Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2012, 01:19
BBudowniczy piszesz nie dość że długie teksty to jeszcze nudne i pełne nonsensów.

Wiśle kibicuje od połowy lat 70-tcyh więc pudło i moja rada nie czytaj swoich tekstów bo się człowieku załamiesz, całkowitym brakiem jakiekolwiek logiki, składu i sensu.

A co ma Smuda do Maaskanta. Mnie chodzi o rozwój klubu w oparciu o doświadczenia myśli zachodniej , współczesnej zachodniej i twoją chorą awersje do lepszej piłki z zachodniej Europy mam głęboko gdzieś bo to tylko twój problem, a na pewno nie mój.

Trener każdy ma swoje lepsze i gorsze momenty pracy. K. Górski też miał gorsze wyniki, ale nadal był dobrym trenerem. Maaskant zdobył pewnie MP na 3 kolejki przed końcem rozgrywek w pół roku !!!!!!! Jesienią o włos nie awansował do LM i słabszy moment w lidze i stracił pracę. Powinien zostać do końca rundy jesiennej, a zastąpić go mógłby moim zdaniem jedynie ktoś wyraźnie lepszy, Probierz czy Moskal się w tych kategoriach nie mieszczą.

Wspaniale na papierze podobno też zarabia Garguła no to Ja wolę od niego Meliksona.

Nie znam dokładnych zarobków piłkarzy i ty też ich nie znasz (więc nie fantazjuj) to tylko prasowe dywagacje , zaś wiem jedno, że z Brożkami odpadliśmy z Levadią i Karabachem i jakoś jestem pewien że odpadlibyśmy i z Litexem. A bez Brożków awansowaliśmy do LE i bez kompromitacji na poziomie Levadii i Karabachu.

Jovanicia sprowadzono przed Valckxem, który chciał w Wiśle widzieć np. Baszczyńskiego a transfer ten zablokował Pan Cupiał. Mam nieodparte wrażenie że sam nie wiesz o czym piszesz. Mnie chodzi o to żeby kontynuować kompetentna politykę transferowa Stana Valckx’a, a ty zaś masz jakąś obsesyjną niechęć do wszystkiego co niepolskie. Sorry ale na twoje kompleksy tu nic nie poradzę.

Chcę w Wiśle Bitona, a nie Beto, Meliksona, a nie Jirsaka, innymi słowy chce kompetentnych transferów Stana a nie amatorszczyzny Bednarza. Dotarło, czy mam to dużymi literami napisać ?

Wiem że Genkow i tak sobie radzi poza Bułgarią lepiej niż Paweł Brożek poza Polską i to zamyka temat porównań.

Masz jakieś kompleksy też widzę wobec FroMata, twój nie mój problem a niby po co mi o tym piszesz, Ja zaś mam prawo komentować wszelkie wypowiedzi , również nie skierowane do mnie, ot to się nazywa wolność słowa , rozumiem ze nie słyszałeś o niej .

>I tu jest sedno sprawy, otóż polscy piłkarze na porównywalnym poziomie gry co zachodni są dużo drożsi od zachodnich. Nikt w Wiśle nie chce szrotu ani z Polski ani z zagranicy, tyle że kadra powinna być oparta na piłkarzach zagranicznych bo ..tak jest taniej. Łatwiej i taniej jest znaleźć dobrych piłkarzy poza polska ligą bo jest ich wiecej i mniej kosztują to tzw. oczywista oczywistość, ale widać nie dla ciebie. Rudniew w Amice czy Biton w Wiśle nie są przypadkiem, podobnie Ljuboja w Legii, o polskie odpowiedniki byłoby niezmiernie trudno, o ile w ogóle są w naszym zasiegu finansowym.

Nigdzie i nigdy nie napisałem że wszyscy polscy piłkarze to szrot, po co tak głupio fantazjujesz, oj cos myślę że jesteś nie tylko dzieciakiem co na piłce się nie zna , ale również mitomanem.

Napisałem i podtrzymuje że kadra powinna z przyczyn ekonomicznych (ale i sportowych) oparta być na dobrych piłkarzach z zagranicy i jednocześnie być uzupełniona dobrymi piłkarzami polskimi (chciłabym aby pełnili funkcje wiodące, jak wiosną roku ubiegłego choćby Małecki), czyli normalny model klubu piłkarskiego w Europie, ale widać tobie się marzy jakiś endecki eksperyment, nawet nie chce mi się tego komentować.

