The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nio nio
Junior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2012, 10:24
rany powiem, że jest dużo miejsc, gdzie lubię chodzić, ale, że jestem piwoszem to szukam miejsc, gdzie można się napić dobrego piwka, a jak w tle leci jakiś mecz to już jest idealnie, więc jak mam ochotę spędzić czas przy dobrym piwku i obejrzeć mecz zaglądam do C.K. Browar, a wy kojarzycie to miejsce?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.07.2012, 07:17
W C.K. Browar mają strasznie nie dobre piwo. Byłem tam kilkanaście razy na meczu, atmosfera fajna ale tak jak wspomniałem piwo to jest porażka. Ja osobiście polecam Still i Stary Port. Tam jest na prawdę fajna atmosfera i dobre nie drogie piwo.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.07.2012, 08:53
House Of Beer... Canal + mają, a do tego duża ilość butelkowanych piw (polskie, zagraniczne).
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 16.07.2012, 09:03
Niezmiennie pozostaję wierny Decafencji. Chodzę tam od 12-u lat, zmieniło się trzech właścicieli, a ja dalej tam. Heh, na początku tylko na Coca-colę.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Qba11
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2012, 09:17
Ja od dwóch lat jestem fanem lokalu Poligamia Bar na Dietla, niby w centrum a trochę na uboczu, zaraz przy skrzyżowaniu ze Starowiślną więc po drodze na Kazimierz z Rynku. Mają prawie 40 rodzajów piwa, szczególnie polecam czeskie niepasteryzowane -rewelacja! Oglądałem tam transmisje Euro i jestem stałym bywalcem na wyjazdowych Wisły. Polecam również na wyjście z dziewczyną lub ekipą bo mają sporo miejsca.
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Od: 06.2004

Stary 16.07.2012, 10:30. Poligamia
Na wyjazdowych Wisły lepiej abyś był w pociągu/aucie ale również polecam Poligamię zwłaszcza dla smakoszy piwa, chociaż i drinki też są bardzo dobre
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2012, 11:41
ja polecam knajpkę "Ambasada Śledzia" na Stolarskiej. Po pierwsze: Kasztelan za 4zł (0.4l), po drugie: pyszne kanapki ze smalcem i ogórkiem
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2012, 13:31
Sarmacja św. Tomasza

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.07.2012, 18:13
Elendil napisał(a):Wyświetl post
ja polecam knajpkę "Ambasada Śledzia" na Stolarskiej. Po pierwsze: Kasztelan za 4zł (0.4l), po drugie: pyszne kanapki ze smalcem i ogórkiem
Zgadzam się w 100 % W przerwie pomiędzy wykładami tam poszedłem kilka razy ze znajomymi i na prawdę rewelacja. Jak wspomniałeś Kasztelan 4 zł, ale tak samo wódeczka po 4 zł. Kanapki rzeczywiście genialne, dobra przekąska.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.07.2012, 19:10
Pod Słoncem na rynku kapitalne jadło.
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.10.2012, 22:40
W Krakowie od nie tak dawna funkcjonuje Buszkowe 5w1 czyli restauracja, palarnia Shishy, herbaciarnia, bar oraz sklep. Widzę że nikt chyba nie wie i nie był, a lokal istnieje od kilku miesięcy.

Lokal nazywa się "Nutka Smaku" i jest położony tuż obok Rynku Głównego, na ulicy Zamenhofa 6 (przystanek Dworzec Główny, za hotelem europejskim)

Strona internetowa to
buszeknutkasmaku.pl

Godziny otwarcia

od poniedziałku do niedzieli od 12.00 do 23.oo (lub do ostatniego klienta)

Numer telefonu 504-446-491

Cały lokal podzielony jest na dwa poziomy. Na górze jest bar z restauracją i przedstawia się to tak:

http://buszeknutkasmaku.pl/images/galeria/BUSZ_1.jpg

natomiast na dolnym poziomie znajdują się dwie sale:

http://buszeknutkasmaku.pl/images/galeria/BUSZ_5.jpg

Zacznę od Shishy, kosztuje tylko 25 zł, smaków do wyboru mnóstwo w trzech rodzajach: tytonie ELEMENTS, kamienie Shiazo i melasy ziołowe, w sumie 60 smaków!
Następnie piwo, cena od 7 zł, Żywiec, Heineken i wiele wiele innych.
Herbaty: białe, owocowe, czerwonie, zielone, czarne i Yerba mate od 12 zł za 1 - litrowy dzbanek.

Istnieje możliwość rezerwacji pojedynczych stolików jak i całego lokalu, wystarczy zadzwonić i dogadać szczegóły. W sumie to świetne miejsce na zrobienie urodzin czy tego typu imprezy w trakcyjnym lokalu i nie drogo

Można też zapytać o kartę stałego klienta, daje ona zniżkę 20% na całe Menu.

Serdecznie Zapraszamy na buszka do BUSZKA

Lokal nie był na sprzedaż, ewentualnie do wynajęcia za trochę więcej niż 3 tysiące czynszu miejsce idealne na jakieś urodziny lub befor przed Rynkiem właściciel nie dawno się zmienił - przejął go Buszek jakieś 4 miesiące temu. Jak ktoś był by zainteresowany wynajęciem to na priv mogę co nieco podpowiedzieć
Ostatnio edytowane przez concedi : 31.10.2012 o godz. 17:34.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.10.2012, 22:50
a pomyśleć że ten lokal co kolega wyżej opisuje jeszcze pół roku temu był na sprzedaż... cena nie odstraszająca bo tylko 30 tyś zł. oraz czynsz miesięczny 3 tyś. zł.
fajne miejsce żeby iść większą paczką tak żeby zająć cały dół.
właścicielka chętnie daje zniżki... oczywiście przy większych zamówieniach, daje czasem gratisy, czeka do ostatniego klienta.
Odpowiedz cytując
Qba11
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 31.10.2012, 09:14
polecam lokal baaaardzo niedoceniony a z wielkim potencjałem, ponad 40 rodzajów piw (w tym czeskie z małych browarów), piwo dnia za 6 a reszta reż w dobrych cenach max 8 zł. Barmani ogarnięci i nie raz zamawiałem koktajle dla dziewczyny i były naprawdę niezłe! Mają tam 5 telewizorów, na których jak nie ma jakiegoś dobrego meczu to puszczają bajki z lat 80tych np Wilk i Zając czy Sąsiedzi -uważam że super pomysł.

http://www.poligamia.com.pl/
http://www.facebook.com/pages/Poligamia/308348371912
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg IMG_4496.jpg (80,8 KB, 16 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.10.2012, 13:38
Lokal z whisk(e)y w ogarniętej cenie?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.10.2012, 14:02
krk przekąski na sławkowskiej. lokal dobry żeby przyjść w 5 chłopa strzelić po 10 bań łychy przy barze i na kluby. 4-12 zł. za banie. JD 6zl. Bushmills 5zł. bardzo duży wybór whiske/y
większość lokali mają umowy z danymi alko które w swoim portfolio mają max 15 rodzajów łych, z czego ponad połowa to 18, 25 i 30 letnie po ponad 100 zł. za banie. vide Maccalan, ottard, Glen... itp.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów