The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak.azory
Banita

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2009, 23:11. PROTEST - Brytyjski gwiazdor kpi z tragicznej historii Polski
Brytyjski gwiazdor kpi z tragicznej historii Polski

http://www.youtube.com/watch?v=WpcOQ7HaB98

Liczne protesty wywołał prezenter programu motoryzacyjnego telewizji BBC 2 ("Top Gear") Jeremy Clarkson, który w nadawanym na żywo niedzielnym show sparodiował inwazję Niemiec na Polskę z 1939 roku w reklamie Volkswagena Scirocco.

Reklama w formie wiadomości dziennika telewizyjnego wykorzystuje markę handlową Volkswagena Scirocco TDI, pokazując współcześnie zmontowane sceny panicznej ucieczki Polaków przed domniemaną inwazją niemiecką, wobec której polska armia jest bezradna.

W reklamie, którą obejrzało ok. 6,7 mln telewidzów, Polacy rzucają się w wielkim pośpiechu do autobusów i pociągów, porzucają niedojedzone posiłki w stołówkach i zmierzają w stronę granicy.

Reklamę aluzyjnie nawiązującą do exodusu Polaków z września 1939 roku wieńczy napis: "Volkswagen Scirocco TDI. Berlin to Warsaw in one tank" (Volkswagen Scirocco. Trasa Berlin-Warszawa na jednym baku).

Angielskie słowo "tank" jest wieloznaczne, w języku militarnym oznacza czołg i może sugerować, iż inwazja hitlerowców na Polskę niewiele ich kosztowała.

Dokładna liczbę skarg ma zostać opublikowana w środę. BBC twierdzi, że była ich tylko garstka.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...l?ticaid=18820

Gość chyba się z **ujem na łby pozamieniał. Szok.

Jak Angole wogóle historii nie znają, to potem takie brednie ich smieszą.

Mnie to zbulwersowało, a co Wy o tym myślicie?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

jesli czujecie sie obrazeni tym faktem piszcie na adres [email protected]
wszystkie pomysly jakie wam wpadna do głowy by zbesztac tego drania

temat: Jeremy Clarkson PISS OFF (polish/german advert)

treść: http://www.youtube.com/watch?v=WpcOQ7HaB98

I'm shocked. This is outrageous, ridicolous !!

You have no idea about that your fantastic idea about great TV advert can insult and upset other people?!
It is no as funny as you bloody think. Jeremy, you idiot, you do not know anything about Europe's tragic history, about Germany role, and Polish disaster !?!?
They should ban you from every TV in the world you morron !! If you did not go to school that is your bloody problem.
All english nation was so lucky that most of War's horror was happening everywhere but England, and you are brave enough to laugh at it with your funny jokes ?!

Piss off !!
Powód: JEREMY CLARKSON piss off !!
Ostatnio edytowane przez wislak.azory : 05.08.2009 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 05.08.2009, 07:34
to chyba nie masz poczucia humoru. Strasznie bulwersujące po prostu masakra.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2009, 08:07
widziałem lepsze gagi, ale ten też nie jest zły.

i czuję sie strasznie zbulwersowany tym, że brytole nawiązują do ataku nazioli na Polskę.
.
Odpowiedz cytując
Nuki
Junior Member

Od: 06.2004

Stary 05.08.2009, 08:18
Co to jest PREJSCIE, bo takie słowo widnieje na tabliczce pokazywanej na tym filmie?

