|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Gry planszowe, fajna sprawa, takie oderwanie od królujących teraz gier multimedialnych.
Ja osobiście preferuję planszówki, w których czynnik losowy jest minimalny i wszystko zależy od graczy ( np. ekonomiczne Puerto Rico, czy chociażby wspomniane wcześniej szachy gdzie czynnik losowy jest zerowy ) choć ciekawą grą, w której sporo zależy od szczęścia też nie pogardzę Co do polskiego rynku gier planszowych to myślę, że będzie się on nadal rozwijał, ponieważ ludzie młodzi jak i starzy szukają odskoczni od codzienności, zabaw, w które można bawić się ze znajomymi, bo w końcu ileż można siedzieć przed tym tv czy kompem. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie ma to jak spotkania biznesowe przy eurrobiznes i wódecze
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Uzytkownik takiowaki jest mistrzem gry w Alkobiznes.
![]()
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Grywał ktoś w gry strategiczne, które wydawał "Dragon"
ja swego czasu uwielbiałem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja grywałem w Ardeny ale najczęściej w Tannenberg. Pudełko z Tannenbergiem mi cały czas leży na półce z zapisanym save'm bodajże sprzed 8 lat. Dokładnie wszystko co było na planszy jest spisane na kartce
Jest tylko jeden problem - nie zapisaliśmy ze znajomym kto grał ruskimi a kto niemcami.....No i najczęściej chyba graliśmy w Obcego ![]()
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 22.12.2008 o godz. 08:17.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja z kolegami bardzo lubię grać w taką grę planszową:
http://www.alkochinczyk.yoyo.pl/ a już całkiem na poważnie to często gram w warcaby i Monopoly. ![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w chińczyka dziecko mnie ogrywa
![]()
Młodzi Warszawiacy to szpanerzy, kochają boni em
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wujek ciupie w rozmaite gry, głównie familijne. Jakieś tam: Alhambra, Osadnicy, Filary ziemi... Przydała by się jakaś dobra gra, pokroju Magii i miecza właśnie. ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
w wakacje ciupalismy w MONOPOLY w 8 osob. Bylem w parze z forumowiczem Lleytonem, ktory wypowiedzial pamietne slowa: "nie po to konczylem marketing i zarzadzanie, zeby w Monopoly przegrywac!".
Zdeklasowalismy reszte. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To ja polecam Scotland Yard oraz grę ( nie pamiętam tytułu), która polega na odgadnięciu kto zabił, w jakim pomieszczeniu oraz jakim narzędziem. Jak dla mnie super sprawa i polecam, bo dużo rozrywki a przy alko to już w ogóle nic tylko w to grać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cluedo! Mam to!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cluedo jest dobre, ale jedna słaba strona. Często zdarza się, że w jednym momencie wszyscy zmierzają do konkretnego jednego pokoju i kto pierwszy dojdzie- wygrywa.
I wyrąbista giera- Stratego. Polecam! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A ja mam pytanie mój dzieciak zaczła zbierać takie karty Spider-mana na tym sa jakieś tam symbole wie ktoś jak się w to gra ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja grywam tylko w Scrabble. Dawnie zdarzało mi się zagraćw Monopol, ale zdecydowanie bardziej wolę literki. W święta na pewno kilka godzin poświęcę na tę fantastyczną gierkę.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Odnośnie gier planszowych to one nigdy nie zostaną wyparte przez gry komputerowe, konsole i inne elektroniczne gadżeciki. Ja najbardziej lubię stary, dobry Eurobiznes, chińczyka, Monopoly no i Farmera ( nie ma to jak uzbierać całe stado, które przed samym końcem spałaszuje głupi wilk
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja z planszowych gier to obecnie gram w Cashflow. Coś jak Monopoly tylko o wiele bardziej rozbudowane. Tutaj oprócz chodzenia w koło i kupowania, mamy podstawowe działania na giełdzie jak opcje, krótką sprzedaż. Operujemy nieruchomościami, akcjami, prowadzimy na specjalnej karcie całą swoją księgowość. Pensja wzrasta lub maleje w zależności od dokonywanych transakcji. Gram w tę grę już od roku średnio raz w miesiącu ze znajomymi. Tej gry trzeba się uczyć i dopiero po 4,5 razach można powiedzieć, że naprawdę sprawia przyjemność. Zajmuje od 2 do czasem 6 godzin ale jest zarąbista.
Powód: pośpiech
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 18.06.2009 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Czasem nachodzi Cię...
Offline |
|
|
Jakiś czas temu sprzedałem trójpaka MAGIA i MIECZ... Ehhhh... Dobre to były czasy...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Fajna jest tez Jenga chodz to nie plansza
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
ostatnio zacząłem grywac za namową kumpla
głównie w munchkina, fasolki a w bardziej "zaawansowanej" części imprezy w Prawo Dżungli ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2005
Offline |
|
Cashflow rzadzi! gra zrobiona przez R.Kyiosakiego, tego samego, ktory napisal "Bogaty ojciec biedny ojciec", oprocz swietnej zabawy gra tez uczy jak dbac o swoje pieniadze.. polecam wszystkim malym i duzym ![]() Oprocz tego grywam jeszcze w Osadnikow w wersje rozszerzona, swietna zabawa polegajaca na strategicznym budowaniu swoich osad oraz handlowaniu zasobami z reszta graczy. Osobiscie planszowki to swietna sprawa, oprocz zabawy i spotkan w gronie przyjaciol, czasem trzeba sie natrudzic intelektualnie, same plusy (nie liczac cen planszowek... ale warto sie zlozyc w pare osob, wtedy koszt nie jest taki straszny) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
pod koniec juz zostają te najprostsze z uwagi na "zmęczenie" co do gier kupujemy sobie na prezenty po konsultacji , tak by sie nie dublowac ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ktoś grywał w Neuroshimę Hex ? Świetna gra strategiczna i wciąga niemiłosiernie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
"Eurobiznes" i "Magia i miecz" to było mistrzostwo świata
a z gier Dragona to jeszcze "Szczury pustyni" były fajne Bardzo pozytywny temat, fajnie sobie powspominać ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|