|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
W nawiązaniu do polemik z tematu meczowego: Stal Rzeszów - Wisła Kraków postanowiłem sprawdzić jak faktycznie działa ChatGPT przy zadaniu obojętnego emocjonalnie, bez wskazywania konieczności wyszukiwania negatywów czy pozytywów danego usera.
Zacząłem od siebie i oto co otrzymałem: Scharakteryzuj osobowość usera FraMat z forum https://forumwisly.pl/index.php (Jak widać zadałem pytanie obojętne emocjonalnie) Cytat:
Zapytałem ChatGPT czy to twórczość AI. Odpowiedź była długa, zakończyła się stwierdzeniem: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Żeby zachować uczciwość zadałem podobne pytanie na temat Markusa i oto, co otrzymałem:
Cytat:
Jednak kiedy zadałem takie pytanie otrzymałem odpowiedź: Cytat:
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.05.2026 o godz. 18:27.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
LoL, smieszne
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poprawiłem prompta i wyszło takie coś:
Oceń ten wpis Usera markus z forum https://forumwisly.pl/index.php? pod kątem ewentualnych uczciwych i nieuczciwych zabiegów erystycznych: (tu zacytowałem post 222 z tematu meczowego ze Stalą) Odpowiedź: Cytat:
Bawimy się dalej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
To jeszcze chronologicznie - zaczęło się od tego humorystycznego postu link
który był odpowiedzią na pytanie: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Spytajcie chata jeszcze o to, który ma dłuższego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie możesz sam? Musisz wyręczać się innymi?
![]() ![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do tematu: ani trochę nie jestem zaskoczony tym jak AI podsumowało Markusa. Bo, w dużej mierze, to są dokładnie te powody dla których od dawna omijam jego posty. Sorry Markus, wiem, że pisząc tyle miło byłoby wiedzieć, że czyta to ktoś oprócz oponenta. Ale jest jak jest.
![]() ![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
U mnie również osoby które regularnie rozwalają tematy personalnymi kłótniami są nietesty dodane do listy ignorowanych. Jesteśmy w większości na tym forum od wczesnych lat 2000, mamy po 40+ lat i naprawdę niektórzy powinni zachowywać się odpowiednio do swojego wieku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Framat tak się przejął tym, jak opisała go AI, że aż postanowił założyć osobny temat, w którym próbuje podważać to, co o nim zostało stworzone, jednocześnie broniąc tego, co AI stworzyło na mój temat.
![]() Promptować, jak widzę też niespecjalnie umiesz. Wystarczy dać narzędziu nieco szerszy kontekst, obejmujący również to, co w Twojej twórczości było najbardziej charakterystyczne, poczynając od słynnej akcji na podstawie jednego ujęcia kamery, kolportowania fake news i pomówień Krzoski, wulgaryzmów pod adresem Leszka, obrażania kibiców po meczach zakończonych zwycięstwami za czasów Rude, wciskania słabego zawodnika, Sukiennickiego, kosztem dużo lepszego Carbo, pod pretekstem większej dynamiczności i tak dalej. AI także z tego potrafi wyciągnąć konkretne wnioski. I na rynku jest obecnie znacznie więcej modeli niż ChatGPT. Są także na przykład Claude, Gemini, DeepSeek, Mistral i wiele, wiele innych. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sugeruję zmianę nazwy tematu na: "Stare dziady odkrywają AI".
Podtytuł dla świadomych społecznie: "Dzieci z afrykańskiej wioski nie będą miały wody pitnej bo dwóch internetowych hejterów postanowiło podnieść swój spór na wyższy poziom technologiczny". Ludzie tacy jak Wy (grogogogo i FraMat) są powodem dla którego powinno się wykonywać testy IQ i z podstawowego rozumienia technologii zanim da się dostęp do AI.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2026 o godz. 12:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak widzisz zarówno grogoriogreg jak i jak zadaliśmy pytania neutralne. Może tak trzeba, żeby dostać obiektywną, a nie subiektywną, zmanipulowaną odpowiedź? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przypominam że w tym roku. NIE BĘDZIE SEZONU OGÓRKOWEGO.
![]() Jeden ananas z braku argumentów postanowił poprosić o wsparcie, a drugi robi z tego wydarzenie .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|