|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
W orange w nowych abonamentach nawet od 53 zl mozesz miec 400 minut na wykonaanie lub odebranie rozmow roamingu. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mam playa na abonament i też chcę dzwonić na playa. znalazłem coś takiego
http://www.play.pl/uslugi/Paczka-Roaming/ ale ktoś napisał zeby lepiej nie brać koma na abonament za granicę bo moga jakieś chore kwoty potem przyjść na rachunek za dzwonienie. zastanawiam się czy jakiegoś startera za 5zeta nie kupić tylko własnie w której sieci? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ja miałem takie chore kwoty kiedyś na abonamemcie. Byłem 6 tygodni we Francji. Przez pewien czas była ze mną córka, ktora na mojej komórce grała w jakąś gierkę (nie interenetową oczywiście). Potem okazało się, że w tym czasie sieć naliczała mi co kilka sekund wysyłanie sms-a. Nazbierało się tego na 1900 zeta. Żadne reklamacje nie pomogły.
To był jednak telefon tradycyjny. Dzisiaj w smartfonie możesz wyłączyć przesyłanie danych w roamingu, ale także i przesyłanie wiadomości przez aparat (kontaktowanie się z serwisami) poza Twoją wiedzą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
ja mam starą nokię więc mam nadzieję że żadne badziewie mi sie nie przypląta.
i sprawę rozwiązałem okazuje się że jak ktoś do mnie z Polski będzie dzwonił to nic nie płaci (lub płaci za normalne połączenie) ja natomiast za to że odebrałem płacę 36gr. za minutę. więc tragedii nie ma. nie muszę nic uaktualnić itp. no właśnie FraMat nie wiesz czy można w danej sieci zablokować żeby mi nie przyszedł rachunek właśnie na takie chore kwoty. widziałem wpis na FB play że ktoś z nimi się kłóci bo dostał 480 zł za to że ktoś do niego z tunezji przez 120 min dzwonił o 1 w nocy o czym on nie miał zielonego pojęcia. jeszcze lepiej to on w swoim telefonie nie ma takiego połączenia. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W jakim banku obecnie najkorzystniej będzie mi wziąć pożyczkę 2500-3000 na 12 miesięcy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Możecie polecić jakiś dobry program antywirusowy? Chcę kupić licencję na 3 kompy, więc tak max 300 zł/rok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy wymiana dowodu osobistego musi byc przeprowadzona osobiście?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Kojarzy ktoś może jakaś kwiaciarnie, o w miarę nie wygórowanych cenach w okolicach rynku/galerii/placu inwalidów (ewentualnie nowy kleparz) czynną w nd. co najmniej do 19 (oprócz Sofi Flora w Galerii) ?
Ostatnio edytowane przez igortsw : 07.06.2014 o godz. 11:30.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chyba osobiście ...
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chyba był kiedyś temat związany z rowerami ale nie mogę znaleźć.
W każdym razie chciałbym kupić rower, zwykły w cenie od 700-900 zł. Taki, żeby zrobić tygodniowo na nim 5-6 km. Skoczyć na zakupy spożywcze, w niedziele się przejechać gdzieś rekreacyjnie. Gdzie jest w miarę tanio? Z góry dzięki za podpowiedź. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...p?t=925&page=8
![]() Jak zwykły rower do miasta, którego nie szkoda to dwie opcje: 1. Rybitwy sobota 6 rano i giełda używanych - tyle że można trafić na kradziony ale chyba tam na miejscu niebiescy są i można sprawdzić ale okazje można naprawdę świetne znaleźć 2. Decathlon np. Trzecia opcja czyli sklep specjalistyczny raczej odpada bo poniżej 1000 ciężko coś znaleźć ale zawsze możesz rzucić okiem, tyle że tam też za markę zapłacisz bo przeważnie no-name'ów nie mają ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy jest gdzieś w sprzedaży jakaś wiślacka okleina? Potrzebuję okleić wnętrze (plecy) regału witrynki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od dłuższego czasu przebojem wszelkich forow internetowych w tym zakresie cenowym jest Lazaro Integral- do dostania przez allegro.
Za te pieniądze, jeżeli mówimy o nowym rowerze, nic lepszego nie dostaniesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Znacie jakiś darmowy program typu CRM w pełnej wersji?
do tej pory znalazłem same triale :/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak dla małej firmy to https://minicrm.pl/ wersja online.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dobra fachowcy bo jestem odmóżdżony przez ten upał i nie pamiętam jak to było:
1. Lampa ma 3 żarówki 2. Wyłącznik ma 2 klawisze 3. Ma być opcja "jedna" "dwie" "wszystkie" 4. Z sufitu idzie "żółty" "czarny" "brązowy" "szary" 5. Z lampy idzie "żółty" "dwa niebieskie" "brązowy" Co z czym połączyć żeby mnie nie jebło i spaliło mi żarówki, nie mam przy sobie żadnego miernika gdzie faza itp. ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
niech teściowa sprawdzi gdzie faza
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Masz pożyczyć teściową ?
![]() Zaprosiłem kumpli na pizzę - może któregoś namówię na test ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Masz kolory niezgodne z normą - zwłaszcza te które idą z lampy. Bez "neonówki" nie rozkminisz tego tematu, bo musisz sprawdzić gdzie masz fazę i "0". Pozostaje metoda prób i błędów.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Te z sufitu są chyba z normą bo takie miałem na innym mieszkaniu też.
Lampa kupowana u małego producenta - tutaj fakt jest namieszane bo 2 niebieskich nie widziałem nigdy wcześniej ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kup sobie wskaźnik neonowy kosztuje niewiele a radości co niemiara. Jeżeli do łącznika masz doprowadzone napięcie załączasz klawisze. Sprawdzasz neonówką przewody które wystają z sufitu - na dwóch powinna być faza. Z dwóch pozostałych jeden mówiąc potocznie powinien być zerem (potocznie mówiąc zerem roboczym) a drugi przewodem ochronnym (potocznie mówiąc uziemienie zgodnie z normą żółto zielony jeśli jest podłączony). Jak znajdziesz fazę ze ściany po kolei podłączasz przewody z lampy do jednej z faz ze ściany i sprawdzasz w gnieździe żarówki gdzie pojawia się faza. Jeśli pojawi się na gwincie to znalazłeś zero lampy. Łączysz go z zerem ze ściany. Jak pojawi się na styku masz fazę z lampy. Przewody żółto zielone powinny być ochronne. Ten z lampy powinien być podłączony do jej obudowy. Mam nadzieję że nie namieszałem zbytnio
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Żółte są ok - na pewno uziemienie bo żółty z lampy jest przypięty do jej obudowy.
Zastanawiają mnie te niebieskie. Jak powinna iść faza po bożemu - do gwintu czy do obudowy żarówki? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
do gwintu 0 faza na ten styk co jest na środku żarówki. 0 jest wspólne dla wszystkich 3 żarówek.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wszystko jasne, będę się bawił. Thx!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Witam, mam pytanie czy ktos Was kojarzy firme Almast-trans firma miesci sie we Wroclawiu niby rozwoza po krakowie wyroby farmaceutyczne, warunki przed tel zaproponowali nawet dobre co mnie zdziwilo z tym ze oblukalem i nie maja wogole swojej stronki internetowej i umowe do podpisania przeslali mi mailem i okazalo sie ze jest tam polowa z tego co proponowali telefonicznie ale mniejsza z tym jutro z nimi to wyjasnie pytanie tylko czy ktos ich kojarzy?
![]()
MUAY THAI!!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jutro się będę bawił
dopiero do domu wróciłem, po 12 godzinach wolę nie dotykać kabli A jak się nie wyrobię to zostawię zabawę na weekend ![]() ![]()
|
|
|