Lepiej przypomnieliby sobie, jak nas wtedy do spółki z Francuzami wydymali.
Pasiaki - świniaki !!! Aeja-eja-o !!!
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.08.2009, 08:21
eee, nie takie żarty Clarkson stroił wobec innych krajów. Jak dla mnie on jest nacjonalistą i tyle. Nie poczułem się jakoś specjalnie dotknięty.
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2009, 08:26
Jest coś takiego jak angielskie poczucie humoru. Autorowi tematu jest ono jak widac obce, więc trzeba wyjasnić, że humor angielski jest niepoprawny politycznie, niesmaczny, nietaktowny i generalnie ma większość norm w dupie. I zasadniczo chrzani to czy oberwą Polacy, Niemcy, Hindusi, Żydzi, Paragwajczycy czy sami Angole. ma byś zabawnie i tyle. Oczywiście może się to podobać albo nie
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.08.2009, 08:35
lizzy napisał(a):Wyświetl post
Jest coś takiego jak angielskie poczucie humoru. Autorowi tematu jest ono jak widac obce, więc trzeba wyjasnić, że humor angielski jest niepoprawny politycznie, niesmaczny, nietaktowny i generalnie ma większość norm w dupie. I zasadniczo chrzani to czy oberwą Polacy, Niemcy, Hindusi, Żydzi, Paragwajczycy czy sami Angole. ma byś zabawnie i tyle. Oczywiście może się to podobać albo nie
ot co, Ileż razy nabijał się z innych narodowości, w tym samych Niemców.
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 05.08.2009, 09:05
Trzeba do tego podejść z pewną rezerwą, jak już słusznie wspomniano Clarkson potrafi żartować nawet z własnego narodu i to też w czasem bardzo dotkliwy sposób. Nie brałbym tego tak do siebie, po prostu ich poczucie humoru, raz żartują z Polaków, raz z Niemców, a innym razem z Francuzów tylko wtedy nikt się nie oburza.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.08.2009, 09:29
to polscy zlodzieje pedza do Niemiec po nowe auto
.....
Odpowiedz cytując
wislak.azory
Banita

Stary 05.08.2009, 09:37
wg mnie poprostu z takich rzeczy się nie zartuje.

nalezy pamietac o przyszlych pokoleniach i miec szacunek do tamtych czasow i tragicznych wydarzen a nie kpic sobie.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.08.2009, 09:47
wislak.azory napisał(a):Wyświetl post
wg mnie poprostu z takich rzeczy się nie zartuje.

nalezy pamietac o przyszlych pokoleniach i miec szacunek do tamtych czasow i tragicznych wydarzen a nie kpic sobie.
Jestem, tego samego zdania, żarty, żartami, was ale mnie po prostu wkur****(sory za wyrażeniem ale tylko tak to mogę okreslić) fakt, że jakiś Angol pokazuje jak spiepszamy przed Szwabami, a w samym Powstaniu, 65 lat temu 18 tysięcy powstańców zginęło za wolną Polskę, nie wliczająć ofiary w ludności cywilnej (200 tys.), a oni (Angole) nie ruszyli dupy żeby nam pomóc...

Nie irytują mnie np. reklamy w Niemieckiej TV, gdzie Polacy kradną, bo faktycznie może, w jakimś procencie tam się to sprawdzi, ale Polska w całej swej Historii walczyła o zawsze swoje nie zależnie czy z Krzyżakami,Zaborcami, Okupantem czy z Komuną, a to po prostu wywraca kota do góry nogami.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 05.08.2009 o godz. 09:53.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 05.08.2009, 09:52
ja .......e , ale delikatni sie zrobiliscie ..

gorzej niz pismaki , z byle gowna robia piramide

Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.08.2009, 09:55

Zgadza się, tylko nie każdy jak na niego plują potrafi udawać że deszcz pada.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2009, 10:00
Zanim napiszecie, jacy to jesteście tolerancyjni i liberalni, oglądnijcie ten pewien krótki dokument.

http://www.onet.tv/listy-z-plonacej-...7,5,klip.html#

Być może, troszkę inaczej podejdzicie do tematu.
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Stary 05.08.2009, 10:08
WzT napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się, tylko nie każdy jak na niego plują potrafi udawać że deszcz pada.
Jasne. Ale są też tacy, którzy uważają że jak deszcz pada to znaczy że niebo na nich pluje
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2009, 10:14
Są też tacy, którzy nie rozpoznają padającego deszczu i tego jak ktoś na nich pluje.
Napisze to po internetowemu:
Idź na rocznice PW na Powązki i powiedz ten "śmieszny" kawał któremuś z powstańców.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2009 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Od: 01.2008