„po prostu dobrzy Polacy i dobrzy obcokrajowcy”, a kto to niby kwestionuję, nie rozśmieszaj mnie. Rzecz dotyczy proporcji i twojej absurdalne tezy że polscy piłkarze są tańsi, otóż nie są, są dużo drożsi, mowa tu o porównywalnych zawodnikach do drużyny mającej aspiracje na poziomie Wisły Kraków.

Ponieważ masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem cudzych tekstów to zacytuje jeszcze raz siebie.
milosz napisał(a):Wyświetl post
Rozsądnie budowana zagraniczna kadra i tak samo mądrze uzupełniona Polakami. Mądrze to znaczy że nie Beto tylko Biton, a uzupełnienie nie Jopem tylko Wilkiem.
Aktualnego więc Błaszcza sprowadzić nie możemy, ale skauting, szkolenie młodzieży , a tak to robić trzeba...
Jeśli mamy sie rozwijać to dzięki Pareice, Meliksonowi i Genkowowi, czy Bitonowi, choć pewnie też dzięki Czarkowi Wilkowi, ale nie dzięki ... Łobodzińskiemu, Jopowi, czy Matusiakowi. Jakościowe dobre transfery z zachodu i opcja prozachodnia, jedynie uzupełniona piłkarzami rodzimymi to jedyna droga rozwoju dla Wisły, pytanie tylko czy do niej wrócimy.
PS. No a kiedyś może jak urośniemy w siłę to stać nas będzie na sprowadzanie najlepszych polskich piłkarzy do Wisły, ale to przyszłość niezbyt bliska.
Toż tekst jest prosty więc jak można go nie zrozumieć. Gdzie Ja tu niby wykluczam polskich piłkarzy, wprost przeciwnie też są potrzebni choćby dla zachowania tożsamości drużyny, polskiej drużyny, ale przesłanki ekonomiczne i sportowe są jasne, większość to muszą być obcokrajowcy. Tak też wyglądają wszystkie kluby na zachodzie, a my powinniśmy się do nich upodabniać , a nie szukać jakieś innej absurdalnej drogi.

________
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
I Robak strzelił od tego czasu więcej w lidze tureckiej niż Genkow w polskiej. Więc co ma to udowadniać?
I to jest twój żenujący poziom demagogii. Genkow strzelił 8 bramek, ale w 22 meczach, a twój geniusz Robak strzelił aż 9 (z czego 4 w lidze niższej, odpowiednik naszej I ligi, kiedyś określanej jako liga II) tyle że w ...32 meczach, czyli procentowo mecz na bramkę dużo gorzej od Genkowowa , tak Robak strzela bramki w lidze tureckiej, ale której !? haha , no jakby Genkow grał tak jak Robak w naszej I lidze to statystyki też miałby dużo lepsze, jak widzisz twoja demagogia ma krótkie nóżki.

"polski szrot nic nam nie da, ani teraz ani w przyszłości". Bo tak powiedział miłosz.
Rozumiem że ty pragniesz polskiego szrotu, no cóż to będziemy sie różnić.

Tylko obcokrajowcy, choćby się potykali o własne nogi. Tylko obcokrajowcy wywołują dreszcz podniecenia u miłosza i basta.
A skąd ty takie tezy wyciągasz, oj naucz sie czytać cudze teksty ze zrozumieniem, bo inaczej wiecznie się będziesz kompromitował tego rodzaju wymysłami.

Jeszcze raz:
Rozsądnie budowana zagraniczna kadra i tak samo mądrze uzupełniona Polakami. Mądrze to znaczy że nie Beto tylko Biton, a uzupełnienie nie Jopem tylko Wilkiem. Tyle że to juz dotyczy całej polityki naszego klubu, w której wpływy ludzi pokroju Kapka czy Bednarz rosną, a rozsądnych fachowców jak Stana maleją.
Dotarło ? Bo już bardziej łopatologicznie chyba już nie można.

Ostatnio edytowane przez milosz : 19.03.2012 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując