The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2013, 16:04. Sobol - dziekujemy
Stwierdziłem że komu jak komu ale Tobie taki temat się należy.

Dziękuję za wszystkie chwile za to , że nigdy nie symulowałeś, za to że miałeś swoje zdanie nawet wtedy gdy to zdanie było inne niż kibiców. Za to, że byłeś prawdziwym KAPITANEM. Dzięki
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.06.2013, 16:07
Pozwolę sobie skopiować z innego tematu:

Dziwne uczcie...

Radek - szacunek naprawdę, Kibice nigdy Cię nie zapomną. Dzięki za każdy mecz w barwach Wisły, za każdy moment w którym jako Kapitan wyprowadzałeś ''Białą Gwiazdę'' na boisko. Za bramkę z PAO, za wszystko co przez tyle lat zrobiłeś dla tego klubu!

Szkoda, że teraz kiedy wraca Biała Gwiazda na koszulki nie dane będzie Ci wyprowadzić chłopaków na pierwszy mecz. Smutne to.

RADOSŁAW SOBOLEWSKI - LEGENDA!

wis.la/z7x8f
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.06.2013, 16:08
Będzie mi brakowało "Sobola" w barwach Wisły.
Często nadużywa się słowa legenda, ale tutaj jest ono jak najbardziej na miejscu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2013, 16:08
Łezka się w oku kręci... Nie potrafię sobie wyobrazić Wisły bez tego zawodnika. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja by pożegnać Radka w taki sposób, na jaki sobie zasłużył-na stadionie, przy owacjach na stojąco.

Sobol-jesteś legendą !
Ostatnio edytowane przez piter116 : 20.06.2013 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
Martinez
Member

Od: 11.2006

Stary 20.06.2013, 16:09
Już tęsknimy...

RADEK SOBOLEWSKI!!!
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2013, 16:10
Też z innego tematu przenoszę:

Człowiek Legenda

Są tacy piłkarze , o których się nie zapomina

Kapitan Sobolewski

Sobol za te wszystkie lata niesamowitej walki, determinacji i radości, którą nam dałeś, wielkie DZIĘKUJĘ

Odchodzisz z klubu jako wygrany i miejsce Wisły w tym sezonie nie ma żadnego znaczenia

Daj Boże takiego drugiego człowieka by bronił barw tego klubu
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.06.2013, 16:10
Dzięki Kapitanie!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2013, 16:11
Z newsu na portalu wynika, że Radek zagra swój ostatni mecz z Górnikiem. Wygląda na to, że chyba nigdzie już potem nie pogra, bo przecież jaki by to miało sens, już by szukał klubu...

Dzięki Radek za te wszystkie mecze, nigdy Cię nie zapomnę!
Jesteś w jednym szeregu z największymi, na pewno w Wiślackiej 11-stce XXI wieku!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.06.2013 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.06.2013, 16:17
Wielu było świetny zasłużonych zawodników ale bardzo rzadko się zdarza aby legenda piłkarza była tak krystaliczna jak Sobolewskiego. W tak wzorowej karierze nie tyko klubowej ale i reprezentacyjnej zabrakło tylko jednego ale wierze, że my wszyscy jak i Radek jeszcze tego doświadczy. Dziękuje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.06.2013 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.06.2013, 16:25
Radek na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat nie było zawodnika, którego szanowałbym tak jak Ciebie.
Jesteś dla mnie wzorem profesjonalisty i zapewne świetnym człowiekiem.

Nigdy nie miałem koszulki Wisły, ale gdy kiedyś będę kupował, to będzie ona z numerem 7.

"7" w Wiśle to już zawsze będzie Sobol!

Życzę Ci wszystkiego najlepszego. Twoja kariera piłkarska była wspaniała!
What's new?

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.06.2013, 16:27
Zawsze pożegnania są smutne, zwłaszcza z takim piłkarzem jak Radek. Mam nadzieje że pogra jeszcze gdzieś rok, dwa a potem wróci do Wisły już w innym charakterze. Takich ludzi warto zatrzymywać w klubie.

Sobol dziękujemy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2013, 16:28
Cytat:
Mijają, Sobolewski on potrafi uderzyć... Taaaak, UDERZYŁ! Ha! Jakie ważne uderzenie, MARZENIE
- Za te i inne chwile, wzloty i upadki, walkę do upadłego- 1906% szacunku i pamięci
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.06.2013, 16:31
Zazwyczaj nawet nie wchodzę w takie tematy ale to jest inna okazja.

Ostatni z wielkich - i chyba tyle wystarczy.

Dziękuję i powodzenia!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.06.2013, 16:32
Dzięki Sobolu ...
Gdyby każdy podchodził do swojego fachu tak jak Ty ...
Byłeś w Wielkiej Wiśle najważniejszym "wojownikiem" ... myślę że sam miałeś wiele satysfakcji ze swojej gry i nie trzeba ci za wiele kadzić.
Pewnie jeszcze młodzi są gorsi i mógłbyś im pomóc ale może lepiej jak sami dojdą do tego co Ty
Powodzenia.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2013, 16:34
Myślę, że przez Wisłę ery Cupiała przewinęło się wielu o podobnej lub lepszej klasie piłkarskiej ale nie wiem czy choć jeden o takim charakterze. Szacunek!
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.06.2013, 16:38
Tak ambitnych i profesjonalnych piłkarzy jak Radosław Sobolewski - jako kibic Wisły stawiam światu za wzór do naśladowania. Radek nie odchodzi z Wisły, gdyż zostaje z nią na zawsze. Dziękuje Kapitanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.06.2013 o godz. 21:58.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.06.2013, 16:39
Radek, ogromny szacunek.
Dla mnie Twoje nazwisko zawsze będzie już synonimem waleczności i siły.
Nie potrafię w tym momencie wyobrazić sobie silnej Wisły bez Ciebie w składzie. Dziękuję!
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 20.06.2013, 16:39
może uda sie zorganizować spotkanie z Radkiem? Podziękowanie itd.
Jeśli to prawda, że ma zagrać z Górnikiem, na pewno przyjdę dla niego i podziękuję mu za te wszystkie lata.
Ostatnio edytowane przez comek : 20.06.2013 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2013, 16:43
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Z newsu na portalu wynika, że Radek zagra swój ostatni mecz z Górnikiem.
Ten mecz równie ważny jak derby.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.06.2013, 16:51
Coś niestety się kończy. Odchodzi od nas jeden z nielicznych ludzi którzy nie tylko grali dla Wisły, ale tą Wisłę tworzyli pokazując zo znaczy walczyć z Białą Gwiazda w sercu.

Cytat:
"Legenda Wisły Kraków, przez dziewięć sezonów występująca z numerem 7 na plecach zagra jeszcze w jednym, ostatnim meczu. Taki zawodnik nie może odejść bez pożegnania się z kibicami, więc "Sobol" zagra w pierwszym meczu nowego sezonu z Górnikiem Zabrze, aby pożegnać się z miejscem, w którym spędził najpiękniejsze chwile w swojej sportowej karierze."
Mam nadzieję że te słowa się spełnią, jednocześnie chciałbym żeby zarówno jak SKWK jak i reszta kibiców godnie pożegnali Radka. Za tyle lat należy się oprawa i przynajmniej 20 tys na trybunach pomimo tego cyrku jaki teraz się dzieje. Kto może niech działa. Ja postaram się sprowadzić kilka dodatkowych głów.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.06.2013, 16:54
nie ma chyba kibica Wisły, który nie czułby do Twojej osoby największy szacunek i wdzięczność oraz złość na klub, że podjął decyzję o "pożegnaniu piłkarskim" z Tobą.

Ty jesteś najlepszym przykładem, że dzisiejszy piłkarz może postępować wg "starych" reguł. Chciałbym przypomnieć słowa Henryka Reymana.

"...czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki..."

Nigdy nie dopuściłeś aby ludzie uznali Cię za niegodnych podania ręki. Przez te wszystkie lata w Wiśle byłeś nieskazitelną osobą.

Chciałbym, aby wszyscy młodzi piłkarze brali Ciebie za wzór piłkarza oraz człowieka.

DZIĘKI!

Chciałem jeszcze przypomnieć sytuację, jak po przegranych Derbach przyjechałeś do klubu, aby być z drużyną w tym trudnym dla niej momencie.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.06.2013, 17:02
Dzięki Sobol - kapitanie!

Ja w pamięci oprócz oczywiście bramki z PAO będę miał bramkę w Derbach 2009 na wiosnę.
http://youtu.be/4f1GMwdoLbc?t=3m9s (nie mogłem nigdzie indziej znaleźć)
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.06.2013 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.06.2013, 17:06
Dzięki Kapitanie!

Fajnie że będziemy Cię mogli pożegnać w meczu. Pamiętam jak bardzo cieszyłem się gdy przychodziłeś do Wisły. Nigdy nie miałem nawet grama wątpliwości że to był świetny transfer. Odwaliłeś tu kawał dobrej roboty. 4 mistrzostwa, kilka pięknych bramek (ta z PAO - niezapomniana), a przede wszystkim ambicja, walka i litry potu wylewane w każdym meczu.

Jest taka typowa scena dla Sobola - obojętnie jak mocno sfaulowany nie turla się po murawie jak panienka tylko przyklęka na parę sekund, po czym wstaje i zap...ala dalej jakby nic się nie stało.
"Na ziemię powaleni, wstajemy, nie giniemy...."
c.d.n.
Odpowiedz cytując
JJJBG
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 20.06.2013, 17:22
Dzięki Sobol! Jesteś legendą!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2013, 17:26
Jak patrzę na to zdjęcie to aż w dołku ściska ...

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2013, 17:27
pozwole sobie zacytować...............

Radek - szacunek naprawdę, Kibice nigdy Cię nie zapomną. Dzięki za każdy mecz w barwach Wisły, za każdy moment w którym jako Kapitan wyprowadzałeś ''Białą Gwiazdę'' na boisko. Za bramkę z PAO, za wszystko co przez tyle lat zrobiłeś dla tego klubu!

Szkoda, że teraz kiedy wraca Biała Gwiazda na koszulki nie dane będzie Ci wyprowadzić chłopaków na pierwszy mecz. Smutne to.

RADOSŁAW SOBOLEWSKI - LEGENDA!
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.06.2013, 17:27
Po prostu DZIĘKI!
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 20.06.2013, 17:36
czemu nie dali mu jeszcze pograć?:(

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 20.06.2013, 17:37
Jesteś legendą Wisły Sobol. Prawdziwy kapitan, waleczny wojownik... Siódemka powinna być zastrzeżona.

DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO!
Ostatnio edytowane przez Festence : 21.06.2013 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 20.06.2013, 17:39
Dziękuje za wszystko KAPITANIE

BYŁEŚ JESTEŚ I BĘDZIESZ WIŚLAKIEM!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów