![]() |
Forum, Userzy i AI
W nawiązaniu do polemik z tematu meczowego: Stal Rzeszów - Wisła Kraków postanowiłem sprawdzić jak faktycznie działa ChatGPT przy zadaniu obojętnego emocjonalnie, bez wskazywania konieczności wyszukiwania negatywów czy pozytywów danego usera.
Zacząłem od siebie i oto co otrzymałem: Scharakteryzuj osobowość usera FraMat z forum https://forumwisly.pl/index.php (Jak widać zadałem pytanie obojętne emocjonalnie) Cytat:
Zapytałem ChatGPT czy to twórczość AI. Odpowiedź była długa, zakończyła się stwierdzeniem: Cytat:
|
Żeby zachować uczciwość zadałem podobne pytanie na temat Markusa i oto, co otrzymałem:
Cytat:
Jednak kiedy zadałem takie pytanie otrzymałem odpowiedź: Cytat:
|
LoL, smieszne :-D
|
Poprawiłem prompta i wyszło takie coś:
Oceń ten wpis Usera markus z forum https://forumwisly.pl/index.php? pod kątem ewentualnych uczciwych i nieuczciwych zabiegów erystycznych: (tu zacytowałem post 222 z tematu meczowego ze Stalą) Odpowiedź: Cytat:
Bawimy się dalej? |
To jeszcze chronologicznie - zaczęło się od tego humorystycznego postu link
który był odpowiedzią na pytanie: Cytat:
|
Spytajcie chata jeszcze o to, który ma dłuższego.
|
Cytat:
|
A co do tematu: ani trochę nie jestem zaskoczony tym jak AI podsumowało Markusa. Bo, w dużej mierze, to są dokładnie te powody dla których od dawna omijam jego posty. Sorry Markus, wiem, że pisząc tyle miło byłoby wiedzieć, że czyta to ktoś oprócz oponenta. Ale jest jak jest. :-P
|
Cytat:
U mnie również osoby które regularnie rozwalają tematy personalnymi kłótniami są nietesty dodane do listy ignorowanych. Jesteśmy w większości na tym forum od wczesnych lat 2000, mamy po 40+ lat i naprawdę niektórzy powinni zachowywać się odpowiednio do swojego wieku. |
Framat tak się przejął tym, jak opisała go AI, że aż postanowił założyć osobny temat, w którym próbuje podważać to, co o nim zostało stworzone, jednocześnie broniąc tego, co AI stworzyło na mój temat.:rotfl:
Promptować, jak widzę też niespecjalnie umiesz. Wystarczy dać narzędziu nieco szerszy kontekst, obejmujący również to, co w Twojej twórczości było najbardziej charakterystyczne, poczynając od słynnej akcji na podstawie jednego ujęcia kamery, kolportowania fake news i pomówień Krzoski, wulgaryzmów pod adresem Leszka, obrażania kibiców po meczach zakończonych zwycięstwami za czasów Rude, wciskania słabego zawodnika, Sukiennickiego, kosztem dużo lepszego Carbo, pod pretekstem większej dynamiczności i tak dalej. AI także z tego potrafi wyciągnąć konkretne wnioski.:evil: I na rynku jest obecnie znacznie więcej modeli niż ChatGPT. Są także na przykład Claude, Gemini, DeepSeek, Mistral i wiele, wiele innych. |
Cytat:
|
Sugeruję zmianę nazwy tematu na: "Stare dziady odkrywają AI".
Podtytuł dla świadomych społecznie: "Dzieci z afrykańskiej wioski nie będą miały wody pitnej bo dwóch internetowych hejterów postanowiło podnieść swój spór na wyższy poziom technologiczny". Ludzie tacy jak Wy (grogogogo i FraMat) są powodem dla którego powinno się wykonywać testy IQ i z podstawowego rozumienia technologii zanim da się dostęp do AI. |
Cytat:
Jak widzisz zarówno grogoriogreg jak i jak zadaliśmy pytania neutralne. Może tak trzeba, żeby dostać obiektywną, a nie subiektywną, zmanipulowaną odpowiedź? |
Przypominam że w tym roku. NIE BĘDZIE SEZONU OGÓRKOWEGO. :rotfl:
Jeden ananas z braku argumentów postanowił poprosić o wsparcie, a drugi robi z tego wydarzenie :). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl