|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Stwierdziłem że komu jak komu ale Tobie taki temat się należy.
Dziękuję za wszystkie chwile za to , że nigdy nie symulowałeś, za to że miałeś swoje zdanie nawet wtedy gdy to zdanie było inne niż kibiców. Za to, że byłeś prawdziwym KAPITANEM. Dzięki ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Pozwolę sobie skopiować z innego tematu:
Dziwne uczcie... Radek - szacunek naprawdę, Kibice nigdy Cię nie zapomną. Dzięki za każdy mecz w barwach Wisły, za każdy moment w którym jako Kapitan wyprowadzałeś ''Białą Gwiazdę'' na boisko. Za bramkę z PAO, za wszystko co przez tyle lat zrobiłeś dla tego klubu! Szkoda, że teraz kiedy wraca Biała Gwiazda na koszulki nie dane będzie Ci wyprowadzić chłopaków na pierwszy mecz. Smutne to. RADOSŁAW SOBOLEWSKI - LEGENDA! wis.la/z7x8f ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Będzie mi brakowało "Sobola" w barwach Wisły.
Często nadużywa się słowa legenda, ale tutaj jest ono jak najbardziej na miejscu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Łezka się w oku kręci... Nie potrafię sobie wyobrazić Wisły bez tego zawodnika. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja by pożegnać Radka w taki sposób, na jaki sobie zasłużył-na stadionie, przy owacjach na stojąco.
Sobol-jesteś legendą !
Ostatnio edytowane przez piter116 : 20.06.2013 o godz. 16:24.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Już tęsknimy...
RADEK SOBOLEWSKI!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Też z innego tematu przenoszę:
Człowiek Legenda Są tacy piłkarze , o których się nie zapomina Kapitan Sobolewski Sobol za te wszystkie lata niesamowitej walki, determinacji i radości, którą nam dałeś, wielkie DZIĘKUJĘ Odchodzisz z klubu jako wygrany i miejsce Wisły w tym sezonie nie ma żadnego znaczenia Daj Boże takiego drugiego człowieka by bronił barw tego klubu ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dzięki Kapitanie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z newsu na portalu wynika, że Radek zagra swój ostatni mecz z Górnikiem. Wygląda na to, że chyba nigdzie już potem nie pogra, bo przecież jaki by to miało sens, już by szukał klubu...
Dzięki Radek za te wszystkie mecze, nigdy Cię nie zapomnę! Jesteś w jednym szeregu z największymi, na pewno w Wiślackiej 11-stce XXI wieku!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.06.2013 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wielu było świetny zasłużonych zawodników ale bardzo rzadko się zdarza aby legenda piłkarza była tak krystaliczna jak Sobolewskiego. W tak wzorowej karierze nie tyko klubowej ale i reprezentacyjnej zabrakło tylko jednego ale wierze, że my wszyscy jak i Radek jeszcze tego doświadczy. Dziękuje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.06.2013 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Radek na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat nie było zawodnika, którego szanowałbym tak jak Ciebie.
Jesteś dla mnie wzorem profesjonalisty i zapewne świetnym człowiekiem. Nigdy nie miałem koszulki Wisły, ale gdy kiedyś będę kupował, to będzie ona z numerem 7. "7" w Wiśle to już zawsze będzie Sobol! Życzę Ci wszystkiego najlepszego. Twoja kariera piłkarska była wspaniała! ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zawsze pożegnania są smutne, zwłaszcza z takim piłkarzem jak Radek. Mam nadzieje że pogra jeszcze gdzieś rok, dwa a potem wróci do Wisły już w innym charakterze. Takich ludzi warto zatrzymywać w klubie.
Sobol dziękujemy ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zazwyczaj nawet nie wchodzę w takie tematy ale to jest inna okazja.
Ostatni z wielkich - i chyba tyle wystarczy. Dziękuję i powodzenia! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dzięki Sobolu ...
Gdyby każdy podchodził do swojego fachu tak jak Ty ... Byłeś w Wielkiej Wiśle najważniejszym "wojownikiem" ... myślę że sam miałeś wiele satysfakcji ze swojej gry i nie trzeba ci za wiele kadzić. Pewnie jeszcze młodzi są gorsi i mógłbyś im pomóc ale może lepiej jak sami dojdą do tego co Ty Powodzenia. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Myślę, że przez Wisłę ery Cupiała przewinęło się wielu o podobnej lub lepszej klasie piłkarskiej ale nie wiem czy choć jeden o takim charakterze. Szacunek!
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tak ambitnych i profesjonalnych piłkarzy jak Radosław Sobolewski - jako kibic Wisły stawiam światu za wzór do naśladowania. Radek nie odchodzi z Wisły, gdyż zostaje z nią na zawsze. Dziękuje Kapitanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.06.2013 o godz. 21:58.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Radek, ogromny szacunek.
Dla mnie Twoje nazwisko zawsze będzie już synonimem waleczności i siły. Nie potrafię w tym momencie wyobrazić sobie silnej Wisły bez Ciebie w składzie. Dziękuję! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
może uda sie zorganizować spotkanie z Radkiem? Podziękowanie itd.
Jeśli to prawda, że ma zagrać z Górnikiem, na pewno przyjdę dla niego i podziękuję mu za te wszystkie lata.
Ostatnio edytowane przez comek : 20.06.2013 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ten mecz równie ważny jak derby.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Coś niestety się kończy. Odchodzi od nas jeden z nielicznych ludzi którzy nie tylko grali dla Wisły, ale tą Wisłę tworzyli pokazując zo znaczy walczyć z Białą Gwiazda w sercu.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
nie ma chyba kibica Wisły, który nie czułby do Twojej osoby największy szacunek i wdzięczność oraz złość na klub, że podjął decyzję o "pożegnaniu piłkarskim" z Tobą.
Ty jesteś najlepszym przykładem, że dzisiejszy piłkarz może postępować wg "starych" reguł. Chciałbym przypomnieć słowa Henryka Reymana. "...czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki..." Nigdy nie dopuściłeś aby ludzie uznali Cię za niegodnych podania ręki. Przez te wszystkie lata w Wiśle byłeś nieskazitelną osobą. Chciałbym, aby wszyscy młodzi piłkarze brali Ciebie za wzór piłkarza oraz człowieka. DZIĘKI! Chciałem jeszcze przypomnieć sytuację, jak po przegranych Derbach przyjechałeś do klubu, aby być z drużyną w tym trudnym dla niej momencie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dzięki Sobol - kapitanie!
Ja w pamięci oprócz oczywiście bramki z PAO będę miał bramkę w Derbach 2009 na wiosnę. http://youtu.be/4f1GMwdoLbc?t=3m9s (nie mogłem nigdzie indziej znaleźć)
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.06.2013 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dzięki Kapitanie!
Fajnie że będziemy Cię mogli pożegnać w meczu. Pamiętam jak bardzo cieszyłem się gdy przychodziłeś do Wisły. Nigdy nie miałem nawet grama wątpliwości że to był świetny transfer. Odwaliłeś tu kawał dobrej roboty. 4 mistrzostwa, kilka pięknych bramek (ta z PAO - niezapomniana), a przede wszystkim ambicja, walka i litry potu wylewane w każdym meczu. Jest taka typowa scena dla Sobola - obojętnie jak mocno sfaulowany nie turla się po murawie jak panienka tylko przyklęka na parę sekund, po czym wstaje i zap...ala dalej jakby nic się nie stało. "Na ziemię powaleni, wstajemy, nie giniemy...." ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dzięki Sobol! Jesteś legendą!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak patrzę na to zdjęcie to aż w dołku ściska ...
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pozwole sobie zacytować...............
Radek - szacunek naprawdę, Kibice nigdy Cię nie zapomną. Dzięki za każdy mecz w barwach Wisły, za każdy moment w którym jako Kapitan wyprowadzałeś ''Białą Gwiazdę'' na boisko. Za bramkę z PAO, za wszystko co przez tyle lat zrobiłeś dla tego klubu! Szkoda, że teraz kiedy wraca Biała Gwiazda na koszulki nie dane będzie Ci wyprowadzić chłopaków na pierwszy mecz. Smutne to. RADOSŁAW SOBOLEWSKI - LEGENDA! ![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Po prostu DZIĘKI!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
czemu nie dali mu jeszcze pograć?:(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Jesteś legendą Wisły Sobol. Prawdziwy kapitan, waleczny wojownik... Siódemka powinna być zastrzeżona.
DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO!
Ostatnio edytowane przez Festence : 21.06.2013 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Dziękuje za wszystko KAPITANIE
BYŁEŚ JESTEŚ I BĘDZIESZ WIŚLAKIEM! |
|