Stary 05.08.2009, 10:28
igortsw napisał(a):Wyświetl post
a oni (Angole) nie ruszyli dupy żeby nam pomóc...
A zrzuty dla Warszawy to z paralotni były robione? Zresztą jak niby mieli pomóc Powstaniu które z góry było skazane na klęskę?
Odpowiedz cytując
wislak.azory
Banita

Stary 05.08.2009, 10:37
pomyslcie ze jak taki mezmozgie debil bedzie sobie robil jaja z tego dramatu naszego narodu, to mlodsze pokolenie zacznie do tego podchodzic jak do filmu Allo Allo czy skeczow Monthy Pythona.
goscie z Anglii wogole nie znaja historii od tego trzeba zaczac, polowa z nich mysli ze byli bohaterami bo przyczynili sie do Dunkierki, a druga polowa ze przezyli koszmarne czasy wojenne bo spadlo na nich kilka bomb. o polakach w czasie wojny wiedza i twierdza, ze stalismy tylko z wiaderkami wody by podawac angolom do picia...

wiec jak ma taki kretyn miec szacunek - dla tego nalezy to wyraznie podkreslic, ze to nie powod do zartow. te czasy to to co sie stalo w czasie wojny gdzie miliony ludzi oddalo zycie za Ojczyzne, gdzie hitler i jego idee podbily masy ludzi w niemczech z chorą ideologią - takie przejawy trzeba pietnować !!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 05.08.2009, 10:40
Proponuję ogłosić żałobę narodową. W tym jesteśmy bezapelacyjnie najlepsi. Ponadto mobilizujmy pospolite ruszenie i na front bić Angoli i przy okazji Niemiaszków. Na koń rodacy!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JackDaniels
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2009, 10:46
Rozumiem jakby nabijali sie z naszych drog, autostrad to ok rozumiem ale z wojny gdzie zginęli ludzie to juz nie jest w porzadku.
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.08.2009, 10:46
Mnie ta reklama nie rusza z tego względu, że mam wyrobiony pewny światopogląd i nic go nie zmieni mam stałe zasady których się trzymam i znam historię. Ale są ludzi, którzy są ograniczeni umysłowo i nie znają się ani na historii ani na polityce i łykną wszystko. A potem się dziwimy, że połowa społeczeństwa jest ograniczona umysłowo. Anglicy to tępy naród, bo w końcu Amerykanie coś musieli od nich odziedziczyć.

Nawet nie potrafimy bronić naszej historii.

Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Stary 05.08.2009, 10:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Są też tacy, którzy nie rozpoznają padającego deszczu i tego jak ktoś na nich pluje.
Napisze to po internetowemu:
Idź na rocznice PW na Powązki i powiedz ten "śmieszny" kawał któremuś z powstańców.
Co Ty w kółko z tym Powstaniem? Widzisz w tym filimiku jakieś odniesienia? Ja nie. To WSPÓŁCZEŚNIE zmontowane sceny mające nawiązywać do wkroczenia Niemiec do Polski. Aluzja taka historyczna. Jak napisałem wyżej- nie wszystkim musi się to podobać, ja też ze śmiechu nie pękam w trakcie oglądania ale robienie z tego afery uważam za przegięcie. W takich przypadkach przydają się dwie cechy- dystans i zdrowy rozsądek
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2009, 10:52
wislak.azory napisał(a):Wyświetl post
goscie z Anglii wogole nie znaja historii od tego trzeba zaczac, polowa z nich mysli ze byli bohaterami bo przyczynili sie do Dunkierki, a druga polowa ze przezyli koszmarne czasy wojenne bo spadlo na nich kilka bomb. o polakach w czasie wojny wiedza i twierdza, ze stalismy tylko z wiaderkami wody by podawac angolom do picia...
Ktoś ci to powiedział, czy tak sobie powymyślałeś?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2009, 10:53
1940 - Najlepszy wyjazd Cracovii > Kiepska czy nie SATYRA > i ogólne oburzenie.

Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.08.2009, 11:04
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
1940 - Najlepszy wyjazd Cracovii > Kiepska czy nie SATYRA > i ogólne oburzenie.
W Naszym srodowisku to śmieszne ale na arenie miedzynarodowej to byłaby afera. Dlatego ja podchodz do tego z dystansem. Chodz szkoda ze my nie potrafimy zrobic smiesznej reklamy bo uwazamy sie za pionków w Europie ajak tak dalej bedziemy myslec jak nasz rzad to nigdy tego nie zmienimy.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2009, 11:15
Co Ty w kółko z tym Powstaniem? Widzisz w tym filimiku jakieś odniesienia? Ja nie. To WSPÓŁCZEŚNIE zmontowane sceny mające nawiązywać do wkroczenia Niemiec do Polski. Aluzja taka historyczna. Jak napisałem wyżej- nie wszystkim musi się to podobać, ja też ze śmiechu nie pękam w trakcie oglądania ale robienie z tego afery uważam za przegięcie. W takich przypadkach przydają się dwie cechy- dystans i zdrowy rozsądek
Naszemu narodowi można zarzucić prawie wszystko: że są pijakami, awanturnikami, złodziejami itp, jednak jest jedna cecha, która jest charakterystyczna dla polaków- waleczność.Nie wiem czy wiesz, ale my jako naród mamy jedną z najbogatszych historii na świecie, z której trzeba być dumny.
Dlaczego mam sie ****a śmiać i miec dystans, skoro jako jedyni z nielicznych w Europie stawiliśmy Niemcom opór?Dlaczego zamiast Warszawy nie ma np Paryża, Pragi, Amsterdamu czy Wiednia?
Zdrowym rozsądkiem staram się kierować na codzień i z dystansem patrzeć na to, co dzieje się w tv ( a szczególnie na ul Wiejskiej) internecie i na ulicy- bez tego już dawno bym osiwiał, jednak mam prawo poczuć w****ienie jak jakiś grubas( celowo lub nie) kpi z naszego narodu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2009 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Stary 05.08.2009, 11:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego zamiast Warszawy nie ma np Paryża, Pragi, Amsterdamu czy Wiednia?
Ja to widzę tak- wszyscy cywilizowani ludzie (jestem dziwnie spokojny, że z z Clarksonem na czele) wiedzą jaki opór Polacy stawiali Niemcom. Można sobie więc z tego bezpiecznie porobić jaja bo i tak wiadomo jak było naprawdę. W przypadku Paryża czy Wiednia taki żart juz by się nie sprawdził ponieważ to już nie byłby żart tylko szczera prawda
Z resztą w związku z tym tacy Francuzi oberwali przez kilkadziesiąt lat od ostrza angielskiej satyry o wiele bardziej i dotkliwiej niż my
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2009, 11:39
dajmy spokoj.. wszyscy zapomna a tak to tylko sie to rozdrapie i bedzie nawiazywal do tego w programie jescze nei raz.. tak jak było z tym ze Kaczynscy = Kartofle wiecej szumu bylo niz to wszystko warte..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
wislak.azory
Banita

Stary 05.08.2009, 11:45
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ktoś ci to powiedział, czy tak sobie powymyślałeś?
tak stąd - http://www.villatalk.com/index.php?n...r=asc&start=15
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.08.2009, 11:47
West napisał(a):Wyświetl post
ja .......e , ale delikatni sie zrobiliscie ..

gorzej niz pismaki , z byle gowna robia piramide
Dokładnie, płaczecie jak stare baby. Za niedługo, jak Żydzi, założycie jakąś Ligę Obrony przed Zniesławieniami. Dystansu trochę - nie podoba się, nie oglądaj.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów