|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W APOELU zarabiał 450tyś euro, nas na niego niestety nie stać aczkolwiek trener dobry bo tam gdzie był to robił drużynę i miał jako takie sukcesy
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 03.03.2015 o godz. 14:20.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jakieś osiągnięcia Smudy mamy za tej kadencji ? Porażka 0:5 z Legią w Warszawie, dwukrotne odpuszczenie PP
A nie mamy jeszcze najlepszego piłkarza Bośni i okolic Semira Štiličia. Za Smudą obecnie nic nie przemawia, aby pozostał dłużej na stanowisku niż do końca tego sezonu...chyba że wpadniemy w trans przegrywania, co za obecności Smudy już mieliśmy to jeszcze wcześniej się Wisła ze Smudą rozstanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeżeli nie stać nas na dobrego i uznanego trenera to mieszanie kiepskimi po parę miesięcy jest średnim pomysłem.
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oczywiście decyduje Cupiał. i jego doradcy, a nie Smuda. Ale to dzięki temu zaufaniu Smuda może mieć większą niezależność od kaprysów piłkarzy niż dotychczasowi trenerzy. Jak to zaufanie wykorzystuje to inna sprawa. Przypominam jeszcze, że dyrektorem sportowym w klubie jest Zdzisław Kapka i to do jego obowiązków należy chyba rozliczanie trenera i proponowanie nowych kandydatur. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na dobrą sprawę jedynym naszym rozwiązaniem to wyciągnąć jakiegoś młodego obiecującego trenera, który dopiero się uczy, dać mu zaufanie i mieć nadzieję że zaskoczy. Pierwszy sezon na straty, drugi może coś ugra. Innej opcji nie widzę. Karuzela trenerska z obecnymi trenerami typu Tarasiewicz, Kiereś itp. nie ma sensu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Akurat Tarasiewicz nie wydaje się złą opcją (najlepszą z Polaków), ale dajmy Franzowi skończyć sezon - potem rozważajmy, czy i na kogo - a nuż uda się awansować do LE?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
W sobotę swoje aspiracje do prowadzenia Wisły potwierdzi Rumak.
![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...al,nId,1682700
Kolejny wywiad z Frankiem który zaczyna walczyc z reszta swiata... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
I mamy rozdźwięk Gaszyński te zespół ma potencjał na pierwszą trójkę. Smuda czego ode mnie chcecie cieszcie się że w ogóle gramy w takich warunkach
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Super warunki do treningu... Kadra zlozona z wielu byłych kadrowiczów a nawet i niedawno obecnych... Sklad naprawdę jeden z lepszych w lidze... A ciagle slysze o brakach,problemach,zawodnikach za 5 zl i znowu brakach i nie wiadomo co jeszcze.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ciekawa sprawa z tymi wywiadami.
Za czasów Jacka "wynik sportowy jest bez znaczenia" Bednarza było eldorado. Żadnej presji. Seryjnie porażki i zero wypowiedzi. A teraz proszę. Trzy mecze w plecy i już bred... ups wywiady w prasie codziennie. No, ale to cały świat jest winny Tylko skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle. Wyraźnie jest rozdźwięk między prezesem, który do realizacji założonych celów potrzebuje pełniejszych trybun (czytaj lepszej gry w ciągu całego sezonu a nie tylko w kilku meczach), większej ilości meczów (czytaj nie odpuszczamy PP i europucharów) i sukcesu sportowego na miarę posiadanego składu (patrz ocena Motyki) a trenerem, który tego nie jest w stanie (czytaj nie umie) tego wypracować i zwyczajnie chce mieć święty spokój. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
To co było kiedyś błogosławieństwem Wisły staje się pomału przekleństwem. W latach totalnego dna Smuda swoją osobą przyciągnął paru fajnych graczy i śmiem twierdzić jak na tamte czasy zrobił fajny wynik.
Teraz gdy zaczynamy łapać oddech gdy skład został uzupełniony dalej jest źle. Zaczyna się wypominanie wypłat i haseł cieszcie się że w ogóle gramy w piłkę. Jaką motywację ma piłkarz słysząc że jest kimś z łapanki za 5 zł. Jaką ma motywację słysząc że walczymy tylko o pierwszą 8. Zero wymagań jesteśmy najlepsi jestem najlepszy to ja uratowałem klub nie wolno mnie krytykować. Wg mnie rozwojowa wizja Gaszyńskiego coraz bardziej rozjeżdża się z przetrwalnikową wizją Smudy a tu jeszcze rok kontraktu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Franciszek Smuda napisał(a):
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten wywiad to jakaś sieczka. Porównania z Realem i Legią. Zawodnicy "za pięć złotych". A główna linia obrony to brak pensji. Brak słów Franiu - akurat kto jak kto ale Ty po pracy z reprezentacją możesz do toalety z portfelem zamiast papierem chodzić
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda ściąga z piłkarzy presję! Wystarczy, że ciążą im te wypłaty. Podobno ostatnimi czasy poznali słowo "dyskont".
![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
ludzie nasi "piłkarze" zawsze mieli wachania formy jeden mecz zajebisty potem parę ciulowych. tu wam żaden trener nie pomoże bo takiego brożka czy bogusia nie nauczy się już grać tylko trzeba wierzyć że mu coś spadnie na tą pustą głowę i będzie gol
Ostatnio edytowane przez force93TS : 03.03.2015 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
"Wąchania formy"
No tu się nie zgodzę, oni w tym sezonie formy nie wąchnęli ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Obrażać dwóch piłkarzy na starcie, którzy na papierze wydają się być ciekawymi nabytkami. Jest wiele przypadków, że gracze darmowi okazywali się lepszymi zawodnikami niż ci sprowadzani za wielkie pieniądze. W Wiśle chociażby Clebera można było zaliczyć do tego grona. Smuda traci grunt pod nogami, bo myślał, że wizją gry o utrzymanie wytrzyma trzy lata robiąc z siebie w dalszym ciągu wielkiego bohatera, że gdyby nie on, to Wisła by spadła z hukiem z Ekstraklasy z powodu słabego składu, a tu niespodzianka - przyszedł nowy prezes, który otwarcie mówi o pucharach, że one pomogą Wiśle. Porównując sytuację, Smuda ma większy komfort pracy od Pawłowskiego, Probierza, Warzychy, Kociana, Ojrzyńskiego, itp. Te kluby też mają określone problemy, też nie kupują piłkarzy za miliony, a przede wszystkim dysponują słabszą kadrą od Wisły. Smuda odkąd pracuje w Wiśle dostał kilku solidnych piłkarzy, natomiast Śląsk za czasów Pawłowskiego stracił kilku ważnych graczy (Kelemen, Stevanović, Kokoszka, Mila) i dzisiaj Śląsk dysponuje gorszą kadrą niż jeszcze miał niedawno, a mimo to Pawłowski nie robi z siebie męczennika jak Smuda, bo w rzeczywistości to trener Śląska ma trudniejszą sytuację, bo tam bilans transferowy pod względem jakości i liczebności jest na minus. Są dwa wyjścia - albo Smuda opanuje sytuacje albo wkrótce będzie zmiana trenera, bo jestem przekonany, że tak bardzo słaba runda wiosenna jaka była w zeszłym roku, w tym nie może się powtórzyć, bo nie będzie przyzwolenia.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.03.2015 o godz. 00:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest i scenariusz trzeci - prezes Gaszyński wyleci.
![]() ![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo mało prawdopodobne. Przynajmniej mam taką nadzieję
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Niestety obawiam się, ze wyniki w tym roku będą gorsze niz w zeszłym i nie wywoła to żadnej reakcji właściciela. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Jeśli popłyniemy z Cracovią spadniemy z pierwszej ósemki a nadal będzie krach finansowy to Smuda te jeszcze 1,5 roku zostanie natomiast jeśli będą jakieś pieniądze to Smuda wyleci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Smuda nie tylko wyrządza Wiśle ogromną krzywdę pod względem sportowym, ale i wizerunkowym. Nawet jeśli słowa o piłkarzach za 5 zł nie są prawdziwe, to ciągłe skamlenie o tym, że nie skamle na pewno nie pomaga w zainteresowaniu klubem potencjalnych sponsorów. Krew mnie zalewa jak patrzę na niego.
Z resztą najlepszym argumentem "przeciw" Smudzie jest fakt, że jedynym argumentem "za" nim jest to, że rzekomo nie ma kogo na jego miejsce wziąć. Tyle. Ludzie, którzy mówią, że nie ma kasy na jego zwolnienie rozumiem, że nie bronią go, tylko stwierdzają fakt. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na zwolnienie super Prezesa też nie było kasy
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czyli chcesz nam powiedzieć, że jak przyjdzie co do czego, to się znajdzie : )
A propos wywiadu dla Interii, chciałem podnieść pewną kwestię. Smuda, na pytanie o zajechanie piłkarzy, mówi, że super wszyscy biegają do ostatniego gwizdka i nie są zmęczeni. OK, można się z tym zgodzić. Ale słyszałem już opinie niejednokrotnie, że można przygotować na dwa sposoby: 1. Piłkarz jest w stanie biegać nawet 2-3h, ale bez "poweru"; 2. Piłkarz ma niższą wytrzymałość, ale wyższą siłę -> szybkość (Węgrzyn się kłania). I tak mi się coś widzi, że wg Smudy Wisła jest przygotowana dobrze wg systemu nr 1, bo "mogą zapieprzać". Natomiast optymalny jest system 2, kojarzący mi się raczej z Lenczykiem i Wielkoszyńskim ze srebrnego Bełchatowa. Wtedy nawet Boguski był najlepszym pomocnikiem ligi. Mogę się mylić - jeśli jest na sali jakiś spec, niech dorzuci parę groszy. http://www.slideshare.net/MarekZub/k...cznego-pikarzy
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 04.03.2015 o godz. 10:39.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|