie bylem,gowno widzialem,to sie wypowiem..."),postepujac przy pierwszej okazji tak samo.

pozdrawiam

Wyprasowałeś już brązową koszulę, "WARTOŚCIOWY patrioto" , no to opaska na ramię i ruszaj krzewić "polskość", a jutro dumny przeczytasz o bandytyzmie na ulicach i stadionach, wzorowanym na ideałach gościa z wąsikiem.
Na szczęście coraz mniej takich faszyzujących gnojków się kręci po świecie.

Wyjścia są dwa - albo idiota może coś takiego prezentować, albo faszysta wyznawać. Na jedno wychodzi - tak czy owak idiota.
Najgorsze jest to, że wystarczy kilku czy kilkunastu takich ślepych troglodytów na stadionie, a smrodu narobią na cały stadion. Tak samo jak jedno pierdnięcie w salonie zepsuje atmosferę.
Mnie Jerry nie przeszkadza Polskosc,bycie dumnym z tego ze sie jest Polakiem,czy wartosci takie jak Bog Honor czy Ojczyzna.Nie maja one jednak nic wspolnego z rasizmem.
Najbardziej zabawne jest to,ze niektorzy nie rozumieja,ze rasizm jest zlem samym w sobie,i nie ma to nic wspolnego z pogladami na inne kwestie.
Ale trudno to wytlumaczyc osobie,ktora pisze o jakims lewactwie do kazdego,kto nie zgadza sie z jej pogladami. Wyraznie widac,ze to gorliwy neofita,ktory wyraznie nie rozumie,ze oprocz obozu lewakow i prawakow w Polsce - sa takze normalni,obiektywni ludzie.
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.06.2012 o godz. 12:39.
You'll never know...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów