|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No nic, żarty się skończyły i trzeba punktować. Obstawiam 3-1 dla Wisły i 13 miejsce przed startem rundy finałowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oglądałem ich mecz z Łksem i wyglądają kondycyjnie podobnie jak my - po 60 minucie oddychali rękawami. Łks dużo lepiej wyglądał kondycyjnie.
Za to trzeba uważać na stałe fragmenty. Jest tam gość, który naprawdę zajebiście bije wszystkie rzuty wolne ( chyba Schwarz) i Raków pratycznie zawsze miał sytuację strzelecką. Marnowali je na potęgę, ale przy naszych parodystach z obrony to kto wie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 09.06.2020 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Skończyło się głaskanie po jajkach. Gramy u siebie, zwycięstwo obowiązkowe. Wygrywamy z Rakowem, bo jak nie z nimi to z kim? albo nadajemy się na ekstraklapę albo spadamy...
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To jest piekielnie ważny mecz, nie wiem, czy nie najważniejszy od lat, mam nadzieję, że wszyscy to rozumieją. Ewentualne zwycięstwo pozwoliło by zapewne znowu odskoczyć od strefy spadkowej i ich trochę podłamać.
Poza tym warto mieć cały czas głowę nad wodą, bo wcale nie jest przecież w stu procentach pewne, że rozwój wypadków nagle nie sprawi, że liga wcale nie będzie dokończona, co już wszyscy widzę uznali za pewnik. Naprzód Wisło, naprzód TS!
Ostatnio edytowane przez masada : 09.06.2020 o godz. 17:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Szkoda, że stadion zamknięty ;( ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie rozwiązuje, ale na pewno ewentualna porażka teraz sprawiłaby, że w Gdyni będziemy grali już z nożem na gardle, bo znacznie zwiększa ona ryzyko, że mecze o wszystko z bezpośrednimi rywalami zagramy już nie u siebie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przede wszystkim jeśli dziś Korona przegra, przy mocno prawdopodobnej porażce Arki jutro, to z Rakowem nie możemy przegrać. Trzeba grać o zwycięstwo, wiadomo, ale remis zapewniłby wtedy nam 13 miejsce i mecz z Koroną i Arką w Krakowie, bo 3pkt nad Koroną, z którą mamy lepszy bilans i 4pkt nad Arką, nawet w przypadku przegranej w Gdyni bylibyśmy nad nimi i mimo gorszego bilansu dwumeczu, w fazie finałowej nie miałoby to znaczenia, bo przy równej liczbie punktów na koniec sezonu liczy się miejsce po 30 kolejkach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Trzeba wygrać - tak sie to układa że przed "pucharem czerwca" trzeba jeszcze coś wygrać w rundzie zasadniczej. Raków mimo wszystko chyba łatwiej ograć niż świnkę w Gdyni. Nie ma to tamto, ma być walka na całego!
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2020
Offline |
|
|
Jeśli my się obawiamy beniaminka na własnym stadionie to trzeba zadać sobie pytanie, które zadaje sobie wiele ludzi z Poznania: "Qou Vadis Wisło?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
My obecnie obawiamy się każdego w tej lidze bo jesteśmy nie przygotowani do grania. Piłkarze dobrze o tym wiedzą dlatego wygląda to jak wygląda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się z Levi's boję się kazdego meczu bo te przygotowania nam niestety nie wyszły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Z Legia było już lepiej niż z Piastem i tutaj upatruje naszej szansy, ze Raków mimo iż gra bardzo intensywnie to jest słabszy od Legii... Może się uda, byłoby troszkę spokojniej przygotowywać się do meczu z Arką...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Spodziewam się że w końcu się przełamiemy i to w dobrym stylu 3:1 lub 4:2... Jednak jeśli Sadlok wróci na lewą i będzie sadził takie świece z wolnych/rożnych jak od paru lat... Tupta będzie dreptać i kiwać samego siebie... a na skrzydle zobaczymy Boguskiego to niestety ale nie będzie nawet jednej bramki z naszej strony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Bardziej przeraża mnie to jak Kielce i Ara gryzą trawę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Ja to bym całkiem przemeblowal nasz sklad. Trzeba dać grać młodym a nasi seniorzy powinni iść jak Sławek Peszko kończyć kariery w nizszych ligach. Jak dalej będą wychodzić w pierwszym składzie za nic to owszem skończą w nizszej lidze ale razem z Wisłą.
Z jednej strony nie ma czasu i mozliwosci eksperymentowania a z drugiej ta droga nie ma zadnej przyszłości jeśli nawet w tym roku jakoś fartem nie spadniemy to w przyszłym roku nasza leciwa kadra już nie da rady. Będą się jeszcze bardziej sypać zdrowotnie, będą coraz wolniejsi i coraz bardziej sfrustrowani a to nie da nam wyniku. Życie jest okrutne z nikim z nas jak pewnie zdążyliście zauwazyc sie nie cacka a u nas pare nazwisk ma lepiej niż u matki na rosołku w niedziele. Od 10 lat jedziemy w dół rownią pochyłą i chciałbym napisać że końca nie widać ale chyba właśnie wyłonił się przed oczami. Był powiew świeżości za Kiko kiedy przyszło trochę świeżej krwi, udało sie wtedy zająć 5 miejsce w lidze i nawet pomarzyć o pudle przez krótką chwilę. Wiadomo jaki to był czas nie udało sie nam tego utrzymać, wszyscy pouciekali bo zostali tak jak i my ostro wyruchani przez bandytów z Sharksow. Ale to był nasz najlepszy sezon od ostatniego majstra a tak to z roku na rok coraz gorzej i coraz gorzej a będzie jeszcze gorzej niestety. Zresztą przypomnijcie sobie ze w zeszlym roku właśnie lige uratowali nam młodziki którzy akurat mogli wyjść na boisko kiedy nasze zajebiste nazwiska miały absencje z różnych powodów. W nagrode w tym sezonie znowu mogą nosić piłki albo już ich nie ma w ogóle w klubie. Stawiam na skład który napewno nie wyjdzie ale wg mnie Buchal na bramce z braku laku ale żywcem trzeba bramkarza jak Pareiko, Cierzniak, Cuesta Szot, Klemenz, Hebert, Hołownia Kuba, Kuveljic, Chuka, Zhukov Buksa Tupta (zatrybi w końcu jak Kolar) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wygrana to jest nasz obowiązek, nie wyobrażam sobie, żeby nasi nie gryźli trawy od pierwszej do ostatniej minuty... mają płacone w terminie, mają warunki do treningu itp. Nie ma kuraw wymówki... a jak nie to wypierdalać, Wisła nie może spaść, każdy wie co by to oznaczało...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kto oprócz Sadloka Savicevicia i Hołowni będzie dziś do gry- z 11 tki która nie grała z 7egią?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
prawdopodobnie nikt wiecej
ciekawostka, kursy na nasze zwyciestwo skoczyly z 2,4 w poniedziałek do 3,1 teraz Raków u nas jest faworytem... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może wyciekły składy jak matury...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład zaskakujący. 4-4-2 gramy jak za najlepszych czasów
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
I póki co klepiemy jak za najgorszych...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dramat co my gramy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Późny Stolarczyk minus zaangażowanie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie ma nic wspólnego z profesjonalnym graniem w piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
oczy krwawią. Trzeba to przepłukać jakimiś procentami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nawet jak jakimś cudem to wygramy, to granie tym ustawieniem w dłuższej perspektywie to jest przysłowiową walka o spadek
9 podstawowych graczy jest zdrowych to zamiast wrócić do gry tego co na początku rundy to wymyślamy koło od nowa testując kwadrat Bogus na 9 to pustka w polu karnym i w zasadzie żadna szansa na utrzymanie się przy pilce na połowie przeciwnika Nie da się tego oglądać ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tragedia, jeśli powtórzy się gra z 1 połowy - niestety nie wygramy.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gra na pół gwizdka, fatalne ustawienie, indywidualnie dramat. Niepojęte.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|