The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2020, 12:26. [XXIX kolejka] Wisła Kraków - Raków Częstochowa, 10-06-2020, 18:00

Aktualna tabela:

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

Zapraszam do dyskusji

Odpowiedz cytując
Lider
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 09.06.2020, 13:31
No nic, żarty się skończyły i trzeba punktować. Obstawiam 3-1 dla Wisły i 13 miejsce przed startem rundy finałowej.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.06.2020, 14:54
Oglądałem ich mecz z Łksem i wyglądają kondycyjnie podobnie jak my - po 60 minucie oddychali rękawami. Łks dużo lepiej wyglądał kondycyjnie.

Za to trzeba uważać na stałe fragmenty. Jest tam gość, który naprawdę zajebiście bije wszystkie rzuty wolne ( chyba Schwarz) i Raków pratycznie zawsze miał sytuację strzelecką.
Marnowali je na potęgę, ale przy naszych parodystach z obrony to kto wie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 09.06.2020 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.06.2020, 15:22
Skończyło się głaskanie po jajkach. Gramy u siebie, zwycięstwo obowiązkowe. Wygrywamy z Rakowem, bo jak nie z nimi to z kim? albo nadajemy się na ekstraklapę albo spadamy...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2020, 17:24
To jest piekielnie ważny mecz, nie wiem, czy nie najważniejszy od lat, mam nadzieję, że wszyscy to rozumieją. Ewentualne zwycięstwo pozwoliło by zapewne znowu odskoczyć od strefy spadkowej i ich trochę podłamać.

Poza tym warto mieć cały czas głowę nad wodą, bo wcale nie jest przecież w stu procentach pewne, że rozwój wypadków nagle nie sprawi, że liga wcale nie będzie dokończona, co już wszyscy widzę uznali za pewnik.

Naprzód Wisło, naprzód TS!
Ostatnio edytowane przez masada : 09.06.2020 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.06.2020, 17:59
masada napisał(a):Wyświetl post
To jest piekielnie ważny mecz, nie wiem, czy nie najważniejszy od lat, mam nadzieję, że wszyscy to rozumieją. Ewentualne zwycięstwo pozwoliło by zapewne znowu odskoczyć od strefy spadkowej i ich trochę podłamać.

Poza tym warto mieć cały czas głowę nad wodą, bo wcale nie jest przecież w stu procentach pewne, że rozwój wypadków nagle nie sprawi, że liga wcale nie będzie dokończona, co już wszyscy widzę uznali za pewnik.

Naprzód Wisło, naprzód TS!
Jeden mecz nam sprawy nie rozwiązuje. Mamy do końca sezonu 9 meczów, potrzeba 12 punktów do utrzymania się. Cztery u siebie trzeba wygrać.
Szkoda, że stadion zamknięty ;(
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2020, 19:02
Oczywiście, że nie rozwiązuje, ale na pewno ewentualna porażka teraz sprawiłaby, że w Gdyni będziemy grali już z nożem na gardle, bo znacznie zwiększa ona ryzyko, że mecze o wszystko z bezpośrednimi rywalami zagramy już nie u siebie.
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 09.06.2020, 19:24
Przede wszystkim jeśli dziś Korona przegra, przy mocno prawdopodobnej porażce Arki jutro, to z Rakowem nie możemy przegrać. Trzeba grać o zwycięstwo, wiadomo, ale remis zapewniłby wtedy nam 13 miejsce i mecz z Koroną i Arką w Krakowie, bo 3pkt nad Koroną, z którą mamy lepszy bilans i 4pkt nad Arką, nawet w przypadku przegranej w Gdyni bylibyśmy nad nimi i mimo gorszego bilansu dwumeczu, w fazie finałowej nie miałoby to znaczenia, bo przy równej liczbie punktów na koniec sezonu liczy się miejsce po 30 kolejkach.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 09.06.2020, 21:03
https://www.youtube.com/watch?v=WjrqpJQBKCQ

Niestety...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2020, 21:10
Trzeba wygrać - tak sie to układa że przed "pucharem czerwca" trzeba jeszcze coś wygrać w rundzie zasadniczej. Raków mimo wszystko chyba łatwiej ograć niż świnkę w Gdyni. Nie ma to tamto, ma być walka na całego!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KacperNoEasy
Junior Member

Od: 04.2020

Stary 09.06.2020, 21:41
Jeśli my się obawiamy beniaminka na własnym stadionie to trzeba zadać sobie pytanie, które zadaje sobie wiele ludzi z Poznania: "Qou Vadis Wisło?"
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 10.06.2020, 05:57
My obecnie obawiamy się każdego w tej lidze bo jesteśmy nie przygotowani do grania. Piłkarze dobrze o tym wiedzą dlatego wygląda to jak wygląda.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.06.2020, 07:15
Zgadzam się z Levi's boję się kazdego meczu bo te przygotowania nam niestety nie wyszły...
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 10.06.2020, 08:14
Z Legia było już lepiej niż z Piastem i tutaj upatruje naszej szansy, ze Raków mimo iż gra bardzo intensywnie to jest słabszy od Legii... Może się uda, byłoby troszkę spokojniej przygotowywać się do meczu z Arką...
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.06.2020, 09:44
Spodziewam się że w końcu się przełamiemy i to w dobrym stylu 3:1 lub 4:2... Jednak jeśli Sadlok wróci na lewą i będzie sadził takie świece z wolnych/rożnych jak od paru lat... Tupta będzie dreptać i kiwać samego siebie... a na skrzydle zobaczymy Boguskiego to niestety ale nie będzie nawet jednej bramki z naszej strony
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2020, 10:03
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Z Legia było już lepiej niż z Piastem i tutaj upatruje naszej szansy, ze Raków mimo iż gra bardzo intensywnie to jest słabszy od Legii... Może się uda, byłoby troszkę spokojniej przygotowywać się do meczu z Arką...
Było lepiej póki Legia nie włączyła "trzeciego biegu". Ale to też inne umiejętności.
Bardziej przeraża mnie to jak Kielce i Ara gryzą trawę...
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 10.06.2020, 10:30
Ja to bym całkiem przemeblowal nasz sklad. Trzeba dać grać młodym a nasi seniorzy powinni iść jak Sławek Peszko kończyć kariery w nizszych ligach. Jak dalej będą wychodzić w pierwszym składzie za nic to owszem skończą w nizszej lidze ale razem z Wisłą.
Z jednej strony nie ma czasu i mozliwosci eksperymentowania a z drugiej ta droga nie ma zadnej przyszłości jeśli nawet w tym roku jakoś fartem nie spadniemy to w przyszłym roku nasza leciwa kadra już nie da rady. Będą się jeszcze bardziej sypać zdrowotnie, będą coraz wolniejsi i coraz bardziej sfrustrowani a to nie da nam wyniku. Życie jest okrutne z nikim z nas jak pewnie zdążyliście zauwazyc sie nie cacka a u nas pare nazwisk ma lepiej niż u matki na rosołku w niedziele. Od 10 lat jedziemy w dół rownią pochyłą i chciałbym napisać że końca nie widać ale chyba właśnie wyłonił się przed oczami. Był powiew świeżości za Kiko kiedy przyszło trochę świeżej krwi, udało sie wtedy zająć 5 miejsce w lidze i nawet pomarzyć o pudle przez krótką chwilę. Wiadomo jaki to był czas nie udało sie nam tego utrzymać, wszyscy pouciekali bo zostali tak jak i my ostro wyruchani przez bandytów z Sharksow. Ale to był nasz najlepszy sezon od ostatniego majstra a tak to z roku na rok coraz gorzej i coraz gorzej a będzie jeszcze gorzej niestety. Zresztą przypomnijcie sobie ze w zeszlym roku właśnie lige uratowali nam młodziki którzy akurat mogli wyjść na boisko kiedy nasze zajebiste nazwiska miały absencje z różnych powodów. W nagrode w tym sezonie znowu mogą nosić piłki albo już ich nie ma w ogóle w klubie.
Stawiam na skład który napewno nie wyjdzie ale wg mnie
Buchal na bramce z braku laku ale żywcem trzeba bramkarza jak Pareiko, Cierzniak, Cuesta
Szot, Klemenz, Hebert, Hołownia
Kuba, Kuveljic, Chuka, Zhukov
Buksa
Tupta (zatrybi w końcu jak Kolar)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2020, 11:00
Wygrana to jest nasz obowiązek, nie wyobrażam sobie, żeby nasi nie gryźli trawy od pierwszej do ostatniej minuty... mają płacone w terminie, mają warunki do treningu itp. Nie ma kuraw wymówki... a jak nie to wypierdalać, Wisła nie może spaść, każdy wie co by to oznaczało...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.06.2020, 13:24
kto oprócz Sadloka Savicevicia i Hołowni będzie dziś do gry- z 11 tki która nie grała z 7egią?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2020, 13:46
prawdopodobnie nikt wiecej
ciekawostka, kursy na nasze zwyciestwo skoczyly z 2,4 w poniedziałek do 3,1 teraz
Raków u nas jest faworytem...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Stary 10.06.2020, 16:35
Może wyciekły składy jak matury...
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 10.06.2020, 16:55
Skład zaskakujący. 4-4-2 gramy jak za najlepszych czasów
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.06.2020, 17:31
I póki co klepiemy jak za najgorszych...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2020, 17:41
Dramat co my gramy..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.06.2020, 17:49
Późny Stolarczyk minus zaangażowanie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Stary 10.06.2020, 17:50
To nie ma nic wspólnego z profesjonalnym graniem w piłkę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.06.2020, 17:52
oczy krwawią. Trzeba to przepłukać jakimiś procentami
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2020, 18:01
Nawet jak jakimś cudem to wygramy, to granie tym ustawieniem w dłuższej perspektywie to jest przysłowiową walka o spadek
9 podstawowych graczy jest zdrowych to zamiast wrócić do gry tego co na początku rundy to wymyślamy koło od nowa testując kwadrat
Bogus na 9 to pustka w polu karnym i w zasadzie żadna szansa na utrzymanie się przy pilce na połowie przeciwnika
Nie da się tego oglądać
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 10.06.2020, 18:07
Tragedia, jeśli powtórzy się gra z 1 połowy - niestety nie wygramy.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.06.2020, 18:09
Gra na pół gwizdka, fatalne ustawienie, indywidualnie dramat. Niepojęte.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów