|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
rany powiem, że jest dużo miejsc, gdzie lubię chodzić, ale, że jestem piwoszem to szukam miejsc, gdzie można się napić dobrego piwka, a jak w tle leci jakiś mecz to już jest idealnie, więc jak mam ochotę spędzić czas przy dobrym piwku i obejrzeć mecz zaglądam do C.K. Browar, a wy kojarzycie to miejsce?
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W C.K. Browar mają strasznie nie dobre piwo. Byłem tam kilkanaście razy na meczu, atmosfera fajna ale tak jak wspomniałem piwo to jest porażka. Ja osobiście polecam Still i Stary Port. Tam jest na prawdę fajna atmosfera i dobre nie drogie piwo.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
House Of Beer... Canal + mają, a do tego duża ilość butelkowanych piw (polskie, zagraniczne).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niezmiennie pozostaję wierny Decafencji. Chodzę tam od 12-u lat, zmieniło się trzech właścicieli, a ja dalej tam. Heh, na początku tylko na Coca-colę.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja od dwóch lat jestem fanem lokalu Poligamia Bar na Dietla, niby w centrum a trochę na uboczu, zaraz przy skrzyżowaniu ze Starowiślną więc po drodze na Kazimierz z Rynku. Mają prawie 40 rodzajów piwa, szczególnie polecam czeskie niepasteryzowane -rewelacja! Oglądałem tam transmisje Euro i jestem stałym bywalcem na wyjazdowych Wisły. Polecam również na wyjście z dziewczyną lub ekipą bo mają sporo miejsca.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Na wyjazdowych Wisły lepiej abyś był w pociągu/aucie
ale również polecam Poligamię zwłaszcza dla smakoszy piwa, chociaż i drinki też są bardzo dobre ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ja polecam knajpkę "Ambasada Śledzia" na Stolarskiej. Po pierwsze: Kasztelan za 4zł (0.4l), po drugie: pyszne kanapki ze smalcem i ogórkiem
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sarmacja św. Tomasza
![]() |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
W przerwie pomiędzy wykładami tam poszedłem kilka razy ze znajomymi i na prawdę rewelacja. Jak wspomniałeś Kasztelan 4 zł, ale tak samo wódeczka po 4 zł. Kanapki rzeczywiście genialne, dobra przekąska.![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pod Słoncem na rynku kapitalne jadło.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W Krakowie od nie tak dawna funkcjonuje Buszkowe 5w1 czyli restauracja, palarnia Shishy, herbaciarnia, bar oraz sklep. Widzę że nikt chyba nie wie i nie był, a lokal istnieje od kilku miesięcy.
Lokal nazywa się "Nutka Smaku" i jest położony tuż obok Rynku Głównego, na ulicy Zamenhofa 6 (przystanek Dworzec Główny, za hotelem europejskim) Strona internetowa to buszeknutkasmaku.pl Godziny otwarcia od poniedziałku do niedzieli od 12.00 do 23.oo (lub do ostatniego klienta) Numer telefonu 504-446-491 Cały lokal podzielony jest na dwa poziomy. Na górze jest bar z restauracją i przedstawia się to tak: http://buszeknutkasmaku.pl/images/galeria/BUSZ_1.jpg natomiast na dolnym poziomie znajdują się dwie sale: http://buszeknutkasmaku.pl/images/galeria/BUSZ_5.jpg ![]() Zacznę od Shishy, kosztuje tylko 25 zł, smaków do wyboru mnóstwo w trzech rodzajach: tytonie ELEMENTS, kamienie Shiazo i melasy ziołowe, w sumie 60 smaków! Następnie piwo, cena od 7 zł, Żywiec, Heineken i wiele wiele innych. Herbaty: białe, owocowe, czerwonie, zielone, czarne i Yerba mate od 12 zł za 1 - litrowy dzbanek. Istnieje możliwość rezerwacji pojedynczych stolików jak i całego lokalu, wystarczy zadzwonić i dogadać szczegóły. W sumie to świetne miejsce na zrobienie urodzin czy tego typu imprezy w trakcyjnym lokalu i nie drogo Można też zapytać o kartę stałego klienta, daje ona zniżkę 20% na całe Menu. Serdecznie Zapraszamy na buszka do BUSZKA Lokal nie był na sprzedaż, ewentualnie do wynajęcia za trochę więcej niż 3 tysiące czynszu miejsce idealne na jakieś urodziny lub befor przed Rynkiem ![]()
Ostatnio edytowane przez concedi : 31.10.2012 o godz. 17:34.
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
a pomyśleć że ten lokal co kolega wyżej opisuje jeszcze pół roku temu był na sprzedaż... cena nie odstraszająca bo tylko 30 tyś zł. oraz czynsz miesięczny 3 tyś. zł.
fajne miejsce żeby iść większą paczką tak żeby zająć cały dół. właścicielka chętnie daje zniżki... oczywiście przy większych zamówieniach, daje czasem gratisy, czeka do ostatniego klienta. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
polecam lokal baaaardzo niedoceniony a z wielkim potencjałem, ponad 40 rodzajów piw (w tym czeskie z małych browarów), piwo dnia za 6 a reszta reż w dobrych cenach max 8 zł. Barmani ogarnięci i nie raz zamawiałem koktajle dla dziewczyny i były naprawdę niezłe! Mają tam 5 telewizorów, na których jak nie ma jakiegoś dobrego meczu to puszczają bajki z lat 80tych np Wilk i Zając czy Sąsiedzi -uważam że super pomysł.
http://www.poligamia.com.pl/ http://www.facebook.com/pages/Poligamia/308348371912 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lokal z whisk(e)y w ogarniętej cenie?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
krk przekąski na sławkowskiej. lokal dobry żeby przyjść w 5 chłopa strzelić po 10 bań łychy przy barze i na kluby. 4-12 zł. za banie. JD 6zl. Bushmills 5zł. bardzo duży wybór whiske/y
większość lokali mają umowy z danymi alko które w swoim portfolio mają max 15 rodzajów łych, z czego ponad połowa to 18, 25 i 30 letnie po ponad 100 zł. za banie. vide Maccalan, ottard, Glen... itp. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|