The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2023, 23:34
Resovia jak popatrzysz na terminarz to ma jeszcze wyboistą drogę do utrzymania.To samo Zagłębie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.04.2023, 07:54
Szkoda, ze nie udało się wygrać z Puszczą bo seria już by była mega a miejsce w tabeli i punkty wyglądały by jeszcze zacniej. Zobaczymy jak Ruch i TBB w tej kolejce, JEŚLI jedni i drudzy zremisują, a myślę, że są na to spore szanse, to może się okazać, ze w meczach z nimi nam nawet wystarczy remisować, może i porażka z ŁKSem by nam nie przeszkodziła, no i resztę meczów wygrać i raczej 2 miejsce byłoby nasze.
To już takie rozkminy na zasadzie, że oni pogubią jeszcze ze 2-3 razy punkty, a my zgubimy w tych 3 meczach z ŁKS, TBB, Ruchem a i tak się może udać.

No jest bardzo ciekawie, po latach wstydu i degrengolady, po 10 miejscu na jesieni, możemy sobie patrzeć na Wisłę na 2gim miejscu i nawet zakładać scenariusze, że ewentualna strata punktów nie musi nic wykluczać. Już powoli nie musimy gonić, a wystarczy punktować jak oni, ewentualnie cyknąć ich w meczu bezpośrednim i już jesteśmy hen hen przed nimi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 10:03
Czyli znowu wszystko w naszych rękach .

Edytowałem bo zapomniałem że Puszcza przejebała zaległy mecz
Ostatnio edytowane przez krysztal : 15.04.2023 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.04.2023, 10:36
Gramy zarówno z Ruchem (za tydzień) jak i z Termalicą (w 31 kolejce).
Z ruchem było 1:1 w Kraku, w Niecieczy było 0:0.
Jeśli ŁKS straci punkty to w 30 kolejce będą nas gościć. W Kraku było 2:2.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 11:49
Mogę pokusić się o stwierdzenie, że ten mecz z Termalicą u nas może wiele nam dać, zwycięstwo w tym meczu. I może się okazać, że ani z Ruchem ani ŁKSem nie trzeba wygrywać. No ale w reszcie meczów trzeba punktować po 3. Tak obstawiam na zasadzie, że rywale punkty będą gubić ale i nam się to raczej przydarzyć musi skoro gramy na 7 meczów, 3 mecze ze ścisłą czołówką.
No zobaczymy, ciekawe 4 kolejki przed nami.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.04.2023, 15:02
Najbliższe 5 meczów to 3 trudne wyjazdy (Ruch-ŁKS-Podbeskidzie), a pomiędzy nimi Bruk-Bet u siebie.
Tu się wszystko może zdarzyć. Co więcej jak chcemy Ruch przeskoczyć to trzeba im z dwa gole strzelić i nie przegrać.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 15:17
My mamy trudniejsze mecze niż inni ale inni tracą punkty z kim popadnie tak na prawdę, ewentualnie wygrywają nieprzekonywująco. Co prawda innych meczów nie oglądam ale z tego co wiem to tak jest, że przepychają te zwycięstwa, a my rozjeżdżamy jak walec te Stale Rzeszów itp Także niepowiedziane, że już teraz wystarczy wygrać ze 4 mecze z 7, a resztę roboty zrobią za nas inni - no i najlepiej by było nie przegrać z TBB i Ruchem = nie uciekaliby nam/nie odrabialiby do nas.
drozd:
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.04.2023, 15:29
Zawsze najważniejszy jest najbliższy mecz. Ruch trzeba koniecznie pogonić bo to jest chyba najsłabsza ekipa z czołówki. Wpuścić ich w hiszpańską maszynkę do mielenia i po zawodach.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2023, 15:38
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Zawsze najważniejszy jest najbliższy mecz. Ruch trzeba koniecznie pogonić bo to jest chyba najsłabsza ekipa z czołówki. Wpuścić ich w hiszpańską maszynkę do mielenia i po zawodach.
Boisko będzie słabsze i nie wiadomo co cudaki z gwizdkiem wymyślą. Poza tym - Ruch się na nas zepnie, tak jak Puszcza. Na szczęście boisko nie jest ich i chyba nie pozwolą im go przed meczem zbronować.
Hiszpańska maszynka słabo pracuje w piachu i błocie - jak zdążyliśmy się przekonać. Ich nauczono GRAĆ w piłkę co w Polsce nie zawsze jest atutem, niestety. U nas się często WALCZY o piłkę, żeby zaraz potem ją stracić albo wywalić w trybuny.

Jestem optymistą, ale może być ciężko. Przy czym bardziej się boję boiska i sędziów niż Ruchu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 15:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2023, 16:36
Będzie też dobra okazja żeby połapać trochę kartek.

Podobno boisko w Gliwicach się poprawiło, tak twierdzi Łasicki ze swoich źródeł

Rzucę kolejna odważna teza. Jesli wygramy z Ruchem to niżej niz 4 miejsce już nie spadniemy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:47
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
My mamy trudniejsze mecze niż inni ale inni tracą punkty z kim popadnie tak na prawdę, ewentualnie wygrywają nieprzekonywująco. Co prawda innych meczów nie oglądam ale z tego co wiem to tak jest, że przepychają te zwycięstwa, a my rozjeżdżamy jak walec te Stale Rzeszów itp Także niepowiedziane, że już teraz wystarczy wygrać ze 4 mecze z 7, a resztę roboty zrobią za nas inni - no i najlepiej by było nie przegrać z TBB i Ruchem = nie uciekaliby nam/nie odrabialiby do nas.
To o co ty się ze mną cały tydzień sprzeczałeś jak teraz do takich wniosków dochodzisz
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:56
O to, że powiedziałeś, że na TBB można już mieć wywalone i że wszystko w naszych rękach i nagle po jednej kolejce już nie było w naszych rękach, dla mnie analiza na zasadzie matematycznie się już zgadza więc wszystko w naszych rękach to słaba analiza. I o to, że liczyłeś, ze my wszystkiego nie wygramy (więc z jakiej racji wszystko w naszych rękach skoro rywale mogą wszystko wygrać?), a jak napisałem, że prawodpodobnie inni potraca punkty więc nadal po porażce z Puszczą wszystko w naszych rękach to napisałeś, że prawdopodobnie potracą ale to nie znaczy, ze na pewno potracą...

Dla mnie sytuacja jest nadal prosta, możemy przegrać jeszcze coś ale nadal wszystko jest i będzie w naszych rękach jeśli wykręcimy w tych ostatnich 8 meczach (jeden już wygraliśmy) wysoką średnią punktową. Bo dystans do awansu bezpośredniego jest mały, reszta drużyn gra słabo i traci punkty więc wystarczy już teraz być ciut nad nimi aby wszystko pozostało w naszych rękach.
I to ci próbowałem wytłumaczyć cały czas.

Nie robi różnicy czy przegraliśmy z Puszczą, czy przegralibyśmy jeszcze wczoraj, albo z Puszczą, Ruchem i TBB, jeśli na 9 meczów wygralibyśmy 6-7 to można twierdzić nawet po 3 porażkach pod rząd, w 29 czy tam 30 kolejce, że wszystko w naszych rękach jak nastukamy te 18-21/27 pkt.

I kwestia rozbija się o to kiedy nam się te straty przytrafią, kiedy przytrafią się rywalom. Bo jeśli oni będą tracić szybko, a my będziemy wygrywać to będzie to szło z górki, jeśli my byśmy najpierw przegrywali, a oni by punktowali, to wyglądałoby to źle ale nadal mając np serię 6/6 wygranych na koniec, raczej praktycznie bylibyśmy zależni tylko od siebie
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2023, 17:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jestem optymistą, ale może być ciężko. Przy czym bardziej się boję boiska i sędziów niż Ruchu.
Nareszcie jakieś rozsądne spostrzeżenie .

W Gliwicach nie zrobią takiego cyrku z boiskiem no i pogoda coraz lepsza. Natomiast sędziowie na pewno będą kręcić, już nawet nie z racji na Ruch, ale atrakcyjności ligi do samego końca. Dlatego jedyna szansa na wygraną to ich zwyczajnie rozjechać tak Stal do przerwy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 18:23
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
O to, że powiedziałeś, że na TBB można już mieć wywalone i że wszystko w naszych rękach i nagle po jednej kolejce już nie było w naszych rękach, dla mnie analiza na zasadzie matematycznie się już zgadza więc wszystko w naszych rękach to słaba analiza. I o to, że liczyłeś, ze my wszystkiego nie wygramy (więc z jakiej racji wszystko w naszych rękach skoro rywale mogą wszystko wygrać?), a jak napisałem, że prawodpodobnie inni potraca punkty więc nadal po porażce z Puszczą wszystko w naszych rękach to napisałeś, że prawdopodobnie potracą ale to nie znaczy, ze na pewno potracą...

Dla mnie sytuacja jest nadal prosta, możemy przegrać jeszcze coś ale nadal wszystko jest i będzie w naszych rękach jeśli wykręcimy w tych ostatnich 8 meczach (jeden już wygraliśmy) wysoką średnią punktową. Bo dystans do awansu bezpośredniego jest mały, reszta drużyn gra słabo i traci punkty więc wystarczy już teraz być ciut nad nimi aby wszystko pozostało w naszych rękach.
I to ci próbowałem wytłumaczyć cały czas.

Nie robi różnicy czy przegraliśmy z Puszczą, czy przegralibyśmy jeszcze wczoraj, albo z Puszczą, Ruchem i TBB, jeśli na 9 meczów wygralibyśmy 6-7 to można twierdzić nawet po 3 porażkach pod rząd, w 29 czy tam 30 kolejce, że wszystko w naszych rękach jak nastukamy te 18-21/27 pkt.

I kwestia rozbija się o to kiedy nam się te straty przytrafią, kiedy przytrafią się rywalom. Bo jeśli oni będą tracić szybko, a my będziemy wygrywać to będzie to szło z górki, jeśli my byśmy najpierw przegrywali, a oni by punktowali, to wyglądałoby to źle ale nadal mając np serię 6/6 wygranych na koniec, raczej praktycznie bylibyśmy zależni tylko od siebie
Nie,że można już mieć wywalone tylko,że można mieć na razie wywalone bo co by nie zrobili,jak by nie wygrywali to jeśli też będziemy wygrywać w bezpośrednim meczu pokonując ich wyjdziemy przed nich w tabeli.Zgodzę się,że było to nie precyzyjne ale większość zrozumiała a ty chyba nadal nie rozumiesz.Jeśli przed bezpośrednim meczem będziemy mieć stratę większą niż 3 punkty to choćbyśmy ich powieżli jak Stal w pierwszej połowie możemy już ich nie dogonić,przy czym dalej mówimy o skrajnym scenariuszu żeby była jasność.Z ruchem sytuacja jest prostsza.Nawet jeśli nawet jeśli dzisiaj zdobędą 3 pkt(nie wiem jaki jest wynik)wygrywając przeskakujemy ich w tabeli.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 18:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Żeby Ruch miał stracić punkty to musiałby nie grac beznadziejnym Sosnowcem... Oni ostatnio przerzneli 0-6 a mecz ma teraz poprowadzić dotychczasowy asystent.

Raczej do meczu z nimi podejdziemy za ich plecami.
Jeszcze remis TBB z ŁKS-em...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 18:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Żeby Ruch miał stracić punkty to musiałby nie grac beznadziejnym Sosnowcem... Oni ostatnio przerzneli 0-6 a mecz ma teraz poprowadzić dotychczasowy asystent.

Raczej do meczu z nimi podejdziemy za ich plecami.

Sosnowieć wygrał 2:0, zasłużenie, był w tym meczu zdecydowanie lepszy.

Co dla nas jest oczywiście bardzo dobrym rozstrzygnięciem. Nie sądziłem że przegonimy Ruch przed meczem z nimi, a tu proszę.

Tyle że Ruch zagrał słaby mecz, po prostu. Gospodarze mieli więcej sytuacji. Powinni prowadzić już po pierwszej połowie. Co ciekawe - próbowali grać piłką. Ruch liczył na kontry.

Sadlok jest słaby, dużo rzutów wolnych zrobił. Jak sędzia nie będzie ślepy to może być wesoło w Gliwicach. Jego klasyczną zagrywką jest złapanie oburącz za koszulkę i naciągnięcie rywalowi na głowę Z naszymi szybkimi Hiszpanami może być kilka sytuacji po SFG.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 18:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.04.2023, 19:31
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze remis TBB z ŁKS-em...
chyba lepiej już sie okopać mocno na tym 2 miejscu i niech ŁKS wygra z TBB

co da nam remis ?

dalej ogromne 5pkt do ŁKSu i liczącą się wciąż TBB
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.04.2023, 19:46
Jeden punkt przewagi przy 7 kolejkach do końca to niewiele nam daje. A jest szansa na zmniejszenie dystansu do ŁKSu. Więc chyba też obstawiałbym, że remis jest trochę lepszy.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2023, 20:06
Na początku lutego mieliśmy
13 pkt straty do ŁKS
8 pkt straty do Ruchu

Teraz mamy
4 pkt straty do ŁKS
1 pkt nad Ruchem

W 9 meczach odrobiliśmy po 9 punktów.

Pytanie: grając tak dalej ile możemy zyskać w kolejnych 7 meczach?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 20:12
ŁKS jeszcze jutro gra mecz. Ile odrobimy to pewnie dużo zależy od naszego meczu z ŁKSem i czy ŁKS dalej będzie tracił. Dużo meczów już nie zostało więc coraz bardziej prawdopodobne jest też, że ktoś kogo gonimy złapie formę i wygra wszystko czy niemal wszystko do końca.

Jak jutro ŁKS by przegrał to super. Każda kolejka następna i strata do nich np 7 pkt jutro, za tydzień itd to już raczej się powoli zrobi nie do odrobienia.

Ale ŁKS wcale łatwego terminarza nie ma, u siebie mają Podbeskidzie i nas. Na wyjeździe Arkę i TBB jutro. Także może sporo jeszcze potracą.

Ruch wydaje się, że dzisiejszą porażką i formą jaką prezentują wypisał się z walki o top 3. I teraz pytanie, czy ścigamy się z TBB o miejsce drugie, czy jeszcze gonimy ŁKS z myślą o miejscu 1.

Ja obstawiam, że jest duża szansa na 1 miejsce. Jedziemy z tematem równo i myslę, że się nie zatrzymamy. Z kolei jutro mecz TBB - ŁKS śmierdzi mi remisem. Oni pewnie nie będą chcieli sobie krzywdy zrobić, ŁKSowi remis w miarę pasuje, TBB też ucieszy się z tego 1 pkt liderem, z nami się zrównają, Ruchowi o 1 pkt odskoczą, a jak za bardzo się napalą na ten ŁKS i dadzą się skontrować to by żałowali, ze mogli grać o ten 1 pkt.

Nas z kolei widzę jako drużynę, która pogardzi 1 pkt czy to na wyjeździe z Ruchem czy ŁKSem. Nam myślę zalezy jedynie na wygranych, bo tylko tak możemy gonić a teraz już uciekać niektórym.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.04.2023 o godz. 20:22.
drozd:
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.04.2023, 21:00
@Jaroo1 ŁKS jutro gra z Bruk-Betem

@FraMat owszem, odrobiliśmy ale z trudnych przeciwników (top7) mieliśmy tylko Arkę. Tydzień temu Puszcza powiedziała sprawdzam i jakoś tak pewnie się nie czuję przed najbliższymi 3 wyjazdami.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2023, 22:55
Jutro tylko remis, ewentualnie wygrana TBB. Po tym jak Ruch wtopił (niespodziewanie, choć patrząc na logikę to wynik na miarę ich możliwości) to końcówka sezonu może być bojem 3 zespolow o 2 miejsca.

Jeśli ŁKS jutro przegra to mamy do łodzian 4 punkty, a do Niecieczy 2. Przy remisie 5 pkt do ŁKSu i tyle samo co BBT.

W głowie mi się klaruje jeden scenariusz, ale najpierw wygrajmy w Chorzowie. Później do zjedzenia Chojniczanka i w Łodzi gramy o pełną pulę.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.04.2023, 23:08
Tak jak Wolfy nie sadzilem ze przegonimy Ruch przed meczem z nimi.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 16.04.2023, 02:02
Do meczu z ŁKS-em mamy wyjazd z Ruchem i u siebie Chojniczankę. Realnie jeżeli sędziowie czegoś nie odwalą w Chorzowie (Gliwicach) to przy obecnej formie powinniśmy wywalczyć 6 pkt.
ŁKS gra jutro z TBB i w tym meczu stawiam raczej na TBB. Potem mają u siebie PBB i wyjazd do Sosnowca. Jest prawdopodobne że chociaż w jednym z tych meczy zaliczą remis. W takim układzie mamy szansę przed meczem w Łodzi zbliżyć się do nich na 2 punkty.
Trzeci poważny kandydat do Top 2 - TBB. Liczę, że wygrają z ŁKS-em ale potem mają dwa trudne wyjazdy - do Łęcznej i do Bielska. Gdyby któryś z tych meczów przegrali to w tabeli przesuwają się za nas.
Przy takim układzie nasz mecz w Łodzi byłby meczem o prowadzenie w tabeli.
Czy ktokolwiek przed startem rundy wiosennej brał taką sytuację pod uwagę?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.04.2023, 03:25
Oczywiście .

Od początku twierdziłem że taki jest nasz cel. A po Arce uważałem, że mamy wygrać wszystko do końca.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2023, 08:55
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Wolfy nie sadzilem ze przegonimy Ruch przed meczem z nimi.
Żeby uściślić - nie sądziłem tak kilka kolejek temu. Przewidywałem że Ruch może stracić punkty w Sosnowcu, chociaż i tak zagrali gorzej niż sądziłem. Ruch ma kryzys (albo po prostu fart się skończył), Zaglębie u siebie i miało sporo do udowodnienia - kierując się logiką polskiej ligi wynik był oczywisty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 16.04.2023, 10:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ruch ma kryzys (albo po prostu fart się skończył), Zaglębie u siebie i miało sporo do udowodnienia - kierując się logiką polskiej ligi wynik był oczywisty.
Do tego mityczny efekt "nowej miotły"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2023, 11:19
Do tego mityczny efekt "nowej miotły"
No ba! To że u nas nie działa nie znaczy że go nie ma
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.04.2023, 12:25
ŁKS prowadzi 2:0 do przerwy

uważam że to dobry wynik , 2 miejsce nasze !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2023, 12:54
Tak patrząc to każdy wynik jest dobry - ktoś z czołówki straci punkty
Najlepszy byłby chyba remis.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując