The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 19:58. [27. kolejka] WISŁA Kraków - KORONA Kielce, piątek 30.04.2010 20:00
Kolejny przystanek na drodze do mistrzostwa, obok meczu z Odrą w ostatniej kolejce zapowiada się najłatwiej. Korona zajmuje 12. miejsce w tabeli i ma 4 punkty przewagi nad strefą spadkową. W 13 wyjazdowych meczach zdobyła ledwie 9 bramek.

Sześć miesięcy temu w Kielcach Wisła wygrała 3:2. To był dziwny mecz: grająca z przewagą jednego zawodnika Wisła wyszła na prowadzenie 3:0. Korona kończyła mecz w dziewiątkę, pomimo tego była blisko osiagnięcia remisu.

Za żółte kartki pauzuje Jirsak. Bardzo wskazane, by ani Marcelo ani Diaz nie dostali upomnień (takowe wykluczą ich udział w meczu z Legią).

Historia:
sierpień 2007 4:0
sierpień 2006 2:0
październik 2005 2:2 (2:0 dla Wisły po 15 minutach, w II połowie Piechna-show)

Aktualna tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  26  57  33313
2. Lech   26  53  13313
3. Legia  26  51  30333
4. Ruch   26  50  31313
W sobotę Ruch podejmuje Legię. W niedzielę Lech gra we Wrocławiu.
Ostatnio edytowane przez prober : 28.04.2010 o godz. 20:00.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.04.2010, 20:14
Tak jak przed meczem z Piastem twierdziłem, że nie ma bata żebyśmy nie wygrali, tak teraz twierdzę to samo. Korona co prawda może sprawić lekkie kłopoty, podobnie jak dziś Piast, bo też broni się przed spadkiem, ale to my musimy pokazać więcej charakteru i wygrać. Myślę także, że Legia wygra z Ruchem, jest na gazie. A Amika ze Śląskiem niestety, ale raczej na pewno wygra. WKS w tej rundzie jest cienki, a Amika będzie miała motywację żeby wygrać ten mecz.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.04.2010, 20:15
nie zlekcewazyc rywala i grac skoncentrowanym przez 90 minut to nie ma bata zebysmy nie wygrali!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Wisslak
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.04.2010, 20:18
Nie możemy przespać początku meczu i stracić bramki, bo później będzie ten wynik trudno dogonić. Zwycięstwo nie przyjdzie nam gładko, musimy go wydrzeć Koronie. Jest coraz lepiej, wykorzystujemy sytuacje, badźmy dobrej myśli
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.04.2010, 20:21
prober napisał(a):Wyświetl post
Kolejny przystanek na drodze do mistrzostwa, obok meczu z Odrą w ostatniej kolejce zapowiada się najłatwiej. Korona zajmuje 12. miejsce w tabeli i ma 4 punkty przewagi nad strefą spadkową. W 13 wyjazdowych meczach zdobyła ledwie 9 bramek.

Sześć miesięcy temu w Kielcach Wisła wygrała 3:2. To był dziwny mecz: grająca z przewagą jednego zawodnika Wisła wyszła na prowadzenie 3:0. Korona kończyła mecz w dziewiątkę, pomimo tego była blisko osiagnięcia remisu.

Za żółte kartki pauzuje Jirsak. Bardzo wskazane, by ani Marcelo ani Diaz nie dostali upomnień (takowe wykluczą ich udział w meczu z Legią).

Historia:
sierpień 2007 4:0
sierpień 2006 2:0
październik 2005 2:2 (2:0 dla Wisły po 15 minutach, w II połowie Piechna-show)

Aktualna tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  26  57  33313
2. Legia  26  51  30333
3. Lech   25  50  31331
4. Ruch   25  47  33131
W sobotę Ruch podejmuje Legię. W niedzielę Lech gra we Wrocławiu.
Oby Ruch wygrał w sobote ,bo taki rezultat daje szanse ,ze w meczu za 2 tygodnie z Lechem takze beda grali zmotywowani
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.04.2010, 20:32
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Oby Ruch wygrał w sobote ,bo taki rezultat daje szanse ,ze w meczu za 2 tygodnie z Lechem takze beda grali zmotywowani
Oby Ruch wygrał jutro, taki wynik zapewni, Że w meczu z Legią będą zmotywowani
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2010, 20:58
Nie wiem czego ale według mnie będzie trudny wiem, że gramy u siebie ale będzie ciężko więc skromne 1:0
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.04.2010, 21:33
2:0 dla Wisły dobra gra By (lol), i wpuszczenie Mączyńskiego na dłużej. Zasłużył sobie chłopak!
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.04.2010, 08:16
Korona z Legią zagrała bardzo dobry mecz. Tylko nie wiem czy Legia taka cienka czy Korona dobra

Czy mecz jest na pewno w piątek ?

http://ekstraklasa.net/terminarz.html

http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Roz...narz-i-wyniki2
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.04.2010, 08:27
Będą w końcu kibice Korony

Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 28.04.2010, 08:38
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Korona z Legią zagrała bardzo dobry mecz. Tylko nie wiem czy Legia taka cienka czy Korona dobra

Czy mecz jest na pewno w piątek ?

http://ekstraklasa.net/terminarz.html

http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Roz...narz-i-wyniki2
Na pewno jest w piątek 30-04-2010 o godz. 20:00
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 28.04.2010, 09:18
Ja bym nie lekceważył.Widziałem mecz koroniarzy z krawatami i grali naprawdę kapitalne spotkanie!
To że przegrali zrzuciłbym raczej na karb farta ze strony zawodników ze stolycy.Na pewno nie można lekceważyć Kiełba,bo szarpie jak fix po prawej stronie,(może to głupie ale przypomina mi stylem gry Kose) no i cholernie groźna lewa noga Ediego,Gajtkowski -szalenie nieskuteczny,ale gra na pograniczu ofsajdu,także trzeba uważać.Myślę że łatwo nie będzie ale z wiarą oczekuję na pozytywne rozstrzygnięcie!

ps.Mario kuruj się bo Juhu to jednak nie to!
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 10:07
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie lekceważył.Widziałem mecz koroniarzy z krawatami i grali naprawdę kapitalne spotkanie!
To że przegrali zrzuciłbym raczej na karb farta ze strony zawodników ze stolycy.Na pewno nie można lekceważyć Kiełba,bo szarpie jak fix po prawej stronie,(może to głupie ale przypomina mi stylem gry Kose) no i cholernie groźna lewa noga Ediego,Gajtkowski -szalenie nieskuteczny,ale gra na pograniczu ofsajdu,także trzeba uważać.Myślę że łatwo nie będzie ale z wiarą oczekuję na pozytywne rozstrzygnięcie!

ps.Mario kuruj się bo Juhu to jednak nie to!
Zgadzam się, że nie należy lekceważyć żadnego przeciwnika w tym również Korony.

Zgadzam się również z tym, że łatwo nie będzie.

Ale przecież do cholery ten mecz trzeba wygrać bo kolejne trzy punkty dają psychologiczną przewagę przed spotkaniem z Legią.

Jeśli uważasz, że nie należy lekceważyć Kiełba, Ediego i Gajtkowskiego to niech Korona nie lekceważy Sobola, Boguskiego a przede wszystkim Głowackiego, Marcelo i Diaza...reszta też sobie poradzi.

Również z wiarą oczekuje pozytywnego rostrzygniecia!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.04.2010, 11:26
mój skład na piątek:

Pawełek(jeśli dojdzie do siebie, a jak nie to Juszczyk) Alvarez, Głowacki, Marcelo, P. Brożek - Kirm, Ba, Sobolewski, Małecki - Brożek, Boguski.

P.S Jakoś wolę Kirma od Łobodzińskiego... mam nadzieję, że Kasperczak da zagrać Kirmowi pełne 90 minut, niech pokaże co potrafi, jeśli się nie uda to cóż pozostaje nam Łobo.

Co myślicie?
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.04.2010, 11:34
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
mój skład na piątek:

Pawełek(jeśli dojdzie do siebie, a jak nie to Juszczyk) Alvarez, Głowacki, Marcelo, P. Brożek - Kirm, Ba, Sobolewski, Małecki - Brożek, Boguski.

P.S Jakoś wolę Kirma od Łobodzińskiego... mam nadzieję, że Kasperczak da zagrać Kirmowi pełne 90 minut, niech pokaże co potrafi, jeśli się nie uda to cóż pozostaje nam Łobo.

Co myślicie?
Ja wolałbym zamiast Ba, Mączyńskiego. On od początku rundy, kiedy jest wpuszczany do gry, zawsze prezentuje się przynajmniej przyzwoicie. Łobo ostatni mecz słabszy, ale wcześniej był jednym z mocniejszych punktów zespołu i tym razem też wyjdzie w pierwszym składzie. W razie słabej gry, wejdzie Kirm, tak jak w meczu z Piastem.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.04.2010, 11:59
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
mój skład na piątek:

Co myślicie?
Kirm za Łobodzińskiego
Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, wszedł w meczu z Piastem na 45 minut i nic wielkiego nie pokazał, dostał dobrą piłkę zaplątał się z nią mając chyba tylko jednego obrońcę Piasta przed sobą, pod koniec meczu fatalnie strzelał.
Kirm jak dla mnie jest w gorszej formie niż Paweł Brożek w ogóle nie widać w nim waleczności nawet na tle tak słabego przeciwnika jakim jest Piast Gliwice.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.04.2010, 12:53
Rozumiem,że Chrostov jest tak cienki,że nawet chodzący po boisku Brożek będzie grać w pierwszej 11. Musi być jaiś inny powód absencji Chrostova. Skorża przyzwyczaił nas do tego,że sprowadza zawodnika a póżniej nie daje mu szansy,bo tak słaby. W przypadku Beto,z Chrostovem może być podobnie. Zauwazył,że mu się do niczego nie przyda i Chrostov siedział. Przyszedł Kaperczak i rece załamał. W sumie jest to jedna z cech Skorzy,która powoduje,że jest miernym trenerem,bak oceny przydatności zawodnika. No chyba,że Kasperczak uznał,że bez Chrostova sobie poradzi. A może wynagordzenie Bułgara jest uzaleznione od minut gry?W każdym razie dziwne jest to,że słaby Brożek i tak w oczach Kasperczaka jest lepszy od byłego króla strzelców ligi bułgarskiej.

Z Kirmem może być dobry ruch. Facet na jedne mecz może stowrzyć różnice. Rywla średni, w sam raz na przełamanie. Nie miałbym nic przeciwko gdyby Kasperczak go wpuścił.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.04.2010 o godz. 12:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:53
WISŁAZWE ale Łobo nie wytrzymuje gry co 3 dni wyraźnie był za... szczególnie mnie zdziwiło jak usłyszałem od komentatora Łobodziński i do siebie to on jest na boisku?! Wiem, że Łobo prezentuje stabilną formę mecz z Lechem ale niech odpocznie i niech będzie gotowy np.na Legie

Marszałek pisałem już tak to jest jak się bierze piłkarza z jutuba

Wujekm
mówię o Łobo
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 28.04.2010 o godz. 14:18.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 28.04.2010, 14:00
A ja mam inne wrażenie Wydaje mi się że grając co 3 dni idzie im coraz lepiej
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 28.04.2010, 14:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem,że Chrostov jest tak cienki,że nawet chodzący po boisku Brożek będzie grać w pierwszej 11. Musi być jaiś inny powód absencji Chrostova. Skorża przyzwyczaił nas do tego,że sprowadza zawodnika a póżniej nie daje mu szansy,bo tak słaby. W przypadku Beto,z Chrostovem może być podobnie. Zauwazył,że mu się do niczego nie przyda i Chrostov siedział. Przyszedł Kaperczak i rece załamał. W sumie jest to jedna z cech Skorzy,która powoduje,że jest miernym trenerem,bak oceny przydatności zawodnika. No chyba,że Kasperczak uznał,że bez Chrostova sobie poradzi. A może wynagordzenie Bułgara jest uzaleznione od minut gry?W każdym razie dziwne jest to,że słaby Brożek i tak w oczach Kasperczaka jest lepszy od byłego króla strzelców ligi bułgarskiej.

Z Kirmem może być dobry ruch. Facet na jedne mecz może stowrzyć różnice. Rywla średni, w sam raz na przełamanie. Nie miałbym nic przeciwko gdyby Kasperczak go wpuścił.
Ale sobie zakodowałeś..Dawno nie grał można było się pomylić i zapomnieć
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 28.04.2010, 14:18
Na 2tyg przed koncem ligi nie ma juz latwych meczow. Fajnie byloby gdyby Korona podjela otwarta gre, obawiam sie, ze po tym co zobaczyli w Gliwicach zagraja cofnieci i beda stac na 30-40m calym zespolem, a to oznacza ciezka przeprawe (chyba, ze szybko ich trafimy).

Znow musimy wlozyc 100% walki i innej recepty w koncowce sezonu nie ma. Kazdy walczy o swoje, nikt nie odpuszcza, Korona nadal jest zagrozona.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.04.2010, 16:09
Z Juszczykiem na Koronę !!

Cytat:
Mariusz Pawełek raczej nie zagra w piątkowym meczu z Koroną Kielce. - Badania wykazały, że wewnętrzna struktura kolana nie jest naruszona, jednak w tego typu kontuzjach trzeba czasu - mówi Henryk Kasperczak.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23057
Odpowiedz cytując
burzolod
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.04.2010, 16:15
mam pytanie czy odwiedzą Nas kibice z korony ?
...
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.04.2010, 16:20
nie

10 znaków
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.04.2010, 17:09
Musze przyznać, że po zobaczeniu ,,przyspawanego" do linii i zestresowanego Juszczyka (sam nie wierzę w to co piszę) zaczynam tęsknić za Pawełkiem. Na drużyny świetnie wykonujące stałe fragmenty gry potrzeba bramkarza, który będzie wychodził łapać bądź piąstkować prawie każdą piłkę. Tak jak to robił Pawełek w meczu z Lechem. Co nie zmienia faktu, że to był chyba jedyny mecz Pawełka, no może jeszcze oprócz meczu o Superpuchar, w którym zagrał znakomicie.

Juszczyk powinien potrenować łapanie ostro bitych dośrodkować, gdyż zarówno Edi jak i Iwański czy Kiełbowicz znakomicie wykonują stałe fragmenty gry, które notabene są jedyną szansą dla ich drużyn na pozytywny wynik meczu z Wisłą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.04.2010, 00:00
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Musze przyznać, że po zobaczeniu ,,przyspawanego" do linii i zestresowanego Juszczyka (sam nie wierzę w to co piszę) zaczynam tęsknić za Pawełkiem. Na drużyny świetnie wykonujące stałe fragmenty gry potrzeba bramkarza, który będzie wychodził łapać bądź piąstkować prawie każdą piłkę. Tak jak to robił Pawełek w meczu z Lechem. Co nie zmienia faktu, że to był chyba jedyny mecz Pawełka, no może jeszcze oprócz meczu o Superpuchar, w którym zagrał znakomicie.

Juszczyk powinien potrenować łapanie ostro bitych dośrodkować, gdyż zarówno Edi jak i Iwański czy Kiełbowicz znakomicie wykonują stałe fragmenty gry, które notabene są jedyną szansą dla ich drużyn na pozytywny wynik meczu z Wisłą.

Widze ze nie tylko ja widzac Juszczyka w bramce zaczynam doceniac kunszt bramkarski Pawelka

Korona z Legia grala bardzo dobrze,ciekawe jak przyjada ustawieni do nas
Na Legie zagrali ofensywnie i widac bylo ze dobrze sie im gralo

jak Sasal zaryzykuje i zagra w otwarte karty tym lepiej dla nas ,nie ma nic gorszego niz bic glowa w mur gdzie stoi w polu karnym 10 chłopa i ich jedyna taktyka jest wybic piłe poza boisko...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 29.04.2010, 10:51
kunszt i umiejętności Pawełka.. najpierw całą rundę krytykuje się go za jego słabą grę, a teraz gdy jest szansa żeby zobaczyć jego zmiennika to jest płacz. Juszczyk głównie siedzi na ławie, to skąd ma mieć pewność i ogranie?
Co do Mariusza, to wg mnie jego słabą stroną jest gra na przedpolu. Często mija się z piłką, wcale nie ma takiego żelaznego chwytu, o którym piszecie.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 29.04.2010, 11:12
Po obejrzeniu wczorajszego meczu Barca-Inter mam mieszane uczucia przekładając oczywiście swoje spostrzeżenia na zasadzie czystej alegorii.
Korona jak zapewne,przyjedzie do Krakowa zagrać tak by zremisować ,więc nie spodziewam się raczej huraganowych ataków Kiełba i spółki na bramkę Juszczyka.
Porównując do wczorajszego meczu,spodziewam się że tak jak ekipa Mourinho postawią na 30-40 metrze zasieki w postaci 10 zawodników,w oczekiwaniu na szybkie wyjście z piłka po przechwycie lub odbiorze.
Wcale nam to zadania nie ułatwi,wiemy jak atakiem pozycyjnym grają polskie drużyny.
Kluczem do sukcesu bedzie szybko strzelona bramka,która "koroniarzom " pokrzyżuje szyki,będą musieli się odkryć.
Widziałem ich w meczu z krawatami i zrobili na mnie wrażenie przegrywając zdecydowanie na własne życzenie.Według mnie byli zespołem zdecydowanie lepszym.Jeśli przyjadą i tak zagrają w Krakowie to o wynik jestem spokojny.
Trzeba również zwrócić uwagę że forma wiślaków idzie zdecydowanie do góry co zajebiaszczo mnie cieszy w kontekście meczów z krawatami i z dziewczynami z Kałuży.
Nie ważne jak ale ten mecz trzeba wygrać.Będę drżał jedynie o to by nie "załatwili "nam Marcelo.
Ostatnimi czasy pojawiły się głosy że Adamek to nie bokser wagi ciężkiej,że nie ma uderzenia.
Coś w tym jest.Ale on walki na ringu wygrywa głową i potężną dyscypliną taktyczną.
Tego własnie spodziewam się po drużynie Wisły w kolejnych meczach,meczach decydujących o obronie mistrzowskiego tytułu.
Grać z głową.Jak braknie armat,wygrywajmy ambicją,determinacją a przede wszystkim wolą walki.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 29.04.2010, 11:18
Spokojnie na ten mecz móglby wejść Cleber. Razem z Głową daliby radę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.04.2010, 13:40
Hubert Siejewicz sedzia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów