|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Za nami derbowy pojedynek, w którym górą byli piłkarze Białej Gwiazdy pokonują i degradując równocześnie sąsiadkę z drugiej strony Błoń.
Emocje po Derbach na pewno jeszcze nie opadły, ale trzeba pamiętać, że przed nami jeszcze dwie kolejki pierwsza już w czwartek w której zmierzymy swoje siły z zespołem prowadzonym przez Adama Nawałkę - Górnik Zabrze. Nasz czwartkowy rywal zajmuje 8 pozycję z dorobkiem 39 punktów, na swoim stadionie Górnik rozegrał 14 spotkań legitymując się dorobkiem 8 zwycięstw 3 remisów i 3 porażek. Zabrzanie na rozkładzie mają m.in Legię, Lecha, Polonię, Koronę - czyli zespoły z czołówki. Na jesień Zabrzanie z R22 wywieźli komplet punktów, po bramce Michała Jończyka. Do Zabrza podopieczni Michała Probierza udadzą się bez pauzującego za kartki środkowego obrońcy - Michała Czekaj. Natomiast po absencji w Derbach do składu wracają dwaj obrońcy - Lamey oraz Diaz. Wiślacy po wczorajszym meczu są podbudowani ważnym zwycięstwem dla kibiców i dla klubu! Trzeba mieć nadzieję, że zwycięska passa zostanie podtrzymana także w Zabrzu. A Wisła zrewanżuję się Zabrzanom za ostanie mecze! Przypomnę, że ostanie 3 mecze zakończyły się zwycięstwami Górników. Dla naszego trenera wizyta w Zabrzu ma charakter sentymentalny, ponieważ w przeszłości był on piłkarzem Górnika. Zapraszam do dyskusji o meczu i szansach Białej Gwiazdy w meczu przedostatniej kolejki TM Ekstraklasy. Z kronikarskiego obowiązku przedstawię plan spotkań 29 kolejki, wszystkie mecze rozegrane zostaną 3 maja o godzinie 18:00. Cracovia - Ruch Chorzów 3 maja, 18:00 Górnik Zabrze - Wisła Kraków 3 maja, 18:00 Korona Kielce - Widzew Łódź 3 maja, 18:00 Lech Poznań - Podbeskidzie Bielsko-Biała 3 maja, 18:00 Lechia Gdańsk - Legia Warszawa 3 maja, 18:00 Łódzki KS - GKS Bełchatów 3 maja, 18:00 Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin 3 maja, 18:00 Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 3 maja, 18:00 ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Trener Probierz przed meczem z Górnikiem narzeka na problemy kadrowe i opowiada że być może czeka nas kolejny debiut, kto to może być ?
http://www.youtube.com/watch?v=6utP0qPERa0 Dla mnie bezwzględnie na ławkę Kirm... mecz derbowy pokazał że mecz z Podbeskidziem to był wypadek przy pracy w jego wykonaniu. Chciałbym też widzieć Diaza jednak Paljic spisał się w derbowym więcej niż poprawnie... może Junior wejdzie w drugiej połowie i walką pociągnie w miejsce któregoś pomocnika ? ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
podobno to będzie Mateusz Arian. Czyli kolejna test środkowego obrońcy . Akurat Arian warunkami nie imponuje, zobaczymy czy imponuje czym innym , jednak o wiele większe nadzieje pokładałem w debiutach Urygi czy wczesniej Czekaja . Pożyjemy zobaczymy , ale dobrze że Probierz testuje takie rozwiązania gdy juz nie ma w praktyce o co grać .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.05.2012 o godz. 18:07.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z racji tego że teraz mecze co trzy dni , Probierz powinien dać pograć tym co nie grali ostatnio . Dużego wyboru nie ma ze wzgledu na kontuzje ,ale powinien dać od pierwszej minuty Bitona za Genkowa (ew. obaj naraz ,ale 4-4-2 pewnie nie zagramy), Sobolewski i Małecki od 1 minuty, i może dać szanse Jovanicovi zeby w końcu zagral
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Już lepiej chyba Szewczyka spróbować, chłopak już parę razy był w kadrze meczowej i aż tak tragicznie słaby, żeby nie zagrać chociaż raz, nie jest skoro wciąż trenuje z pierwszym zespołem.
Mam nadzieję, że pociągną serię zwycięstw, Górnik o nic nie gra więc nie będzie jakimś wymagającym rywalem. PS Chcę dalej Jirsaka na prawej obronie, bo szczególnie w ofensywie fajnie wygląda teraz. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Lepiej przesunąć Jirsaka do przodu i zagrać 3-4-3(3 DP). Liczę na błyski Ilieva i Meliksona + jakaś bramka Genkova aby zagrał w reprezentacji. Transmisja meczu na Polsat Sport HD i w MultiLidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
za S.K.W.K. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowie, czy będzie gdzieś bezpośrednia transmisja? nie chodzi mi o Multiligę, lecz o cały mecz Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dziś czuje wtopę, ewentualnie jakiś remis - wygrana tylko na farcie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Cieszy brak Kirma w pierwszym składzie. Iliev i Melikson odpoczywają, bo Probierz chce chyba w niedzielę wystawić najsilniejszy skład, a teraz daje szansę innym. Lamey w środku defensywy? Yy no nie wiem, 2 wolnych stoperów, wygląda na to że Diaz i Czekaj mają jakieś problemy (ile można mieć kontuzji w zespole?!).
Garguła - no comment, dlaczego nie Arian? Fajnie, że od początku Małecki i Sobol, cała pomoc polska |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Czekaj wisi za kartki. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W akcji bramkowej Lamey blokował dośrodkowanie Nakoulmy jak jakaś ciota.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła nie gra źle przez tą 1 połówkę... gra tragicznie, obrona kompletnie rozsypana, frajer Probierz wystawił eksperymentalny skład, a chciałem żeby Wisła jeszcze to spotkanie wygrała, 2 oddać Śląskowi i gitara, ale ten Probierz to cwel.
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Faktycznie Nasza gra wygląda tragicznie niestety. Wszyscy grają znowu pod Nas i byłaby szansa nawet na puchary.
Niestety Probierz chyba zrobił sobie dzisiaj jaja wystawiając taki skład. Nic już nie zdziałamy. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
nie jestem internetowym znawcą z nikogo nie szydzę, po prostu uważam że 23 letni Daniel Brud jest za słaby na taki zespół jak Wisła, nie rokuje na przyszłość od jakichś 4 lat więc to powinno być ostatnie jego 32 minuty w Wiśle a pewnie i w ekstraklasie... Chciał grać polakiem to jest Szewczyk, czy Uryga którzy nie dostali jeszcze szans, natomiast Daniel wszystkie, lub prawie wszystkie zmarnował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
polska pomoc daje radę. Bednarz sprowadzi kolejnych Brudów to będziemy chodzić na 1 ligę za rok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No to mamy zdefiniowane nasze możliwości - "walka" o miejsca 9-6 .
Nieźle. |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podsumowując mecz to była jedna wielka żenada w wykonaniu Naszych grajków. Zero ambicji, zero honoru.
WISŁA TO MY, A NIE WY ! ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Plus jest taki, ze nikt nam nie zarzuci, ze puscilismy mecz Slaskowi. Cala Polska widzi jakimi jestesmy frajerami.
Mam nadzieje, ze w niedziele te kaleki zostana porzadnie wygwizdane na "do widzenia". |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Tak krytykowany na forum transferowym Pazdan zagrał dziś jak profesor jako defensywny pomocnik - dużo odbiorów, właściwie bez strat, kilka rozegranych ładnych akcji w ataku...
Od czasów Clebera nie ma kto strzelać karnych. Zresztą nie ma o kim powiedzieć, że w tym meczu zagrał przeciętnie: Pareiko mógł wyciągnąć bramkę nr 2, obrona padaka, pomocy bezproduktywna, a Genkov powinien dostać koguta dla najlepszego gracza Górnika w meczu. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Tak krytykowany na forum transferowym Pazdan zagrał dziś jak profesor jako defensywny pomocnik - dużo odbiorów, właściwie bez strat, kilka rozegranych ładnych akcji w ataku...
Od czasów Clebera nie ma kto strzelać karnych. Zresztą nie ma o kim powiedzieć, że w tym meczu zagrał przeciętnie: Pareiko mógł wyciągnąć bramkę nr 2, obrona padaka, pomocy bezproduktywna, a Genkov powinien dostać koguta dla najlepszego gracza Górnika w meczu. E: drugi post do usunięcia. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
powiedzmy sobie szczerze jeśli o sile Wisły w przyszłym sezonie mają stanowić tacy drwale jak Wilk czy Sobol to nie mamy czego szukać w ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja tam jestem w dobrym humorze pamietajmy ze ci pilkarze spuscili zydow z ligi, a latem i tak beda wielkie zminy teraz juz tylko czekamy na fete
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|