The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fudi8
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2011, 22:04
martonas napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno, sytuacji to my mieliśmy mnóstwo, jakich wy byście chcieli? żeby ktoś wyszedł sam na sam z bramkarzem? A zdajecie sobie sprawę że to było niemożliwe bo niektórzy gracze Sląska praktycznie nie wychodzili ze swojego pola karnego? Ludzie my mieliśmy ZERO spalonych i to nie dlatego że nie wychodziły prostopadłe podania, tylko że nie było gdzie ich robić.
Ode mnie 100% poparcie tej wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.04.2011, 22:04
I jeszcze jedno, sytuacji to my mieliśmy mnóstwo, jakich wy byście chcieli? żeby ktoś wyszedł sam na sam z bramkarzem? A zdajecie sobie sprawę że to było niemożliwe bo niektórzy gracze Sląska praktycznie nie wychodzili ze swojego pola karnego? Ludzie my mieliśmy ZERO spalonych i to nie dlatego że nie wychodziły prostopadłe podania, tylko że nie było gdzie ich robić.
Mnóstwo? Hoho w ktorym meczu? Moglismy chociaz z dystansu czesciej probowac, trener zakazal strzelac? Lepszy jeden strzal Jirsaka niz 20 podan z ktorych nic nie wyniknelo.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2011, 22:08
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A kto na lewej obronie? Branco? No proszę Cię.
Przecież jemu chodziło o sytuację z meczu, alternatywa dla zmiany Cikosa. Litości, nie zdasz egzaminu gimnazjalnego z takim zrozumieniem tekstu czytanego.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.04.2011, 22:08
Baala napisał(a):Wyświetl post
Wbrew wynikowi, obrona zagrała solidnie, to atak był beznadziejny. Niby milion sytuacji, ale czy aby którąś z nich można nazwać 100%-tową? Na Kirma to ja patrzeć dziś nie mogłem, a strzał Małeckiego z końca podsumował wszystko.

Trzeba też dodać że Maaskant z boiska zdjął dwóch najlepszych z pierwszej połowy Cikosa i Sivakowa.

Wiadomo że pierwsze 15 minut mamy w każdym meczu h..owe i oczywiście Śląsk poszedł do przodu i im się przyfarciło. Potem to była kopia meczu z Reymonta z nimi. Tam też powinniśmy gola stracić po kontrze, tylko sędzia go zabrał dla WKSu.

Bo to byl mecz z gatunku nawet gdyby zostal rozegrany kolejne 90 minut dluzej to i tak nawet gola bysmy nie zdobyli.

Nie potrafimy grac kiedy rywal walczy w srodku pola i go zageszcza.I rzuca sie w oczy brak Genkova a przeciez jest on przez duza czesc kibicow krytykowany.

Swoja droga,to wiekszosc akcjii byla naprawde dobra,szybka wymiana ,duzo przerzutow na inna czesc boiska,jak z Bechatowem czyli oni juz to potrafia.Trzeba liczyc ze Genkov wroci i nie bedziemy miec pecha bo dzis go mielsimy za duzo.

Nie ma paniki,musimy spokojnie grac swoje.A gra zla nie jest.

Probierz to stary cwaniak,bo glosząc fakt ze juz zdobylsimy MP postawil nas przed faktem jakby to sie juz stalo.Zebysmy za wczesnie w to uwierzyli.I teraz mamy sytuacje ze nas dogonili ,praktycznie z niczego.Jak ja tego goscia nie trawie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 21.04.2011, 22:11
Nasz treneiro ,mimo uplywu czasu dalej sparawia wrazenie lekko oderwanego od polskiej rzeczywistosci.Cala pilkarska polska spodziewala sie taktyki zaprezentowanej przez Slask,a on byl jedynym,ktory ustawieni autobusu nie przewidzial.Panie Robercie doradzalbym odrobine pokory bo opieranie strategii na stwierdzeniu ,ze to my jestesmy Wisla i to inni musza sie martwic taktyka, doprowadzila do dzisiejszej kompromitacji.Tak kompromitacji.I to kompromitacji trenera a nie druzyny.
Pierwszy blad-rozpoczecie z Maleckim na szpicy wiedzac ze bedzie musial walczyc wrecz z czterema bykami.Nie wiem co natchnelo Maasaknta do stwierdzenia ,ze Malecki grajac na srodku ataku jest w stanie zastapic Genkowa.Liczyl na to ze Maly bedzie sie rozpychal z wyzszymi od niego o glowe stoperami ?Jezeli zalozyl,ze Malecki bedzie schodzil do boku i robil miejsce dla wchodzacego pomocnika ,to dlaczego pomocnikiem tym byl usposobiony defensywnie Sivakow a nie np.Gargula ?
Mimo blednego ustawienia i fatalnego poczatku ekipa zaczela w miare poprawnie funkcjonowac.Slask momentami byl bezradny stojac w jedynastu w swoim polu karnym i wykopujac pilki w trybuny.Kwestia czasu bylo ,ze cos wpadnie.ale wtedy wkroczyl do akcji nasz szaman.
Jak mozna bylo wpuscic na boisko Zurawskiego Mimo calego szacunku i sympatii jaka darze Macka ,uwazam ze wpuszczanie go na boisko to sabotaz i to sabotaz podwojny.Maaskant robi zarazem krzywde druzynie i Mackowi,ktory odcinajac kupony burzy obraz legendy ,ktora kiedys zbudowal.I nie mam tu na mysli slabej formy,ale kompletny brak zaangazowania (tym ,ktorzy chca w tym temacie polemizowac polecam obejrzec reakcje Zurawskiego po bramce Malego w Gdyni).Grajac praktycznie 45 minut w dziesiatke trudno jest odrabiac straty.
Jestem pewien,ze dzisiejsza porazka nie przeszkodzi nam w zdobyciu mistrzostwa bo jakosciowo ta druzyna zdecydowanie odstaje od reszty,wiec nie dramatyzowalbym zbytnio.W....ia mnie jedynie ,ze przez nonszalancje naszego trenera rozpocznie sie teraz medialne walenie konia nad geniuszem taktycznym zgorzknialego,stetryczalego dziada ,podsycane jego pseudofilozoficznymi wypowiedziami ,ktorych nawet on sam nie rozumie.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2011, 22:11
Analogie do Pucharu Króla, przy zachowaniu proporcji, są bardzo dobre! Wczoraj "Autobus Mourinho jeździł po całym boisku". A dlaczego po całym boisku? Bo Barcelona wyciągała Real z własnej szesnastki, wciągała Real na własną połowę, klepała, szukała miejsca. Niestety dla niej - mimo tych zabiegów - autobus Realu okazał się perfekcyjny. I dlatego ten mecz mógł się podobać.

Marzę, że nadejdą takie czasy, kiedy i Wisła będzie potrafiła grać przeciwko przeciwnikowi, który parkuje autobus i nastawia się na defensywę. Właśnie przez wciąganie przeciwnika na własną połowę, czekanie aż wyjdzie i zaatakuje, klepanie piłki, cierpliwość, koncentrację i determinację w realizowaniu takiego stylu gry. Narazie Wisła "traci głowę" w takiej sytuacji.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.04.2011, 22:16
Yossarian napisał(a):Wyświetl post
Nasz treneiro ,mimo uplywu czasu dalej sparawia wrazenie lekko oderwanego od polskiej rzeczywistosci.Cala pilkarska polska spodziewala sie taktyki zaprezentowanej przez Slask,a on byl jedynym,ktory ustawieni autobusu nie przewidzial.(...)
Cały twój post (który pozwoliłem sobie nie cytować w całości, sprowadza się do oczywistej oczywistości że poza Genkowem to my nie mamy napastników, narzekasz że wstawił Małego do ataku, a niby kogo miał wstawić? Żurawskiego, na którego narzekasz parę linijek dalej, czy może Riosa, który Genkowa też raczej nie przypomina? Z tym związane są również kolejne powody twojego narzekania czyli zmiany. Trzeba było wprowadzić napadziora, no i miał do wyboru Żurawia i Riosa, czyli krótko mówiąc tu lipa i tu lipa... Powiedz mi kogo niby miał wstawić?

nicolas napisał(a):Wyświetl post
Analogie do Pucharu Króla, przy zachowaniu proporcji, są bardzo dobre! Wczoraj "Autobus Mourinho jeździł po całym boisku". A dlaczego po całym boisku? Bo Barcelona wyciągała Real z własnej szesnastki, wciągała Real na własną połowę, klepała, szukała miejsca. Niestety dla niej - mimo tych zabiegów - autobus Realu okazał się perfekcyjny. I dlatego ten mecz mógł się podobać.

Marzę, że nadejdą takie czasy, kiedy i Wisła będzie potrafiła grać przeciwko przeciwnikowi, który parkuje autobus i nastawia się na defensywę. Właśnie przez wciąganie przeciwnika na własną połowę, czekanie aż wyjdzie i zaatakuje, klepanie piłki, cierpliwość, koncentrację i determinację w realizowaniu takiego stylu gry. Narazie Wisła "traci głowę" w takiej sytuacji.
Nie wiem czy zauważyłeś ale Śląsk w przeciwieństwie do Realu od drugiej minuty prowadził i choćby nie wiem jak Wisła próbowała to wątpię żeby udało im się ich "wyciągnąć" do przodu
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2011, 22:21
Orest Lenczyk: ,,Nawiasem mówiąc, chciałbym, aby te 3 punkty nie odebrały Wiśle mistrzostwa Polski."

Na prawdę jeden z najlepszych trenerów w Polsce, wspaniały taktyk, cieszę się że to właśnie Śląsk ma takiego trenera. Gratulacje i mam nadzieję że te 3 punkty pomogą Wam w walce o Europejskie Puchary, powodzenia. Jeśli już tracić punkty to dobrze że ze Zgodą.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.04.2011, 22:21
Czy ten mecz pokazał ile znaczy Genkow?
Ile znaczy Wilk?
Jedno jest pewne, Lenczyk to turbokozak i pokazał, jak trzeba grać. Miejmy nadzieję, że Maaskant wyciągnie z tego solidne wnioski i utrzymamy przewagę.
Nie będę zagłębiał się w personalia, każdy ma co nieco za uszami. Nie potrafiliśmy stworzyć sobie dogodnej sytuacji do strzelenia bramki, a w obronie pozwoliliśmy sobie na dwie niefrasobliwości. Szczęście w nieszczęściu, że to Śląsk pokazał nam, ile nam brakuje i to teraz, a nie pod koniec sezonu.
Co do wcześniejszych wypowiedzi. Oczywiście, że Probierz powiedział to, by wymóc na nas presję, nie ma dwóch zdań. Teraz okaże się, kto ma większe cojones. Takie mecze muszą hartować drużynę. Niech wyzwoli się w nas sportowa złość. Akurat w przypadku obecnej sytuacji wierzę w mądrość: "im więcej porażek, tym więcej zwycięstw".
Tylko zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.04.2011, 22:22
Śląsk Śląsk WKS !!!
.....
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2011, 22:22
Cytat:
Na prawdę jeden z najlepszych trenerów w Polsce, wspaniały taktyk, cieszę się że to właśnie Śląsk ma takiego trenera. Gratulacje i mam nadzieję że te 3 punkty pomogą Wam w walce o Europejskie Puchary, powodzenia. Jeśli już tracić punkty to dobrze że ze Zgodą.
Najlepszy, bo podlizał nam się tym stwierdzeniem ?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.04.2011, 22:23
Ten mecz można podsumować w krótki sposób:
trudno jest wygrać mecz, gdy cały czas:
- gra się bez napastnika
- posyła się wrzutki w pole karne, gdzie - i tu uwaga - nie ma napastnika, a jest 7 rywali, no cóż, bracia też potrzebują pkt i swojaków nam nie chcieli podarować
- gol w 2 minucie po frajerskiej próbie robienia pułapki ofsajdowej na 25 metrze od bramki, gdy w okolicy 20 metrów od piłki było 6 rywali i brak dojścia do bezpańskiej piłki w wykonaniu naszych defensorów było zwiastunem mega klęski - po tym zdarzeniu nie wierzyłem w sukces, bo miałem w głowie mecz z Reymonta i wiedziałem jak to się skończy, liczyłem tylko na swojaka lub karnego, niestety, dziś nam szczęście nie dopisało, mogę tylko śmiało stwierdzić, że nie zostaniemy mistrzem Polski w przypadku, gdy ktoś z zawodników Melikson i Genkov złapie kontuzję do 29 kolejki, drużyna jest od nich uzależniona i jeśli chcemy coś osiągnąć poza Polską, potrzebnych jest nie 3-4 ale 2 razy więcej wzmocnień, bo piłkarze-zmiennicy są po prostu na nasz klub za słabi

Maaskant przegrał ten mecz zanim się on rozpoczął - tak pomyślałem po pierwszych minutach, gdy gra z Małym na środku nie wypaliła.
Teraz stwierdzam, że Wisła przegrała ten mecz gdy wypłynęła informacja o kontuzji Genkova, bo po prostu Rios i Żurawski to poziom MESY (wiem, że obrażam teraz niektórych chłopaków dających z siebie 100%, grających w Młodej Ekstraklasie, ale te dzisiejsze przepiękne przepuszczenia piłki w wykonaniu Żurawskiego...)

Głowa do góry, nie ma w naszym terminarzu drużyny, która swoim stylem przypomni Śląsk
Górnik pokonamy, bo z nimi zawsze wygrywamy u siebie. Lechia nie będzie się murowała, co dla nas będzie korzystniejsze, choć w tym meczu możliwy jest każdy rezultat. Identycznie sprawa wygląda w 3 kolejnych spotkaniach. Zagłębie będzie rywalem do pierwszej bramki - kto strzeli to wygra, a ostatni mecz sezonu, oby już o niczym nie decydował, bo Polonia jest jedyną drużyną, która w defensywie może zagrać na poziomie Śląska.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.04.2011, 22:23
Tragedii nie ma żadnej, bo ten mecz pechowo się Wiśle ułożył. Pierwsza bramka ustawiła spotkanie pod Śląsk i Wisła sobie z takim "przegubowcem" nie poradziła, mimo że grała bardzo przyzwoicie. Nie dramatyzowałbym. Zimnej wody kubeł wylany na głowę, bo do mistrzostwa jeszcze długa droga ale jestem pewien, że czeka Nas finał z happy end'em.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.04.2011, 22:26
murray napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne, Lenczyk to turbokozak i pokazał, jak trzeba grać. Miejmy nadzieję, że Maaskant wyciągnie z tego solidne wnioski i utrzymamy przewagę.
To znaczy co?! Tez mamy ustawić autobus w bramce? Tak trzeba grać? O mistrzostwo?
I don't think so.

Lenczyk pokazał antyfutbol, ale on o mistrzostwo nie walczy, jemu wystarczy remis. My musimy w każdym meczu walczyć o trzy punkty.

Ale może ja czegoś nie rozumiem? Może jest jakaś głębia w najbardziej prymitywnej taktyce, czyli: "ustaw jedenastu w polu karnym i okolicach, a potem czekaj na kontry"?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2011 o godz. 22:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.04.2011, 22:30
Teksty o kompromitacji trenera są, moim zdaniem, lekko przesadzone. Jeśli mówimy o jakiejś kompromitacji, to raczej ze strony zarządy, który zapewnił nam wyborny arsenał strzelców. No ale niektórzy w FM rozgrywali nie takie mecze i, hurra, wygrywali!

No bo przecież trzeba było Riosa puścić od początku. To jest napastnik co się zowie! W Młodej Ekstraklasie nie ma sobie równych, sadzi bramę za bramą, potrafi nawet z przewrotki walnąć w taki sposób, że zawstydza Rooneya. Szkoda, że w tych bardziej dorosłych meczach zachowuje się jak homoseksualista (GW czuwa) na wyprzedaży w Bershce albo jak cielę przed malowanymi wrotami.
Maciej Żurawski natomiast pokazał, że warto przejść do Warty Poznań i tam ubezpieczyć swoją przyszłość...

Pierwsza bramka ustawiła mecz. Śląsk mógł spokojnie skoncentrować się na obronie i robił to w sposób bardzo mądry, acz morderczy dla widza. Mówicie, że Wisła miała 90 minut na zmianę wyniku. Miała, miała, ale trudno zrobić to bez NAPASTNIKA. Śląska nie było po co wyciągać z ich połowy - oni i tak by na to nie przystali. Przy takim zagęszczeniu, jakie było w ich polu karnym, naprawdę przydałby się wysoki i silny chłop, który mógłby dobrze rozdysponować piłkę.

Cóż, piłkarze i trener powinni obejrzeć spotkanie i wyciągnąć wnioski. Specjalną taśmę, opatrzoną stosownym komentarzem, trzeba zaserwować także Basałajowi.

Co do mistrzostwa - balonik został napompowany zbyt wcześnie. Bezkrytyczni szybko złapali i zaczęli rozgłaszać. Będzie mistrzostwo - będzie cudownie, nie będzie - jestem na to przygotowany.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.04.2011, 22:30
Jak trzeba grać przeciwko nam.
Maaskant wyciągnie wnioski, ustawi lepiej drużynę, zaordynuje gierki z autobusem.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 21.04.2011, 22:31
Cały twój post (który pozwoliłem sobie nie cytować w całości, sprowadza się do oczywistej oczywistości że poza Genkowem to my nie mamy napastników, narzekasz że wstawił Małego do ataku, a niby kogo miał wstawić? Żurawskiego, na którego narzekasz parę linijek dalej, czy może Riosa, który Genkowa też raczej nie przypomina? Z tym związane są również kolejne powody twojego narzekania czyli zmiany. Trzeba było wprowadzić napadziora, no i miał do wyboru Żurawia i Riosa, czyli krótko mówiąc tu lipa i tu lipa... Powiedz mi kogo niby miał wstawić?
Moze np. i Malego i Riosa-dwoch z metra cietych,wszedobylskich i ruchliwych zakapiorow,ktorzy mogliby wykorzystywac swoja przewage techniki i troche poklepac w tloku.Koncepcja moze troche ryzykowna ale moim zdaniem majaca wiecej szans powodzenia niz osamotniony Malecki przepychajacy sie np. z Fojutem czy Kazimierczakiem.
Ostatnio edytowane przez rav : 21.04.2011 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.04.2011, 22:36
Moze np. i Malego i Riosa-dwoch z metra cietych,wszedobylskich i ruchliwych zakapiorow,ktorzy mogliby wykorzystywac swoja przewage techniki i troche poklepac w tloku.Koncepcja moze troche ryzykowna ale moim zdaniem majaca wiecej szans powodzenia niz osamotniony Malecki przepychajacy sie np. z Fojutem czy Kazimierczakiem.
W drugiej połowie był na boisku i Małecki i Rios i nawet Żurawski i widać było jak wykorzystują swoją technikę i klepią w tłoku....
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2011, 22:36
Ciekawa jestem czy Wisła- nasza obecna kadra potrafilaby zagrać coś takiego jak dziś Śląsk. Bo poza tym, że "zaparkowali autobus" i liczyli na kontry, to przez 90 minut nie stracili gola- wytrzymali cały ten napór (choć trzeba przyznać, że nic konkretnego z naszych ataków nie wynikało).

Czasy "Wisły Henia Kasperczaka" minęły huhuhu temu i ja nie oczekuję od Wisły wspaniałej gry, z wieloma podaniami itd. Ja oczekuję skutecznej Białej Gwiazdy i to skutecznej w zdobywaniu punktów nie tylko bramek.

Wiadomo, że u siebie się nie będziemy murować, bo to by najmniejszego sensu nie miało, ale na wyjeździe myślę, że można by spróbować bardziej defensywnej taktyki. Na pewno zaskoczyłoby to naszych przeciwników i kto wie, może by się sprawdziło. Gdańsk, Lubin, Warszawa... Czemu nie, skoro na wyjazdach z tą ofensywą nie jesteśmy tak wspaniali, bo tez rywale nie robią po gaciach "bo przyjeżdża Wisła".

No i w przypadku ewentualnych pucharów także trzeba przemyśleć "autokar", bo jak nie to znowu będzie bach bach bach Karabach

Na koniec jednak mam nadzieję, że większość się schłodzi tym prysznicem, tak porządnie. Przestańcie w końcu mówić (podobnie jak i media), że walka o mistrza się skończyła itd itp. Przyda się to wszystkim, choć szkoda, że musi to być tak drastyczne (oby nam tych punktów na końcu nie zabrakło!).
I choć sama jestem bardzo wku*** na naszych piłkarzy, to jednak wyluzujmy. Jeszcze "wczoraj" z Małym śpiewaliśMY "moja jedyna miłość...", a dziś się będziecie na nim wyżywać? Opanujta się!

Wszyscy wygrywają, wszyscy przegrywają- tak jest w piłce nożnej. Cała 11tka zawaliła i już.

W moim sercu WISŁA i na dobre i na złe!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2011, 22:41
A i tak jakby był Genkov to nie wiem, czy rezultat byłby inny. Wydaje mi się, że jeśli w I połowie nic by nie strzelił to potem tym bardziej, bo jakby te wszystkie autokary co się ich uczepiliśmy, wjechały przed bramkę Śląska to i Cwetan nie wiele miałby do powiedzenia. Owszem, wysoko skacze, szuka piłki ale przy takiej ilości graczy Wrocławian to na nie wiele by się zdało. Przecież jakby nie patrzeć Wiślaków nie brakowało w polu karnym Śląska w poszczególnych akcjach, lecz i tak przez większość czasu przypadało tam co najmniej dwóch piłkarzy Śląska na jednego Wiślaka.

I popatrzmy jaki pech. W Kielcach też piłka odbija się od naszego gracza i wynik jest jaki jest, choć tam był remis więc nawet względnie tym bardziej jak przypomnimy sobie grę Korony. A we Wrocławiu swojak w pierwszych sekundach meczu już zmienia nastawienie do spotkania wszystkich na murawie, a wyszło jak wyszło.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.04.2011, 22:42
Lenczyk pokazał reszcie ligi jak z nami grać, niestety. Po paru ostatnich dobrych meczach padły głosy o polskiej Barcelonie, to nam polski Mourinho pokazał to co dzień wcześniej pierwowzór.
Niestety tak musimy grać, wolę oglądać nawet PRÓBY pięknej gry i wzniesienia tej drużyny na wyższy poziom (nawet jeśli nie zawsze wychodzi) niż kolejny sezon walenia świec po Brożkach i ciułanie 1:0 z ostatnimi drużynami
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 21.04.2011, 22:48
W drugiej połowie był na boisku i Małecki i Rios i nawet Żurawski i widać było jak wykorzystują swoją technikę i klepią w tłoku....
Rios wszedl w 69 minucie,kiedy juz praktycznie bylo pozamiatane i pare chwil wczesniej rozpoczelismy gre na afere (Hurrrraaa !!! wszyscy do przodu a moze cos wpadnie).Nadal twierdze ,ze gdyby mieli mozliwosc zagrac razem od poczatku mogliby wiecej zdzialac niz osamotniny Malecki.
O Zurawskim juz wspominalem-lepiej byloby grac w dziesiatke.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 21.04.2011, 22:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To znaczy co?! Tez mamy ustawić autobus w bramce? Tak trzeba grać? O mistrzostwo?
I don't think so.

Lenczyk pokazał antyfutbol, ale on o mistrzostwo nie walczy, jemu wystarczy remis. My musimy w każdym meczu walczyć o trzy punkty.

Ale może ja czegoś nie rozumiem? Może jest jakaś głębia w najbardziej prymitywnej taktyce, czyli: "ustaw jedenastu w polu karnym i okolicach, a potem czekaj na kontry"?
Owszem jest głębia, bo to jest taktyka Polskiej Myśli Szkoleniowej. Ona nam w piłce reprezentacyjnej przyniosła największe sukcesy. Ale skoro Realowi uchodzi, to kto inny będzie się wstydził?
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2011, 22:54
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Owszem jest głębia, bo to jest taktyka Polskiej Myśli Szkoleniowej. Ona nam w piłce reprezentacyjnej przyniosła największe sukcesy. Ale skoro Realowi uchodzi, to kto inny będzie się wstydził?
Z całym szacunkiem ale jeśli na takiej grze ma polegać piłka nożna to wolę się zająć zawodowym zbieraniem grzybów.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.04.2011, 22:57
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam takie durne gadki. Media nakładły do głowy ludziom brednie o cudownej Barcelonie i "pięknie" futbolu i takie są potem efekty.

Co ciekawe, potem przyjdzie mecz w pucharach z zachodnią drużyną i jak nasi się zamurują to wtedy jest to supertaktyka i świetny pomysł trenera.

Przecież my w tym meczu ze Ślaskiem nie stworzyliśmy praktycznie ŻADNEJ sytuacji bramkowej, a Śląsk co najmniej kilka. Co z tego że cały czas Wisła była w posiadaniu piłki jak były to podania między obrońcami i pomocnikami bez asysty piłkarzy Ślaska. 57 dośrodkowań w sytuacji gdy w polu karnym w każdej akcji mieliśmy niedobór ludzi (a z napastników tylko drągal Małecki) to jakiś żart.

Prawda jest taka, że taktyka Śląska obnażyła wszystkie braki Wisły - ofensywa na jedno kopyto plus marna obrona.
Pozwól, że będę mieć swoje zdanie na temat tego jaką piłkę lubię. Nienawidzę murowania własnej bramki i anty-futbolu. Nikt mi tego do głowy nie kładł, w dupie mam Barcelone.

Jasne, że ten mecz pokazał nasze braki ale Śląsk miał więcej szczęścia niż rozumu przy pierwszej bramce.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.04.2011, 23:02
http://www.weszlo.com/news/6723
Cytat:
Śląsk Wrocław – Wisła Kraków 2:0 (oceniał Andrzej Iwan)

ŚLĄSK: Marian Kelemen 8 – Mariusz Pawelec 5, Piotr Celeban 6, Jarosław Fojut 6, Amir Spahić 5 (59, Łukasz Gikiewicz 6) – Tadeusz Socha 5, Antoni Łukasiewicz 6, Przemysław Kaźmierczak 6, Sebastian Mila 7, Marek Gancarczyk 4 (86, Łukasz Madej) – Piotr Ćwielong 3 (84, Waldemar Sobota)

WISŁA: Sergei Pareiko 6 – Erik Cikos 4 (69, Andres Rios 3), Kew Jaliens 5, Osman Chavez 7, Dragan Paljić 4 – Radosław Sobolewski 5, Michaił Siwakow 3 (46, Maciej Żurawski 1), Tomas Jirsak 5 (69, Łukasz Garguła 6) – Andraż Kirm 7, Maor Melikson 5, Patryk Małecki 5.
Te oceny są jakby z dupy. Czy Iwan na pewno oglądał ten mecz? Paljicowi daje 4, Cikosowi 4, Sivakov dostaje 3 a Andraż Kirm, który w mojej ocenie zagrał słaby mecz dostaje 7? Jego dośrodkowania były niskiej klasy. Strzały też nie udane. Na jakiej podstawie "Ajwen" uważa, że w tym meczu Kirm był lepszy od takiego Paljicia?
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 21.04.2011, 23:03
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem ale jeśli na takiej grze ma polegać piłka nożna to wolę się zająć zawodowym zbieraniem grzybów.
Górski potrafił to przekształcić w polski futbol totalmy na MŚ '74 ale słynne Wembley i zwycięski remis niczym się praktycznie nie różnił albo mecz Piechniczka z Belgią u siebie przed Mexico '86. Trzeba mieć nadzieję, że Maaskant potrafi to zmienić. Trzeba czasu, musi być lepiej.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 21.04.2011, 23:03
Pytanie do tych wszystkich zachwycajacych sie gra Slaska i taktycznym geniuszem starego dziada :

Czy chcielibyscie zeby Wisla grala tak jak Slask dzisiaj ?
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.04.2011, 23:15
Nie chcieliby, gdyż po próbie takiej gry z Jagą była masa płaczu. Ten wynik można było przewidzieć po samobóju. Jedyny pozytyw znaleźć można w tym, że wygrał z nami Śląsk a nie jakieś ustrojstwo amikowate, czy inne świnie...
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 21.04.2011, 23:16
Pytanie do tych wszystkich zachwycajacych sie gra Slaska i taktycznym geniuszem starego dziada :

Czy chcielibyscie zeby Wisla grala tak jak Slask dzisiaj ?
Przecież już ktoś tłumaczył różnicę, WKS nie gra o mistrzostwo, przed meczem brali remis. Doskonale wiedział Lenczyk, że nie mają szans w otwartej grze. Zresztą coś w tym stylu powiedział w wywiadzie przed i po meczu. To wina Wisły grającej o Mistrzostwo, że nie potrafi przełamać defensywy Śląska, który w I połowie praktycznie oddał pole. To że zmiany Sivakowa nie było w 30 min i że zmienił go Żuraw to błąd Maaskanta nie pierwszy zresztą ale on też musi się tej ligi i Wisły nauczyć. Inaczej nie byłoby nas na niego stać - nie oszukujmy się. Jesteśmy pierwsi a Jaga nie zdobędzie kompletu pkt do końca sezonu podobnie jak my. Ważne żeby być pierwszym a na razie jesteśmy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów