The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2015, 13:52
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ivan Jovanovic byłby niezłym ruchem. Ale to trener z sukcesami i autorytetem, któremu trzeba zapłacić i który może mieć wymagania. Będzie za to - najprawdopodobniej - lepszy od Smudy.
W APOELU zarabiał 450tyś euro, nas na niego niestety nie stać aczkolwiek trener dobry bo tam gdzie był to robił drużynę i miał jako takie sukcesy
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2015, 14:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Czyli Twoi kandydaci to : Kiereś, Ojrzyński i Tarasiewicz? Tylko oni czy jeszcze ktoś? Skoro można mnożyć to wyliczyłbyś ich od razu by potem nie robić szumu w temacie.
A co idziesz do Cupiała pogadać o tych co wymieniłem, czy jeszcze dopisać innych trenerów co za 60 tys. zł/m byliby chętni ?

Cytat:
Dzięki Smudzie zatrzymała się w Wiśle ta niszcząca karuzela trenerska
Nie dzięki Smudzie tylko dzięki Cupiałowi. Gdyby nie przymknął oka na kompromitujące porażki Wisły pod wodzą Smudy np. 5:0 z Legią czy porażkę w derbach + zeszłoroczna wiosenna smuda itd. to prawem wcześniej stosowanej zasady już by go dawno nie było.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 03.03.2015 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.03.2015, 14:31
Jakieś osiągnięcia Smudy mamy za tej kadencji ? Porażka 0:5 z Legią w Warszawie, dwukrotne odpuszczenie PP
A nie mamy jeszcze najlepszego piłkarza Bośni i okolic Semira Štiličia.
Za Smudą obecnie nic nie przemawia, aby pozostał dłużej na stanowisku niż do końca tego sezonu...chyba że wpadniemy w trans przegrywania, co za obecności Smudy już mieliśmy to jeszcze wcześniej się Wisła ze Smudą rozstanie.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2015, 15:12
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
W APOELU zarabiał 450tyś euro, nas na niego niestety nie stać aczkolwiek trener dobry bo tam gdzie był to robił drużynę i miał jako takie sukcesy
Jeżeli nie stać nas na dobrego i uznanego trenera to mieszanie kiepskimi po parę miesięcy jest średnim pomysłem.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2015, 15:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A co idziesz do Cupiała pogadać o tych co wymieniłem, czy jeszcze dopisać innych trenerów co za 60 tys. zł/m byliby chętni ?

Nie dzięki Smudzie tylko dzięki Cupiałowi. Gdyby nie przymknął oka na kompromitujące porażki Wisły pod wodzą Smudy np. 5:0 z Legią czy porażkę w derbach + zeszłoroczna wiosenna smuda itd. to prawem wcześniej stosowanej zasady już by go dawno nie było.
Gdyby to był ktoś inny - pewnie by wyleciał. Smudzie Cupiał ufa.

Oczywiście decyduje Cupiał. i jego doradcy, a nie Smuda. Ale to dzięki temu zaufaniu Smuda może mieć większą niezależność od kaprysów piłkarzy niż dotychczasowi trenerzy. Jak to zaufanie wykorzystuje to inna sprawa.

Przypominam jeszcze, że dyrektorem sportowym w klubie jest Zdzisław Kapka i to do jego obowiązków należy chyba rozliczanie trenera i proponowanie nowych kandydatur.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.03.2015, 15:38
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...243,1,727.html
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.03.2015, 16:53
Na dobrą sprawę jedynym naszym rozwiązaniem to wyciągnąć jakiegoś młodego obiecującego trenera, który dopiero się uczy, dać mu zaufanie i mieć nadzieję że zaskoczy. Pierwszy sezon na straty, drugi może coś ugra. Innej opcji nie widzę. Karuzela trenerska z obecnymi trenerami typu Tarasiewicz, Kiereś itp. nie ma sensu.

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 03.03.2015, 18:42
Akurat Tarasiewicz nie wydaje się złą opcją (najlepszą z Polaków), ale dajmy Franzowi skończyć sezon - potem rozważajmy, czy i na kogo - a nuż uda się awansować do LE?
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.03.2015, 18:52
W sobotę swoje aspiracje do prowadzenia Wisły potwierdzi Rumak.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.03.2015, 20:01
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Na dobrą sprawę jedynym naszym rozwiązaniem to wyciągnąć jakiegoś młodego obiecującego trenera, który dopiero się uczy, dać mu zaufanie i mieć nadzieję że zaskoczy. Pierwszy sezon na straty, drugi może coś ugra. Innej opcji nie widzę. Karuzela trenerska z obecnymi trenerami typu Tarasiewicz, Kiereś itp. nie ma sensu.
Po co wyciągać, jak mamy pod ręką kursanta Burligę. Jeszcze chwilę poterminuje u Frania, zdobędzie uprawnienia i będzie jak znalazł .
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.03.2015, 21:08
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...al,nId,1682700

Kolejny wywiad z Frankiem który zaczyna walczyc z reszta swiata...
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.03.2015, 21:25
Motyka:Wisła ma skład co najmniej na puchary.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...243,1,727.html
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.03.2015, 21:30
I mamy rozdźwięk Gaszyński te zespół ma potencjał na pierwszą trójkę. Smuda czego ode mnie chcecie cieszcie się że w ogóle gramy w takich warunkach
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2015, 21:41
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...al,nId,1682700

Kolejny wywiad z Frankiem który zaczyna walczyc z reszta swiata...
Może czas już na emeryturę ? kapcie,bujany fotel tv
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.03.2015, 21:51
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
I mamy rozdźwięk Gaszyński te zespół ma potencjał na pierwszą trójkę. Smuda czego ode mnie chcecie cieszcie się że w ogóle gramy w takich warunkach
Mnie tez to już zaczyna delikatnie w....iac...
Super warunki do treningu...
Kadra zlozona z wielu byłych kadrowiczów a nawet i niedawno obecnych...
Sklad naprawdę jeden z lepszych w lidze...
A ciagle slysze o brakach,problemach,zawodnikach za 5 zl i znowu brakach i nie wiadomo co jeszcze....
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.03.2015, 21:53
Ciekawa sprawa z tymi wywiadami.

Za czasów Jacka "wynik sportowy jest bez znaczenia" Bednarza było eldorado. Żadnej presji. Seryjnie porażki i zero wypowiedzi.
A teraz proszę. Trzy mecze w plecy i już bred... ups wywiady w prasie codziennie.
No, ale to cały świat jest winny Tylko skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle.

Wyraźnie jest rozdźwięk między prezesem, który do realizacji założonych celów potrzebuje pełniejszych trybun (czytaj lepszej gry w ciągu całego sezonu a nie tylko w kilku meczach), większej ilości meczów (czytaj nie odpuszczamy PP i europucharów) i sukcesu sportowego na miarę posiadanego składu (patrz ocena Motyki) a trenerem, który tego nie jest w stanie (czytaj nie umie) tego wypracować i zwyczajnie chce mieć święty spokój.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 03.03.2015, 22:19
To co było kiedyś błogosławieństwem Wisły staje się pomału przekleństwem. W latach totalnego dna Smuda swoją osobą przyciągnął paru fajnych graczy i śmiem twierdzić jak na tamte czasy zrobił fajny wynik.

Teraz gdy zaczynamy łapać oddech gdy skład został uzupełniony dalej jest źle.

Zaczyna się wypominanie wypłat i haseł cieszcie się że w ogóle gramy w piłkę.

Jaką motywację ma piłkarz słysząc że jest kimś z łapanki za 5 zł. Jaką ma motywację słysząc że walczymy tylko o pierwszą 8. Zero wymagań jesteśmy najlepsi jestem najlepszy to ja uratowałem klub nie wolno mnie krytykować.

Wg mnie rozwojowa wizja Gaszyńskiego coraz bardziej rozjeżdża się z przetrwalnikową wizją Smudy a tu jeszcze rok kontraktu.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 03.03.2015, 22:22
Franciszek Smuda napisał(a):
Niektórzy ludzie są nieobliczalni w reakcji, jakie wykonają, czy decyzji jaką podejmą. Zdaję sobie sprawę, że po tej kartce nasze marzenia o doprowadzeniu choćby do remisu pierzchły. Nawet dla mnie Maciek jest zagadką. Ma problem ze "sprzedaniem się". Jest zawodnikiem o dużo większych możliwościach. Może ma jakieś problemy psychologiczne. Trzeba dalej z nim rozmawiać. Przez tę kartkę czeka go teraz dwutygodniowa przerwa, będzie miał czas na przemyślenia.
No tak słaba gra Sadloka, to nie wina cudownych, nowatorskich treningów Frania tylko Maćka dopadły problemy natury psychologicznej. Może nasi zawodnicy przechodzą jakąś ruję każdej wiosny pod wodzą naszego trenejro? Cóż z tym zrobić Panie Smuda? Ciężki orzech do zgryzienia nieprawdaż?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 03.03.2015, 22:23
Ten wywiad to jakaś sieczka. Porównania z Realem i Legią. Zawodnicy "za pięć złotych". A główna linia obrony to brak pensji. Brak słów Franiu - akurat kto jak kto ale Ty po pracy z reprezentacją możesz do toalety z portfelem zamiast papierem chodzić

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Stary 03.03.2015, 22:38
Smuda ściąga z piłkarzy presję! Wystarczy, że ciążą im te wypłaty. Podobno ostatnimi czasy poznali słowo "dyskont".
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 03.03.2015, 23:40
ludzie nasi "piłkarze" zawsze mieli wachania formy jeden mecz zajebisty potem parę ciulowych. tu wam żaden trener nie pomoże bo takiego brożka czy bogusia nie nauczy się już grać tylko trzeba wierzyć że mu coś spadnie na tą pustą głowę i będzie gol
Ostatnio edytowane przez force93TS : 03.03.2015 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.03.2015, 23:43
"Wąchania formy"

No tu się nie zgodzę, oni w tym sezonie formy nie wąchnęli
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.03.2015, 23:54
Cytat:
Ktoś mi mówi, że dostałem ostatnio dwóch zawodników. Ale jakich? Pozyskanych za pięć złotych.
Jeżeli są to prawdziwe słowa, jestem negatywnie zaskoczony.

Obrażać dwóch piłkarzy na starcie, którzy na papierze wydają się być ciekawymi nabytkami.

Jest wiele przypadków, że gracze darmowi okazywali się lepszymi zawodnikami niż ci sprowadzani za wielkie pieniądze. W Wiśle chociażby Clebera można było zaliczyć do tego grona.

Smuda traci grunt pod nogami, bo myślał, że wizją gry o utrzymanie wytrzyma trzy lata robiąc z siebie w dalszym ciągu wielkiego bohatera, że gdyby nie on, to Wisła by spadła z hukiem z Ekstraklasy z powodu słabego składu, a tu niespodzianka - przyszedł nowy prezes, który otwarcie mówi o pucharach, że one pomogą Wiśle.

Porównując sytuację, Smuda ma większy komfort pracy od Pawłowskiego, Probierza, Warzychy, Kociana, Ojrzyńskiego, itp. Te kluby też mają określone problemy, też nie kupują piłkarzy za miliony, a przede wszystkim dysponują słabszą kadrą od Wisły.

Smuda odkąd pracuje w Wiśle dostał kilku solidnych piłkarzy, natomiast Śląsk za czasów Pawłowskiego stracił kilku ważnych graczy (Kelemen, Stevanović, Kokoszka, Mila) i dzisiaj Śląsk dysponuje gorszą kadrą niż jeszcze miał niedawno, a mimo to Pawłowski nie robi z siebie męczennika jak Smuda, bo w rzeczywistości to trener Śląska ma trudniejszą sytuację, bo tam bilans transferowy pod względem jakości i liczebności jest na minus.

Są dwa wyjścia - albo Smuda opanuje sytuacje albo wkrótce będzie zmiana trenera, bo jestem przekonany, że tak bardzo słaba runda wiosenna jaka była w zeszłym roku, w tym nie może się powtórzyć, bo nie będzie przyzwolenia.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.03.2015 o godz. 00:16.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Stary 04.03.2015, 00:00
Jest i scenariusz trzeci - prezes Gaszyński wyleci.
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 04.03.2015, 00:06
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Jest i scenariusz trzeci - prezes Gaszyński wyleci.
Bardzo mało prawdopodobne. Przynajmniej mam taką nadzieję

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.03.2015, 08:17
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli są to prawdziwe słowa, jestem negatywnie zaskoczony.

Obrażać dwóch piłkarzy na starcie, którzy na papierze wydają się być ciekawymi nabytkami.

Jest wiele przypadków, że gracze darmowi okazywali się lepszymi zawodnikami niż ci sprowadzani za wielkie pieniądze. W Wiśle chociażby Clebera można było zaliczyć do tego grona.

Smuda traci grunt pod nogami, bo myślał, że wizją gry o utrzymanie wytrzyma trzy lata robiąc z siebie w dalszym ciągu wielkiego bohatera, że gdyby nie on, to Wisła by spadła z hukiem z Ekstraklasy z powodu słabego składu, a tu niespodzianka - przyszedł nowy prezes, który otwarcie mówi o pucharach, że one pomogą Wiśle.

Porównując sytuację, Smuda ma większy komfort pracy od Pawłowskiego, Probierza, Warzychy, Kociana, Ojrzyńskiego, itp. Te kluby też mają określone problemy, też nie kupują piłkarzy za miliony, a przede wszystkim dysponują słabszą kadrą od Wisły.

Smuda odkąd pracuje w Wiśle dostał kilku solidnych piłkarzy, natomiast Śląsk za czasów Pawłowskiego stracił kilku ważnych graczy (Kelemen, Stevanović, Kokoszka, Mila) i dzisiaj Śląsk dysponuje gorszą kadrą niż jeszcze miał niedawno, a mimo to Pawłowski nie robi z siebie męczennika jak Smuda, bo w rzeczywistości to trener Śląska ma trudniejszą sytuację, bo tam bilans transferowy pod względem jakości i liczebności jest na minus.

Są dwa wyjścia - albo Smuda opanuje sytuacje albo wkrótce będzie zmiana trenera, bo jestem przekonany, że tak bardzo słaba runda wiosenna jaka była w zeszłym roku, w tym nie może się powtórzyć, bo nie będzie przyzwolenia.
A ja nie jestem zaskoczony, Smuda często dyskredytuje zawodników po to aby się samemu ubezpieczyć. Mówi wtedy " patrzcie dostałem piłkarzy za 5 zł." czyli w domyśle jak będzie lipa to nie moja wina. To jego stary numer. Przy okazji często ich obraża na samym starcie i jak widzimy nie dotyczy to samych młodych. Po za tym celnie dałeś przykład Śląska i trenera Pawłowskiego. Pomijam już wyniki ale Pawłowski bije go na łeb kulturą osobistą, podejściem do piłkarzy i jak można było się dowiedzieć w programie Liga+ bardzo dba o szczegóły czyli dietetycy, badania lekarskie itp. U nas jest na nochala.
Niestety obawiam się, ze wyniki w tym roku będą gorsze niz w zeszłym i nie wywoła to żadnej reakcji właściciela.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 04.03.2015, 08:48
Jeśli popłyniemy z Cracovią spadniemy z pierwszej ósemki a nadal będzie krach finansowy to Smuda te jeszcze 1,5 roku zostanie natomiast jeśli będą jakieś pieniądze to Smuda wyleci.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 04.03.2015, 09:49
Smuda nie tylko wyrządza Wiśle ogromną krzywdę pod względem sportowym, ale i wizerunkowym. Nawet jeśli słowa o piłkarzach za 5 zł nie są prawdziwe, to ciągłe skamlenie o tym, że nie skamle na pewno nie pomaga w zainteresowaniu klubem potencjalnych sponsorów. Krew mnie zalewa jak patrzę na niego.

Z resztą najlepszym argumentem "przeciw" Smudzie jest fakt, że jedynym argumentem "za" nim jest to, że rzekomo nie ma kogo na jego miejsce wziąć. Tyle.

Ludzie, którzy mówią, że nie ma kasy na jego zwolnienie rozumiem, że nie bronią go, tylko stwierdzają fakt.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.03.2015, 09:54
Na zwolnienie super Prezesa też nie było kasy
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.03.2015, 10:17
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Na zwolnienie super Prezesa też nie było kasy
Czyli chcesz nam powiedzieć, że jak przyjdzie co do czego, to się znajdzie : )

A propos wywiadu dla Interii, chciałem podnieść pewną kwestię.

Smuda, na pytanie o zajechanie piłkarzy, mówi, że super wszyscy biegają do ostatniego gwizdka i nie są zmęczeni.

OK, można się z tym zgodzić.

Ale słyszałem już opinie niejednokrotnie, że można przygotować na dwa sposoby:

1. Piłkarz jest w stanie biegać nawet 2-3h, ale bez "poweru";
2. Piłkarz ma niższą wytrzymałość, ale wyższą siłę -> szybkość (Węgrzyn się kłania).

I tak mi się coś widzi, że wg Smudy Wisła jest przygotowana dobrze wg systemu nr 1, bo "mogą zapieprzać".
Natomiast optymalny jest system 2, kojarzący mi się raczej z Lenczykiem i Wielkoszyńskim ze srebrnego Bełchatowa. Wtedy nawet Boguski był najlepszym pomocnikiem ligi.

Mogę się mylić - jeśli jest na sali jakiś spec, niech dorzuci parę groszy.

http://www.slideshare.net/MarekZub/k...cznego-pikarzy
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 04.03.2015 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów