The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2012, 19:50
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info?
fejsbukowe konto Wisły
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2012, 19:51
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
No i Probierz powiedział że podał się do dymisji
Wow. Trzeba mu oddać, że ma jaja.
Rzadki przypadek, zwłaszcza w dzisiejszych czasach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2012 o godz. 19:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.10.2012, 19:51
A jednak ma JAJA brawo!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2012, 19:52
To co wraca Kulawik chyba?
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Szkoda tylko, że ostatnio mówił, że nie zejdzie z tej drogi. A jednak zszedł. Ale nie dziwię mu się, atmosfera w drużynie widać jest fatalna.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

No cóż honorowy chłop z jajami. Widać było jak po meczu był wściekły. A teraz czekamy na cud bo to wszystko wina trenera była
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wow. trzeba mu oddać, że ma jaja.
Rzadki przypadek, zwłaszcza w dzisiejszych czasach.
To fakt, przynajmniej odchodzi z honorem.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2012, 19:53
jcts napisał(a):Wyświetl post
100% poparcia dla Michała Probierza!

Wypieprzyć połowę drużyny, gwiazdki bez ambicji! Trener nie bał się odstawić od składu Gargułę i postawić na młodych to się obrazili na trenera i przestali grać. Jak Cupiał zwolni teraz Probierza to będzie wielki błąd, kopacze pomyślą sobie że decydują o wszystkim i mogą sami zwalniać trenerów. Jak Probierz jednak wyleci a oni zaczną grać to stracę resztę szacunku dla nich, bo granie przeciwko trenerowi to największe świństwo nie dla samego trenera ale dla KIBICÓW!

A z drugiej strony to kim on ma grać: Czekaj, Głowacki? Przecież oni są kołkami którzy tylko umieją wybijać piłki po autach. Dalej, Wilk. Co się z nim stało? Boguski i Genkov może się starają ale są po prostu za słabi. Jedynie Chrapek, Melikson, Szewczyk, Jaliens grają dla klubu. Reszta gra przeciwko.

Zmiana trenera tylko pogorszy sytuację.

I jeszcze słowo do większości na tym 'forum'. Gardzę ludźmi którzy są przeciwko Wiśle. A większość z Was jest, w taki albo inny sposób. Czyżby kibice sukcesu?
Nie zawsze jest tak kolorowo jak było w ostatnich latach, przyszły trudniejsze czasy, a Wy tylko krytykujecie? Gdzie wiara w drużynę? Najlepiej, obstawić na Legię w piątek i zarobić, co nie?
Wiara w drużynę skończyła się gdy weszli w sezon na stojąco i po 6 kolejkach nic się nie poprawiło. Całkowicie zgadzam się, że większość naszych kopaczy to gwiazdunie bez ambicji, którzy hańbią ten klub.

Broniłem Probierza przez długi czas apelowałem, żeby dać mu czas przynajmniej do końca rundy a lepiej nawet do końca sezonu. Było takie jak Twoje 100% poparcia dla Probierza. Ale potem zobaczyłem bezsensowne darcie się przy linii, pisanie pamiętników na ławce, gdy drużynie wybitnie nie idzie i trzeba ją mentalnie wesprzeć, brak jakiejkolwiek reakcji na boiskowe wydarzenia oraz złe decyzje personalne - 4 kolejki zajęło człowiekowi, który jest z tą drużyną na codzień zrozumienie, że Garguła to sabotażysta - coś co każdy kibic widział po dwóch meczach. Wstawianie do składu Sikorskiego, niezrozumiałe zmiany w trakcie meczu, na dodatek o dobrych kilkanaście minut za późno. Nawet dziecko z podstawówki było by w stanie podjąć lepsze decyzje taktyczne!

Ewidentnie nie ma chemii między szatnią a trenerem - a jak bardzo nienawidzę tego przyznać, w naszym klubie, pod rządami Cupiała i Bednarza nie ma możliwości odsunięcia i wymiany 3/4 składu. W tym momencie można tylko zmienić trenera i mieć nadzieję, że dogada się ze skórokopami, którzy nie znają słowa 'profesjonalizm'.
Probierz chciał ich nastawić na jeżdżenie na dupach 'korona style', bo nic innego nie umie a oni nie lubią się przemęczać. Woleli Maskaanta, który był niezłym taktykiem i motywatorem. Największym błędem było zwalnianie Holendra, nawet mimo jego nieprzemyślanych wypowiedzi i przerostu ego. Kazek był już klasę gorszy, bo chociaż świetny taktyk to nie umiał wykrzesać z 'Mistrzów Polski', którzy myśleli, że wszyscy się położą przed ich zajebistością grama chęci do jakiegokolwiek wysiłku...a teraz jest Probierz, który na taktyce się nie zna a z motywowania zna tylko metodę darcia ryja - jak zaczął tak traktować kopaczy z ogrooomnym przerostem ego i przekonaniem o własnych umiejętnościach godnych Messiego i CR z lekką nutką Ronaldinhoto efekt mamy jaki mamy.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.10.2012, 19:54
Michaś podał się do dymisji , info z www.facebook.com/WislaKrakow witamy Smuda, bedzie kabaret
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2012, 19:56
A co?
Prezes dymisję przyjął?
Nie cieszcie się za wcześnie....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2012, 19:57
Jako trener nic nie mógł zdziałac, ale jako człowiek urósł w moich oczach. Ma chociaż honor i nie trzyma się stołka.

Chociaż nie znamy zapisów kontraktowych, może mogli go wywalić bez odszkodowania i dlatego...
..
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2012, 19:58
Jeszcze jeden (Lysy)!
Jeszcze jeden !
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.10.2012, 19:58
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Michaś podał się do dymisji , info z www.facebook.com/WislaKrakow witamy Smuda, bedzie kabaret

już jest kabaret...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.10.2012, 19:59
Jakie jaja? Dowiedział się, ze leci i uprzedził zwolnienie! Tyle z jego honoru....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.10.2012, 20:00
To zły znak niestety. Zaręczam Was, że gdyby wszystko było okej wewnątrz drużyny, nie byłoby problemów finansowych, konfliktów, a jedynie zwykły piłkarski regres, to Probierz by tak szybko nie odpuścił.
Albo widzi, że nic tu nie może zrobić, bo drużyna jest w totalnej rozsypce i nie chce sam już ciągnąć tego w dół, albo ma konflikt z drużyną i dla dobra klubu postanowił odejść albo widzi, że problemy od niego niezależne (finanse) uniemożliwią mu i tak zrobienie czegokolwiek z ta druzyna.

Innymi słowy jak taki wojownik jak Probierz sie poddaje to dobrze to nie wyglada.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2012, 20:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A co?
Prezes dymisję przyjął?
Nie cieszcie się za wcześnie....
A czego się tu cieszyć? Trzeba będzie zmienić 15 zawodników, dyrektora sportowego a być może nawet właściciela, żeby nastały lepszy czasy. To, że się trener zwolnił nie sprawia, ze się ciesze albo smucę tylko wzruszam ramionami...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.10.2012, 20:01
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jako trener nic nie mógł zdziałac, ale jako człowiek urósł w moich oczach. Ma chociaż honor i nie trzyma się stołka...
Też tak uważam. Chociaż tyle...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 01.10.2012, 20:03
No i zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie. Dla mnie, teraz sytuacja jest jeszcze gorsza. I kto ma teraz niby trenować? Piłkarzyki po raz kolejny górą. GÓWNO HAŃBI NASZ HERB!!! Franek witamy. Jak ten wariat przyjdzie to ja pie***** temu tworowi nie kibicuje.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.10.2012, 20:06
Szacun za dycyzje trenerze Probierz.

Ps. Chyba pierwszy trener którego nie zwolnił Cupiał...

WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
No i zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie. Dla mnie, teraz sytuacja jest jeszcze gorsza. I kto ma teraz niby trenować? Piłkarzyki po raz kolejny górą. GÓWNO HAŃBI NASZ HERB!!! Franek witamy. Jak ten wariat przyjdzie to ja pie***** temu tworowi nie kibicuje.
Wez chłopie zamilcz i zmien swoją nazwę użytkownika !!!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.10.2012 o godz. 20:14.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 01.10.2012, 20:07
Skąd to przekonanie że Probierz to wojownik? To raczej człowiek dymisja w Jadze podawał się do dymisji ze 3 razy, z Arisu odszedł po paru meczach. W każdym razie zostawił drużynę przed bardzo trudnym meczem, zamiast wziąć odpowiedzialność za swoje błędy.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2012, 20:17
Powiem tylko tyle: " Z PUSTEGO W PRÓŻNE TO I SALOMON NIE NALEJE" (bardzo chciałym się mylić w swojej ocenie aktualnej sytuacji (kadrowej) Wisły)
Powód: kadrowej
Ostatnio edytowane przez Barti : 01.10.2012 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 01.10.2012, 20:19
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Wez chłopie zamilcz i zmien swoją nazwę użytkownika !!!
Czy ja napisałem, że Wiśle nie kibicuje? Nie! Z kontekstu wynika że nie będę kibicował tym pseudo kopaczom i Dyzmie. Czytaj ze zrozumieniem.

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.10.2012, 20:19
I teraz czekamy na więcej - przez więcej rozumiem Smudę...
Na rozsądek bym nie liczył. Marzącym o lepszym trenerze polecam zimną kąpiel czy coś w tym stylu.
Probierzowi trzeba oddać, że przynajmniej ma jaja.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.10.2012, 20:20
A już się cieszyłem, że Garguła wyleciał z drużyny... A w meczu z Legią "nowy" trener wystawi chłopa w podstawie i znów mi będzie krew truł :/

Czemu nie dać zagrać Miśkiewiczowi (niekoniecznie w meczu z Legią), Lepiarzowi, czy Chrapkowi w podstawie? Chrapek jako chyba jedyny (!) nasz pomocnik środkowy ma drugą nogę do grania...

P.S. Co się dzieje z Burasem? Myślałem, że sobie chłopak coś zagra...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.10.2012, 20:21
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Czy ja napisałem, że Wiśle nie kibicuje? Nie! Z kontekstu wynika że nie będę kibicował tym pseudo kopaczom i Dyzmie. Czytaj ze zrozumieniem.
O.K

Twój wybór.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Żegnaj Probierzu, powodzenia w innym klubie.
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Szacunek Michał za dzisiejszą deklarację. Zawsze Cię ceniłem jako trenera i widzę że się nie pomyliłem. Niewielu by potrafiło z własnej woli zrezygnować z dobrze płatnej pracy dla dobra klubu.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 01.10.2012, 20:25
Nowaka mogli by wziąć. Ale on widząc ten bajzel to podziękuje.

Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Stary 01.10.2012, 20:27
bomba napisał(a):Wyświetl post
Szacunek Michał za dzisiejszą deklarację. Zawsze Cię ceniłem jako trenera i widzę że się nie pomyliłem. Niewielu by potrafiło z własnej woli zrezygnować z dobrze płatnej pracy dla dobra klubu.
100% się z Tobą zgadzam!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.10.2012, 20:30
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jeden (Lysy)!
Jeszcze jeden !

Ten akurat to człowiek bez jaj, włosów i twarzy. To zacietrzewiony potaniacz Wisły, który z niemocy postanowił nieplacić wybranych piłkarzy, aby dopiąść swojego i ich usunąć z Wisły zimą ponownie. Człowiek, który Wisłę, gdyby mu pozwolono, to bez zmrużenia oka posłałby do piekła. A Cupiał mu pozwała. To człowiek demolka. To czlowiek Cupiała, który sprowadził Cupiała, do poziomu dna i spadku ligowego. To persona non grata w Wiśle i Krakowie. Bednarz powinien mieć zakaz zbliżania się do Wisły na odległość 100 km. A Cupiał mu nadal pozwala na wszystko i prawdopodobnie padnie bankrutem z połączenia potaniania z oszczędzaniem poza granicami jakiejkolwiek biznesowej logiki. Smuda już nie uczyni cuda. Właśnie kolejna rewolucja, zjadła swoje dzieci. Na początek Probierz. Potem Bednarz a na koniec Cupiał, o ile Cupiał się nie opamięta i nie zawróci na mistrzowską drogę, finansowego także " być albo nie być" Wisły. Probierz chociaż ma honor a Bednarz nie ma nawet wstydu, ale ma za to poparcie nie tylko Cupiała, ale i jednej z trybun. "Teraz Polska" gra "jeszcze Polska nie zginęla" tylko, że Wisła ta, jakaś taka znowu niezagraniczna, taka z bajki o kibicach drugoligowych, z marzeń o skansenie postkomunistycznym w młodym wydaniu po polsku, gdzie walka o byt ligowy, to sens i tęsknota, pokrzywdzonych przez Cupiała Mistrzostwami Polski.

Ps. Basałaj spie...j, Bednarz wracaj . "Brawo,brawo, brawo" kibice. Tylko jakoś nikomu normalnemu nie jest do śmiechu.
Ostatnio edytowane przez kot : 01.10.2012 o godz. 21:02.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów