Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [29 kolejka] Górnik Zabrze - Wisła Kraków, Czwartek 3 maja 2012, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8722)

WISŁAZWE 01.05.2012 15:52

[29 kolejka] Górnik Zabrze - Wisła Kraków, Czwartek 3 maja 2012, 18:00

Za nami derbowy pojedynek, w którym górą byli piłkarze Białej Gwiazdy pokonują i degradując równocześnie sąsiadkę z drugiej strony Błoń.

Emocje po Derbach na pewno jeszcze nie opadły, ale trzeba pamiętać, że przed nami jeszcze dwie kolejki pierwsza już w czwartek w której zmierzymy swoje siły z zespołem prowadzonym przez Adama Nawałkę - Górnik Zabrze.

Nasz czwartkowy rywal zajmuje 8 pozycję z dorobkiem 39 punktów, na swoim stadionie Górnik rozegrał 14 spotkań legitymując się dorobkiem 8 zwycięstw 3 remisów i 3 porażek. Zabrzanie na rozkładzie mają m.in Legię, Lecha, Polonię, Koronę - czyli zespoły z czołówki.

Na jesień Zabrzanie z R22 wywieźli komplet punktów, po bramce Michała Jończyka.

Do Zabrza podopieczni Michała Probierza udadzą się bez pauzującego za kartki środkowego obrońcy - Michała Czekaj. Natomiast po absencji w Derbach do składu wracają dwaj obrońcy - Lamey oraz Diaz.

Wiślacy po wczorajszym meczu są podbudowani ważnym zwycięstwem dla kibiców i dla klubu! Trzeba mieć nadzieję, że zwycięska passa zostanie podtrzymana także w Zabrzu. A Wisła zrewanżuję się Zabrzanom za ostanie mecze! Przypomnę, że ostanie 3 mecze zakończyły się zwycięstwami Górników.

Dla naszego trenera wizyta w Zabrzu ma charakter sentymentalny, ponieważ w przeszłości był on piłkarzem Górnika.

Zapraszam do dyskusji o meczu i szansach Białej Gwiazdy w meczu przedostatniej kolejki TM Ekstraklasy.

Z kronikarskiego obowiązku przedstawię plan spotkań 29 kolejki, wszystkie mecze rozegrane zostaną 3 maja o godzinie 18:00.

Cracovia - Ruch Chorzów 3 maja, 18:00
Górnik Zabrze - Wisła Kraków 3 maja, 18:00
Korona Kielce - Widzew Łódź 3 maja, 18:00
Lech Poznań - Podbeskidzie Bielsko-Biała 3 maja, 18:00
Lechia Gdańsk - Legia Warszawa 3 maja, 18:00
Łódzki KS - GKS Bełchatów 3 maja, 18:00
Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin 3 maja, 18:00
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 3 maja, 18:00

Lechista69 01.05.2012 16:07

Trener Probierz przed meczem z Górnikiem narzeka na problemy kadrowe i opowiada że być może czeka nas kolejny debiut, kto to może być ?

http://www.youtube.com/watch?v=6utP0qPERa0

Dla mnie bezwzględnie na ławkę Kirm... mecz derbowy pokazał że mecz z Podbeskidziem to był wypadek przy pracy w jego wykonaniu.

Chciałbym też widzieć Diaza jednak Paljic spisał się w derbowym więcej niż poprawnie... może Junior wejdzie w drugiej połowie i walką pociągnie w miejsce któregoś pomocnika ?

Karherop 01.05.2012 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1245153)
Trener Probierz przed meczem z Górnikiem narzeka na problemy kadrowe i opowiada że być może czeka nas kolejny debiut, kto to może być ?

podobno to będzie Mateusz Arian. Czyli kolejna test środkowego obrońcy . Akurat Arian warunkami nie imponuje, zobaczymy czy imponuje czym innym , jednak o wiele większe nadzieje pokładałem w debiutach Urygi czy wczesniej Czekaja . Pożyjemy zobaczymy , ale dobrze że Probierz testuje takie rozwiązania gdy juz nie ma w praktyce o co grać .

AS82 01.05.2012 18:42

Z racji tego że teraz mecze co trzy dni , Probierz powinien dać pograć tym co nie grali ostatnio . Dużego wyboru nie ma ze wzgledu na kontuzje ,ale powinien dać od pierwszej minuty Bitona za Genkowa (ew. obaj naraz ,ale 4-4-2 pewnie nie zagramy), Sobolewski i Małecki od 1 minuty, i może dać szanse Jovanicovi zeby w końcu zagral

63.5 Kg 01.05.2012 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1245204)
Z racji tego że teraz mecze co trzy dni , Probierz powinien dać pograć tym co nie grali ostatnio . Dużego wyboru nie ma ze wzgledu na kontuzje ,ale powinien dać od pierwszej minuty Bitona za Genkowa (ew. obaj naraz ,ale 4-4-2 pewnie nie zagramy), Sobolewski i Małecki od 1 minuty, i może dać szanse Jovanicovi zeby w końcu zagral

W jakim celu ma grac Biton jak za miesiac juz go nie bedzie...

AS82 01.05.2012 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1245215)

w takim zeby sie Genkov nie słaniał na nogach , po takim meczu w upale jak wczoraj ,lepiej zeby zagral wypoczety Biton

Feliwald 01.05.2012 19:21

Już lepiej chyba Szewczyka spróbować, chłopak już parę razy był w kadrze meczowej i aż tak tragicznie słaby, żeby nie zagrać chociaż raz, nie jest skoro wciąż trenuje z pierwszym zespołem.

Mam nadzieję, że pociągną serię zwycięstw, Górnik o nic nie gra więc nie będzie jakimś wymagającym rywalem.

PS Chcę dalej Jirsaka na prawej obronie, bo szczególnie w ofensywie fajnie wygląda teraz.

arti 01.05.2012 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1245215)

Za miesiąc? A do czego on będzie potrzebny Wiśle za tydzień?
Sparing - my potencjalnie silniejsi, oni bardziej wypoczęci.
Czyżby remis?

JrQ- 01.05.2012 20:13

Cytat:

PS Chcę dalej Jirsaka na prawej obronie, bo szczególnie w ofensywie fajnie wygląda teraz.
W ofensywie fajnie, ale jak przyjdzie bronić, już tak różowo nie będzie. Dwa poważne błędy wczoraj, raz co asekurował piłkę i w końcu stracił, druga co Saidi wyszedł prawie sam na sam, na samym początku pierwszej połowy.

syryls 02.05.2012 10:31

Lepiej przesunąć Jirsaka do przodu i zagrać 3-4-3(3 DP). Liczę na błyski Ilieva i Meliksona + jakaś bramka Genkova aby zagrał w reprezentacji. Transmisja meczu na Polsat Sport HD i w MultiLidze

aNouc 03.05.2012 11:04

Cytat:

Zapraszamy na wspólne oglądanie meczu z Górnikiem

Już dziś Wisla Kraków rozegra swój przedostatni mecz sezonu 2011/2012. Niestety reprezentacja Armii Białej Gwiazdy nie ma możliwości oficjalnie udać się do Zabrza.

Mecz Wiślaków nie będzie również transmitowany w Canal +. Zapraszamy jednak wszystkich kibiców do restauracji u Wiślaków. Będzie tam można obejrzeć na żywo pojedynek Wisły Kraków z zabrzańskim zespołem, za pośrednictwem Polsatu Sport.

za S.K.W.K.

ArturBarlinek 03.05.2012 15:22

Panowie, czy będzie gdzieś bezpośrednia transmisja? nie chodzi mi o Multiligę, lecz o cały mecz Wisły?

arrosmay 03.05.2012 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1245771)
Panowie, czy będzie gdzieś bezpośrednia transmisja? nie chodzi mi o Multiligę, lecz o cały mecz Wisły?

Jest post wyżej napisane w komunikacie SKWK. Polsat Sport transmituje.

kacpaw91 03.05.2012 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1245776)
Jest post wyżej napisane w komunikacie SKWK. Polsat Sport transmituje.

Polsat Sport HD

1q2 03.05.2012 15:45

Dziś czuje wtopę, ewentualnie jakiś remis - wygrana tylko na farcie.

Boruc 03.05.2012 16:09

Cieszy brak Kirma w pierwszym składzie. Iliev i Melikson odpoczywają, bo Probierz chce chyba w niedzielę wystawić najsilniejszy skład, a teraz daje szansę innym. Lamey w środku defensywy? Yy no nie wiem, 2 wolnych stoperów, wygląda na to że Diaz i Czekaj mają jakieś problemy (ile można mieć kontuzji w zespole?!).
Garguła - no comment, dlaczego nie Arian? Fajnie, że od początku Małecki i Sobol, cała pomoc polska :D

63.5 Kg 03.05.2012 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boruc (Post 1245787)
Cieszy brak Kirma w pierwszym składzie. Iliev i Melikson odpoczywają, bo Probierz chce chyba w niedzielę wystawić najsilniejszy skład, a teraz daje szansę innym. Lamey w środku defensywy? Yy no nie wiem, 2 wolnych stoperów, wygląda na to że Diaz i Czekaj mają jakieś problemy (ile można mieć kontuzji w zespole?!).
Garguła - no comment, dlaczego nie Arian? Fajnie, że od początku Małecki i Sobol, cała pomoc polska :D

A w jakim celu w niedziele ma wystawic najmocniejszy sklad?
Czekaj wisi za kartki.

Boruc 03.05.2012 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1245794)
A w jakim celu w niedziele ma wystawic najmocniejszy sklad?
Czekaj wisi za kartki.

Zależy mu na osiąganiu dobrych wyników u siebie + chce udanie zakończyć sezon.

atomek21 03.05.2012 17:21

W akcji bramkowej Lamey blokował dośrodkowanie Nakoulmy jak jakaś ciota.

syryls 03.05.2012 17:54

Wisła nie gra źle przez tą 1 połówkę... gra tragicznie, obrona kompletnie rozsypana, frajer Probierz wystawił eksperymentalny skład, a chciałem żeby Wisła jeszcze to spotkanie wygrała, 2 oddać Śląskowi i gitara, ale ten Probierz to cwel.

Kamyk 03.05.2012 18:01

Faktycznie Nasza gra wygląda tragicznie niestety. Wszyscy grają znowu pod Nas i byłaby szansa nawet na puchary.
Niestety Probierz chyba zrobił sobie dzisiaj jaja wystawiając taki skład. Nic już nie zdziałamy.

omega 03.05.2012 18:04

nie jestem internetowym znawcą z nikogo nie szydzę, po prostu uważam że 23 letni Daniel Brud jest za słaby na taki zespół jak Wisła, nie rokuje na przyszłość od jakichś 4 lat więc to powinno być ostatnie jego 32 minuty w Wiśle a pewnie i w ekstraklasie... Chciał grać polakiem to jest Szewczyk, czy Uryga którzy nie dostali jeszcze szans, natomiast Daniel wszystkie, lub prawie wszystkie zmarnował.

Merkury 03.05.2012 18:06

polska pomoc daje radę. Bednarz sprowadzi kolejnych Brudów to będziemy chodzić na 1 ligę za rok.

jerry.lii.lewis 03.05.2012 18:51

No to mamy zdefiniowane nasze możliwości - "walka" o miejsca 9-6 .
Nieźle.

Kamyk 03.05.2012 18:57

Podsumowując mecz to była jedna wielka żenada w wykonaniu Naszych grajków. Zero ambicji, zero honoru.

WISŁA TO MY, A NIE WY !

Wasiu 03.05.2012 18:59

Plus jest taki, ze nikt nam nie zarzuci, ze puscilismy mecz Slaskowi. Cala Polska widzi jakimi jestesmy frajerami.

Mam nadzieje, ze w niedziele te kaleki zostana porzadnie wygwizdane na "do widzenia".

Heero 03.05.2012 19:02

Tak krytykowany na forum transferowym Pazdan zagrał dziś jak profesor jako defensywny pomocnik - dużo odbiorów, właściwie bez strat, kilka rozegranych ładnych akcji w ataku...

Od czasów Clebera nie ma kto strzelać karnych.

Zresztą nie ma o kim powiedzieć, że w tym meczu zagrał przeciętnie: Pareiko mógł wyciągnąć bramkę nr 2, obrona padaka, pomocy bezproduktywna, a Genkov powinien dostać koguta dla najlepszego gracza Górnika w meczu.

Heero 03.05.2012 19:03

Tak krytykowany na forum transferowym Pazdan zagrał dziś jak profesor jako defensywny pomocnik - dużo odbiorów, właściwie bez strat, kilka rozegranych ładnych akcji w ataku...

Od czasów Clebera nie ma kto strzelać karnych.

Zresztą nie ma o kim powiedzieć, że w tym meczu zagrał przeciętnie: Pareiko mógł wyciągnąć bramkę nr 2, obrona padaka, pomocy bezproduktywna, a Genkov powinien dostać koguta dla najlepszego gracza Górnika w meczu.

E: drugi post do usunięcia.

Merkury 03.05.2012 19:11

powiedzmy sobie szczerze jeśli o sile Wisły w przyszłym sezonie mają stanowić tacy drwale jak Wilk czy Sobol to nie mamy czego szukać w ekstraklasie.

rasel1906 03.05.2012 19:11

ja tam jestem w dobrym humorze pamietajmy ze ci pilkarze spuscili zydow z ligi, a latem i tak beda wielkie zminy teraz juz tylko czekamy na fete:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl